Şimdi Ara

Yargı'dan kilometre ile oynayanlara tokat gibi yanıt! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
23.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En güzeli aracı alırken noterde aracı aldığın durumu özetleyen maddelerle karşııklı imza atıp notere tasdik ettirmek bence.
    Atıyorum ş utarihde şu aracı şu kişiden, ilanda belirtildiği gibi şu km de şu halde (boya çizik vs) aldım.

Buna yanaşmayan adamdan araç alınmazsa, satan kişi de çakallık yapamayacağına göre baya bir güvence alınmış olur kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

ARKADAŞLAR....sadece km silinmiş değil...kazası değişeni parçası gizlenerek satılmış araba için iade davası açma hakkınız var...yasa bunu nitelikli dolandırıcılık sayıyor...YANİ PLANLI PROGRAMLI BİR İNSANI DOLANDIRMAK...o nedenle galeriler kazalı pert araçları yanlarında çalışan bir cıbıl üzerinden satıyorlar....RUHSAT SAHİBİ...ARABANIN SAHİBİ KAZIM BEY.....Notere gidiyor...kazım bey 800 lira maaşa çalışıp galeride yatan bir adam oluyor...Nitelikli dolandırıcık 8 ile 16 yıl arasında hapis cezası var... Bilginiz olsun...HAK ARAMAYI BİLİN.(((..Satıcı açık ve dürüst olarak arabanın hasar durumunu satış sözleşmesine yazdıysa ön kaput değişti, sağ ön çamurluk boyalı, arka tampon değişti..Motor 225.00 km de ..Şu marka şu model araba bu kusurları ı gösterip anlatarak hasan beye satılmıştır...Yazıp iki taraf imzalarsa yalan dolan yok...Kimse mahkemeye gidemez..)))..saygılarımla..

sattığınız aracın her sorununu bilemeyebilirsiniz yalnız, örneğin hepimizin arabası var ama kim bilir kaçımızınkinde bizim bilmediğimiz, alırken farketmediğimiz değişmiş parça mevcuttur... şimdi biz bunu bilmediğimizden sağlam diye sattık diyelim, alan adam farkedip bize dava açmaya kalkarsa ne olacak

• Süper emsal olmuş. İnsanların haklarına girmekten çekinmeyenlere az bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

ARKADAŞLAR....sadece km silinmiş değil...kazası değişeni parçası gizlenerek satılmış araba için iade davası açma hakkınız var...yasa bunu nitelikli dolandırıcılık sayıyor...YANİ PLANLI PROGRAMLI BİR İNSANI DOLANDIRMAK...o nedenle galeriler kazalı pert araçları yanlarında çalışan bir cıbıl üzerinden satıyorlar....RUHSAT SAHİBİ...ARABANIN SAHİBİ KAZIM BEY.....Notere gidiyor...kazım bey 800 lira maaşa çalışıp galeride yatan bir adam oluyor...Nitelikli dolandırıcık 8 ile 16 yıl arasında hapis cezası var... Bilginiz olsun...HAK ARAMAYI BİLİN.(((..Satıcı açık ve dürüst olarak arabanın hasar durumunu satış sözleşmesine yazdıysa ön kaput değişti, sağ ön çamurluk boyalı, arka tampon değişti..Motor 225.00 km de ..Şu marka şu model araba bu kusurları ı gösterip anlatarak hasan beye satılmıştır...Yazıp iki taraf imzalarsa yalan dolan yok...Kimse mahkemeye gidemez..)))..saygılarımla..

sattığınız aracın her sorununu bilemeyebilirsiniz yalnız, örneğin hepimizin arabası var ama kim bilir kaçımızınkinde bizim bilmediğimiz, alırken farketmediğimiz değişmiş parça mevcuttur... şimdi biz bunu bilmediğimizden sağlam diye sattık diyelim, alan adam farkedip bize dava açmaya kalkarsa ne olacak

Sana sattığım bu arabanın şu şu bu kusurları olduğunu bilmiyordum..bende flanca tarihte filanca kişiden satın aldım...AL PARANI VER ARABAMI.....Deyince davalık bir durum olamaz..Çünkü zarar yok..Ahmet arabasını Mehmet parasını geri alıyor...Noter masrafınıda ikiye böler paylaşırlar iş biter...Bu dediğim yol en makul mantıklı olanı...

• up.

Mağdur olan varsa belki faydası olur.
  • Kmsi ile oynanmis arac almak lazim. Bin gez iade et. Bakayim 2011 model s klasselere kmsi ile oynanmis bulursam hemen alayim. 2 3 sene biner faizini de alir iade ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi olmus

• İbretlik karar. Çok sevindirici.
  • o galerici daha beter olsun. sattım pardon iteledim kurtuldum demek ne demekmiş anlamıştır
  • arkadaşlar burda konuya hep belli açıdan bakılmış peki bunun teknik olarak otomobil üreticileri tarafından engellenmesi yani orası kurcalandığında arabanın tüm beynin iptal olması arabanın çalışamaz duruma gelmesi mümkün değil mi dir teknik açıdan?
  • Bu işi destekleyen aslında firmalar bu konu hakkında oturup güzelce bir sistem yapsalar bunlarla uğraşmak zorunda kalmayız gerçi Almanya da düşürmek serbestmiş nasıl işse
  • Ben kazanmış gibi sevindim helal olsun :)

• Arkadaşlar karar güzel.Fakat hangimiz aracı expere sokuyoruz.50-100 tl masraftan kaçıyoruz.Şu ara araba almak için araştırıyorum.5664 e ödediğim herhalde 100 tl yi geçti.İstediğim gibi bir araç bulamadım.Aldığımız araç kaç sahip değiştirdi,neler değişti nasıl bilelim.Hepimiz usta değilizki.Bence 5664 de şasi nosu ve plaka ile ayrı ayrı sorgulama yapmalı sonrada arabanın yetkili servisine götürüp expertiz raporu istemeliyiz.Raporda imzalı-mühürlü olmalıdır.İmza mühürü isteğimizi baştan söyleyiniz.Çoğu firma bunu kabul etmiyor.Tüvtürk raporlarınıda takipli olarak atmayalım.Eskiden hatırlarım.Araç satılırken o güne kadar olan vergi makbuzları,aracın faturası,eski sigortaları gibi belgeler dosya halinde alıcıya verilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskerazi

arkadaşlar burda konuya hep belli açıdan bakılmış peki bunun teknik olarak otomobil üreticileri tarafından engellenmesi yani orası kurcalandığında arabanın tüm beynin iptal olması arabanın çalışamaz duruma gelmesi mümkün değil mi dir teknik açıdan?

Mümkün. Yazılımın o kısmına bir kod konulabilir. Yine çözmenin yolu bulunur ama en azından 30 tl ye bitmez is...( gerçi zamanla o da 30 a iner yayıldıkca )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaletin haklıyı canından bezdirmeden tecelli ettiğini görmek güzel.

• Dostum sen naptin yaa
    Simdi millet km dusurulmus arac arayip binip binip ustune para almak icin ugrasacak
    Haydaaaaaa

• konu ile ilgili olarak son zamanlarda şöyle bir haber çıktı medyada.

2. el araçlarda satan taraf aracın km siyle oynayıp sizi yanıltması bundan dolayı haksız kazanç elde etmesi dolandırıcılıktan sayılmıyor.

Sebep ? km ile oynayıp araç satma yönteminin çok sıradan ve niteliksiz olması.. :)

Dolandırıcılık olması için nitelikli ve ustalıkla yapılması şartmış... :)

Yargı'dan kilometre ile oynayanlara tokat gibi yanıt!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 7 Aralık 2015; 21:21:58 >
  • Yargitay arac alirken iyi kontrol ettirin bizi bunlarla ugrastirmayin demis.

• Broadway lerin 180-200 bin km de olduğuna inanan var mı? Hepsi düşürüyor. Buna acil bir önlem alınmalı. 2 sene süren dava da gerçekten büyük eziyet. Yargı sistemi çökmüş gerçekten.
  • Bu yazıları okuyan savcıların resen harekete geçmesi lazım Demek ki okumuyorlar ya da bekliyorlar ki şikayetçi olalım iş çıksında ret edelim.Kilometre düşürme olayını kanunlara uygun hale getirin.yada hile desise aramayın cezalandırın.kilometre ile oynamak suç değil ama akıllıca hile ile kandırmak suç bunun ölçüsü ne .O zaman Bütün yetkili servisleri Araçları hakkında Alıcı-Satıcıya Bilgi verme zorunluğu getirin.Veya Noter satışında KİLOMETRE ve PERT Araç yazsın Noterler TÜVTÜRK , Araç SİGORTA ve İCRA, HACİZ, HIRSIZLIK gibi konuları Görsün.Ayrıca Araç satışı için Özel bir banka Hesabı (Hem alıcıyı Hem satıcıyı Koruyan işlem bittikten sonra kişilere ödeme, Nalet olsun O işlemlerin de ücretini ödeyelim.) Bizler Aptal değiliz 3-5 kuruş daha düşük diye dolandırılmadık ya değerinde Ya da kilometre düşük daha temiz diye 3-5 bin lira fazla para verdik Bizlere akıl vermeyin.Bu dolandırıcılardan nasıl kurtuluruz diye çözüm üretin.
    Memlekette İdealist Avukat ve savcıda kalmamış ben burdan onu görüyorum.Avukatlık ücreti 2.500 tl Diğer masraflar 1000 tl Benim zararım 3000 tl zaten Niye uğraşayım DOLANDIRICILARLA.DOLANDIRICININ AVUKATI VAR BENİM YOK. Sosyal bir devlet Sadece bu tip davalarda İnsanlara yardımcı olmalı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.