Şimdi Ara

Hamam Böcekleri Nedir? Nasıl Ürerler? Kurtulma Yolları Nelerdir ? Tam REHBER ShifT7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
50.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette çok sitede bu konuyu gördüm kimse maalesef toplamamış tek tük bilgiler mevcut bu bilgilerde bir kitaptan 2 satırı alıntı yapılmış kitaptan alıntı yapılan yeride bir çok insan kendi gezdiği sitede paylaşmış kısaca aynı paylaşım tek bir paylaşım.

Öncelikle yazı tamamen bana aittir sadece forum.donanimhaber.com'da ShifT7 tarafımca hazırlanmıştır.

Konuya resim koymadım bunun nedeni korkan,tiksinen insanlara olan saygımdandır.Yorum yazan kişilerde koymazlarsa ama göstermek istedikleri resimleride söyleyipte link verirlerse çok daha yararlı olacağına inanıyorum...

Hamam böcekleri çok gelişmiş canlılardır;
    Çok kısa olarak 10 Madde olarak sizlere tanıtayım bu hayvanları:

yaşamları en fazla 6 ay sürer.
    ölürken bile yumurta bırakabilir.
    her yumurta bırakmasında doğacak olan tam 150-200 yavru böcek vardır.
    insanlara asla zarar vermezler.
    lağamlarda ürerler bu yüzden tüm zararlı virüsleri taşırlar.(aids,hepatit vb..)
    kabukları çok sağlam olup soğuk ve sıcaktan korur.
    Yüksekten uçarak yere inebilir(tavuk gibi konar yani),düz yüzeyde tırmanabilir.
    1.5 mili metre olan her yerden rahatça geçebilir buda 2 adet iğne başının girebilidiği tüm yerler demek oluyor.

Aç 20 güne kadar yaşayabilir,susuz sadece 1 hafta kadar yaşayabilir ve en büyük özelliği rejenerasyonu yüksektir kafası koptuktan sonra bile yaşayabilir.Ama yemek yiyemediğinden ölmek durumundadır.Solunum yan taraflarından gerçekleşir.

Ve en çok korkulanı iğrendirici görüntüsü vardır.

Hamam Böcekleri Nasıl Ürer?

Hamam böcekleri eşeyli ürerler.(partnerle üremedir yani karşı cins ile cinsel temas ve döl aktarımı sonucu embriyo oluşup üremedir).
    Lağamlarda sıklıkla ürerler.Her yumurta bırakmada yaklaşık 150-200 kadar yavru böcek ürer(doğar).

Hamam Böceklerinden Kurtulma Yolları
    ;

En can alıcı bölüm bu olsa gerek..

Bir çok insan araştırdığım ve edindiğim bilgilerde bunu doğrular nitelikte bu böcekleri öldüremez.Tiksinir,korkar,yakalayamaz,vuramaz kısacası..

Hamam Böceklerinin sevmediği şeyler;
    Biber,biber çekirdeği,bibier yağı.

Sabun,deterjan,kozalak(ağaçtan düşer fakat siz bunu biber çekirdeği koyarsanız etkisi artar).

Hamam böceklerinin sevdiği şeyler;
    Dışkı,ekmek kırıntıları ve toz. bu 3 ü vazgeçilmezdir onlar için..
    (Tabii susuz yaşayamazlar o ayrı mevzu).

Hamam Böceklerini yok etmek için neler yapmalıyız;

1.Fobi olarak hayvan beslenebilir ben tavsiye etmem ama araştırılmış internette doğru dürüst cevap verilmemiş bu konuyu okuyan kişiye de yardımcı olması açısından ben söyliyeyim;
    fare,sıçan ve kedi en önemli düşmanlarıdır.

2.Mutlaka durum iyice öğrenilip tedbir alınmalıdır.Yani apartmanı sarmışsa tüm apartman çok iyi ilaçlanmalıdır.
    Ama daha basit olarak evlerde görülüyorsa evler için böcek ilaçları kullanılmalıdır.Ayrıyetten hamam böceği yemi adı altındaki ilaçlar kullanımı çok çok daha etkilidir.

Hamam Böcekleri Nedir? Nasıl Ürerler? Kurtulma Yolları Nelerdir ? Tam REHBER   ShifT7

Hamam Böcekleri Nedir? Nasıl Ürerler? Kurtulma Yolları Nelerdir ? Tam REHBER   ShifT7

Böcek yemi (Böcek yemi alıp yuvaya götürür tüm yuva zehirlenir dolayısıyla en etkili yol budur).

3.Biber yağı ve sabun;

[Biber Yağı Nerde Bulunur? + Evde Biber Yağı Yapımı]

Biber yağı pahalıdır ve bize ev yapımıda yeterli olacaktır.Ev yapımı Biber yağı için;
    Biberleri 4 parçaya bıçakla ayırın bir ortadan kesin sonrasında oluşan 2 parçayıda tekrar 2 parçaya bölün toplam 4 parça olur sonra robottan 5-6 kez geçirin çok çok az bir madde oluşur o maddeyi küçük küçük pamuklara bandırın toplamda eviniz 2 oda 1 salonsa 6-7 parça yeter.Daha da büyükse 10-15 parça küçük pamuk yapın.Sonrasında böceğin gelmesini hiç istemediğiniz yerlere o pamukları koyun örneğin bilgisayarınıza tırmanmaması için koyduğunuz yerin yakınlarına ben şahsen notebook'umu masamda kullanıyorum masamım altına tam 4 adet koydum her ihtimale karşı :)

Eşiklere ve tuvalet banyo çıkışlarına yani kapılarına koyabilirsiniz.Direk sürmeyin her yer yağ olmasın.Bu yüzden pamukla koyun,onun kokusu bu böceklere güzel gelmez.

Parkeleri temizlik malzemeleriyle silen mutlaka birisi vardır.Bu temizlik malzemesi yerine elinizle sabunu köpürtün eski bir tişörtün üstüne koyun ardından gelmesini istemediğiniz eşikler özellikle engel olıcak yerlere hafifçe sürün ve kurulayın.Çok kaygan olmamalıdır.Kayıp düşme vb.durumlara yol açmaması için başka kuru bir toz beziylede kurularsanız böyle bir sorun olmaz.

Bunlar korunma yollarından en kolay ve etkili olanlarıydı.

Birde yok etme yolları;

Böcek ilaçları kullanılabilir,
    şiddet uygulanarak öldürelebilir genel olarak Türk halkı olarak hem eğlenceli olup hem de çok güzel atış becerilerini geliştiren terlikle öldürme de iyi bir çözümdür.

Şiddetle tavsiye ederim;
    çıktıkları mevsimden önce ilaç yaptırmanızı ve eşiklere biber yağı sürmeniz çok işinize yarar neredeyse %90 oranında bu böcekler hiç giremez o odaya tabii başka yerler açık kalırsa örneğin pencere ordanda girebilir.. :=))

Ayrıyetten tekrar belirteyim çünkü çok sitede sorulmuş bir soru hem arama yaparken rahatça ulaşılması açısından hemde özellikle bu cevabı bekleyenlere kolaylık olması açısından ;

Hamam böceklerine düşman hayvanlar;

Sıçan,fare ve kedilerdir.Diğerleri en az bunlar kadar iğrenç olup beslenemez.

• Güzel olmuş hocam eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

Güzel olmuş hocam eline sağlık
    evet kedi konusunda haklı.
    evde kedim köklerini kuruttu.sorunu olan varsa hareketli bir kedi almaları lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

evet kedi konusunda haklı.
    evde kedim köklerini kuruttu.sorunu olan varsa hareketli bir kedi almaları lazım.

Alıntıları Göster
    evi bibere boğucam gece.. naneyi yedi bu böcekler.. gece nöbetindne kurtulurum bende..

çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 25 Temmuz 2010; 15:35:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

evi bibere boğucam gece.. naneyi yedi bu böcekler.. gece nöbetindne kurtulurum bende..

çok teşekkürler..

Alıntıları Göster
    raid boçek yemi çok etkili aç kalırsanız yiyin bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 25 Temmuz 2010; 21:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

çok teşekkürler..

Alıntıları Göster
    çok mutlu oldum güzel yorumlarınız için.

tek bir hususa tekrar dikkat çekmek istiyorum;

Biber yağını parayla almaktansa evde hazırlamanız hem maddi olarak daha karlı olur hemde evinizin her tarafı yağ olmaz daha koyu kıvamda olur evde hazırlanan.

Ayrıyetten benim uyguladığım bir tecrübe paylaşayım;
    Çok tiksiniyorsanız biraz fazla elektrik faturası gelsede böceğin odanızda olduğunu gördükten sonra klimayı açarsanız hareket etmez bir yerde kapanana kadar bekler.Bu önemli bir çözüm yoludur.

Odanızdaki tozları mutlaka alın eğer orada yemek yeniyorsa özellikle de ekmek kırıntısı varsa mutlak suretle temizleyin,

İlaçlatma yapın evinizin dışını apartmanı,

Özellikle bir peçeteye çok az olmıcak suretle sabunlayın susuz bir şekilde ardından odaların varsa eşiklerini yoksada giriş yapılan yere çok çok az sürüp kurusuyla temizleyin birisi kayıp düşmesin.

Ardından odanıza biber yağı formülünü uygulayın,eşiklere ve giriş yerlerine pamuk koymak suretiyle.

Tamamen olmasada %96 kurtulursunuz.

(Eğer odada parkelerin köşelerinden gircek yerler varsa asla alçı yapmayın slikon tabancısıyla silikon sıkın 7-8 Tl'dir tüpüyle bu tabanca aman dikkat edin elinize gözünüze asla değmesin hatta bir de gözlük alın kullanırken).

Evde hayvan besleme fikrine Türk halkı alışıktır bir o kadarıda asla der.Besleniyorsa sizede zararı olsada alttan alırım derseniz olabilir.Ben şahsen balkonumda besliyorum (7 metrekare kapalı bir balkon).Zarardan kastım tırnakları,tuvaleti yemesi içmesi..

Misalen notebook'umun üstüne gelirse ekranı veya kasasını çizebilir,evim pis olabilir gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShifT7

çok mutlu oldum güzel yorumlarınız için.

tek bir hususa tekrar dikkat çekmek istiyorum;

Biber yağını parayla almaktansa evde hazırlamanız hem maddi olarak daha karlı olur hemde evinizin her tarafı yağ olmaz daha koyu kıvamda olur evde hazırlanan.

Ayrıyetten benim uyguladığım bir tecrübe paylaşayım;
    Çok tiksiniyorsanız biraz fazla elektrik faturası gelsede böceğin odanızda olduğunu gördükten sonra klimayı açarsanız hareket etmez bir yerde kapanana kadar bekler.Bu önemli bir çözüm yoludur.

Odanızdaki tozları mutlaka alın eğer orada yemek yeniyorsa özellikle de ekmek kırıntısı varsa mutlak suretle temizleyin,

İlaçlatma yapın evinizin dışını apartmanı,

Özellikle bir peçeteye çok az olmıcak suretle sabunlayın susuz bir şekilde ardından odaların varsa eşiklerini yoksada giriş yapılan yere çok çok az sürüp kurusuyla temizleyin birisi kayıp düşmesin.

Ardından odanıza biber yağı formülünü uygulayın,eşiklere ve giriş yerlerine pamuk koymak suretiyle.

Tamamen olmasada %96 kurtulursunuz.

(Eğer odada parkelerin köşelerinden gircek yerler varsa asla alçı yapmayın slikon tabancısıyla silikon sıkın 7-8 Tl'dir tüpüyle bu tabanca aman dikkat edin elinize gözünüze asla değmesin hatta bir de gözlük alın kullanırken).

Evde hayvan besleme fikrine Türk halkı alışıktır bir o kadarıda asla der.Besleniyorsa sizede zararı olsada alttan alırım derseniz olabilir.Ben şahsen balkonumda besliyorum (7 metrekare kapalı bir balkon).Zarardan kastım tırnakları,tuvaleti yemesi içmesi..

Misalen notebook'umun üstüne gelirse ekranı veya kasasını çizebilir,evim pis olabilir gibi.

Alıntıları Göster
    Nükleer silahlara bile dayanıklı bu hayvanlar siz ne diyonuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Nükleer silahlara bile dayanıklı bu hayvanlar siz ne diyonuz

Alıntıları Göster
    Off çok güzel anlatmışsın hocam .
    Ama bunlar acayip hızlı oluyorlar terliği bi fırlatıyom anında kaçıyorlar yakalama konusunda biraz ter döktüğümü söyleyebilirim hele bunların küçükleri varya onlar daha da hızlı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arm the Homeless

Off çok güzel anlatmışsın hocam .
    Ama bunlar acayip hızlı oluyorlar terliği bi fırlatıyom anında kaçıyorlar yakalama konusunda biraz ter döktüğümü söyleyebilirim hele bunların küçükleri varya onlar daha da hızlı ...

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Elinize sağlık.

Değerli ve bir o kadar da benim için anlamlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Ayrıyetten imzan çok çok güzel Türkçe'mizi gerçekten korumamız için herkez elinden geleni yapmalı diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Elinize sağlık.

Değerli ve bir o kadar da benim için anlamlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Ayrıyetten imzan çok çok güzel Türkçe'mizi gerçekten korumamız için herkez elinden geleni yapmalı diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    evdeki karıncalardan nasıl kurtulabılırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 25 Temmuz 2010; 19:29:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Alıntıları Göster
    örümcekler için ilaç varmı dükkanlarda satılan bazen evde örümcek çıkıyor ufakda olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

şöyle söyleyeyim ben bilgisayar uzmanıyım;
    haşerelerle ilgili bir eğitimim benzeri durum yok fakat tanıdığım arkadaşlarımdan ve internetteki çok yararlı bilgilerden araştırıp öğrenip özetini ve en önemli noktalarını size sundum.

karınca deneyimim olmuştu.Fakat doğadaki en temiz hayvanlardan birisi karıncadır.Biyoloji dersinde çok işledik dolayısıyla ayrı bir yeri var bende.Fakat iri ve büyük olanları veyahut yuvaları tam evde ya da yakınlarında olanları insanlara çok zarar vermektedir.

Karınca ilaçları kullanılabilir genel markaların bir çok ürünü mevcuttur;

Açıkta yemek bırakılmamalıdır,

Yuvaların yeri tespit edilip kapatılmalıdır olabiliyorsa alçı en uygun ve ucuz çözümdür,

İlaçlatma zehirli gibi çok önemli durumlar dışında yapılmamalıdır,

Karıncaları öldürmek daha da çoğalmasına neden olur bunun nedeni ise birbirlerine çok bağlıdırlar,yani biri ölürse onun cenazesi için bir çok karınca sürüsü akın edebilir.

Karıncalar suyu sevmezler.Yerler ıslak olursa giremezler fakat evde yaşayanların ayağı kayıp düşmemesi için buna bir çare buldum;
    bez parçasını ıslıyıp eşiğe koyarsanız karıncalar giremez demeyelimde girmezler.

Akıllı hayvanlardır dediğim gibi istenmediklerini anlayınca giderler bunun için böyle bir ilaç duydum;
    K-Othrine SC 50
    haşerecilerden temin et bu ilacı suya karıştırıp sadece bir tanesi bile dokunsa diğerlerinin haberi olur tabii sağ salim yuvasına varırsa.

Ardından oradaki yuvada yok olur.

Umarım böyle bir sorundan kurtulursun saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: genccimbomlu

örümcekler için ilaç varmı dükkanlarda satılan bazen evde örümcek çıkıyor ufakda olsa

Deve kuşu yumurtası en etkili çözümüdür.Nedeni ise koku salgılaması diye belirtilse de gördüğüm biyoloji derslerinde içindeki canlının yansıma durumundan örümceklerin korkup yaklaşmadığı hatta o alanı komple terkettiğidir.
  • quote:

quote:

Deve kuşu yumurtası en etkili çözümüdür.Nedeni ise koku salgılaması diye belirtilse de gördüğüm biyoloji derslerinde içindeki canlının yansıma durumundan örümceklerin korkup yaklaşmadığı hatta o alanı komple terkettiğidir.

bulmak zor olur onu ya sagol
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bilgiler için teşekkürler. akıcı bi dille anlatmışsın eline sağlık. sıkılmadan okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 25 Temmuz 2010; 20:40:24 >

• quote:

quote:

quote:

süs eşyaları satan yerlerde hasarlı olan yumurtalar boyanıp satılıyor bence bir göz atın mutlaka demiyim ama çoğunlukla bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShifT7 -- 25 Temmuz 2010; 20:52:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

süs eşyaları satan yerlerde hasarlı olan yumurtalar boyanıp satılıyor bence bir göz atın mutlaka demiyim ama çoğunlukla bulunur.

peki o yumurtalar bozulmuyor mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki o yumurtalar bozulmuyor mu ?

Alıntıları Göster
    Ben genelde ezerek öldürüyorum ve bayılıyorum böyle öldürmeye. Hele o üzerine bastıktan sonra can çekişmesi yok mu bitiyorum o kısma o yüzden öldürmüyorum acı çeke çeke ölmesi çok hoşuma gidiyor. İlginç bir fantezim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Ben genelde ezerek öldürüyorum ve bayılıyorum böyle öldürmeye. Hele o üzerine bastıktan sonra can çekişmesi yok mu bitiyorum o kısma o yüzden öldürmüyorum acı çeke çeke ölmesi çok hoşuma gidiyor. İlginç bir fantezim var.

böyle şugar bi adama hiç yakışmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.