Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar benimde yatay geçişle ilgili bir sakıntım var da yardımcı olursanız çok sevinirim
    ben özel bir okulda ingilizce uluslararası ilişkiler 1.sınıfta okuyorum ve bölümde zorlanıyorum başka bir üniveristeye geçmek istiyorum türkçe bir bölüme farklı bir bölüme
    öncelikle okuluma devam etmezem devamsızlıktan kalırsam geçiş hakkımı kaybeder miyim?
    ve birde merkezi puanımla geçiş yapabiliyorum dimi yani o yıl ki girdiğim lys puanınla
    yardımcı olursanız çok sevinirim nasıl olduğuyla ilgi bilen varsa çok memnun olurum

• GNO ile yatay geçiş hakkında fikir olması açısından yazıyorum. Yatay geçilerde disiplin cezası almamış olma koşulu, herhangi bir dersten kalmamış olma ve CC'nin altında not almamış olma şartı aranır. Şöyle düşün. Senin gibi yatay geçiş yapmak isteyen bir çok insan var ve sen bu insanların arasından sıyrılıp şansını arttırmaya çalışmalısın. Bunu da en iyi şuanda bulunduğun üniversitedeki konumunu sağlamlaştırıp, yükselterek yapabilirsin ki başvuracağın üniversite senin transkriptine baktığında, olası bir fakülte, bölüm çapında başarı durumunda bunları ayrıca değerlendirebilirler.

Merkezi yatay geçiş ile ilgili olarak ise YÖK'ün "Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçişlerde Uygulanacak Esaslar"'ın maddelerini inceleyecek olursan Madde 14 senin sorduğun sorunun cevabını içeriyor. Yani,

quote:

Başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği
    yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınmasına, başarı vb. şart
    aranmamasına,

• Yani suan da benim icin tek onemli olan sey sinava girdigim yil ki puanim dogru mu onun disinda baska bir seye bakmayacaklar yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce seni doğrudan ilgilendiren 08.07.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda alınan kararları okumalısın.

http://yok.gov.tr/documents/10279/34561/ek_madde_1_10_07_2014.pdf/416eb985-c76c-446a-a5ba-57f63d31d2ce

Tüm alınan kararlara şuradanhttp://yok.gov.tr/web/ogrenci/kararlar ulaşabilirsin. Burayı sürekli takip etmen gerekiyor çünkü sürekli olmasa da aralıklı olarak yeni kararlar alınıyor ve bu kararlar son anda seni etkileyip hayaline ulaşman konusunda önüne bir engel çıkartabilir.

• Tamam ben inceleyeyim çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.