|
Yarı iletken endüstrisinde şok iddia: Samsung, çip üretim biriminin fişini çekebilir
-
-
Aksine hayrı olur. ChipGate ! ile Samsung baya nam saldı ...
Exynos rezaleti ortada ...
Qualcomm ın Snapdragon 8 Gen 1 i Samsung üretmişti felaketi daha piyasaya çıkmadan ayyuka çıktı Türkiye'ye S22 Ultra alacaklar sevindi ama tersine sövdüler ... Bundan dolayı da 8 Gen Plus alel acele çıkartıldı erkende üstelik ama Samsung artık üretmiyordu :) ...
Sonrasında idare eder çabaları da oldu ama denk pek sayılmadı ...
Böyle bir son kaçarı yoktur.
Bence çekebilir değil. Çekecekler... -
Biz alalım. -
Sevmesek de rekabet edecek firmaların olması tüketici hayrına
En iyisini üretmese bile piyasada kalsa keşke -
Ne kadar verimsiz olsalar da bu bölümün fişinin çekilmesi o kadar kolay değil -
Endüstride tekelciliğin orta ve uzun vadede hiçbir hayrı olmaz, tecrübeyle sabit. Artık TSMC, nasıl olsa bana muhtaçlar deyip fiyatı dayayacak. Ayrıca bu kadar şirkete üretim yapması zaten işleri çığrından çıkarabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 4 Ekim 2024; 22:40:17 > -
Desene exynos bitecek -
Mesele rezalette tekecilikse SAmsung. Rezalet tekelciligi kokten kaldiriliyor...
TSMC tek bir is yapiyor ve bu iste de cok iyi. Samsung bircok alanda hatta sektorde devasa yatirimlari vardir. Enerjisini tek bir yere veremiyor! Bu da kendisinin felaketi ... Gonul isterki cesitlilik olsun. Burada dolayli bir dayatma yoktur tekelcilik yoktur.
Aksine tekelciligin bir baska halini esas Samsung yapiyor... Madem tekelci degil o halde Snapdragon lulari da her modelde varyantlari her ulkede sunsalar! Hicbir ulkede de yok sadece Samsung kendi tekelindeki secenekler var o ne ister biz onu almak zorundayiz! Ayrica Exynos varyantlisi o kadar vasatti esitligi belirleyen zayif halka misali Exynos a gore Snapdragon lulari modifye ediyor ve kirpiyor da !
Yillarin Samsung urunlerini alan ve yurtdisindakileride iyi bilen biri olarak esas durum budur. Bazi seyler kacari yoktur hazindir .
Samsung bunu yaparkenki motivasyonu dersek : Daha ucuza maletmek! Exynos daha iddiali oldugu icin degildir daha ucuza maledildigi icindir :) Yillardir da bu boyle ...
Bu yuzdendir ki ucuz olan MediaTek islemcilerini Tab S10 ust seviye modellerinde goruyoruz! Devami da gelebilir... Snapdragon ust seviye satisa cikartilacak yakinda lansmani yapilacak icin Samsung 50 Dolar filan pahali diye tercih etmiyor! Samsung kendi cebinden odemiyor ki! Fiyati aynen eklesinler biz oderiz tuketici olarak son kullanici olarak ....
-
Her konuda uzmanlaşma çabası günümüzde çok sıkıntılı. Yapamıyorsa çekilmesi daha iyi olur. Samsung ekran, yazılım ve malzemede iyi diyoruz ama onlarda bile sıkıntıları mevcut. Tekelleşme girişimi olarak her konuda uzmanlaşıp her şeyi kendileri üretmeye çalışacaklarına başarısız oldukları bir konuda geri adım atmalarını ve dikkatlerini görece daha iyi oldukları konulara vermelerini, kaynaklarını esas uzmanlaşabildikleri başlıklara ayırmalarını tercih ederim. Tabii Samsung için çekilmek de bu konuda yatırım yaptığı ve zarara uğrayacağı için kolay olmayacak. Endüstri de ihtimal dahilinde olumsuz etkilenecek. Ama uzmanlaşma eğer bunu gerektiriyorsa bu olsun. -
Samsung'unki ama - çok endüstrili mobil cihaz piyasasında - daha da beter bir tekel/tartışmasız hegemon olma girişimi yalnız. Bunu telefon ve tablette Samsung tercih eden ve kullanan birisi olarak söylüyorum. Bir şirketin adil rekabet kural ve uygulamalarının varlığı veya yokluğu fark etmeksizin bu tarz tekelci ve kontrolcü hırslara sahip olması esasında gayet doğal. Ama hırsı şirketi müşteri memnuniyeti konusunda ileri taşımayıp tam tersine memnuniyeti azaltıyorsa, kaynaklarının fazla dağılmasına ve devamlı başarısız girişimlerin gelişimine yol açıyorsa o zaman ilgili girişimci şirket geri adım atmasını bilmeli. Aksi takdirde şirketin repütasyonundan başlayıp müşteri memnuniyetine uzanan bir yelpazede genel zarar oluşur. Samsung altından kalkabildiği ve standartları gerçekten kendisinin belirleyebildiği konulara yoğunlaşmalı. Ekran ve yazılım tarafında güçlü kalmalı.
-
Bunda gayet haklısınız, size katılıyorum. Ama nasıl ki AMD'nin NVIDIA ile çok yüksek perfotmanslı GPU tarafında rekabet etmeyecek olması olumsuz sonuçlanabilecek bir adımsa, aynı durum yarı iletken endüstrisinde de geçerli. Samsung 2017 yılına kadar bugüne kıyasla sağlıklı yürüttüğü işte geçmişte neyi doğru yaptığına odaklanmalı. Samsung Faundry Intel değil. Eğer Samsung bu işi yapamayacaksa, bir şekilde yarı iletken pazarında başka alternatif üreticiler var olmalı. Yoksa TSMC'den yana bir sıkıntı yok. Ben de Samsung kullanıcısı olmaktan sıkılmaya başlayan birisi olarak yazıyorum. -
Ben tam olarak ne demek istediğimi sanırım anlatamıyorum. Samsung çip üretim işinde kötü, itirazım yok. TSMC yarı iletken endüstrisinde rakipsiz buna da itirazım yok. Samsung'un ürününü bir yerde Exynos, bir yerde Snapdragon işlemci kullanmasının konuyla ilgisi yok. Burada konu yarı iletken üretim pazarındaki oyuncuların azalması, bunun orta ve uzun vadede negatif sonuçları olabileceğini belirtmeye çalışıyorum, olay sadece bu. -
Konuda yazılmayanlar var . Sen konuyu birkaç satırla burada ele alınan bir editörün yazdıklarından temel alacak kadar naif ve bilgisiz veya kendini kısıtlayıcı olmamalısın.
Ayrıca o cümlende dediğin de yine aynı benim bahsettiğim yere geliyor :) : Samsung un Exynos sunu bazı firmalara da satmıştı yıllardır böyle direk birebir Exynos olarak sonra da son yıllarda Google ile ucuza halleti sürümden kazanma filan . Google da uyandı yeter dedi .. Samsung ile ilişkisini SoC de kesti dökümde kesti ... Bu karar yeni de değil bayadır biliniyor da . Exynos 2500 kendi başına bunun delili . Samsung defalarca başarısız oldu kendi Exynos işlemcilerinde hatta Apple da da ChipGate hatta Snapdragon 8 Gen 1 rezaletinden de sorumlusu Samsung dökümlü olması gibi ... Samsung hem işlemci tasarımında hem de casting/ döküm işinde tek tük başarısı olsa da genelde vahimdir ... Sektörde ilgi yok ... Samsung artık kendi Exynos lularını kullanmıyor yıllardır yavaş yavaş MediaTek işlemcilerini de orta seviye cihazlarında kullandı en son Tab S10 Ultra ve Plus ta MediaTek Dimensity 9300 kullanıldı hem ucuz hemde kendi casting i değil :) ...
Piyasa esasında çeşitliliği sever . Rekabet fiyatı düşürtür ...
Yani sebebi Samsung neticesi intihar etmesidir ...
İddia daha da büyümüş ... Öncesinde sadece Exynos 2500 içindi ama meğerse daha büyük temelden alındı ...
Bence negatif sonuç olmaz. Aksine bu işi bilenlere bırakılmalıdır ... Apple bile işlemci üretiminde dökümde Samsung ile ChipGate yani skandalından sonra yemin etti o yıldır bu yıldır ve gelecekte de katiyen Samsung'tan işlemci dökümü yapmıyor...
Ucuz etin yahnisi iyi olmazmış.. Samsung Exynos ve Samsung üretimli Snapdragon luların çoğu için özeti budur ... Aksine olumlu etkileri olacaktır.
-
Ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum, konuyu da sadece bu haberden ibaret sanmıyorum tabii ki. Samsung Faundry'nin nasıl bu hale geldiğini geçmişte şirketin yaptığı yanlış seçimlerden görmek mümkün. Eğer TSMC, Qualcomm, Apple, MediaTek hatta yeni iş ortağı Intel'e pahalı gelmeye başlarsa, bu işlemci tasarımcıları yeni yollar arayacak. Şu saatten sonra bu yolun Samsung olma ihtimali yok gibi, Intel ise belirsiz bir karanlıkta. İşlemci üretiminin TSMC tekeline bırakılacağını ben sanmıyorum, doğru olan, bu işte söz sahiplerinin yeni şirketlere destek vermesi. Donanım benim çok konuştuğum bir alan değil, ama tekelcilik benim özellikle kafa yorduğum bir konu. Meselenin TSMC ya da Samsung'tan bağımsız olduğunu düşünüyorum. Yoksa TSMC'yi çok severim, minnacık yatırımcısıyım :) -
Bütün piyasanın anahtarını TSMC'ye verin olsun bitsin... Gelsin tekel fiyatlar...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aksine hayrı olur. ChipGate ! ile Samsung baya nam saldı ...
Exynos rezaleti ortada ... Qualcomm ın Snapdragon 8 Gen 1 i Samsung üretmişti felaketi daha piyasaya çıkmadan ayyuka çıktı Türkiye'ye S22 Ultra alacaklar sevindi ama tersine sövdüler ... Bundan dolayı da 8 Gen Plus alel acele çıkartıldı erkende üstelik ama Samsung artık üretmiyordu :) ... Sonrasında idare eder çabaları da oldu ama denk pek sayılmadı ... Böyle bir son kaçarı yoktur. Bence çekebilir değil. Çekecekler... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X