Şu resimdeki gibi özellikle gökyüzüne, beyaz parlak bir duvara baktığında tüm detayları belli oluyorlar. Yaklaşık 11 aydır hayattan zevk almıyorum şunlardan dolayı. Birden fazla, farklı farklı doktorlara gittim retinada bir sorun olmadığını, bu duruma alışmam gerektiğini söylediler. Hayatımı bir daha eskisi gibi yaşayacağımı düşünemiyorum ve eski günleri hatırlayınca çok üzülüyor ve özlüyorum. Acaba bu durumu yaşamış veya yaşamakta olanlar konuya cevap yazabilir mi ? |
Gözde Uçuşan Cisimler
Gözde uçuşan cisimler; harekete duyarlı jel benzeri bir madde olan vitreus içinde bulunan küçük parçacıklardır. Bu cisimler genellikle şeffaf veya yarı saydamdır ve farklı şekillerde görünebilirler:
- Sinek uçuşması: Küçük, karanlık noktalar veya çizgiler
- Hava uçuşan parlak beyaz noktalar: Parlak, ışık huzmesi gibi şekiller
- Gözde siyah nokta uçuşması: Küçük, siyah noktalar
Gözde Uçuşan Cisimler Yorumları
Gözde uçuşan cisimler genellikle normal bir durumdur ve çoğu zaman zararsızdır. Ancak bazı durumlarda, aşağıdaki gibi semptomlara eşlik edebilirler:
- Bulanık görme
- Artan sayıda veya büyüklükte uçuşan cisimler
- Ani flaşlar veya kıvılcımlar
Bu semptomlar varsa, altta yatan tıbbi bir durumun işareti olabileceğinden derhal bir göz doktoruna başvurmalısın.
Gözde Uçuşan Cisimler Psikolojik
Bazı durumlarda, gözde uçuşan cisimler psikolojik kökenli olabilir. Stres, kaygı veya yorgunluk, uçuşan cisimlerin görünümünü tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.
Gözde Uçuşan Cisimler İçin Damla
Gözde uçuşan cisimler için özel bir damla yoktur. Ancak, altta yatan bir tıbbi durum varsa, doktorunuz uygun tedaviyi önerecektir.
Önemli Bilgiler
Gözde uçuşan cisimler genellikle endişe verici değildir. Ancak, yukarıda belirtilen semptomları yaşıyorsan veya uçuşan cisimlerin görünümü seni rahatsız ediyorsa, tıbbi yardım alman önerilir. Göz doktorun, altta yatan nedeni belirlemene ve uygun tedaviyi alman konusunda sana yardımcı olacaktır.