Şimdi Ara

Yarışma Video İnceleme Birincisi: Monster Abra A7 v1.1 ***Mega Video İnceleme*** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
3
Favori
9.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *DefinitioN*

Detaylı bir inceleme olmuş.Elinize sağlık.

Teşekkürler. Bir kaç şey daha ekleseymişim keşke dedim ama sanırım bu bile fazla kaçtı :)
  • kusura bakma biraz sert yorum yaptım teknik ayrıntılar gayet güzel anlatmışsın ama son kullanıcı için bu bilgisayar fiyatını hakkediyor mu en yakın rakipleri kimler bu bilgisayar güncelliğini ne kadar korur yatırım yapmaya değer mi o konuları da biraz açarmısınız ? @besir99
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafan

yok önemli değil benim ki de biraz cahillikten biraz meraktan sensör deyince benim aklıma işlemci ısındığı zaman olaya müdahale edip soğutması gerekiyor gibi algılıyorum arabalarda da bir sürü sensor var ama burada makineyi zorlayınca ısı artıyor 97 dereceye gelmiş belki biraz daha zorlasan yanacak neden bilgisayar bu kadar zorlanmaya işlemci ısınmasına izin veriyor ? Sensörler ne işe yarıyor herhalde oraya ısı ölçsün diye konmuyor.
    Benim bu kadar para verdiğim bir sistemin koruması yok mu oyunun heyacanına kaptırdım kendimi makine yanacak mı ? @AsasinoDePulgas

Bilgisayar ısındığında yavaşlatması için var sensörler. Masaüstünde 80-90 gelince yavaşlamaya başlar. Ancak dizüstünde 110 a kadar yolu var. Benim pc de Crysis 2 oynarken işlemcinin 108 derece olduğunu hatırlıyorum. Yinede fps kaybı olmamıştı mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

Teşekkürler. Bir kaç şey daha ekleseymişim keşke dedim ama sanırım bu bile fazla kaçtı :)

Dostum sence oyunlarda 5-10 fps kaybı kabullenip MSI GE60 Apache almaya değer mi ? Yani tasarım sence kötü mü? Yoksa idare eder mi? Resimlerde çok kötü gözüküyor. Videolarda yine bir nebze daha iyi. A5 düşünüyorum bu arada.
  • AsasinoDePulgas kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarla mı yatıp kalkıyorsun binbaşım :) @AsasinoDePulgas
  • quote:

kusura bakma biraz sert yorum yaptım teknik ayrıntılar gayet güzel anlatmışsın ama son kullanıcı için bu bilgisayar fiyatını hakkediyor mu en yakın rakipleri kimler bu bilgisayar güncelliğini ne kadar korur yatırım yapmaya değer mi o konuları da biraz açarmısınız ? @besir99

Ben alırken daha uygun fiyata bulamadım bu kadar iyi özelliklerde bir bilgisayar. Rakip olarak görülen Msi ve asus var. Victor diye yeni bir şey daha var ama henüz kendini kanıtlayamamış br firma.
    Ben bunu işlemcisini hiç değiştirmeden 4 sene kullanmayı umuyorum.
  • quote:

Bilgisayarla mı yatıp kalkıyorsun binbaşım :) @AsasinoDePulgas

Anlayamadım ne dediğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

quote:

quote:

Dostum sence oyunlarda 5-10 fps kaybı kabullenip MSI GE60 Apache almaya değer mi ? Yani tasarım sence kötü mü? Yoksa idare eder mi? Resimlerde çok kötü gözüküyor. Videolarda yine bir nebze daha iyi. A5 düşünüyorum bu arada.

Abartmak gibi olmasın ama ben bayıldım görünümüne. Çok kibar, sade ve dikkat çekmiyor. Tulparlar çok iri ve ağır. Eğer dış güzelliğini sevmiyorum derseniz-->
    -->Bence iç güzellik önemli :)

• Ben biraz biilgisayar dünyasına uzak kaldım çünkü eskiden her yeni oyun çıktığında sistem upgrade istiyordu başedemiyordum sonra playstation 3 e geçmiştim ama ondada oyun pahalıydı ve çeşitlilik azdı şimdi tekrar pc ye geçiyim diyorum ama yine her oyun çıktığında sistemin yetmemesi durumu devam ediyor mu siz testleri en son çıkan en çok sistem özelliği isteyen oyunlarla mı yaptınız yoksa eski oyunlar la mı ? @besir99
  • AsasinoDePulgas kullanıcısına yanıt
    Gece gece hemen cevap verince espri yaptım hocam :) @AsasinoDePulgas
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Abartmak gibi olmasın ama ben bayıldım görünümüne. Çok kibar, sade ve dikkat çekmiyor. Tulparlar çok iri ve ağır. Eğer dış güzelliğini sevmiyorum derseniz-->

Performans istiyorum. Yani monster tam bana göre ama diğer markaların metal kaplamalı kasaları da göz dolduruyor A5 v1.1 için sizin gibi ayrıntılı video inceleme çeken olsaydı keşke .

• quote:

Ben biraz biilgisayar dünyasına uzak kaldım çünkü eskiden her yeni oyun çıktığında sistem upgrade istiyordu başedemiyordum sonra playstation 3 e geçmiştim ama ondada oyun pahalıydı ve çeşitlilik azdı şimdi tekrar pc ye geçiyim diyorum ama yine her oyun çıktığında sistemin yetmemesi durumu devam ediyor mu siz testleri en son çıkan en çok sistem özelliği isteyen oyunlarla mı yaptınız yoksa eski oyunlar la mı ? @besir99

Tabi ki her yeni çıkan oyunla sistemi upgrade etmek gerekir ama eğerki en son teknoloji bir ekran kartınız varsa ve işlemcinizde iyiyse tabiki süreci uzatıyorsunuz. Mesela ben şu anda en güncel oyunarın testini yaptım incelememde. Battle Field 4 ve Crysis 3

İkisinde de ultra ayarlarda zorlandı bilgisayar. Ancak ayarları biraz kıstığımda bir sorun kalmadı.

Sadede gelecek olursam: yeni oyunları bu bilgisayarla oynuyabilirsiniz ama en yüksek ayarlarda değil. Biraz düşürerek. Yıllar geçtikçe bu ayarları düşürme oranı artacak ve en düşük ayarda bile oynayamıyacaksınız. İşte o zaman komple laptop'ı değiştirme zamanı gelmiştir derim. Bende buna 4 sene biçtim mesela. Önümüzdeki 4 sene açamayacağı oyun yok diyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Performans istiyorum. Yani monster tam bana göre ama diğer markaların metal kaplamalı kasaları da göz dolduruyor A5 v1.1 için sizin gibi ayrıntılı video inceleme çeken olsaydı keşke .

A5 v1.1'in benimkinden hiç bir farkı sanırım. Tek fark 17.3" değilde 15.6".
    Bence mSata ssd ile birlikte çok iyi bir bilgisayar bu abra v1.1'ler

• 4 sene biraz iddalı olmuş ki illa ki açar ama görüntü hız kaybı oluyor mesala bu fiyata yakın Asus N550JV-CN127H Notebook var kağıt üzerinde daha iyi gibi bizim için neden monsteri tercih etmemiz gerektiğini net söyleyebiliyormusunuz bir de Victor diye bir marka kendini kanıtlayamamış dediniz bilgisayarda markanın çok önemi var mı sonuçta işlemciler aynı hard diskler aynı firmalar bir araya getirip oluşturuyor yani demek istediğim markaya neden daha fazla ödeyelim ?? @besir99
  • quote:

4 sene biraz iddalı olmuş ki illa ki açar ama görüntü hız kaybı oluyor mesala bu fiyata yakın Asus N550JV-CN127H Notebook var kağıt üzerinde daha iyi gibi bizim için neden monsteri tercih etmemiz gerektiğini net söyleyebiliyormusunuz bir de Victor diye bir marka kendini kanıtlayamamış dediniz bilgisayarda markanın çok önemi var mı sonuçta işlemciler aynı hard diskler aynı firmalar bir araya getirip oluşturuyor yani demek istediğim markaya neden daha fazla ödeyelim ?? @besir99

Verdiğiniz modelin işlemcisi hafiften daha iyi. İki kat ram'i var. Ancak ekran kartı iyi değil. Fiyatları aynı ama bir oyun bilgisayarı değil Asus'unki.
    Asus'un oyun laptopları çok pahalı oluyor ama Monster bu fiyata 2 kat daha güçlü ekran kartı koymuş. Monster her zaman F/P oluyor.
    Victor servis hizmeti olarak kanıtlayamadı kendini. Yoksa oda msi'dan yada clevo'dan alıyor kasayı. Parçalarda aynı yerden.
    Monster verdiği garanti ile tercih edilebilir oluyor.

• Anladım intertente biraz araştırınca monster genelde övülüyor ama rakiplerinden biraz ağır olduğundan bahsedilmiş sonuçta bir laptop da en önemli özelliklerinden biri hafif olması gerekliliği değil mi siz ağırlığını nasıl buluyorsunuz bir de ekran kalitesinden çok bahsetmemişsin ekranlarda bir sony kalitesi var mı ? Sonuçta bu bilgisayarın ucuz olduğuna göre bazı yönlerden eksik olması lazım yanlış mı düşünüyorum acaba ?
  • quote:

Anladım intertente biraz araştırınca monster genelde övülüyor ama rakiplerinden biraz ağır olduğundan bahsedilmiş sonuçta bir laptop da en önemli özelliklerinden biri hafif olması gerekliliği değil mi siz ağırlığını nasıl buluyorsunuz bir de ekran kalitesinden çok bahsetmemişsin ekranlarda bir sony kalitesi var mı ? Sonuçta bu bilgisayarın ucuz olduğuna göre bazı yönlerden eksik olması lazım yanlış mı düşünüyorum acaba ?

Ağırlığı videoda da dediğim gibi ideal seviyede.
    Ekran için sadece bakış açısı hakkında bilgi vermiştim. Laptoplar arasında en yüksek kontrast oranına sahip ekranlardan birine sahip. Sony zaten kapattı dükkanı :D
    Niye ucuz? Bende merak ediyorum o konuyu. Mesela videoda verdiğim diğer ülke fiyatları aynı bu clevo kasa içindi. Aynı özelliklerde dünyada en ucuzu LA'a 2400tl'ye geliyor. Nasıl Türkiye bu fiyata yakın bende bilmiyorum.

• Mat ekran netliği bozmuyor mu gerçek anlamda full hd bir çözünürlük veriyor mu ? dediğiniz gibi bilgisayarın hiç bir eksiği yoksa mükemmel bir fiyat performans ürünü zor ikna olan beni bile inandırdınız şimdiye kadar başka bir markayı savunan daha iyi diyen çıkmaması da ilginç demek ki adamlar yapmış :)
  • quote:

Mat ekran netliği bozmuyor mu gerçek anlamda full hd bir çözünürlük veriyor mu ? dediğiniz gibi bilgisayarın hiç bir eksiği yoksa mükemmel bir fiyat performans ürünü zor ikna olan beni bile inandırdınız şimdiye kadar başka bir markayı savunan daha iyi diyen çıkmaması da ilginç demek ki adamlar yapmış :)

Mat ekran olması bir avantaj aslında. Hem ekran yansıması olmuyor hemde gözü yormuyor. Telefonlardaki gibi ekran üzerindeki cama mat kaplama değilde doğrudan ekranın kendisi mat. Haliyle telefonlardaki gibi nokta nokta görüntü bozulması olmuyor.
  • Detaylı ve net bir inceleme olmuş benim gibi standart bir oyun sever için. Elinize sağlık gerçekten. :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.