Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bahar dönemi üni yatay geçiş basvuru tarihlerini falan yök ne zaman açıklıyor bilgisi olan var mı lütfen varsa yazar mı =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: henhen

quote:

Orijinalden alıntı: Sınavkolik

şimdi mesela mühendislikten özel tıpa geçilir mi 3.50 ve üstü ortalamayla tıp puanı tuturmuş olmak gerekiyor mu girdiğimiz senede?arkadaşımın 3.50 ortalaması var mimarlıktan tıpa geçilir mi?

Zeki dostum,

Okuduğun bölümle yatay geçiş yapacağın bölümün ders içeriklerinin %80'inin aynı olması lazım.

kardeşim peki ben elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum okulu bırakıp okulu sınava tekrar girip ege üniversitesi bilgisayar mühendisliğini kazanabilirmiyim ege zormudur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mtn_mercan

quote:

Orijinalden alıntı: henhen

quote:

Orijinalden alıntı: Sınavkolik

şimdi mesela mühendislikten özel tıpa geçilir mi 3.50 ve üstü ortalamayla tıp puanı tuturmuş olmak gerekiyor mu girdiğimiz senede?arkadaşımın 3.50 ortalaması var mimarlıktan tıpa geçilir mi?

Zeki dostum,

Okuduğun bölümle yatay geçiş yapacağın bölümün ders içeriklerinin %80'inin aynı olması lazım.

kardeşim peki ben elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum okulu bırakıp okulu sınava tekrar girip ege üniversitesi bilgisayar mühendisliğini kazanabilirmiyim ege zormudur :)

Datlum, eğer birşeyi gerçekten istersen olur diyenlere inanma. Yoh öle bişey. Ama sende o ışığı gördüm ben. Ayrıca sınavlarımız çok zor.Geçen vizede hoca 10 sorudan 1 tanesinin çözümünü vermedi :S İnanabiliyomusun sınava girdik hoca sorunun cevabını söylemiyor. Neyse sinirlendim gene.

Ben de sınava tekrar girip elektronik ve haberleşme okumayı düşünüyorum. Tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Saygılar.

• sa ben ege ee mühendisliğindeyim.hazırlığı bitirdim.yatay geçişle ailemin yanına yani gazi üniversitesi veya hacettepeye geçmek istiyorum.gazinin puanı 483 hacettepe 499 benim puanım 488.acaba ortalamamı 3ün üzerinde tutarsam geçiş şansım olabilirmi?Ailevi bazı sıkıntılardan dolayı dışarda okuyamama durumuna geldim.birde acaba yatay geçiş kontejyanları nasıl belli oluyor geçen sene gazi ve hacettepeye geçen öğrenci sayısı ve geçenlerin okulları ve ortalamalarını öğrenebileceğim biryer varmıdır?şimdiden teşekkürler.
  • ben itü boğaziçi nin yatay geçiş şartlarını merak ediyorum.itü sözde öss puan şartı koşmuş geçilmesi istenen bölüm eşdeğer ve yüksek puan olucak diye ama bu seneki yatay geçiş sonuçlarını inceledim itünün kurumlar arası yatay geçişte sallamış bu öss puan şartını.nerdeyse bu şahısları tek tek inceledim buldum hepsini.itünün puan olarak çok altında olanda var yakın olanda.merak ediyorum bu itü nasıl bir sistemi var kurumlar arası yatay geçişte.boğaziçinin ise öss puan şartını göremedim olmasa bile 4.00 olan anca girerdir herhalde.odtü 2010 dahil ondan sonrakiler için geçilmek istenin odtü bölümünün taban puanından 40 puan aşağı olamaz demiş.yıldız teknikte yüzde 90 nından az olamaz demiş puan olarak eğer az değilse not ortalaması ve öss puanı birleştirip bir hesap yapıyor.marmarada öss puan şartı olarak yok herkes başvurabilir ama öss puanı ile not ortalamasını alarak yapılan yine bir hesap var.dokuz eylülde de aynı şekilde ugno diye bir hesap yapılıyor öss ile not ortalamasını baz alan.yatay geçişte kurumlararsı için zaten öss puanı olarak çok uçurum olmamalı ve yüksek not ortalaması varsa olabilir ancak.kendim sordum kendim cevapladım gibi oldu.izmir ve istanbul için ben bunları biliyordum.Bu arada kurumlar arasında yatay geçişte bölüm değişmez.Bölümün neyse ona geçersin.Bende umut etmiştim bölüm değiştirmeyi ama maalesef hiçbir üniversitede böyle birşey yok.Merak ettiğim itünün bu kurumlar arası yatay geçişi.egeden itüye geçen var mı?Boğaziçine başka üniversiteden yatay geçiş yapan baba yiğit var mı?Bir de son soru olarak egenin kurumiçi yatay geçişini merak ediyorum.yanlış anlamadıysam öss puan şartı arıyor ege kurumiçinde eğer öyleyse kimse elektrik elektroniğe yatay geçiş yapamaz egede.

• http://www.oid.hacettepe.edu.tr/web_alt_sayfalar/docs/YATAY_2012_KURUM_DISI.pdf yorik arkadaşım bu hacettepenin bu seneki kurumlar arası yatay geçiş sonuçları.hacettepe yönergesinde yatay geçiş için şöyle birşey demiş Madde 37 - Hacettepe Üniversitesi’nin çeşitli fakülte/yüksekokullarında uygulanan programlar arasında ve yurtiçi - yurtdışındaki diğer üniversitelerden Hacettepe Üniversitesi’nin eşdeğer programlarına, Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Senato tarafından belirlenen Yönergeye göre ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun belirlediği kontenjanlar dahilinde yatay geçişler yapılabilir. Yatay geçişlere ve intibak programına ilgili Yönetim Kurulu karar verir.

Avrupa Kredi Transfer Sistemine (ECTS) dahil üniversiteler arasında yapılacak geçişler ve alınan derslerin transferi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği esas ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.

gaziden puanın zaten yüksekmiş.ortalaman 3 ün üzeride olursa şansın elbet olur. ama 3.5 un üzerinde olursa garanti olur.egede de mühendislikte hele 3.5 yapmakta ayrı bir zorluk tabi.en iyisi arayıp sormak bunları üniversitenin kendisine ya da gaziye hacettepeye geçenlerle konuşmak.ama puanın gaziden yüksek hacettepeye ise çok yakın ortalamanda yüksek olursa olmaması için hiçbir sebep yok.tabi bunların hepsini sağladın yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin geçmek istediğin üniversitenin yabancı dil muafiyet sınavı var.Sırf o yüzden kaybedebilirsin.İngilizceninde iyi olması şart.

• çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • Benimde bir sorum olucak vakıf üniversitesinden itüye geçiş düşünen arkadaşım var ve yönelgede bir yazı var, şöyle...

Öğrencinin merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.

Pek anlamadım istedilen bölümün taban puanını almakmı gerekiyo zaten o puan yapılsa itü ye girilirdi saçma geldi aydınlatırmısınız lütfen.
  • üst mesajımdada demiştim itü için.itü koşullarında öyle yazıyor.Ama itü ciddiye almıyor gerçi öğrenci işlerini arayıp sorarsanız ya da başvuru için gittiğinizde itüye yine öss puan şartını üstüne basa basa sizi vazgeçirmek için bakın koşullarda yazıyor dicektir.Burda yapmanız gereken baskın gelmek başvuruyu kabul ettirmek.Çünkü bu sene itü yatay geçiş sonuçlarını inceledim bu şahısları neredeyse tek tek marmaradan var dokuz eylülden var izmir yüksek teknolojiden var yıldız teknikten var yanlış hatırlamıyorsan okan üniversistenin yüzde yüz burslu endüstri mühendisliğinden var okan üniversitesnin yüzde yüz burslu olup puanının uçuk olduğunu düşünmeyin.Epey düşük puanı.Ama yinede itü gibi bir yere geçmek için yüksek bir not ortalaması uçurum olmayan bir öss puanınızın olması lazım.Çünkü öss puanında belli bir yüzdesi alınıyor.Ama bunlarda yeterli değil yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz.İngilizce muafiyet sınavı var eğer bunu geçemezsiniz isterseniz 4.00 ortalamanız olsun.Çünkü yatay geçiş sonuçlarında bu yabancı dil muafiyet sınavından elenen epey bir insan var.İngilizcem iyi değil orası sorun değil diyorsan o zaman ortalamanı yüksek tut ve yedeklere kalmamak için dua et.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorik

sa ben ege ee mühendisliğindeyim.hazırlığı bitirdim.yatay geçişle ailemin yanına yani gazi üniversitesi veya hacettepeye geçmek istiyorum.gazinin puanı 483 hacettepe 499 benim puanım 488.acaba ortalamamı 3ün üzerinde tutarsam geçiş şansım olabilirmi?Ailevi bazı sıkıntılardan dolayı dışarda okuyamama durumuna geldim.birde acaba yatay geçiş kontejyanları nasıl belli oluyor geçen sene gazi ve hacettepeye geçen öğrenci sayısı ve geçenlerin okulları ve ortalamalarını öğrenebileceğim biryer varmıdır?şimdiden teşekkürler.

Hacettepe 2012 Yatay Geçiş Duyurusundan:

Kurumlararası Yatay Geçiş
    Yukarıda belirtilen yönetmelik çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi’ ne kurumlararası yatay geçiş için öğrencinin aşağıda belirtilen kriterleri ve asgari koşulları sağlaması gerekmektedir.

1- Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlerde almış olduğu tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 88.32 (veya 4 üzerinden 3,50) olması gerekmektedir.

2- Öğrencinin kayıtlı olduğu programa kaydolduğu yıldaki ÖSYS merkezi yerleştirme puanının, geçiş yapmak istediği programın kaydolduğu yıldaki ÖSYS taban puanından en fazla 3 tam puan eksiği olmalıdır. ( Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlar ile Meslek Yüksekokulları programlarına yapılacak başvurularda bu kriter dikkate alınmaz.)

3-Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan programlara yapılacak olan başvurularda Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan yabancı dil yeterlik sınavında başarılı olması( 100 üzerinden en az 80) ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından belirlenen başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemesi gerekmektedir.

Hocam bizzat sordum.3 puan şartında gayet netler.

@alvarez_Ç
    Lütfen yorumdan çok, net ve kaynaklı bilgi vermeye çalışalım. Kafa karıştırmaya gerek yok.

• henhen bak üst mesajımda benimde sorularım var.Onlarada bir el at.Hacettepe ve gazi için kesin bilgi vermedim.izmir ile istanbulu biliyorum dedim.Ankarada odtüyü biliyorum bir tek.Öss puan şartını ciddiye alıyorlar.Hacettepeyi ve gaziyi aramasını sölemiştim en iyi bilgi alması için zaten.Yatay geçişi o yapıcak sonuçta.Sen arayıp sormuşun iyi yapmışın.Ayrıca istersen itüyüde ara onlarda sana madde madde sayıcaklardır yönetmeliği papağan gibi.Kim ne kadar bazı şartlarını uyguluyor onları asıl arayıp bulmak lazım.Hacettepe hakkında bu senenin yatay geçiş sonuçlarını gösteren linkide verdim fikir vermesi için.Eğer zaten yatay geçişte kararlı olan birisi burda yazılanlarla yetinmez işinin peşinden koşar.Burda yazılanlar sadece fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvarez_Ç

henhen bak üst mesajımda benimde sorularım var.Onlarada bir el at.Hacettepe ve gazi için kesin bilgi vermedim.izmir ile istanbulu biliyorum dedim.Ankarada odtüyü biliyorum bir tek.Öss puan şartını ciddiye alıyorlar.Hacettepeyi ve gaziyi aramasını sölemiştim en iyi bilgi alması için zaten.Yatay geçişi o yapıcak sonuçta.Sen arayıp sormuşun iyi yapmışın.Ayrıca istersen itüyüde ara onlarda sana madde madde sayıcaklardır yönetmeliği papağan gibi.Kim ne kadar bazı şartlarını uyguluyor onları asıl arayıp bulmak lazım.Hacettepe hakkında bu senenin yatay geçiş sonuçlarını gösteren linkide verdim fikir vermesi için.Eğer zaten yatay geçişte kararlı olan birisi burda yazılanlarla yetinmez işinin peşinden koşar.Burda yazılanlar sadece fikir verir.

dadlum zaten şu an soğuk su içmekle meşgulum, o karışık yazıyı hiç okuyamayacağım.

Lütfen sorunu en özet ve okunabilir haliyle sorar mısın? Yardım edecek biri varsa da okumaz onu :)

• Egeden itüye geçen var mı?

Boğaziçine başka üniversiteden yatay geçiş yapan baba yiğit var mı?

Egenin kurumiçi yatay geçişini merak ediyorum.yanlış anlamadıysam öss puan şartı arıyor ege kurumiçinde eğer öyleyse kimse elektrik elektroniğe yatay geçiş yapamaz egede.

Henhen sırf senin için bak düzenledim
  • İyi olmuş böyle :)

Boğaziçine geçen yok ama hedefleyenler için durumu özetleyeyim;

Ortalamanız 3.90 üstünde olacak. İngilizce geçerlilik belgesi olarak yalnızca kendi sınavları, TOEFL ve IELTS kabul ediyorlar. ÖSS ön şartı koymuyorlar. 110 tl başvuru ücreti yatırıyorsun. 2 hafta sonra okuduğun bölümle ilgili sana bir yazılı sınav yapıyorlar(3.90 kesmedi). 1 gün sonra da sözlü sınav yapıyorlar(bu biraz mülakat görevi görüyor). Sonra sonuçları bekliyorsun. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bu süreç size 500 liraya patlıyor. Eğer değilseniz yaklaşık 900 liralık bir harcama gerektiriyor.Eğer kalacak yeriniz varsa 700 liraya kadar düşer.

Evet, Ege Üniversitesi kurumiçi yatay geçişlerde aynı puan türüyle alan bölümler arasında geçiş yaparken ÖSS puanı şartı aranır. Ama neden kimse elektriğe geçemez diyorsun ki, gayet te geçebilirler. Bilgisayardan,makineden ve inşaattan geçebilecekler var.

• eyvallah henhen.şimdi ege kesin ve net bu konuda yani puanın yetmiyorsa geçemezsin diyor yani.boğaziçine sen galiba başvurdun azmış canım istedikleri.

Bu başvuru ücreti saçmalığı dokuz eylülde de var.Diğerlerini bilmiyorum.İTÜ Yıldız teknik Marmara bu üçünde başvuru ücreti var mı? Varsa ne kadar ceplerine indirmek için istiyorlar?

Boğaziçinde 40 puan şartı var mı öss için yani boğaziçinin başvurduğun bölümünden 40 puandan aşağıdaysa senin öss puanın kabul etmiyor.Odtüde böyle birşey var.Boğaziçi hiç önkoşul koymuyor yani öss puanı için?

Birde niye o hesapladığın fiyatlar uçuk:) istanbulda kalacak yer sıkıntısı yokta ona bile 700 kağıt masraf çıkartmışın.Masraf neyin masrafı istanbulun pahalılığının masrafı mı?Başka ne istiyor bu boğaziçi neyimiz varsa yoksa verdik çünkü:)
  • 2. sınıftan ^. sınıfa gecerken yatay gecıs yapabılırmıyım bılgınız warmı ?
  • arkadaslar 2. sınıftan 3. sınıfa gecerken yanı 2. sınıfın sonunda yatay gecıs yapabılıyomuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StewenSeagaL

arkadaslar 2. sınıftan 3. sınıfa gecerken yanı 2. sınıfın sonunda yatay gecıs yapabılıyomuyuz ?

4 yıllık bölümlerde bölümlerde yalnızca 2. ve 3. sınıfın ilk dönemlerine geçebilirsin.

Yani evet; 2. sınıfı bitirip,3. sınıfa yeni okulda devam edecek şekilde yatay geçiş yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvarez_Ç

eyvallah henhen.şimdi ege kesin ve net bu konuda yani puanın yetmiyorsa geçemezsin diyor yani.boğaziçine sen galiba başvurdun azmış canım istedikleri.

Bu başvuru ücreti saçmalığı dokuz eylülde de var.Diğerlerini bilmiyorum.İTÜ Yıldız teknik Marmara bu üçünde başvuru ücreti var mı? Varsa ne kadar ceplerine indirmek için istiyorlar?

Boğaziçinde 40 puan şartı var mı öss için yani boğaziçinin başvurduğun bölümünden 40 puandan aşağıdaysa senin öss puanın kabul etmiyor.Odtüde böyle birşey var.Boğaziçi hiç önkoşul koymuyor yani öss puanı için?

Birde niye o hesapladığın fiyatlar uçuk:) istanbulda kalacak yer sıkıntısı yokta ona bile 700 kağıt masraf çıkartmışın.Masraf neyin masrafı istanbulun pahalılığının masrafı mı?Başka ne istiyor bu boğaziçi neyimiz varsa yoksa verdik çünkü:)

Hocam tekrar belirteyim. Lütfen emin olmadığımız bilgileri paylaşmayalım.

9 Eylül Üniversitesi'i yatay geçiş başvuru ücreti ALMIYOR.

Herhangi bir karışıklık olmasın diye vurguluyorum, Ege Üniversitesi sadece kurumiçi yatay geçişte ÖSS puan barajı koyuyor. Kurumdışında öyle bir şart yok.

Boğaziçi Üniversitesi yatay geçiş başvurusunda herhangi bir şekilde ÖSS barajı koymuyor. Resmi açıklamanın yanı sıra bizzat sordum.

Gelelim paraya :) Bireysel yoğunluktan ve sınavın sık yapılmasından dolayı İngilizce sınavı olarak IELTS tercih edilir. 345 lira. Başvuru ücreti 110 lira. Bilet parası minimum 100 lira. Orada 3 gün kalacaksın. Konaklama ve akşam yemeği gibi şeyleri saymazsak cebinden en az 50 lira çıkar bu yolculukta. Etti 610. 90 lira da truncation error olsun artık :D

Ancak 345 lira çok deyip, rivayete göre daha zor olan BUEPT(Boğaziçinin ingilizce sınavı) na girmek istersen:
    BUEPT sınav ücretinden emin değilim.
    Sınav tarihi yazılı sınavdan çok daha önce. Dolayısıyla bir İstanbul gezisi daha gerektiriyor. 100 lira bilet. En az 20 lira harçlık.
    Belki 100-150 lira kurtarırsın. Ancak zahmeti ve vakti vurgulamak istiyorum.

Bu hesaplar hiç bir zaman tutmaz. O para sana her türlü kaçacak ;)

• dumlupınar üniversitesine gidiyorum ankardan herhangi bir üniversiteye yatay geçiş istiyorum ve hazırlık okumadım sadece ingilizce derslerimiz var geçişte bir sorun yaşanırmı sınav yapılırda geçemezsem hazırlıktan mı başlamam gerekiyo ?
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.