Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba hocam ben bölümümü değiştirmek istiyorum şuan 1.ci sınıfım ve ortalamam 3,8 üniversitemde bahar yarıyılında yatay geçiş imkanı var birde bnm geçeceğim bölümde zorunlu yabancı dil sınıfı var muafiyet sınavını geçemezsem ne yapacağım birde yatay geçiş için o seneki yurt genelindeki üniversitelern en az en düşük puanına sahip olmam gerekiyormuş bu yurt genelindekilere özel üniversitelerinde taban puanları dahil mi bu puanın altında isem girebilme ihtimalim hiç yok mu acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigerhalil

merhaba hocam ben bölümümü değiştirmek istiyorum şuan 1.ci sınıfım ve ortalamam 3,8 üniversitemde bahar yarıyılında yatay geçiş imkanı var birde bnm geçeceğim bölümde zorunlu yabancı dil sınıfı var muafiyet sınavını geçemezsem ne yapacağım birde yatay geçiş için o seneki yurt genelindeki üniversitelern en az en düşük puanına sahip olmam gerekiyormuş bu yurt genelindekilere özel üniversitelerinde taban puanları dahil mi bu puanın altında isem girebilme ihtimalim hiç yok mu acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hangi üni hangi bölümde okuyorsun ve nereyi istiosun?

• arkadaşlar benim merak ettiğim. Ben karabükde fizik tedavi okuyorum ve hazırlık sınıfıyım ingilizcem yerlerde sürünüyor. Nottan kalma yok devamsızlıktan kalma var ben bu seneyi bitirdim diyelim(geçme notunun altında not aldım fakat devamsızlıkğm olmadığı için yırttım) seneye bölümümün birinci sınıfınıda bitirdim ve yazın yatay geçiş için başvuruda bulundum ve geçmek istediğim üniversitede hazırlık sınıfı şartı yok. BEn bu durumda sorunsuz olarak devam edebilirmiyim yoksa yeniden hazırlık sınıfını okumammı lazım umarım anlatabildim sorumu çünkü karışık olduğunun farkındaym saoln.d
  • yatay geçiş için ösym yerleştirme puanı etkili mi
  • yerleştirme puanı gideceğiniz üniversiteye göre değişir. her üniversitenin yönetmeliği farklıdır. ulan üniversiteli adamlarsınız okuyun araştırın biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Beyler Dokuz Eylülden İstanbul Üniye geçiş hakkında bilgisi olan var mı ? Bölüm hukuk. Bir arkadaşımla konuştum da çok zor diyor tüm hukukçularla yarışıyorsun ortalaması yüksek olanı alıyorlar falan. İkinci öğretim de olabilir fark etmez yani...

Yok mu bilgisi olan?
  • quote:

quote:

Beyler Dokuz Eylülden İstanbul Üniye geçiş hakkında bilgisi olan var mı ? Bölüm hukuk. Bir arkadaşımla konuştum da çok zor diyor tüm hukukçularla yarışıyorsun ortalaması yüksek olanı alıyorlar falan. İkinci öğretim de olabilir fark etmez yani...

Yok mu bilgisi olan?

sadece istanbul üniversitesi hukuk fakültesine başvuru yapanlarla yarışıyorsun tüm hukukçularla değil. ortalaması yüksek olan şanslı tabi ki. ne merak ediyorsan sor cevaplayalım.
  • Özel ünide 2 yıllık bi bölüm okuyorum %50 burslu ilk senem 1. sınıf bitince 2. sınıf için başka bir özel üniye geçmeyi düşünüyorum burs durumum ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNKurT

Özel ünide 2 yıllık bi bölüm okuyorum %50 burslu ilk senem 1. sınıf bitince 2. sınıf için başka bir özel üniye geçmeyi düşünüyorum burs durumum ne olur?

bursun kesilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mp_860

yatay geçiş için ösym yerleştirme puanı etkili mi

Bazı üniversiteler için bir kriter ama bazıları için sadece not ortalaması önemli
  • Merhaba arkadaşlar..Bir yardım talebim ve sorum olacak. Ben İzmir üni Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Kırıkkale,süleyman demirel,yalova,erzincan,selçuk gibi hukuk fakültelerine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ancak lys puanım bunların hiç birinin taban puanına yetmiyor. Not ortalamam 3.70 ve üstü gelecek büyük ihtimal. Sizce şansım nedir ? Çok istiyorum yatay geçiş yapmak. Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: masumiyetkarinesi

Merhaba arkadaşlar..Bir yardım talebim ve sorum olacak. Ben İzmir üni Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim...

Hukuk eğitimine yeni başladığınızı, kullanıcı adınızdan hemen belli etmişsiniz.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar..Bir yardım talebim ve sorum olacak. Ben İzmir üni Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Kırıkkale,süleyman demirel,yalova,erzincan,selçuk gibi hukuk fakültelerine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ancak lys puanım bunların hiç birinin taban puanına yetmiyor. Not ortalamam 3.70 ve üstü gelecek büyük ihtimal. Sizce şansım nedir ? Çok istiyorum yatay geçiş yapmak. Şimdiden teşekkürler..

öss puanı artık eskisi kadar etkili değil, etkili olsa bile 3.70 ortalama ile şansın yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galois_

quote:

Merhaba arkadaşlar..Bir yardım talebim ve sorum olacak. Ben İzmir üni Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Kırıkkale,süleyman demirel,yalova,erzincan,selçuk gibi hukuk fakültelerine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ancak lys puanım bunların hiç birinin taban puanına yetmiyor. Not ortalamam 3.70 ve üstü gelecek büyük ihtimal. Sizce şansım nedir ? Çok istiyorum yatay geçiş yapmak. Şimdiden teşekkürler..

öss puanı artık eskisi kadar etkili değil, etkili olsa bile 3.70 ortalama ile şansın yüksek.

Teşekkür ederim dostum

• 2. öğretim öğrencisinin 1. öğretim olan bir bölüme geçiş yapma şansı varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathCore. -- 29 Ocak 2012; 23:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathCore.

2. öğretim öğrencisinin 1. öğretim olan bir bölüme geçiş yapma şansı varmı?

var tabii ki.
  • merhaba,
    ben de sizlere bir şey danışmak istiyorum.
    ben 3.sınıfın başında yatay geçiş yaptım ve bu sene 4.sınıftayım. daha önceki üniversitemde aldığım derslerin buradaki üniversitede karşılıklarını saydılar. bu dersler genel not ortalamam hesaplanırken dönüştürülüp dahil edilecek mi? yoksa orda aldığım tüm derslerin ortalaması tamamen sıfırlanıyor mu? öğrenci sisteminde sadece muaf / yerine yazıyor, ortalamaya katılmamış görünüyor ama diplomada eklenir mi bilmiyorum.

bir de şöyle bir durum var ki çok fazla kafama takıyorum. şu anda bulunduğum üniversiteden mezun olabilmem için toplam (seçmeli ve zorunlu derslerin toplamı) 240 kredi almak lazım. bu kredinin 163 ü zorunlu derslerden oluşuyor. önceki okulumda aldığım ve burada kabul edilen zorunlu derslerimin kredi toplamı ise 160 yapıyor. bu 3 kredilik açığı seçmeli dersle mi kapatacağım? yoksa bu dersleri ortalama hesabına katmadıkları yani sıfırlandığı için bir sorun olmuyor mu? bu sene son dönemim olduğu için bir problem çıkmasından çok korkuyorum.

bilen arkadaşlar cevap verebilirse çoook sevinirim, okul tatil olduğu için öğrenci işlerine de soramıyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ebru_lili

merhaba,
    ben 3.sınıfın başında yatay geçiş yaptım ve bu sene 4.sınıftayım. daha önceki üniversitemde aldığım derslerin buradaki üniversitede karşılıklarını saydılar. bu dersler genel not ortalamam hesaplanırken dönüştürülüp dahil edilecek mi? yoksa orda aldığım tüm derslerin ortalaması tamamen sıfırlanıyor mu? öğrenci sisteminde sadece muaf / yerine yazıyor, ortalamaya katılmamış görünüyor ama diplomada eklenir mi bilmiyorum.

bir de şöyle bir durum var ki çok fazla kafama takıyorum. şu anda bulunduğum üniversiteden mezun olabilmem için toplam (seçmeli ve zorunlu derslerin toplamı) 240 kredi almak lazım. bu kredinin 163 ü zorunlu derslerden oluşuyor. önceki okulumda aldığım ve burada kabul edilen zorunlu derslerimin kredi toplamı ise 160 yapıyor. bu 3 kredilik açığı seçmeli dersle mi kapatacağım? yoksa bu dersleri ortalama hesabına katmadıkları yani sıfırlandığı için bir sorun olmuyor mu? bu sene son dönemim olduğu için bir problem çıkmasından çok korkuyorum.

bilen arkadaşlar cevap verebilirse çoook sevinirim, okul tatil olduğu için öğrenci işlerine de soramıyorum :(

yatay geçiş yaptıktan sonra ortalama sıfırlanır. diplomaya dahil edilmez. 2. sorun hakkında hiçbir fikrim yok kusura bakma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galois_

quote:

Orijinalden alıntı: ebru_lili

merhaba,

yatay geçiş yaptıktan sonra ortalama sıfırlanır. diplomaya dahil edilmez. 2. sorun hakkında hiçbir fikrim yok kusura bakma.

cevap için çok teşekkür ederim. ortalamaya katmadıklarına göre, mantık olarak da kredi hesabı yapmamaları lazım. yine de öğrenmek lazım bir sorup :)

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.