Şimdi Ara

Yaşı +25 olan veya hayat tecrübesi olan arkadaşlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lise mezunu olarak sanırım senin için en rahatı KPSS
  • quote:

Orjinalden alıntı: gotoheaven

kafayı yemek üzereyim 25 yaşındayım lise mezunuyum ( üniversiteyi maddi imkansızlıktan dolayı bıraktım) orta derecede ingilizce biliyorum 1.78 boylu ve eli yüzü düzgün biriyim askerden döndüm ve 3 aydır iş arıyorum deli olacağım hayata nerden ve tekrar başlamak

1) tekrar öss girmek

2) meslek edindirme programlarına katılmak

3) kendini boğazın derin sularına bırakmak

ben olsam şunu yapardım diyen veya aklı başında bir fikri olan var mı?

ben o dediklerini yıllardır yaşıorum hala kanser olup ölmedim
  • üniversite for the win!
  • tekrar öss üniversite falan yaş 30 u geçer. bence öss yi unut. iş aramaya devam et bulursun gelen işi geri çevirme iyi yada kötü bir yerden başla gerisi gelir inş.
    3. seçeneğe bir sözüm var "yaşamak direnmektir"
  • quote:

Orjinalden alıntı: PomPom

tekrar öss üniversite falan yaş 30 u geçer. bence öss yi unut. iş aramaya devam et bulursun gelen işi geri çevirme iyi yada kötü bir yerden başla gerisi gelir inş.
    3. seçeneğe bir sözüm var "yaşamak direnmektir"

arkadaşa katılıyorum.sanırım bu konuda yaşı+25 olanlardan destek istemişsin. yaşım 30 ve 9 yıldır çalışıyorum. üniversiteyi maddi problemler yüzünden bırakmak zorunda kaldım yani düz lise mezunuyum. Fakat sürekli çalıştım. Önce mağazacılıktan başlayabilirsin yeni çağın mesleği artık herkes alışveriş merkezlerinde ve yükselme imkanında var. Ben 3 yıla yakın mağazada çalıştım fakat sağlık sorunlarımdan dolayı başka işlere yöneldim ama şu an edindiğim tecrübelerden dolayı düzgün bir işim var. 4 yıllık üniv mezunu benden yaşı büyük yada aynı olan arkadaşlarım benden az maaşla çalışıyor. Kısacası üniversite gerçekten önemli ama güzel bir bölümü bitirmek önemli yani gidip sütçü imam iklimlendirme gibi sadece okumak için okuyanlardan olma. Sabret denilenleri kısa sürede anlamaya çalış ve iş bitirici ol. Kısa sürede karşılığını alırsın. Şimdiden kolay gelsin.

• ünversiteyi bitirip iş bulamasaydın ne olurdu onu bir düşün..
    1. bence özel güvenlikçiolarak bir yerden başlayabilirsin. belki birikim yapamazsın ama gününi geçirirsin.ileride de evlenine eşin de çalışıyor olur ve orta hallibir aile olarak devam edebilirsin hayatına.

bence en mantıklısı bu.
  • Havaların ısınması bekle, temmuz falan olsun 3.cü şıkkı bi dene, beceremezsen diğerlerini denersin.
  • inatçı ol umudunu yitirme olan işleri küçümseme. bir yerlerden başla ve saldır. kendini adeta bir rpg oyununda gibi hisset. farz etki sıfırdan başlamışsın. adım adım level level yükseleceksin.
  • ehliyetin varsa şoförlük a2 varsa bitçok yerde iş bulursun ecza depoları pizzacılar gibi
    büyük marketlere girebilrsin kasiyer reyon görevlisi
    arkadaşın dediği gibi git cv bırak yetkili kişilerle görüş eğer yaşadığın şehirde büyük fabrikalar varsa bi şekilde iş iste iş bilmiyorsun derlerse siz bu işe ilk başladığınızda ne biliyodunuz dee kendine güven kendine güvenini karşı tarafa yansıt
    3üncü tercihi de sil ordan o ne demek öylee
  • Ehliyet al > en basiti cola yemek ıvır zıvır dagıtırsın saga sola (no vasıf)
    Ehliyet yoksa bile dagıtanın yanına 1 tane de eleman koyuyorlar mesela yemekcilerde. (no vasıf)

Güvenlik olayına da girebilirsin adam türkçe konuşmasını bilmiyor tek yaptıgı kulubede oturmak (no vasıf)

Kuryelik yapabilirsin saga sola gitme olayı.

bak sana bi güzellik yaparak gerçek bi örnek vereyim ;

Annem ilk okul mezunu ve köy ortamında yetişmiş bi insandır
    Bel fıtıgı, HİPERTANSİYON, eklem agrıları, ANEMİ (kansızlık) hastalıgı ve dahasına sahip bir insandır.
    Kendisi memlekete gider ve orada 50-60 tane ceviz agacını tek başına döker kurutur, satar ve gelirken en az 3 çuval cevizi taksiye yükler ve gelir.Memleketten burada otobüsle 25 saat süren yoluda hiç saymıyorum.
    Bazen bulaşık yıkamaya gider (-ki artık gidemez ben ilgileniyorum ihtiyaçlarıyla fakat ceviz agacı konusunda bişi yapamadım çünkü babasından kalan yerleri bırakmak onu üzüyor)

Buna ragmen bu insanda bi şekilde para kazanıyorsa ;

sen 25 yaşındasın ve askerlik sorunun yok.Bak sana daha gerçek bişey söyleyeyim ;

İnsanların iyi günleri oldugu gibi kötü günleride olabilir, sen herşeyden önce erkeksin.Biz erkeklerin asıl görevi bu gibi durumların karşısında kaya gibi olmaktır.Elbet bunlarda geçecek unutma.
    Umut sahibi ol demiyorum diger arkadaşlar gibi
    hayır umut sahibi olma
    Gençsin git sırtında taş taşı gerekiyorsa
    Bu yollardan bir çogumuz geçti
    sende geçeceksin unutma sadece biraz zaman gerekli.Kendini parçalamanın anlamı yok bunu da unutma.

• quote:

Orjinalden alıntı: battı fish yan Gøing

Ehliyet al > en basiti cola yemek ıvır zıvır dagıtırsın saga sola (no vasıf)
    Ehliyet yoksa bile dagıtanın yanına 1 tane de eleman koyuyorlar mesela yemekcilerde. (no vasıf)

Güvenlik olayına da girebilirsin adam türkçe konuşmasını bilmiyor tek yaptıgı kulubede oturmak (no vasıf)

Kuryelik yapabilirsin saga sola gitme olayı.

bak sana bi güzellik yaparak gerçek bi örnek vereyim ;

Annem ilk okul mezunu ve köy ortamında yetişmiş bi insandır
    Bel fıtıgı, HİPERTANSİYON, eklem agrıları, ANEMİ (kansızlık) hastalıgı ve dahasına sahip bir insandır.
    Kendisi memlekete gider ve orada 50-60 tane ceviz agacını tek başına döker kurutur, satar ve gelirken en az 3 çuval cevizi taksiye yükler ve gelir.Memleketten burada otobüsle 25 saat süren yoluda hiç saymıyorum.
    Bazen bulaşık yıkamaya gider (-ki artık gidemez ben ilgileniyorum ihtiyaçlarıyla fakat ceviz agacı konusunda bişi yapamadım çünkü babasından kalan yerleri bırakmak onu üzüyor)

Buna ragmen bu insanda bi şekilde para kazanıyorsa ;

sen 25 yaşındasın ve askerlik sorunun yok.Bak sana daha gerçek bişey söyleyeyim ;

İnsanların iyi günleri oldugu gibi kötü günleride olabilir, sen herşeyden önce erkeksin.Biz erkeklerin asıl görevi bu gibi durumların karşısında kaya gibi olmaktır.Elbet bunlarda geçecek unutma.
    Umut sahibi ol demiyorum diger arkadaşlar gibi
    hayır umut sahibi olma
    Gençsin git sırtında taş taşı gerekiyorsa
    Bu yollardan bir çogumuz geçti
    sende geçeceksin unutma sadece biraz zaman gerekli.Kendini parçalamanın anlamı yok bunu da unutma.

annenin ellerinden öperim. işte gerçek üreten emeğinin alın terinin hakkıyla onurlu bir yaşam mücadelesi veren bir insan. keşke herkes 10 da birikadar olabilse..
    tebrikler.

• hayat keşke buradaki arkadaşların anlattığı gibi toz pembe bir atmosferde olsa!
    keşke bende sana "yürü be, çalış, sonunda zirveye oynarsın" diyebilsem...

ama gerçekler çok farklı. 25 yaşındaysan bu saatten sonra örgün eğitim veren bir üniversite senin için zor görünüyor. Ancak 2. öğretim bir okula girebilirsen gündüzleri çalışır ve geceleri okursun. Basit gibi görünen işlerden başlamanı öneririm ama kafanda bazı şeyleri çok büyültme. Türkiyedeki anlayışında ne yazıkki çalıştığın kadarını asla kazanamazsın. ya çok sağlam torpilin amcan dayın olacak, yada insanlıktan çıkmış ahlaki değerlerin...
    anladığım kadarıyla bunlardan hiçbirine sahip değilsin. dolayısıyla "birgün para saçıcam" yanılgısına düşme.

aci ama gerçek! bu ülke emeğinin hakkını asla vermez!
    yaşam standartları yerlerde sürünmekte...

• 25 yaş üniversite için büyük bir yaş değildir fakat 25i büyük yapanlar iş verenler adam öyle bir ilan yazıyor ki hem 25'i geçmeyecek,yabancı dil,biraz iş tecrübesi olacak ve askerlik sorunu olmayacak tabi bu durumda millet üniversiteye gitme diyor.Bence matematik ve fenin iyiyse öss'ye girip 2 yıllık sağlık üzerine bir bölüme gir okul bittiğinde rahatlıkla iş bulursun maaşları da güzel ayrıca yaş sorunuda yok.Kpss'yi de kazanırsan devlet hastanelerinde 6-7 saat mesai+döner sermaye ayda 1,5 milyara yakın para geçer eline.Yada 4 yıllık iyi bir bölüme girip ikinci öğretim olarak oku gündüzleri çalışırsın oda olmazsa gemi adamı cüzdanı çıkart zor iştir ama eline iyi para geçer.Ben 23 yaşındayım bir iki ay sonra 24 olucam aofte okuyorum baktım aoften devam edersem en erken 5 yıl içinde mali müşavir olabiliyorum.5 yıl içinde doğru dürüst para da kazanamayacam.Askerlikte yapmadım en iyisi össye gireyim dedim sağlık bölümleri için puanım tutmadı başka bir 2 yıllık bölümde seçmedim yaş yüzünden iş bulamam diye.Kpssde lazım olur diye ağustosta halk eğitime gidip bilgisayar sertifikasına başvurmuştum daha yeni aradılar toplam 100 lira verip sertifika alıcam.Her gün 3 saat kursa gidiyorum.Henüz birşey öğretmediler ofis programlarını iyice öğrensem benim için kardır diye düşünüyorum.

• hayatta aslında herşey üniversite gibi gözüküyor ama inanın o kadar çok üni mezunu ama boş gezen tanıdığım varki bu yüzden okumayı düşünmüyorum üniyi.herşey üni değil bunu böyle bilin
  • quote:

Orjinalden alıntı: gotoheaven

kafayı yemek üzereyim 25 yaşındayım lise mezunuyum ( üniversiteyi maddi imkansızlıktan dolayı bıraktım) orta derecede ingilizce biliyorum 1.78 boylu ve eli yüzü düzgün biriyim askerden döndüm ve 3 aydır iş arıyorum deli olacağım hayata nerden ve tekrar başlamak

1) tekrar öss girmek

2) meslek edindirme programlarına katılmak

3) kendini boğazın derin sularına bırakmak

ben olsam şunu yapardım diyen veya aklı başında bir fikri olan var mı?

1.Bence üniversite için çok geç mezun olacağın yaş 30 olacak. Ve bu yaşta iş bulman zor.Ortalık Ünivesite mezunu kaynarken niye sen alsınlar.

2.Pek işe yaramıyor. Günümüzde şirketlerin kendi personeline eğitimi kendi veriyor.

3.Bu kolay yol.Önemli olan savaşmak.

Önerim: Simt sat, su sat ekmeğini taştan çıkar.

• Güzel başlık bende 24 yaşındayım.Bugün kafam patatese döndü düşünmekten.Üniv okuyamadım maddiyatdan dolayı.Geçen eski okul arkadaşlarını gördüm hepsi üniv bitirmişler.

Şimdi üniv. okumak istiyorum ama en çok düşündüğüm şeyler

1.Yaş mevzusu.Aslında pek yaşlı göstermiyorum ama gene de belli ediyor 5/6 yaş fark olacak.
    2.Maddi durum.Ancak özel üniv.okuyabilirim.Össyi kazanıp iyi bi yere girmek imkansız.Hem mezun olduğum okul,hemde hazırlık sürecinden dolayı.Fakat ailenin durumu kötü.Okumayı da çoook istiyorum.İşe girsem aylık 300 ytl alabilirim.Ama özel üniv aylık 2,3 milyar var mı tavsiyesi olan?
  • 3 çıkar kaffandan aslan gibi delikanlısın...

kesin iş bulursun sabret aynı durumdayım yaklaşık benim yaş 29 ve evli 1 çocuk babasıyım ..

biraz olumlu bak hayata...
  • Tabi çocuk sahibi olmak ayrı. O zaman insanın yaşamı bir anlam kazanır.
    Allah ben dahil herkese nasip eder, umarım.

Tabi önce evlenmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: inek_avcısı

Güzel başlık bende 24 yaşındayım.Bugün kafam patatese döndü düşünmekten.Üniv okuyamadım maddiyatdan dolayı.Geçen eski okul arkadaşlarını gördüm hepsi üniv bitirmişler.

Şimdi üniv. okumak istiyorum ama en çok düşündüğüm şeyler

1.Yaş mevzusu.Aslında pek yaşlı göstermiyorum ama gene de belli ediyor 5/6 yaş fark olacak.
    2.Maddi durum.Ancak özel üniv.okuyabilirim.Össyi kazanıp iyi bi yere girmek imkansız.Hem mezun olduğum okul,hemde hazırlık sürecinden dolayı.Fakat ailenin durumu kötü.Okumayı da çoook istiyorum.İşe girsem aylık 300 ytl alabilirim.Ama özel üniv aylık 2,3 milyar var mı tavsiyesi olan?

yatkınlığın varsa bilişim kursuna falan gitmeni öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: madanci

üniversite için biraz geç kalmışsın bence 2. seçenek en mantıklısı

Geç mi?Öğrenmenin yaşı yoktur

Mesela dün ''Hayatımız sınav'' programında 31 yaşında biri aradı.Üniversite sınavına girecekmiş bilgi alıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.