< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaşayanlar anlatabilir mi ? Gözde uçuşan cisimler (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Gözlük takıyor musun yada görme sorunun var mıevet, gözlük kullanıyorum numaraları yüksek değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pr. Albus Dumbledore -- 19 Mayıs 2021; 0:40:20 > -
gözdeki toz parçacıkları bence bu gördüğünüz şeyler sonuçta havada partikülde olsa mikroskobik düzeyde toz parçacıkları her daim göze bulaşıyor ve gözünüzü kırptığınızda temizleniyor. Sürekli aynı noktada olmaması ve her kırpmada lokasyon değiştirmesi böyle açıklanabilir. Patolojik bir durum yok fizyolojik bir durum.
Ek olarak göremediğiniz bir nokta var oda zaten gözün optik sinirlerinin geçtiği optik kanala denk geldiği için kör nokta oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 19 Mayıs 2021; 0:41:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Pr. Albus Dumbledoreevet, gözlük kullanıyorum numaraları yüksek değil.
Alıntıları GösterBu cisimler gözlük takmadığin zaman mı görünüyor ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Carliongözdeki toz parçacıkları bence bu gördüğünüz şeyler sonuçta havada partikülde olsa mikroskobik düzeyde toz parçacıkları her daim göze bulaşıyor ve gözünüzü kırptığınızda temizleniyor. Sürekli aynı noktada olmaması ve her kırpmada lokasyon değiştirmesi böyle açıklanabilir. Patolojik bir durum yok fizyolojik bir durum.
Ek olarak göremediğiniz bir nokta var oda zaten gözün optik sinirlerinin geçtiği optik kanala denk geldiği için kör nokta oluyor.
o uçuşan cisimler gözün arka kısmında yer alan vitre sıvısının zamanla veya farklı nedenlerden dolayı dejenere olmasından dolayı, sıvının bazı kısımlarında kümeleşmeler olduğundan dolayı gözükürler. aslında cisimleri değil onların retinaya yansımasını, bıraktığı gölgeyi görüyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MouesonBu cisimler gözlük takmadığin zaman mı görünüyor ?
Alıntıları Göstergözlük takıp takmamam farketmiyor.
-
ingilizede eye floaters deniyor bu şekillere. çözümü riskli ve kalıcı değil. neredeyse 20 yıldır bu şekilleri görüyorum. bazen onları kovalamak keyifli bile olabiliyor şuan için alışmaktan başka çareniz yok malesef.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaiberdonoingilizede eye floaters deniyor bu şekillere. çözümü riskli ve kalıcı değil. neredeyse 20 yıldır bu şekilleri görüyorum. bazen onları kovalamak keyifli bile olabiliyor şuan için alışmaktan başka çareniz yok malesef.
zamanla alıştıktan sonra görmezden gelinebildiği doğru mu acaba ?
-
tabi ki artık hiç rahatsızlık vermiyor bana bu şekiller. bazen göremeyince özellikle gökyüzüne yada açık renklere bakıyorum hala oradalar mı diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 19 Mayıs 2021; 1:6:55 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Pr. Albus Dumbledoregözlük takıp takmamam farketmiyor.
Alıntıları GösterDostum bende senin dediğin o havada uçuşan cisimleri görüyorum ama gözlük takmadığimda gökyüzüne falan baktığımda görüyorum . Hatta senin gibi araştırmıştım bende mi sorun var diye . Meğer normalmiş. İçin rahat etsin yani senin gibi herkes görüyor o şeyleri . Ama genellikle gözlüğünü taktiğinda geçmesi lazım . Acaba gözlük numaran mı küçük kalıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorun değil, Doğal bir şey
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MouesonDostum bende senin dediğin o havada uçuşan cisimleri görüyorum ama gözlük takmadığimda gökyüzüne falan baktığımda görüyorum . Hatta senin gibi araştırmıştım bende mi sorun var diye . Meğer normalmiş. İçin rahat etsin yani senin gibi herkes görüyor o şeyleri . Ama genellikle gözlüğünü taktiğinda geçmesi lazım . Acaba gözlük numaran mı küçük kalıyor
Alıntıları Gösteryok hocam gözlüklerimde ve numaralarında bir sorun yok.
-
Psikolog git
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara da çok başarılı bir doktora bu şikayetten gittim normal ve zararsız olduğunu söyledi. Kafaya takmayın =)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X