Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba benimde birkaç sorum olacak.
    ben bu sene yönetim bilişim sistemleri ing kazandım 1. sınıf sonunda yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ama merak ettiğim birşey var. şimdi pek az okulda bu bölüm var diyelim ki ben 1. sınıfı bitirene kadar açıldı başka üniversitelerde ben onlara geçiş yapabilir miyim. bide illa yönetim bilişim sistemleri bölümüne mi geçiş yapılıyor bu bölüm bilgisayar müh. ile işletme müh. birleşimi ve doğal olarak onların dersleri ile aynı olabilme ihtimali fazla. yüzde yetmiş derslerin tutması lazım geçiş yapmak için biliyorum diyelim ki bilg. müh. dersleri ile aynı dersler ben geçiş yapabilir miyim bilg. müh yoksa illa yönetim bilişim mi olacak. şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasaprap -- 10 Eylül 2011; 14:47:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mthnn

Geçen senelerde Ege üniversitesi işletme ikinci öğretimin kaç civarı ortalamayla aldığını bilen var mı? Muafiyet sınavı yapan bir üniversite yatay geçişlerde..

valla işletmeyi bilmem ama iktisat 2. sınıfa yatay geçiş yaptım ben bu sene. ortalama 2.80. 1. asil olarak girdim. tabi bunda yeterlikten kalanların payı büyük
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasaprap

arkadaşlar merhaba benimde birkaç sorum olacak.
    ben bu sene yönetim bilişim sistemleri ing kazandım 1. sınıf sonunda yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ama merak ettiğim birşey var. şimdi pek az okulda bu bölüm var diyelim ki ben 1. sınıfı bitirene kadar açıldı başka üniversitelerde ben onlara geçiş yapabilir miyim. bide illa yönetim bilişim sistemleri bölümüne mi geçiş yapılıyor bu bölüm bilgisayar müh. ile işletme müh. birleşimi ve doğal olarak onların dersleri ile aynı olabilme ihtimali fazla. yüzde yetmiş derslerin tutması lazım geçiş yapmak için biliyorum diyelim ki bilg. müh. dersleri ile aynı dersler ben geçiş yapabilir miyim bilg. müh yoksa illa yönetim bilişim mi olacak. şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler...

Yeni açılan bölümün ikinci sınıfı olmayacağı için geçiş yapamazsın. Bilgisayar Mühendisliği gibi sayısal bölümlerede geçiş yapamazsın. ybs dışında diğer eşit ağırlık bölümlerine geçiş yapabilirsin.

• pardon ben mi yanlış anladım 1.sınıfıın sonunda yani 2.sınıfa geçerken yatay geçiş olmuyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ragon

pardon ben mi yanlış anladım 1.sınıfıın sonunda yani 2.sınıfa geçerken yatay geçiş olmuyor mu ?

oluyor hocam.
  • quote:

pardon ben mi yanlış anladım 1.sınıfıın sonunda yani 2.sınıfa geçerken yatay geçiş olmuyor mu ?

doğru anlamışsın, 1. sınıfın sonunda oluyor.( 1.sınıfın ikinci dönemi yatay geçiş kabul eden üniversitelerde var.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alessio Nikky

quote:

oluyor hocam.

çok teşekkür ederim rahatladım
  • arkadaslar ben 2 yıllık kazandım 2 yıllıklarlada 1. yılı bitirmek şartmı yoksa 1.sınıfın 2.dönemine yatay geçiş yapabiliyormuyuz ?
  • Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (şartlar dahilinde özellikle bilgisayar olmak üzere makine ya da endüstri de olabilir.) bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum. Şu anda kendi üniversitemde hazırlık bitirdim ve 1. sınıfa başlayacağım. Ama yanlış bir tercih yaptığımı fark ettim ve şehir olarak beni tatmin etmiyor tercihim. Aklıma takılan bölümler ise 2010-2011 döneminde kaç öğrenci kabul etti bu bölümler ? 2011-2012 döneminde kaç kişi kabul edecektir ? Kabul alanlar kendi üniversitelerinde kaç GPA ile kabul aldı ? Şu anki üniversitem, lise notum, lys-ygs puanım ne derece etkilidir ? Eğer bunu yapan birileri varsa bana ulaşabilir mi özel mesajdan ? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebastian2727

arkadaslar ben 2 yıllık kazandım 2 yıllıklarlada 1. yılı bitirmek şartmı yoksa 1.sınıfın 2.dönemine yatay geçiş yapabiliyormuyuz ?

1. yılı bitirme şartı üniversiteden üniversiteye göre değişir. yatay geçiş yapmak istediğin okulun yatay geçiş koşullarını incelemelisin.

@FireStarters yatay geçiş için açılan kontenjanlar her sene değişir. yatay geçiş başvuruları başlamadan önce okulun sitesinde yayınlanır. (çoğu üniversitede bölüm kontenjanın %10'u kadar yatay geçiş kontenjanı açılır. 100 ise en fazla 10.) not ort. 2.50'nin altındaysa öss puanının yatay geçiş yapacağın üniversitenin puanına eşit olması şartı aranır, eğer 2.50 üstündeyse bu şart aranmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: FireStarters

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (şartlar dahilinde özellikle bilgisayar olmak üzere makine ya da endüstri de olabilir.) bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum. Şu anda kendi üniversitemde hazırlık bitirdim ve 1. sınıfa başlayacağım. Ama yanlış bir tercih yaptığımı fark ettim ve şehir olarak beni tatmin etmiyor tercihim. Aklıma takılan bölümler ise 2010-2011 döneminde kaç öğrenci kabul etti bu bölümler ? 2011-2012 döneminde kaç kişi kabul edecektir ? Kabul alanlar kendi üniversitelerinde kaç GPA ile kabul aldı ? Şu anki üniversitem, lise notum, lys-ygs puanım ne derece etkilidir ? Eğer bunu yapan birileri varsa bana ulaşabilir mi özel mesajdan ? Şimdiden teşekkürler.

Buradan detaylı bilgiyi alabilirsin
    http://www.ee.boun.edu.tr/Lisans/YatayGe%C3%A7i%C5%9F/tabid/746/language/tr-TR/Default.aspx

• YUKARI
  • Anadolu Üniversitesi öss puanına bakıyor mu ?
  • selam..benimde çok önemli bir problemim var.yardımcı olursanız çok sevinirim.ben 99 da sütçü imam üniversitesi fef biyolojiyi kazandım.bir sene okuduktan sonra harran üniversitesine yatay geçiş yaptım.harran üniversitesinden alttan sütçü imamdan almadığım fizik dersini aldım.2003 te harran üniversitesinden mezun oldum.transkrip aldığımda sadece harran üniversitesinden aldığım dersler üzerinden not ortalamam hesaplanmış,maraşta ki dersler güme gitmiş.tam formasyona başvuracakken 64.85 not ortalamasıyla başvuru yapamadım.maraştaki not ortalamam gayet iyiydi.şu sorulara cevap bulursanız çok sevinirim.
    1-yatay geçişte ilk üniversitede aldığın dersler not ortalamasına dahil olmaz mı.
    2-bu not ortalamasıyla geleceğim karartılmış oluyor nereler başvurabilirim neler yapabilirim.bana yardımcı olun lütfen.harran üniversitesine sordum.dediler bizden aldığın dersler üzerinden hesaplama yapılır.hiç bişe anlamadım bu işten.
    her türlü yolu deneyeceğim yardımlarınız sayesinde.şimdi den teşekkürler.Allah a emanet olun.

• DH de gördüğüm,ender,yararlı konulardan biri.Bana lazım olacak.Teşekkürler.
  • @hitemup
    sitesinden bakarsan daha iyi olur her sene koşullar değişebilir
    artık çoğu üni. öss ye bakıyor
    @pisekar
    1.malesef yatay geçişte önceki ünideki. ortalama silinir.Sıfırdan başlar ortalama.
    2.o konuda bir bilgim yok umarım yardımcı olurlar
  • beyler 2.öğretimim 1.sınıfım hazırlık yok.Geçiş yapmak istediğim ünide(1.öğretim) hazırlık var başvurabilirmiyim
  • Merhaba.ben 2 yillik bi bolumde okuyorum ilk donemin bitiminde yatay gecis yapabilirmiyim
  • merhaba benim sorum şu. yatay geçişte değerlendirme kriteri olarak başvurduğun üniversitenin not ktiteri mi mevcut kendi üniversitenin not kriteri mi alınır? Mesela not ortalaman o sene 70 ve bu not ortalaması kendi okulunda 2.5 e denk geliyor ancak başvurduğun okulda 70 not ortalaması 3.0 a denk geliyor bu durumda yatay geçişte öğrenci sıralamasında benim değerlendirmem 2.5 olarak mı alınır 3.0 olarak mı alınır?
  • @burak
    1.öğretim için %10 luk dilime girmen gerekir.hazırlık meselesi geçeceğin üni. ye göre değişir koşullar önemli yani.genelde yeterlilik sınavı olur geçemeyeni almazlar
    @emre
    2 yıllıksan ve 1.sınıftaysan olur büyük ihtimal.ama her üni. almayabilir
    @maliy
    ortalama her yerde aynıdır değişmez
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.