Şimdi Ara

Yaşı +25 olan veya hayat tecrübesi olan arkadaşlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: murtix7

quote:

Orjinalden alıntı: madanci

üniversite için biraz geç kalmışsın bence 2. seçenek en mantıklısı

Geç mi?Öğrenmenin yaşı yoktur

Mesela dün ''Hayatımız sınav'' programında 31 yaşında biri aradı.Üniversite sınavına girecekmiş bilgi alıyordu.

Doğru üniversite lise değil ki yaş sınırı olsun.Sorun mezun olduktan sonra yaş yüzünden iş bulamamak.Daha önce de dediğim gibi sağlık üzerine olan bölümlerde yaş sorun olmuyor hele tıbbı kazansa hayatı değişir.Başka bir bölümde olsa 2. öğretime girer gece okur gündüz çalışır.Böylece okurken iyi bir iş tecrübesi kazanır.Önceden mezun olanlarla aradaki farkı kapatır.

• Hayatın bir yerinden tutunmaya başlamalısın. Öncelikle 25 yaşı geç olarak görme en azından universite için bir şansını dene. ÖSS yi gözünde büyütme, 25 yaşına gelmiş aklı başında, ne dediğini ve istediğini bilen biri için öss çocuk oyuncağıdır. Tek yapman gereken bir şeyleri göze almak ve cesaret etmen.
    Her halikarda universite diplomanı eline edin.
    Eğer maddi durumun hiç müsait değil ise gündüzleri dershaneyi gidip, daha sonra part time çalışıp dershane, kurs,ders vs parasını çıkarabilirsin.
    Bu ülkede diploman olmadan kalıcı bir iş yapabilmen mümkün değil. Tamam belki şöför olursun veya başka vasıf istemeyen iş yaparsın da nereye kadar yaparsın? sonu yok o işlerin..
    Kendini biraz zorla, öss bir şey değil ,en azından işine yarayacak bir meslek edinirsin sonrası ise sana kalmış.
    İntahar etme gibi bir şeyi asla düşünme, aslan gibi adamsın sana iş mi yok varsın paran pulun olmasın sağlıgın yerinde yeter de artar sana..

• otellere başvurmayı denedin mi ? orta derece ingilizce biliyormuşsun onu ilerletmeye bak. Tipin falan düzgünse iletişim sorunun yoksa otellerde çalışabilirsin.
  • Bence en büyük eksikliğimiz insanın kendisini yetiştirmemesinden kaynaklanıyor.

Yetişmiş elemanı inanın diplomasına bile bakmadan işe alıyorlar. Ama kendini yetiştirmen ve tecrübeli olman gerekiyor.

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım ama, son 5 aydır ne patronum, ne Genel Müdürüm bana "siz ne iş yaptınız yada neden şu işi yaptınız veya yapmadınız diye sormuyor. Toplantılara bile artık neredeyse çağırılmıyorum.

Toplantıdan çıkan istekler bana iletiliyor ve sadece iş planınıza alıp yapmanızı rica ederim diye e-mail geliyor Genel Müdür den...

Anadolu Otelcilik Turizm mezunuyum.

Çok iyi sayılabilecek şekilde İngilizce biliyorum. Fransızca ve Rusça çalışıyorum kendi kendime vakit buldukça. B sınıfı ehliyetim var ve ilk fırsatta E ve D sınıfı da alacağım ama şu an çekici bile kullanabiliyorum.

100 bin sayfa civarı Türk Tarihi okudum, Eski Uygarlıklar ve Uzay hakkında çok geniş araştırmalarım var. Hemen tüm Dinlerin kitaplarını okudum. Hatta İncil in 4 kitabını bile okudum. ( Matta, Markos, Luka, Yuhanna... Birisi bana incil de şu var dese, en azından var mı yokmu biliyor sayılırım.)

Yazmayı çok seviyorum ayrıca, onlarca yazdığım makalem var. Merak ettim harç yaptım duvar ördüm ( gerçi pek düz olmadı ). Kalite Yönetim sistemleri, Toplam Kalite, Altı Sigma, F.M.E.A. İlk Yardım Kursu, Yangın Söndürme Eğitimi, Amatör olarak tırmanma, Yamaç Paraşütü gibi konu ve aktivitelere katıldım. 3 kez Kalderin çeşitli etkinliklerine katıldım. İş, Aile ve Telif Hakları konusunda akademik bir çok kitap okudum. Kütüphanemde 100 civarı kitap var okuduğum ( roman vs ). Daha önce çalıştığım yerlerin bir tanesinde İhracatçılar Birliklerinin ve Sanayi Odalarının düzenlediği bir çok konferans vs ye gittim.

Neredeyse hiç televizyon seyretmiyorum. Haftada 4 - 5 saati geçmez, mümkün değil, bütün bunlara rağmen ben bir bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyorum.

Bilgisayar Konusunda ki uğraşlarım,
    + İşletim sistemleri,
    + Network,
    + Programlar konusunda teknik bilgi,
    + Ticari Yazlım Programları [LKS - Netsis ]
    + Donanım.
    + Photoshopve vektörel diğer programlar,
    + Web Tasarım & Kodlama [html 4.01 - xhtml - CSS 2.1 - PHP & Xml (halen üzerinde kendimi eğitiyorum) W3 standartlarına göre - İçerik Yönetim Sistemleri ( CMS )
    + SEO ( Arama Motorları Optimizasyonu)
    + Silent Kurulumlar vs...

Yaş, 29

Bütün bunları merak ettim ve kendimi eğitmeye çalıştım, öğrenmeye çalıştım. Bana çok faydası oldu. cidden kendimi eğittim ve ufkum açıldı diyebilirim ama tek kötü tarafı oldu; hala bekarım

Kısacası; yarın değil hemen şimdi kendini silkele ve küçük yada kötü yada iyi nasıl olursa olsun; bir iş bul. Çalışmaya başla her türlü zorluğa rağmen. Ve bu arada kendini geliştirmeye ve eğitmeye çalış.

Günde 3 kelime ezberlesen, ki bunu tuvalette harcadığın zamanda bile yapabilirsin, bir sene sonunda tam bin kelime ingilizcen olur.

Sadece irade ve gayret. Hazıra hiç bir şey olmuyor, yemek yemek için bile efor harcamak gerekiyor...

• İnternetten başvuruları küçümsemeyin arkadaşlar. Artık bir çok şirket sadece netten başvuru alıyor. Bu arada forumda çok faydası oalcağını düşünüyorum;
    Hani sıcak fırsatlar bölümü gibi bir bölüm olsa, millet birbirine şurası işçi alıyor, burası memur alıyor, şurda bilmemne kursu başladı gibisinden yardımcı olabilir. Hayatta herşey pc parçasından ibaret değil yaw.

www.iskur.org adresinden artık resmi başvuru yapılabiliyor. Bizzat İşkur a gittiğinizde yapılan işlemleri artık netten resmi bir şekilde yapabiliyorsunuz. Cep telefonunuza sms geliyor başvurularınız hakkında.

Kocaeli civarında oturan arkadaşlar Komek kurslarından faydalansın bence. 35 merkezde 40 civarında branşta tamamen ücretsiz kurslar veriliyor. Kaynaktan bilgisayara herşey var. Forklift ehliyeti dışarıda 750 ytl falnaken Komek te 200 ytl.

Ben çalıştığım halde netten sürekli daha iyisini kovalıyorum dostum. Umutsuzluk en büyük günah...Allah yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk41 -- 2 Kasım 2008; 14:47:49 >

• bogaz bogaz bogaz
  • acaba şuan ne iş yapıyor 

• bize de 1. el c d serisi birşeyler gelir mi acaba bu hayatta

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt

2010da genç olmak vardı muhterem 

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    O zamanlar çok iyi mahallede abilerimiz vardı internet cafe ortamlarından biliyorumdum ilk iş hayatında arabalarını bir şekil alıyorlardı ortamlara akıyorlardı gençliği çok iyi yaşadıklarını düşünüyorum çok iyi zamanlarmış harbiden bende hep böyle hayal etmiştim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • X Files kullanıcısına yanıt

Bu adam hala yasiyor mu ? Guzel yazmis ama turizm otelcilikten bilgi islem isini nasil bulmus ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam şu an kendini boğazın serin sularına bırakmadıysa ve başka sebeplerden ölmediyse 40 yaşındadır. Zaman acımasız hakikaten.

• Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt
    Bu tarz eski konuları göründe bu gerçek benim de yüzüme vuruyor, bu konuya yazanlar için o dönem 2023 inanılmaz bir uzak tarihti belkide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu eski konular zamanda yolculuk gibi.

• command_4 kullanıcısına yanıt

Bu adam 2008de telefon tamiri biliyorsa şu an iphone falan tamir ediyordur bayağı ilerletmiştir işlerini.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.