Şimdi Ara

Yarışma Video İnceleme Birincisi: Monster Abra A7 v1.1 ***Mega Video İnceleme*** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
3
Favori
9.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuzeyboun

Detaylı ve net bir inceleme olmuş benim gibi standart bir oyun sever için. Elinize sağlık gerçekten. :)

Teşekkürler. Bir oyunsever olarak size sorayım :) Oyunların süresini çokmu fazla tutmuşum. Bazı arkadaşlar(oyun oynamayanlar) çok olduğunu söylüyorda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

Detaylı ve net bir inceleme olmuş benim gibi standart bir oyun sever için. Elinize sağlık gerçekten. :)

Teşekkürler. Bir oyunsever olarak size sorayım :) Oyunların süresini çokmu fazla tutmuşum. Bazı arkadaşlar(oyun oynamayanlar) çok olduğunu söylüyorda.

Genelde oyun-severlerin ilgi gösterdiği bir marka olduğundan Monster bence gayet yerinde bir hareket olmuş oyunlara bu kadar zaman ayırmanız. Mesela benim ilk dikkat edeceğim şey kağıt üstündeki donanımdan ya da kasa tipinden öte reel oyun performansı sonuçta :)
  • quote:

quote:

quote:

Genelde oyun-severlerin ilgi gösterdiği bir marka olduğundan Monster bence gayet yerinde bir hareket olmuş oyunlara bu kadar zaman ayırmanız. Mesela benim ilk dikkat edeceğim şey kağıt üstündeki donanımdan ya da kasa tipinden öte reel oyun performansı sonuçta :)

O zaman oyun-severleri daha çok düşünmek lazım.
    Watch Dogs ile de bir inceleme sinyali vereyim bari :)

• Oyun bilgisayarına kafa olarak çok uzakta biriyim.birde Video oyunu deyince aklıma birtek pes2013 geliyor onuda cafede oynamak keyifli oluyor:))

İnceleme çok güzel olmuş tebrikler. Batman19

• Mat ekran konusunda benim biraz şüphelerim oluştu sonuçta parlaklık ve netlikten ödün veriyor gibi .Bir de sony gibi derken sonynin bilgisayarlarını değil laptoplarında kullandığı full hd ekran kalitesinden bahsettim dünyada daha iyi ekran yoktur sanırım onlarla kıyaslayınca nasıl ekranı hatta bir ekran resmi koyabilirmisiniz ?
  • hocam ben msi marka laptop alacaktım ama monster ürünleri f/p olduğunu görünce önceliğim oldu. Abra a5 serisinden 2.1 dizüstü modelini almayı düşünüyorum sizin tavsiye edeceğiniz birşey var mı? Ayrıca notebook soğutucusu da alacağım. Yani 1.1 mi 2.1 modelinimi tercih etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kosova7790

hocam ben msi marka laptop alacaktım ama monster ürünleri f/p olduğunu görünce önceliğim oldu. Abra a5 serisinden 2.1 dizüstü modelini almayı düşünüyorum sizin tavsiye edeceğiniz birşey var mı? Ayrıca notebook soğutucusu da alacağım. Yani 1.1 mi 2.1 modelinimi tercih etmeliyim.

Evet dediğiniz gibi Monster'ın özellikle başlangıç modelleri oldukça uygun.
    Sorunuza gelirsek
    1.1'de 2 adet hdd 1 adet mSata ssd yeri mevcut.
    2.1 olanda ise 1 adet hdd 2 adet msata ssd yeri bulunmakta.
    Bana kalırsa mSata 1 adet yeterli. Çünkü ben geçen cuma 1 hdd daha aldım. 1tb yetmedi çünkü. 120gb ssd ise oyun kurmadığın sürece rahat yetiyor. Masa üstü'mü ve belgelerim'i hdd yönlendirdim. Masa üstüne korkmadan bir şeyde kopyalayabiliyorum.

Hoparlörler önemli derseniz 2.1'inki biraz daha iyi.

1.1'de 8 hücreli pil var
    2.1'de 6 hücreli pil var
    Haliyle 1.1 2.7kg ve daha ağır.
    2.1 ise 2.4kg. Sizin için şarj süresi önemliyse 1.1'i ağırlık önemliyse 2.1'öneririm.

Bir önemli nokta ise 1.1'in soğutma performansı daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zafan

Mat ekran konusunda benim biraz şüphelerim oluştu sonuçta parlaklık ve netlikten ödün veriyor gibi .Bir de sony gibi derken sonynin bilgisayarlarını değil laptoplarında kullandığı full hd ekran kalitesinden bahsettim dünyada daha iyi ekran yoktur sanırım onlarla kıyaslayınca nasıl ekranı hatta bir ekran resmi koyabilirmisiniz ?

Sony çok abartılan bir marka çünkü her şeyin en iyisini kullanmaya çalışıyor. Laptoplarda kulladığı ekranları iyi ama çok iyi değil. Hatta sony'yi geçtim, Abra A7'nin ekranı kadar iyi ekrana sahip laptop parmakla sayılacak kadar az. Netlikten kesinlikle ödün vermiyor. Aksine görünt daha keskin. Piyasadaki en yüksek kontrast oranlı ekrana sahip.

Bu resimde Abra A7'ye ait. Güneş ışığı altında çekilmiş.
    Kendim çekemedi, ancak hazır çekilmişini buldum :)

Yarışma Video İnceleme Birincisi: Monster Abra A7 v1.1 ***Mega Video İnceleme***

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Oyun bilgisayarına kafa olarak çok uzakta biriyim.birde Video oyunu deyince aklıma birtek pes2013 geliyor onuda cafede oynamak keyifli oluyor:))

İnceleme çok güzel olmuş tebrikler. Batman19

Her şeyin tadı ayrı tabi :) Pes küçük bir ekranda oynanmaz. En azından 40" ekran olmalı tadını çıkarabilmek için. Oda cafede var :)

Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.
  • Güzel bir inceleme. Bu tip cihazların böyle güzel incelemeleri olması beni mutlu ediyor.

Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: portnoy83

Güzel bir inceleme. Bu tip cihazların böyle güzel incelemeleri olması beni mutlu ediyor.

Elinize sağlık.

Teşekkürler. Mutlu olmanız benide mutlu eti :)
  • selam videonuzu seyredip siparişi verdim, teşekkürler, bende 120gb msata ssd ilave ettirdim, ancak kuzenim hata yaptığımı ssd yi masata almayıp , normal almam gerektiğini, ve slot 3 e takmam gerektiğini söyledi..tam anlamadım yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miki

selam videonuzu seyredip siparişi verdim, teşekkürler, bende 120gb msata ssd ilave ettirdim, ancak kuzenim hata yaptığımı ssd yi masata almayıp , normal almam gerektiğini, ve slot 3 e takmam gerektiğini söyledi..tam anlamadım yardımcı olurmusunuz?

Merhaba :)
    Şimdiden hayırlı olsun.

Ben mSata ssd derim, sebeplerine gelirsek;

1-mSata ssd daha hafif, yani ekstra ağırlık taşımanıza gerek yok.
    2-mSata ssd biraz daha hızlı
    3-ssd'yi mSata'ya taktığınız için 2 adet hdd takma şansınız var. Ben mesela üzerinde gelen 1tb'ı doldurdum ve ssd'yi mSata aldığım için boştaki hdd yuvasına bir tane daha 1tb harddisk aldım.

Aradaki 50tl farka değer bence. Hatta ben aldığım sırada fark 50'den fazlaydı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 5 Haziran 2014; 14:19:17 >
  • quote:

quote:

selam videonuzu seyredip siparişi verdim, teşekkürler, bende 120gb msata ssd ilave ettirdim, ancak kuzenim hata yaptığımı ssd yi masata almayıp , normal almam gerektiğini, ve slot 3 e takmam gerektiğini söyledi..tam anlamadım yardımcı olurmusunuz?

Şimdiden hayırlı olsun.

3-ssd'yi mSata'ya taktığınız için 2 adet hdd takma şansınız var. Ben mesela üzerinde gelen 1tb'ı doldurdum ve ssd'yi mSata aldığım için boştaki hdd yuvasına bir tane daha 1tb harddisk aldım.

Aradaki 50tl farka değer bence. Hatta ben aldığım sırada fark 50'den fazlaydı :)

çok teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Şimdiden hayırlı olsun.

çok teşekkürler

Ne demek. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz :)

• Ayrıca bir sorum olacak, msata ssd den en iyi verimi alabilmemiz nasıl mümkün olmaktadır? bazı yorumlarda windows un ssd ye yüklenmesi gerektiği yazıyor, bazılarında windows'un hdd e yüklenip , ssd nin cache olarak kullanılmasını öneriyor, vb çeşitli yorumlar mevcut? sizin tavsiye ettiğiniz uygulama nedir?
  • Neymiş bu Abra A7 ama ben pek mat ekranı sevmedim . @besir99
  • Çok uzun video olmuş hepsini izleyemedim maksimum 12 .13 dakika olması lazımdı .Teknik bilgiler her yerde var siz biraz kasadan performanstan bahsetseniz olurdu .Şimdi bahsettiniz mi bilmiyorum ama ses kalitesi nasıl daha doğrusu kulaklık çıkış kalitesi nasıl 5-1 his veriyor mu kurşunlar kafamızı sıyırdığında falan ...
  • quote:

Ayrıca bir sorum olacak, msata ssd den en iyi verimi alabilmemiz nasıl mümkün olmaktadır? bazı yorumlarda windows un ssd ye yüklenmesi gerektiği yazıyor, bazılarında windows'un hdd e yüklenip , ssd nin cache olarak kullanılmasını öneriyor, vb çeşitli yorumlar mevcut? sizin tavsiye ettiğiniz uygulama nedir?

İlk olarak kesinlikle windows'u ssd'ye kurmalısınız. Böylelikle sistem dosyaları daha hızlı okunup-yazılabilecekler. 120gb yeterli bir miktar olduğu için cache işine hiç girmeden ssd'ye doğrudan windows kurulumu daha mantıklı geliyor bana.
    Sonra önemli olan, hızlı çalışmasını istediğiniz şeyleri ssd'e kurmalısınız. Örneğin: Adobe Cs6 gibi.
    Eğer oyunlarda bekleme süresi sizin için çok önemliyse ssd'ye kurun ama hafıza sorununuda göz önünde bulundurun. Oyunlar çok yer kaplar.

Eğer biraz daha bilginiz varsa; Masaüstü, Belgelerim, İndirilenler vs. gibi şeyleri de D:\ ye yönlendirin. Çünkü bir şeyi masa üstüne kopyalamak isteyip yer yok uyarısı almak hoşunuza gitmeyebilir. Yada bir şeyi indirirken yer kalmadı uyarısı ile indirmenin durdurulması can sıkıcı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zafan

Çok uzun video olmuş hepsini izleyemedim maksimum 12 .13 dakika olması lazımdı .Teknik bilgiler her yerde var siz biraz kasadan performanstan bahsetseniz olurdu .Şimdi bahsettiniz mi bilmiyorum ama ses kalitesi nasıl daha doğrusu kulaklık çıkış kalitesi nasıl 5-1 his veriyor mu kurşunlar kafamızı sıyırdığında falan ...

Başta bende ön yargılıydım mat ekrana ama tavsiyelerle aldım. Memnunum.

Videoyu elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım ama daha eklemek istediklerim olmasına rağmen bu kadar uzun oldu. Tabi youtube için dakika atlama desteği mevcut.
    Teknik bilgiyi vermeden de ilk izleyen, cihazı ilk defa gören hiçbir şey anlamaz gibi geldi :)
    Ne yazık ki standart bir laptopta olduğu gibi stereo çıkışı var ve normal seviyede, yani sadece ses verdiği için çok değinmedim. Ben bir Audiophile olarak harici ses kartsız kullanmıyorum mesela :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 5 Haziran 2014; 14:46:53 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.