Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi Dikey geçiş sınavı (DGS) ile bilgisayar mühendisliği özel üniversite kazandım diyelim acaba sene sonu Yatay geçiş ile herhangi bir devlet üniversitesinin Bilg Müh. İ.Ö geçiş yapabilir miyim ?
  • mesajım bulunsun
  • arkadaşlar merhaba. ben maramara üni. teknoloji fakultesınden metalurjıyı kazandım. ve genel lıse mezzunuyum yanı mf4 ten gırdım muhendıslık fakultesındekı gıbı. pek cok kez tekrarlanmış derslerın %80ı aynı olsun başvurmak ıcın yetr dıe ama ozellıkle bu teknolohi fakul. muhabbetınde net bı bılgısı olan var mı ?

yanı marmara tekn nın bı bolumunden aynı unıversıtenın ya da farklı unıversıtenın muhendıslık fakultesındekı aynı bolumune gecebılecek mıyım. teşekkurler ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Şimdi Dikey geçiş sınavı (DGS) ile bilgisayar mühendisliği özel üniversite kazandım diyelim acaba sene sonu Yatay geçiş ile herhangi bir devlet üniversitesinin Bilg Müh. İ.Ö geçiş yapabilir miyim ?

dgs ile girdiğin üniversitedeki intibak programını bitirdikten sonra evet I. öğretim veya II. öğretime geçiş yapılabiliyor, tabi geçiş yapmak istediğin üni'nin şartlarını okuman gerekiyor önce bazıları sadece II. öğretime geçiş izni veriyor.
  • arkadaşlar saçma olabilr emin değilim ama sormak istedim yine de bu yatay geçiş konusunda üst sınıftan alt sınıfa yatay geçiş olanağı var mı mesela 3. sınıf okunmuşsa tekrar 5. yarıyıla yani 3ün 1ine yatay geçiş yapılabilr mi? (erasmusla 3ün 1ini yurtdışında okudum ve derslerime -keyfiyetten- denklik verilmedi, 3ün 2sini bitirdim şu an başka bi okulun 5. yarıyılına geçiş yapabilr miyim? yani 2 buçuk yıl okumuş gibi oldum 3deki derslerim ortalamamı düşürmedi aynı kaldı o yüzden başarısız da gözükmüyorum ve sınıf olarak 3.e devam edicem)

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: perseus23

arkadaşlar merhaba. ben maramara üni. teknoloji fakultesınden metalurjıyı kazandım. ve genel lıse mezzunuyum yanı mf4 ten gırdım muhendıslık fakultesındekı gıbı. pek cok kez tekrarlanmış derslerın %80ı aynı olsun başvurmak ıcın yetr dıe ama ozellıkle bu teknolohi fakul. muhabbetınde net bı bılgısı olan var mı ?

yanı marmara tekn nın bı bolumunden aynı unıversıtenın ya da farklı unıversıtenın muhendıslık fakultesındekı aynı bolumune gecebılecek mıyım. teşekkurler ..

Madde 9 Bend 2 :

(2) Hangi dönemlerde ve hangi diploma programları için kurum içi yatay geçiş kontenjanı belirleneceği, her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde onbeşini geçmeyecek biçimde, ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır.

Kurum içi işini Marmara üniversitesi kendi belirleyecek.Açadabilir , açmayadabilir.Kurumlar arası ise aynı şekilde , bölüm isimleri aynı olmalı veya içeriklerinin %80 ini aynı olmalı.

• Arkadaşlar merhaba,
    Benim bir sorum olacak. Şimdi ben yatay geçiş için Marmaraya da İstanbula da basvurmuştum. Marmaraya kabul edildim, kayıt da yaptırdım. Şimdi İstanbulu da kazandığım açıklandı. İstanbula kayıt yaptırmak için ne yapmam gerekiyor? ( Çukurovada açıklanan sınıf listelerinde adım yok, sanırım dosyam Marmaraya teslim edilmiş. Bu durumda benim Marmarada kayıt sildirmem mi gerekiyor?)
    Teşekkürler cevaplarınız için.
  • @ms_ial07

Arkadaşım bu konuda telefonla bilgi alırsan senin için daha iyi olur.
  • Arkadaşlar ilk sayfayı biraz okuyun tüm sorularınızın cevapları yazıyor orada.

Teknoloji Fakültesi'nden Mühendislik Fakültesi'ne geçiş;

quote:

Bölümünüzün ders içeriği geçmek istediğiniz yerin ders içeriğiyle %70 aynıysa VEYA bölümünüzün ismi ile geçmek istediğiniz yerin ismi aynıysa yatay geçiş başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden Sineme ve Televizyon bölümüne geçiş var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IF

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden Sineme ve Televizyon bölümüne geçiş var mı acaba?

hemen üstte cevabı var arkadaşım.
  • Ben edirne uluslararası ticaret kazandım.Şimdi üç sorum var;
    1)Okuduğum bölüm yüksekokul fakat yatay geçişle fakülteye gidebilir miyim?
    2)Uluslararası İlişkiler bölümüne gidebilir miyim?
    3)Uluslararası ticaret ve işletmecilik adı verilen bölüme gidebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crywolf34

Ben edirne uluslararası ticaret kazandım.Şimdi üç sorum var;

Önlisans'tan Lisans'a yatay geçiş yapamazsın. Üç sorunun cevabı da bu.

Ek olarak bölümünü bitirdikten sonra DGS'ye girersen alanına göre tercih edebileceğin lisans bölümlerini seçer ve lisans eğitimine devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Ek olarak bölümünü bitirdikten sonra DGS'ye girersen alanına göre tercih edebileceğin lisans bölümlerini seçer ve lisans eğitimine devam edersin.

Galiba durumu yanlış anladın sen.Ben meslek yüksekokulu demiyorum sadece yüksekokul(yani 4 yıllık).Bu duruma göre soruları bir daha cevaplayabilir misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Galiba durumu yanlış anladın sen.Ben meslek yüksekokulu demiyorum sadece yüksekokul(yani 4 yıllık).Bu duruma göre soruları bir daha cevaplayabilir misin?

quote:

Bölümünüzün ders içeriği geçmek istediğiniz yerin ders içeriğiyle %70 aynıysa VEYA bölümünüzün ismi ile geçmek istediğiniz yerin ismi aynıysa yatay geçiş başvurusunda bulunabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 27 Ağustos 2011; 1:46:08 >

• Özelden Devlete yatay geçişte sıkıntı çıkar mı acaba ? Normal devletten devlete gibi mi oluyor yoksa farklı mı ? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Özelden Devlete yatay geçişte sıkıntı çıkar mı acaba ? Normal devletten devlete gibi mi oluyor yoksa farklı mı ? Teşekkürler.

aynı koşullar geçerli.
  • Peki devletten özele geçtiğimizde tam burslu mu geçiyoruz yoksa burssuz mu?Yoksa tam burslu belli bir ort. ile alıyor;burssuz başka bir ort. ile mi alıyor?
  • burssuz.
  • quote:

Peki devletten özele geçtiğimizde tam burslu mu geçiyoruz yoksa burssuz mu?Yoksa tam burslu belli bir ort. ile alıyor;burssuz başka bir ort. ile mi alıyor?

Gideceğiniz özel okulda yüksek ortalama tuttursanız okul burs verir.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.