Şimdi Ara

Yaris Hybrid Cool mu? Polo Lounge'mı? (Volkswagen Skandalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polo 1.2 lounge dsg ile yaris hybrid cool arasında kararsız kaldım.

İkisiylede test sürüşü yaptım konfor olarak pek bir fark göremedim belki polo biraz daha kaliteli bir araçtaymışsınız hissini veriyor okadar.
    Donanım olarak lounge modeli cool'a göre artıları var cruise control, kararan dikiz aynası, karartmalı camlar, ön kol dayama, sis farı, ön arka park sensörü vs bir kaç özellik daha var, zira yariste de +3 hava yastığı ve geri görüş kamerası var.
    Yıllık vergileri Polo 595 tl - Yaris 945 tl
    Aldığım fiyat teklifleri, yaris hybrit cool için 60.000 TL - Polo lounge için 57.500 TL
    Ayrıca kasko ve trafik sigortası teklifi toplamda toyotada %15 daha ucuz (toyota 400 tl' daha uygun teklif verdi)
    Ekstra Garanti yariste 5 sene 550 tl civarıyken, Poloda 4 sene 1200 tl civarı.

İkisinden birini 5 - 10 gün içinde almayı düşünüyorum, eğer Poloda CVT şanzıman olsa bir dakika düşünmem polo alırım ama yaristeki e-CVT şanzıman hem daha sorunsuz diye biliyorum hemde sanki arabada vites yokmuş gibi hiç bir geçişi hissetirmiyor. (Performans kullanıcısı değilim)
    Yedek parça fiyatları, servis ve periyodik bakım masrafları hakkında bir karşılaştırma yapamıyorum bilgim yok.
    Bilgisi olan biri yazarsa bu konudada aydınlanmış oluruz.

Ayrıca vosvos üzerine oyunlar oynanıyor 2009 dan beri yapılan bir hatanın 6 yıl sonra hikayeden bir sebeple farkedilmiş olması çok manidar, vosvosuda zamanında General Motors'a veya AIG gibi dev şirketlere yaptıkları gibi yapıyorlar. Bunun biz kullanıcılara nasıl yansıyacağını göreceğiz ama emisyon skandalından sonra ikinci el değerinin hybridle aynı seviyeye geleceğini düşünüyorum.

Uzun lafın kısası Polo lounge'mı yaris hybrid'mi karşılaştıralım :) ????

• Madem oyun oynandığını, firmanın masum olduğunu düşünüyorsunuz o halde polo alın. Daha çok hoslanmissiniz belliki polodan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala Volkswagen'e oyun oynanıyor diyenler var.

Neyse ben bir şey demiyorum.

• vw'ye oyun oynaniyorsa hemen o polo'yu alin ve oyunlarini baslarina yikin

• Hybrid iyi hoş güzeldir , özellikle ünivde y.lisans bitirme tezimde ele almıştım , ama şu an için çok verimli midir bilemiyorum.
    Özellikle batarya konusunu araştırınız.
  • DSG konularını inceleyip karar verin diyeceğim... Bir de Polo ile hibrit Yaris seçimi istiyorsunuz... Aradaki fark elma ve armut gibi... Polo ile fiesta arası kaldım deseniz daha anlaşılır ama hibrit ile benzinli araç karşılaştırıyorsunuz...
  • VW üzerine oyunlar oynanmasını ve dsg mevzusunu geçelim..

neden hibrit? hibrit araç sürekli şehiriçi kullanılacaksa avantaj yoksa bir artısı yok. o nedenle eğer kullanım sürekli yoğun şehiriçi değilse normal bir yaris daha ucuza alınır ve binilir derim ben..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    İki B sınıfı aracı karşılaştırıyorum, ikiside istasyondan benzinle doluyor, ş.içi 100km de 2.5 lt fark var, ş.dışı aynı tüketim.
    Elma ile armut değilde, sarı elma kırmızı elma karşılaştırması gibi düşünmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Madem oyun oynandığını, firmanın masum olduğunu düşünüyorsunuz o halde polo alın. Daha çok hoslanmissiniz belliki polodan.

vw yi savunuyormuşum gibi varsayımlar yapmanın buraya yazarak vakit harcamanın nedenini anlayamadım.

Firmanın masumiyeti umurumda değil bir ton para vereceğim amacım doğru tercihi yapmak, foruma sormamın sebebide okuyanların bilgilenmesi. Bu oyunun veya ne diyorsan, vw alacaklara yansıması nasıl olur bunu soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Hala Volkswagen'e oyun oynanıyor diyenler var.

Neyse ben bir şey demiyorum.

Tebrikler gerçekten bir şey dememişsin :)

Yaw arkadaşlar bırakın vw düşmanlığını, oyun oynanıyor besbelli bak yapmadı demiyorum. Oyun oynanıyor diyorum 6 sene sonra ortaya çıkartmışlar diyorum.
    Aynı kontrol ve denetlemeler senede 3 - 4 defa otomobil firmalarına yapılır, ve yapılırken haber verilmez. Daha önce en az 20 defa yapılan kontrollerde farkedilmiyor şimdi farkediliyor, bunun anlamı 20 defa kontrol edilirkende farkedildi ama vw bunu rüşvet vb. şeylerle hasıraltı yapmış demekki, bu sefer niye yapamadı, cevabı yaptırılmadı, burada bir amaç var ve bu durum biz son tüketiciyi nasıl etkiler uzun vadede VW alırsak.
  • the_japan kullanıcısına yanıt
    Yine aynı şeyler, bizim insanımız faydalı olmak yerine göbeğini kaşıyarak yattığı yerden eleştiriyi seviyor demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

VW üzerine oyunlar oynanmasını ve dsg mevzusunu geçelim..

neden hibrit? hibrit araç sürekli şehiriçi kullanılacaksa avantaj yoksa bir artısı yok. o nedenle eğer kullanım sürekli yoğun şehiriçi değilse normal bir yaris daha ucuza alınır ve binilir derim ben..

Hocam teşekkür ederim yorumun için, İstanbulda yaşıyorum şehir içi daha çok kullanıcam, ama burada sadece yakıt tüketimini değerlendirmeyelim sorunsuzluk açısından nasıldır doğuş otodan çok şikayet var biliyorum, her yerde polo'lar veya başka VW ler dolaşıyor bu talebi karşılayabilecek servis ağına sahip değil doğuş, hoş toyota'da o konuda tartışılır ama önemli olan sorunsuzluk aradaki fiyat farkı vw donanım olarak daha iyi yakıt tüketimi olarak daha kötü fiyat olarak daha iyi - toyota ise yakıt olarak iyi fiyat ve donanım açısından biraz daha kötü. Bu durumda sorunsuzluk önemli olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzforum

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Madem oyun oynandığını, firmanın masum olduğunu düşünüyorsunuz o halde polo alın. Daha çok hoslanmissiniz belliki polodan.

vw yi savunuyormuşum gibi varsayımlar yapmanın buraya yazarak vakit harcamanın nedenini anlayamadım.

Firmanın masumiyeti umurumda değil bir ton para vereceğim amacım doğru tercihi yapmak, foruma sormamın sebebide okuyanların bilgilenmesi. Bu oyunun veya ne diyorsan, vw alacaklara yansıması nasıl olur bunu soruyorum.

Hileli yazılım yaptığını, dayaniksiz sanziman yaptığını beyan ediyorlar ama siz ayak oyunları diyip birde uckagitci firmanın arabasını almayi düşünüyorsunuz. Pes doğrusu.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Sadece ben düşünmüyorum bunu birçok düşünen insan var satış rakamlarına bakarsak.
    Hileli yazılım diesel araçlarda ve euro5 motorlarda, ben benzinli euro6'yı soruyorum. Bu soruyu 1 ay önce sorsam bunu yazmayacaktın, ayrıca 3 sene sonra toyotanın bir hilesinin çıkmayacağının garantisi var mı?
    Katakullici bir firmadan araç almayı zaten düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzforum -- 1 Ekim 2015; 11:56:50 >
  • arkadaş nasıl insanlarsınız ya.

adamlar sahtekarlık yapmış.
    abd yakalamış.
    ceo istifa etmiş.
    almanya hükümeti bunu açgözlülükten kaynaklandıgını açıklamış.

herkes suçunu kabul etmiş. bizimkiler işin içinde oyun var diyor...

gerçi burası türkiye hırsızın ses kaydı çıktı da ne oldu ... başımıza geçirdiler
  • Oyunmuş hibritmiş cezaymış fln fln bunları kenara bırakında 4 teker B segment araçlara nasıl 55-60 bin lira para verebilme düşünceniz var...

Gidin 2. el dizel otomatik C segment araç alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzforum

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

VW üzerine oyunlar oynanmasını ve dsg mevzusunu geçelim..

Hocam teşekkür ederim yorumun için, İstanbulda yaşıyorum şehir içi daha çok kullanıcam, ama burada sadece yakıt tüketimini değerlendirmeyelim sorunsuzluk açısından nasıldır doğuş otodan çok şikayet var biliyorum, her yerde polo'lar veya başka VW ler dolaşıyor bu talebi karşılayabilecek servis ağına sahip değil doğuş, hoş toyota'da o konuda tartışılır ama önemli olan sorunsuzluk aradaki fiyat farkı vw donanım olarak daha iyi yakıt tüketimi olarak daha kötü fiyat olarak daha iyi - toyota ise yakıt olarak iyi fiyat ve donanım açısından biraz daha kötü. Bu durumda sorunsuzluk önemli olan.

Konu sorunsuzluksa yaris derim, polo ve doğuşla hele ki dsg riskiyle uğraşılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

arkadaş nasıl insanlarsınız ya.

abd yakalamış.
    ceo istifa etmiş.

gerçi burası türkiye hırsızın ses kaydı çıktı da ne oldu ... başımıza geçirdiler

Böyle bakınca sende haklısın,
    Ama oyun olduğun yazdıklarından belli, bir ülke devlet bakanı kendini kalkındıran en büyük şirketlerden birini suçlar ve aşağılar mı? Arkasında durmadığına göre var bir oyun. Bir kaç veya bir sene içerisinde çıkar esas amaçları sabredin biraz.
    Diğer otomobil firmaları çokmu dürüst acaba? Bu sektördeki herkes hile yapıyor zaten bırak onu her ay ödediğin elektrik su vs. faturalarda bile atık bedeli, kaçak bedeli, yuvarlama bedeli diye her evden 50 kuruş 1.5 lira arası fazla para alıyorlar. 25 Milyon konut olduğunu düşün ve hesapla. Herkes oyun oynuyor sadece açıklananları görmemek lazım diğerlerini aklamamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

arkadaş nasıl insanlarsınız ya.

abd yakalamış.
    ceo istifa etmiş.

Eğitim seviyesi yüksek, gelişmiş ülkelerde böyle şeyler olmaz. Birçok ülkede vw protesto ediliyor halk tarafından, bir daha yalan istemiyoruz(no more lie) pankartlarıyla geziyorlar.

Ama bizimkilere göre her şey oyundan ibaret :)

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Eğitim seviyesi yüksek ve en gelişmiş ülkelerin içerisinde Almanya ilk 5'tedir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.