Şimdi Ara

Yaris Hybrid Cool mu? Polo Lounge'mı? (Volkswagen Skandalı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hybrid beni yaygın olmadığı için korkutuyor. benzinli yaris en iyisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyi söyleyip başa saracağım ama dsg diyorsun, oyun diyorsun, hibrid araç ile kıyaslıyorsun ve fiyatı düşük diyorsun daha ne diyelim.

Başlığa parantez içinde Volkswagen Skandalı yazıp sonra firmayı savunmaya başlamışsın. Amacının araba almaktan ziyade kamuoyu oluşturmak olduğunu düşünüyorum.

Gerçek alıcı isen dsg gibi bir saatli bombayı alırsan vw senin üzerinde ne oyunlar oynuyor o zaman görürsün.

Bir tarafta en kötü ve en çok arıza çıkaran şanzıman, diğer tarafta cvt gibi bir mühendislik harikası, bir tarafta patlak şanzımanı satıp arıza yapınca kullanıcı hatası diyen sahtekar bir firma diğer tarafta araçlarında bir arıza bulunduğunda 15 yıl sonra bile olsa geri çağıran güvenilir bir firma var sence hangisi?

Not: Eski mesajlarına baktımda b sınıfı polo'nun c sınıfı civic'den geniş olduğunu iddia etmişsin hatta bende o konuya yorum yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 1 Ekim 2015; 14:00:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzforum

Eğitim seviyesi yüksek ve en gelişmiş ülkelerin içerisinde Almanya ilk 5'tedir.

Almanya hükümeti bile kendi markası için

- Sorunu bir an önce çözün, müşterilerin mağduriyetini giderin.
    - 10 içerisinde çözüm üreteceksiniz, aksi halde yaptırımlar geliyor.
    - Aç gözlülükten kaynaklanan bir durum.

gibi açıklamlar yaparken size göre oyun oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Madem oyun oynandığını, firmanın masum olduğunu düşünüyorsunuz o halde polo alın. Daha çok hoslanmissiniz belliki polodan.

Hocam yoktunuz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Not: Eski mesajlarına baktımda b sınıfı polo'nun c sınıfı civic'den geniş olduğunu iddia etmişsin hatta bende o konuya yorum yazmışım.

İkisinide sürdüm. Sürücü koltuğunda Civic'ten daha genişmiş hissi verdiği muhakkak.
  • quote:

quote:

İkisinide sürdüm. Sürücü koltuğunda Civic'ten daha genişmiş hissi verdiği muhakkak.

Sadece civic'den mi geniş hissi veriyor bu araç. Bence bir daha binin avensis'ten hatta hummer'den bile daha genişmiş hissi veriyor olması lazım o kutu kolanın.

Yahu git vw güzellemek için konu açmışsın araç alacağın edeceğin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Eğitim seviyesi yüksek ve en gelişmiş ülkelerin içerisinde Almanya ilk 5'tedir.

Almanya hükümeti bile kendi markası için

- Sorunu bir an önce çözün, müşterilerin mağduriyetini giderin.
    - 10 içerisinde çözüm üreteceksiniz, aksi halde yaptırımlar geliyor.
    - Aç gözlülükten kaynaklanan bir durum.

gibi açıklamlar yaparken size göre oyun oluyor.

Bu açıklamayı neden yapıyor? Sen böyle düşün diye..
    Gerçekten dediğin gibi olsa arayıp volkswagen genel kurul müdürünü onunla konuşur bakan.
    Burada amaç basın açıklaması yaparak Volkswageni aşağıya çekmek açık ve net.

Diğer konularla ilgilide tüm herkese katılıyorum VW sorunlu şanzıman üretmiştir, hile hurda hepsi vardır. Ama objektif olursak Türkiyede'ki servisinin kötü olması VW nin ürettiği araçların suçu değildir.

Ayrıca bir düşünün bakalım VW CVT şanzıman getirseydi kimse yaris honda alırmıydı?

Bunların hepsi danışıklı dövüş biz rakip zannediyoruz ama bu firmalar rakip değil gizli anlaşmaları var bu belli. Birbirlerinden eksik ve fazlaları var ki rekabet olsun insanlar seçim yaptıklarını düşünsün. Hepsi aynı dışkının laciverti.

Neden tüm avrupa ve amerikan otomobillerinde etg,mcp,dsg,powershift gibi yarı otomatik ve sorunlu şanzımanlar var düşünün bakalım? Ford, Volkswagen, citroen, peugeot kötü firmamı yada sadece japonlarmı anlıyor bu işten. Neden parayı basıp 3 5 japon mühendis getirip kendi CVT lerini ürettirmemişler neredeyse 25 senedir?

Bunca insanın VW tercih etmesinin sebebi sizce nedir? Türkiyeden bahsetmiyorum tüm dünya genelinde, buna yorum yapınız.
    Bu kadar insan hiç bir şeyden anlamıyor sadece bir kaç kişimi anlıyor, yoksa reklamlar söylemler vs ile gerçek tecrübelere göre değilde algılara göremi hareket ediyoruz?

Gidin Ümraniye oto sanayide sorun. Ben sordum en sağlam araç mazda diyorlar. Alamıyorsan toyota al VW alma diyorlar. Büyük ihtimal bende yaris hybrid alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Madem oyun oynandığını, firmanın masum olduğunu düşünüyorsunuz o halde polo alın. Daha çok hoslanmissiniz belliki polodan.

Hocam yoktunuz sanırım.

Nerde hocam ?
    Bombayı diyorsan ilk duyanlardanim. Bizim whatsup grubunda anlık paylaşıldı.

• quote:

quote:

quote:

Sadece civic'den mi geniş hissi veriyor bu araç. Bence bir daha binin avensis'ten hatta hummer'den bile daha genişmiş hissi veriyor olması lazım o kutu kolanın.

Yahu git vw güzellemek için konu açmışsın araç alacağın edeceğin yok.

Kardeş o zaman sen neden yorum yazıp duruyorsun madem alacağım yok bana inanmıyorsun?

Avensisle Hummer'a bindinmi? Hiç sanmıyorum araçtan aldığın his önemlidir neden Jazz'a binince mercedec c180 den daha geniş hissi alıyor insanlar.

Bence resimlere bakarak yorum yapma git bin kullan diyeceğim ama muhtemelen sen yine engin bilgilerinle dinlemeden yorum yazacaksın.

• oguzforum O kullanıcısına yanıt
    Jazz mini aile aracı olarak üretildiğinden yüksek ve ferah bir araç mercedes c 180 ise d sınıfı olmasına rağmen sınıfına göre geniş bir araç değil. İkisinin sürücü koltuğuna binersen zaten gözünde Jazz daha büyük görünür. Vw koltuğuna oturan bazı marka fanatikleri kendini uzay mekiğine binmiş gibi bile hissedebiliyor ancak polo gibi daracık ve basık bir aracın sürücü koltuğuna binince Civic'den büyük hissettirmesi mümkün değil. Hiç görmediğimiz bilmediğimiz araçlar değil bunlar. Resimden filan yorum yazmıyorum eski mesajlarımı takip ederseniz görmediğim, inip binmediğim araçlar hakkında yorum yazmam kullananlardan bilgi alın diye belirtirim.

Bundan sonra zaten yorum yazmayacağım başlığı özellikle dikkat çeksin diye koymuşsun burada sana iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanlara karşı vw savunuculuğu yapıyorsun. O kadar vw hastasıysan git al neden konu açıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 1 Ekim 2015; 15:19:58 >

• quote:

Jazz mini aile aracı olarak üretildiğinden yüksek ve ferah bir araç mercedes c 180 ise d sınıfı olmasına rağmen sınıfına göre geniş bir araç değil. İkisinin sürücü koltuğuna binersen zaten gözünde Jazz daha büyük görünür. Vw koltuğuna oturan bazı marka fanatikleri kendini uzay mekiğine binmiş gibi bile hissedebiliyor ancak polo gibi daracık ve basık bir aracın sürücü koltuğuna binince Civic'den büyük hissettirmesi mümkün değil. Hiç görmediğimiz bilmediğimiz araçlar değil bunlar. Resimden filan yorum yazmıyorum eski mesajlarımı takip ederseniz görmediğim, inip binmediğim araçlar hakkında yorum yazmam kullananlardan bilgi alın diye belirtirim.

Bundan sonra zaten yorum yazmayacağım başlığı özellikle dikkat çeksin diye koymuşsun burada sana iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanlara karşı vw savunuculuğu yapıyorsun. O kadar vw hastasıysan git al neden konu açıyorsun?

Son paragraf hariç düzgün mesaj yazmışsın teşekkür ederim.

Ama iyi niyetle yardımcı oluyorum dersen orada yanlış olur. resmen dalga geçip suçluyorsun, benim yazdığım hangisini alayım dediğim yazıya inanmıyorsun yalan söylememle ilgili atıfta bulunuyorsun. Herkese böyle yapıp yardımcı olduğunu düşünüyorsan vay senin yardım etmediklerinin haline.

Resmen dalga geçmeye çalışıyorsun çoluk çocukların yazacağı şeyler yazıyorsun. VW yi nerede savunmuşum, sadece milletin msjına cevap yazdım hatta kötüledim vwyi, Toyota'ya bu kadar yüklenselerdi onu savunurdum sizde bişey demezdiniz çünkü vw düşmanısınız.

Bu durum biraz iphone'u beğenmeyen android'cilere benziyor (herkes yüksek mühendis ya ülkemde hemen eksiklerini buluyorlar. Eleştirme kardeşim senin ülken daha iyisini yapamıyor deyince de adamı tefe koyuyorlar.) Bizim millet olarak işimiz gücümüz eleştirmek, evde serin klimanın altında yatıp uyumak yerine, yazın güneşin sıcığında 45 derecede iç çamaşırıyla ve koca gözlükleriyle nemli nemli denize karşı yatmaktan zevk alınırmı? Ama alanda var işte onlara istesende laf anlatılamıyor malesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

arkadaş nasıl insanlarsınız ya.

adamlar sahtekarlık yapmış.
    abd yakalamış.
    ceo istifa etmiş.
    almanya hükümeti bunu açgözlülükten kaynaklandıgını açıklamış.

herkes suçunu kabul etmiş. bizimkiler işin içinde oyun var diyor...

gerçi burası türkiye hırsızın ses kaydı çıktı da ne oldu ... başımıza geçirdiler

Böyle bakınca sende haklısın,
    Ama oyun olduğun yazdıklarından belli, bir ülke devlet bakanı kendini kalkındıran en büyük şirketlerden birini suçlar ve aşağılar mı? Arkasında durmadığına göre var bir oyun. Bir kaç veya bir sene içerisinde çıkar esas amaçları sabredin biraz.
    Diğer otomobil firmaları çokmu dürüst acaba? Bu sektördeki herkes hile yapıyor zaten bırak onu her ay ödediğin elektrik su vs. faturalarda bile atık bedeli, kaçak bedeli, yuvarlama bedeli diye her evden 50 kuruş 1.5 lira arası fazla para alıyorlar. 25 Milyon konut olduğunu düşün ve hesapla. Herkes oyun oynuyor sadece açıklananları görmemek lazım diğerlerini aklamamak lazım.

Tamam arkadaşım sen git polo.

nasıl olsa diğerlerinin pislikleri ortay çıkmadı diye . pisliği ortaya çıkan bir firmadan git araç al.

mantığın süper... bunlar hep abd ve israilin oyunu

• madem daha çok şehir içi yol yapacaksınız o zaman tabiki hybrid alacaksınız. Sizin söylediklerinizde yaris hybrid almayı gerektiriyor fakat siz ille VW almak için çabalıyorsunuz. hani biri destek olsa farklı birşey söylesede polo alayım der gibi havanız var

Neyse ben şunu hatırlatayım Toyota dünya üzerinde 8 milyon 45 bin 700 adet Hybrid araç satmıştır şuana kadar ve Hybrid sistem parçaları 5 yıl garantilidir. Diğer sistemleride 565 tl gibi bir fiyata Garanti extra ile 5 yıla uzatabiliyorsunuz. Bu bile Yaris Hybrid seçimi için yeterli bence

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

madem daha çok şehir içi yol yapacaksınız o zaman tabiki hybrid alacaksınız. Sizin söylediklerinizde yaris hybrid almayı gerektiriyor fakat siz ille VW almak için çabalıyorsunuz. hani biri destek olsa farklı birşey söylesede polo alayım der gibi havanız var

Neyse ben şunu hatırlatayım Toyota dünya üzerinde 8 milyon 45 bin 700 adet Hybrid araç satmıştır şuana kadar ve Hybrid sistem parçaları 5 yıl garantilidir. Diğer sistemleride 565 tl gibi bir fiyata Garanti extra ile 5 yıla uzatabiliyorsunuz. Bu bile Yaris Hybrid seçimi için yeterli bence

Hocam teşekkür ederim cevap düzgün cevabın için.

Polo almak istemiyorum zaten, yeminmi edeyim ne yapayım artık anlayamadım cidden ama birden böyle herkes poloya yüklenince objektif ve bilinçli yorum yapılsın diye çabam.
    Mantıklı ifadelerin hepsine açığım ama yok dsg alınırmı, yok hilekar firma yok cvt süper böyle yorumlar yapmak yerine biride demiyor ki ben dsg ile şu sorunu yaşadım, yok 3 yıldır yaris kullanıyorum taş gibi araba filan diye.
    Milletin amacı kavga heralde, çok gerginiz cidden.

• quote:

quote:

quote:

arkadaş nasıl insanlarsınız ya.

adamlar sahtekarlık yapmış.
    abd yakalamış.
    ceo istifa etmiş.
    almanya hükümeti bunu açgözlülükten kaynaklandıgını açıklamış.

herkes suçunu kabul etmiş. bizimkiler işin içinde oyun var diyor...

gerçi burası türkiye hırsızın ses kaydı çıktı da ne oldu ... başımıza geçirdiler

Böyle bakınca sende haklısın,
    Ama oyun olduğun yazdıklarından belli, bir ülke devlet bakanı kendini kalkındıran en büyük şirketlerden birini suçlar ve aşağılar mı? Arkasında durmadığına göre var bir oyun. Bir kaç veya bir sene içerisinde çıkar esas amaçları sabredin biraz.
    Diğer otomobil firmaları çokmu dürüst acaba? Bu sektördeki herkes hile yapıyor zaten bırak onu her ay ödediğin elektrik su vs. faturalarda bile atık bedeli, kaçak bedeli, yuvarlama bedeli diye her evden 50 kuruş 1.5 lira arası fazla para alıyorlar. 25 Milyon konut olduğunu düşün ve hesapla. Herkes oyun oynuyor sadece açıklananları görmemek lazım diğerlerini aklamamak lazım.

Tamam arkadaşım sen git polo.

nasıl olsa diğerlerinin pislikleri ortay çıkmadı diye . pisliği ortaya çıkan bir firmadan git araç al.

mantığın süper... bunlar hep abd ve israilin oyunu

Kardeşim gs lisin o yüzden bişey demekte istemiyorum. Düzgün mantıklı yorum yap gözünü seveyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Hocam yoktunuz sanırım.

Nerde hocam ?
    Bombayı diyorsan ilk duyanlardanim. Bizim whatsup grubunda anlık paylaşıldı.

Yok hocam formda pek göremiyordum

• Sizin yerinizde bu seçenekler arasında kalsam kesinlikle Yaris alırdım.

Bence Polo'ya göre artıları
    1. Geniş iç hacim
    2. Şehir içi düşük tüketim,
    3. Sorunsuzluk
    4. Düşük servis harcamaları (Toyota'nın servisleri diğer markalara oranla daha uygun fiyat çekiyor. Ayrıca Hybrid motorun bakım maliyetleri de normal versiyonlarına göre daha düşük. Balatalar ve diskler 2 kat geç geç bitiyor, marş motoru yok, baskı balat derdi yok vs vs)

Eksileri
    1. Daha kötü plastik kalitesi
    2. İmajı
    3. Düşük bagaj hacmi
    4. İç / dış tasarımı

Not: 2007 Yaris D-4D kullanıcısıyım.
    Sıfır km aldım ve 128 bin kmlik süreçte sadece 2 sorun çıktı.
    1. ABS sensörü bozuldu ve garantiden değişti (Çok soğuk ve karlı bir dönemde el frenini çektiğim için sıkıntı olmuş. Bence tasarım hatası ama neyse)
    2. Devri daim pompası değişti. (Yetkili servis olmasına rağmen 500 lira gibi bir fiyata değiştirebildim.)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.