Şimdi Ara

Yarın alacağım, acil tavsiye? LG 42lw4500 mü Philips 42 PFL4307K mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar adı geçen tvde video çekimi yaptım youtube 'ye attım. aşağıda link paylaşıyorum umarım link vermek yasak değildir:

http://www.youtube.com/watch?v=a45yLxFNH5g&feature=plcp

ama videoyu nikon 6mp fotoğraf makinesi ile çektim. mov formatında. yani kesinlikle görüntü çok daha parlak ve çok daha net. çizgi çizgi yollar, dalgalanmalar foto makinesinden kaynaklanmış videoda. ben lg 42lw5500 de çok sıkıntı yaşayan bir arkadaşın açtığı bir konuda insanların yüzlerinin sulanıyormuş gibi olduğunu falan okumuştum. kesinlikle o şekilde bir durum yok sd yayında. hd yayının tadından yenmiyor zaten. resim de ekleyeceğim.
    resimlerde araba resmi olan ahaberhd yayınından çekilme resim, foxhaber sunucusu olan resim de normal sd yayın. umarım işinizi görür.

Yarın alacağım, acil tavsiye? LG 42lw4500 mü Philips 42 PFL4307K mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkccecci -- 9 Haziran 2012; 20:01:53 >

• resimleri çekerken dedim ya fotoğraf makinesi vardı elimde, 3 ayak da olmadığı için elimin titremesini bile hesaba katın. ben size kısaca diyeyim ki ben çok titiz biriyimdir. bazen ben dahi bıkarım bu huylarımdan . alınır diyorum!

• caglar css arkadaş altyazıda girme yok. bak hollanda maçı başladı. ben 3d avatar açıp altyazı bulmaya uğraştım denedim cevap vereyim diye. senin bana cevap verdiğinin farkındayım ben. çok de teşekkürlerimi sunarım. :)

ama altyazıda "ı" yani Türkçe karakter desteği göremedim. henüz çözüm yolunu bilmiyorum. ama vardır herhalde.

alttaki gibi durum

• quote:

Orijinalden alıntı: turkccecci

caglar css arkadaş altyazıda girme yok. bak hollanda maçı başladı. ben 3d avatar açıp altyazı bulmaya uğraştım denedim cevap vereyim diye. senin bana cevap verdiğinin farkındayım ben. çok de teşekkürlerimi sunarım. :)

ama altyazıda "ı" yani Türkçe karakter desteği göremedim. henüz çözüm yolunu bilmiyorum. ama vardır herhalde.

alttaki gibi durum

tesekkurler
    tv cok guzel

bu altyazi isini gecen seneki philipsler yapamiyordu
    bu sene panasonic hala yapamiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir hafta sonra babalar gününde nasipse 47 inc ile aranızdayım inşallah,
    @turkccecci, resimler ve bilgiler için ayrıyeten teşekkürler. bilgilendirmeye devam sana zahmet. altyazı olarak en azından ç harfine destek verebilmiş darısı diğer harflerin başına
    kliksada ürün word ile alınırsa daha uyguna geliyor ancak gözlük 2 tane yetmezse satın almak gerekir.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadavud -- 9 Haziran 2012; 21:36:29 >
  • hocam fakat su dts bilgisin yanlıs verdin
    cunku tv dts desteklemiyor. diğer baslıktaki tv yi alan arkadas acmadıgını soyledi
    kullanım kılavuzuna baktım bu tv dts acamıyor.

• turkceci arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

42pfl3507 alacakken, kliksadaki worldpuan kampanyasından dolayı bende 42pfl4307 aldım

inşallah iyidir. ürün gelirse bende kısa bir inceleme yaparım.
  • dts konusunda caglar sss arkadaş haklı sanırım. bende halkf sbs filmler vardı denedim seste problem yaşamamıştım. ondan yanıldım sanırım . genelde internette verilen half sbs yayınların altında şu şekilde bilgi oluyor:

General : John Carter 2012 3D Half-SBS DuaL Bluray DTS 1080p x264-ARENA.mkv
    Format : Matroska at 13.2 Mbps
    Length : 12.1 GiB for 2s 12dk 1s 824ms

Video #0 : AVC at 12.4 Mbps
    Aspect : 1920 x 800 (2.400) at 23.976 fps

Audio #0 : AC-3 at 640 Kbps
    Infos : 6 kanal, 48.0 KHz
    Language : en

Audio #1 : AC-3 at 192 Kbps
    Infos : 2 kanal, 48.0 KHz
    Language : tr

bu da demek oluyor ki dts sesli videolar aynı zamanda ac3 formatını da içinde barındırıyor. benim yanılmam da ondan oldu. ayrıca şu şekilde olanlar da var:
    Video.......: 1920x1080 @ 9 514 Kbps
    Audio 1.....: English AC3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 2.....: Spanish DTS 5.1 Ch 1510 kbps
    Audio 3.....: Spanish AC3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 4.....: English DTS 5.1 CH 1510 kbps
    Audio 5.....: Catalan Ac3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 6.....: German AC3 2 Ch 384 kbps

bu da demek oluyor ki ac3 ses formatında da 640 kbps ve 5.1 kanal olabiliyor. bu güzel işte.

son anda lgden philipse dönünce kaçırmışım bu ayrıntıyı. ama tvden memnunum çok şükür. umarım bir sıkıntısı özellikle görüntü anlamında yaşamam da sorunsuz gider. tv alanlara hayırlı olsun araştıranlara kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkccecci -- 10 Haziran 2012; 2:58:11 >

• quote:

dts konusunda caglar sss arkadaş haklı sanırım. bende halkf sbs filmler vardı denedim seste problem yaşamamıştım. ondan yanıldım sanırım . genelde internette verilen half sbs yayınların altında şu şekilde bilgi oluyor:

General : John Carter 2012 3D Half-SBS DuaL Bluray DTS 1080p x264-ARENA.mkv
    Format : Matroska at 13.2 Mbps
    Length : 12.1 GiB for 2s 12dk 1s 824ms

Video #0 : AVC at 12.4 Mbps
    Aspect : 1920 x 800 (2.400) at 23.976 fps

Audio #0 : AC-3 at 640 Kbps
    Infos : 6 kanal, 48.0 KHz
    Language : en

Audio #1 : AC-3 at 192 Kbps
    Infos : 2 kanal, 48.0 KHz
    Language : tr

bu da demek oluyor ki dts sesli videolar aynı zamanda ac3 formatını da içinde barındırıyor. benim yanılmam da ondan oldu. ayrıca şu şekilde olanlar da var:
    Video.......: 1920x1080 @ 9 514 Kbps
    Audio 1.....: English AC3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 2.....: Spanish DTS 5.1 Ch 1510 kbps
    Audio 3.....: Spanish AC3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 4.....: English DTS 5.1 CH 1510 kbps
    Audio 5.....: Catalan Ac3 5.1 Ch 640 kbps
    Audio 6.....: German AC3 2 Ch 384 kbps

bu da demek oluyor ki ac3 ses formatında da 640 kbps ve 5.1 kanal olabiliyor. bu güzel işte.

son anda lgden philipse dönünce kaçırmışım bu ayrıntıyı. ama tvden memnunum çok şükür. umarım bir sıkıntısı özellikle görüntü anlamında yaşamam da sorunsuz gider. tv alanlara hayırlı olsun araştıranlara kolay gelsin :)

hocam zaten 615s de dts desteklemiyor
    bos yere aklın lg de kalmasın.

• aynen. zaten şimdi hatırladım forumda lglerin hiçbirinde dts yoktu. samsung tekelindeymiş o iş. biraz da lg bu konuda çakallık yapıyor, ses sistemi satmak için diyordu işi bilen bir arkadaş. lw5500 de olsa lm serisi de olsa bu dts yok lgde. az önce de dediğim gibi ac3 çok yüksek frekanslara çıkabiliyor ki o frekansları dahi kötü bir 5+1 ses sistemi olmadan ayıramayız. komik aslında, dts arıyoruz alırken ama tvnin üzerindeki tek yollu 20wattlık hoparlörle idare ediyoruz:)) neyse caglar arkadaş sen de altyazıdaki Türkçe karakter sorununa çare bulursan yaz. ben bulursam ben de yazarım. vesselam...
  • bir çok kullanıcı 2012 model çoğu tv lerde dts olduğunu deneyerek yazmış(lg ve pana da kesin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maccik

bir çok kullanıcı 2012 model çoğu tv lerde dts olduğunu deneyerek yazmış(lg ve pana da kesin)

isin komik yanı panasonic st 50 serisinde tv dts cozdugunu iddia etmesine ragmen kullanıcılara göre çözmüyor.
    lg(615s haric) ve samsung kesin diğerleri şüpheli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

bir çok kullanıcı 2012 model çoğu tv lerde dts olduğunu deneyerek yazmış(lg ve pana da kesin)

isin komik yanı panasonic st 50 serisinde tv dts cozdugunu iddia etmesine ragmen kullanıcılara göre çözmüyor.

caglar sss arkadaş lg nin lw5500 'ünde dts desteği var mıydı?
    aldıktan sonra olur indirimler falan zaten.
    bugün turuncu indirimde lm620s 1900 olmuş. düşünenler kaçırmasın!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

caglar sss arkadaş lg nin lw5500 'ünde dts desteği var mıydı?
    aldıktan sonra olur indirimler falan zaten.
    bugün turuncu indirimde lm620s 1900 olmuş. düşünenler kaçırmasın!

yoktu diye hatırlıyorum

st50 konusunu da soyle duzelteyim
    abd de alanlarda cözmüyor

ama türkiye de alan arkadaslar cözdüğünü söyledi.

• Dts lisanslama ile ilgili bir olay olduğundan bazı ülkelerde çözüp bazı ülkelerde de çözmemesi bir gerçek.
    Ancak lm615s dts i çözecekmiş temmuz güncellemesinde gelecekmiş belki şu anda çözüyordur bilemiyorum zira cihaz daha elime ulaşmadı bunu ürün eğitiminde servis arkadaşlara söylemişler arkadaş bana hiç düşünmeden al dedi ben de aldım ancak 4307k 150 tl daha ucuza geliyor puan vs acaba iptal edip philips alsam mı diye düşünüyorum ancak gözlük geliyor mu cihazın kalınlığı görüntüsü vs nasıl bilemiyorum.
  • lg 620s, panasonic et5, philips 4307 hafta sonu babalar günü indirimi olunca almayı düşünüyorum daha cok sd yayın izlenecek hangisini almalıyım?
  • diğerlerini bilmiyorum ama her zaman philips derim ben
  • quote:

caglar css arkadaş altyazıda girme yok. bak hollanda maçı başladı. ben 3d avatar açıp altyazı bulmaya uğraştım denedim cevap vereyim diye. senin bana cevap verdiğinin farkındayım ben. çok de teşekkürlerimi sunarım. :)

alttaki gibi durum

bu sorunu ben de yaşamıştım ama çözdüm. daha önce başka birine daha yazmıştım, ordan tekrar kopyalıyorum.

philips tvde usbden izlemek istedigin video ve filmlerde alt yazi uzerinde Turkce karakter destegi yokmuş, ben de servisle görüştüm öğrendim. şimdi yazacaklarımı yaparak sorunu çözebilirsin sende. alt yazinizin olduğuText dosyasini acıp dosya icindeyken Ctrl + H tusuna bas, Replace yazan bir pencere acilacak. Altta match case kutucugunu isaretle. Find what"a kutucuguna duzunlemek istedigin harfi (Ornegin; Ö,Ü,İ,Ş,Ç,Ğ, ö,ü,i,ş,ç,ğ) yazdiktan sonra "Replace with" kutucuguna harfi cevirmen gereken karakteri yaz. (Ornegin; O,U,I,S,C,G,o,u,i,s,c,g). "Replace" tusuna basınca harf değişecek. Son olarak dosyayi bu sekilde kaydet ve çıkış de. Her seferinde tek harf olarak degistir yalnız. Islemi tamamlanınca text dosyasi icerisindeki Turkce karakterli harfler degisecek ve alt yazi dosyasini Turkce karakter sorunu olmadan goruntuleyebileceksin.

inşllah çözersin bu yolla

• Konuyu açan arkadaşımız ne almaya karar verdi?

Darty'de Philips'in babalar günü kampanyası baya çekici,bence bir göz atın.
  • SD görüntülerde Philips oldukça başarılı bende 7676 var babamlara da yeni 4007K aldım, hatta abime de 4307 aldırmak üzereyim :) Dahili uydu alıcısı çok başarılı. Ben de Hiremco FX HD vardı, ondan daha başarıolı bir performans sunuyor ama tabiki görüntü kalitesinde. Yine de tabi ki harici uydu alıcıların dahili uydu alıcılardan fonksiyonellik bakımından artıları da mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.