Şimdi Ara

Yaşayanlar anlatabilir mi ? Gözde uçuşan cisimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
11.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözlük takıyor musun yada görme sorunun var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Gözlük takıyor musun yada görme sorunun var mı

evet, gözlük kullanıyorum numaraları yüksek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pr. Albus Dumbledore -- 19 Mayıs 2021; 0:40:20 >
  • gözdeki toz parçacıkları bence bu gördüğünüz şeyler sonuçta havada partikülde olsa mikroskobik düzeyde toz parçacıkları her daim göze bulaşıyor ve gözünüzü kırptığınızda temizleniyor. Sürekli aynı noktada olmaması ve her kırpmada lokasyon değiştirmesi böyle açıklanabilir. Patolojik bir durum yok fizyolojik bir durum.

Ek olarak göremediğiniz bir nokta var oda zaten gözün optik sinirlerinin geçtiği optik kanala denk geldiği için kör nokta oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 19 Mayıs 2021; 0:41:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr. Albus Dumbledore

evet, gözlük kullanıyorum numaraları yüksek değil.

Alıntıları Göster

Bu cisimler gözlük takmadığin zaman mı görünüyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlion

gözdeki toz parçacıkları bence bu gördüğünüz şeyler sonuçta havada partikülde olsa mikroskobik düzeyde toz parçacıkları her daim göze bulaşıyor ve gözünüzü kırptığınızda temizleniyor. Sürekli aynı noktada olmaması ve her kırpmada lokasyon değiştirmesi böyle açıklanabilir. Patolojik bir durum yok fizyolojik bir durum.

Ek olarak göremediğiniz bir nokta var oda zaten gözün optik sinirlerinin geçtiği optik kanala denk geldiği için kör nokta oluyor.

o uçuşan cisimler gözün arka kısmında yer alan vitre sıvısının zamanla veya farklı nedenlerden dolayı dejenere olmasından dolayı, sıvının bazı kısımlarında kümeleşmeler olduğundan dolayı gözükürler. aslında cisimleri değil onların retinaya yansımasını, bıraktığı gölgeyi görüyoruz.

• quote:

Bu cisimler gözlük takmadığin zaman mı görünüyor ?

Alıntıları Göster

gözlük takıp takmamam farketmiyor.

• ingilizede eye floaters deniyor bu şekillere. çözümü riskli ve kalıcı değil. neredeyse 20 yıldır bu şekilleri görüyorum. bazen onları kovalamak keyifli bile olabiliyor  şuan için alışmaktan başka çareniz yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiberdono

ingilizede eye floaters deniyor bu şekillere. çözümü riskli ve kalıcı değil. neredeyse 20 yıldır bu şekilleri görüyorum. bazen onları kovalamak keyifli bile olabiliyor  şuan için alışmaktan başka çareniz yok malesef.

zamanla alıştıktan sonra görmezden gelinebildiği doğru mu acaba ?

• Pr. Albus Dumbledore kullanıcısına yanıt

tabi ki artık hiç rahatsızlık vermiyor bana bu şekiller. bazen göremeyince özellikle gökyüzüne yada açık renklere bakıyorum hala oradalar mı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 19 Mayıs 2021; 1:6:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr. Albus Dumbledore

gözlük takıp takmamam farketmiyor.

Alıntıları Göster

Dostum bende senin dediğin o havada uçuşan cisimleri görüyorum ama gözlük takmadığimda gökyüzüne falan baktığımda görüyorum . Hatta senin gibi araştırmıştım bende mi sorun var diye . Meğer normalmiş. İçin rahat etsin yani senin gibi herkes görüyor o şeyleri . Ama genellikle gözlüğünü taktiğinda geçmesi lazım . Acaba gözlük numaran mı küçük kalıyor

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Sorun değil, Doğal bir şey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Dostum bende senin dediğin o havada uçuşan cisimleri görüyorum ama gözlük takmadığimda gökyüzüne falan baktığımda görüyorum . Hatta senin gibi araştırmıştım bende mi sorun var diye . Meğer normalmiş. İçin rahat etsin yani senin gibi herkes görüyor o şeyleri . Ama genellikle gözlüğünü taktiğinda geçmesi lazım . Acaba gözlük numaran mı küçük kalıyor

Alıntıları Göster

yok hocam gözlüklerimde ve numaralarında bir sorun yok.

• Psikolog git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara da çok başarılı bir doktora bu şikayetten gittim normal ve zararsız olduğunu söyledi. Kafaya takmayın =)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.