Şimdi Ara

Yaş ve Erişkinliği Anlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim dişi muhabbet kuşum 6 aydır bizimle beraber. Aldığımda yaklaşık 4 aylık olduğunu tahmin ediyorum. Su an benim hesabıma gore 10 aylık. Ancak gagası hala beyaz, kahverengileşme olmuyor. Ne zaman kahverengileşme olur?
    Not: Erkek eşi var, su an 14 aylık, o da 6 aydır bizimle beraber. Birbirleriyle iletişimleri güzel, birbirlerini temizliyorlar vs. Yuvaları da var. Ama dişi kuş bir türlü hazır olamadı sanıyorum. Ne zaman hazır olur? Yaşını nasıl hesaplarız? Benim hesaplamam buraya göre. Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sakin Ol Şampiyon

Benim dişi muhabbet kuşum 6 aydır bizimle beraber. Aldığımda yaklaşık 4 aylık olduğunu tahmin ediyorum. Su an benim hesabıma gore 10 aylık. Ancak gagası hala beyaz, kahverengileşme olmuyor. Ne zaman kahverengileşme olur?
    Not: Erkek eşi var, su an 14 aylık, o da 6 aydır bizimle beraber. Birbirleriyle iletişimleri güzel, birbirlerini temizliyorlar vs. Yuvaları da var. Ama dişi kuş bir türlü hazır olamadı sanıyorum. Ne zaman hazır olur? Yaşını nasıl hesaplarız? Benim hesaplamam buraya göre. Yardımcı olursanız sevinirim.

ayrıntılı foto atarsan daha iyi olur bu arada aynı sorun bendede var 1 senedir bendeler hala yumurtlama yok sanırsam benim dişide hazır değil.

•  Yaş ve Erişkinliği Anlama

DİŞİ

ERKEK

• erkek iyi kızışmış yaşını geçmiş dişi küçük ...
  • Bence de dişi daha küçük gösteriyor ama dişi yaklaşık 6-7 aydır bizde ama nasıl küçük oluyor küçük gösteriyor hala bunu çözemiyorum :/
  • güncel
  • guncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • güncel
  • benim dişi 10aylik. Ceresi kahverengi ama henüz yumurtlamadi.kuşun keyfine bagli.bu arada bazi kuşlar kahverengi olmadan da üreme dönemine girebiliyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek kuşla dişinin arasında 5 ay gibi bir yaş aralığı var.Dişinde koyu gri iris var.Yaşı ilerledikçe bu iris dahada açılarak çok erkek kuşunda olduğu gibi belirgin bir hal alacak.

Dişi için genelde 6.aydan sonra üretime hazır hale gelir deniyor ama bu tabi sıfırdan yetiştirildiğinde mümkün oluyor bir sürü etmeni var.

Şuan için birbiriyle anlaşmaları,kaşıma,kusma vs varsa herşey yolunda demektir sana sabretmek düşer.

Dişinin cere rengi değişmeden yumurtalayanıda var ama kızıştırmak için yemlerine nijer tohumu karıştırabilirsin 1kg yeme 200 gr şeklinde,yada yumurta maması yapıp içine havuç rendeleyip verebilirsin yapabileceklerin bunlar ama biraz daha zamanı var dişi kuşunun...
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
  • Havuç verebilirsin kızışmalarını sağlar. Birde kuşları ayırma yöntemini deneyebilirsin. İmkanın varsa ayrı ayrı kafeslere koyup 1 hafta gibi bir süre ayrı tut ama birbirlerini görecek şekilde dursunlar. Deneyip başarı sağlayan arkadaşlar biliyorum.
  • arkadaşım tam tecrübem yok ama 8 aylıktan sonra cinsel dönemine geçiyormuş bildiğim kadarıyla senin dişi dediğine göre 6 aylık civarı bence daha var
  • Dişi küçük erkek ise verim alınabilecek düzeyde.
    Nerden anladın derseniz?

Dişinin göz çeperlerinden ve gagasından gözünün ak kısmı tam açık beyaz olmamış ve halka ufak . Gagası ise dişilerde eğer çiftleştirecekseniz tabiki kahverengi bir kabuksu yapıya dönmesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.