Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ocakta yani ikinci dönem için yatay gecisler her universitede onlisans icin mi gecerli oluyor? 4 yilliklarda da oluyor mu? Kesin bilgi var mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaksin -- 18 Eylül 2012; 10:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: henhen

quote:

Orijinalden alıntı: alvarez_Ç

eyvallah henhen.şimdi ege kesin ve net bu konuda yani puanın yetmiyorsa geçemezsin diyor yani.boğaziçine sen galiba başvurdun azmış canım istedikleri.

Bu başvuru ücreti saçmalığı dokuz eylülde de var.Diğerlerini bilmiyorum.İTÜ Yıldız teknik Marmara bu üçünde başvuru ücreti var mı? Varsa ne kadar ceplerine indirmek için istiyorlar?

Boğaziçinde 40 puan şartı var mı öss için yani boğaziçinin başvurduğun bölümünden 40 puandan aşağıdaysa senin öss puanın kabul etmiyor.Odtüde böyle birşey var.Boğaziçi hiç önkoşul koymuyor yani öss puanı için?

Birde niye o hesapladığın fiyatlar uçuk:) istanbulda kalacak yer sıkıntısı yokta ona bile 700 kağıt masraf çıkartmışın.Masraf neyin masrafı istanbulun pahalılığının masrafı mı?Başka ne istiyor bu boğaziçi neyimiz varsa yoksa verdik çünkü:)

Hocam tekrar belirteyim. Lütfen emin olmadığımız bilgileri paylaşmayalım.

9 Eylül Üniversitesi'i yatay geçiş başvuru ücreti ALMIYOR.

Herhangi bir karışıklık olmasın diye vurguluyorum, Ege Üniversitesi sadece kurumiçi yatay geçişte ÖSS puan barajı koyuyor. Kurumdışında öyle bir şart yok.

Boğaziçi Üniversitesi yatay geçiş başvurusunda herhangi bir şekilde ÖSS barajı koymuyor. Resmi açıklamanın yanı sıra bizzat sordum.

Gelelim paraya :) Bireysel yoğunluktan ve sınavın sık yapılmasından dolayı İngilizce sınavı olarak IELTS tercih edilir. 345 lira. Başvuru ücreti 110 lira. Bilet parası minimum 100 lira. Orada 3 gün kalacaksın. Konaklama ve akşam yemeği gibi şeyleri saymazsak cebinden en az 50 lira çıkar bu yolculukta. Etti 610. 90 lira da truncation error olsun artık :D

Ancak 345 lira çok deyip, rivayete göre daha zor olan BUEPT(Boğaziçinin ingilizce sınavı) na girmek istersen:
    BUEPT sınav ücretinden emin değilim.
    Sınav tarihi yazılı sınavdan çok daha önce. Dolayısıyla bir İstanbul gezisi daha gerektiriyor. 100 lira bilet. En az 20 lira harçlık.
    Belki 100-150 lira kurtarırsın. Ancak zahmeti ve vakti vurgulamak istiyorum.

Bu hesaplar hiç bir zaman tutmaz. O para sana her türlü kaçacak ;)

eyvallah cevabın için henhen tekrardan.Dokuz eylüle yatay geçiş geçen sene başvuran arkadaşım vardı.Yüzde 30 ingilizce bölümlerine başvuruda 150 yüzde yüz ingilizce bölümlerine 300 milyon gibi bir para istemişler.Bizzat ondan biliyorum.Ondan alıyorlar demiştim.Bu sene belkide almıyorlardır fikrim yok o konuda.Bütün bunları aslında bizzat üniversitenin kendisine gidip sormak lazım.

Boğaziçiye kütüphane mi bağışlasak aynı para olucak neredeyse öğrenciyi vazgeçirmek için elinden geleni yapmış.Öğrenciyi öss puan şartı yok diye heveslendirip üzerine tuzak kurup uçuk paralar alıyor o zaman durum böyleyse.

Diğer üniversiteler itü yıldız teknik marmara hakkında bilgin var mı başvuru ücreti konusunda?

• quote:

quote:

quote:

eyvallah henhen.şimdi ege kesin ve net bu konuda yani puanın yetmiyorsa geçemezsin diyor yani.boğaziçine sen galiba başvurdun azmış canım istedikleri.

Bu başvuru ücreti saçmalığı dokuz eylülde de var.Diğerlerini bilmiyorum.İTÜ Yıldız teknik Marmara bu üçünde başvuru ücreti var mı? Varsa ne kadar ceplerine indirmek için istiyorlar?

Boğaziçinde 40 puan şartı var mı öss için yani boğaziçinin başvurduğun bölümünden 40 puandan aşağıdaysa senin öss puanın kabul etmiyor.Odtüde böyle birşey var.Boğaziçi hiç önkoşul koymuyor yani öss puanı için?

Birde niye o hesapladığın fiyatlar uçuk:) istanbulda kalacak yer sıkıntısı yokta ona bile 700 kağıt masraf çıkartmışın.Masraf neyin masrafı istanbulun pahalılığının masrafı mı?Başka ne istiyor bu boğaziçi neyimiz varsa yoksa verdik çünkü:)

Hocam tekrar belirteyim. Lütfen emin olmadığımız bilgileri paylaşmayalım.

9 Eylül Üniversitesi'i yatay geçiş başvuru ücreti ALMIYOR.

Herhangi bir karışıklık olmasın diye vurguluyorum, Ege Üniversitesi sadece kurumiçi yatay geçişte ÖSS puan barajı koyuyor. Kurumdışında öyle bir şart yok.

Boğaziçi Üniversitesi yatay geçiş başvurusunda herhangi bir şekilde ÖSS barajı koymuyor. Resmi açıklamanın yanı sıra bizzat sordum.

Gelelim paraya :) Bireysel yoğunluktan ve sınavın sık yapılmasından dolayı İngilizce sınavı olarak IELTS tercih edilir. 345 lira. Başvuru ücreti 110 lira. Bilet parası minimum 100 lira. Orada 3 gün kalacaksın. Konaklama ve akşam yemeği gibi şeyleri saymazsak cebinden en az 50 lira çıkar bu yolculukta. Etti 610. 90 lira da truncation error olsun artık :D

Ancak 345 lira çok deyip, rivayete göre daha zor olan BUEPT(Boğaziçinin ingilizce sınavı) na girmek istersen:
    BUEPT sınav ücretinden emin değilim.
    Sınav tarihi yazılı sınavdan çok daha önce. Dolayısıyla bir İstanbul gezisi daha gerektiriyor. 100 lira bilet. En az 20 lira harçlık.
    Belki 100-150 lira kurtarırsın. Ancak zahmeti ve vakti vurgulamak istiyorum.

Bu hesaplar hiç bir zaman tutmaz. O para sana her türlü kaçacak ;)

eyvallah cevabın için henhen tekrardan.Dokuz eylüle yatay geçiş geçen sene başvuran arkadaşım vardı.Yüzde 30 ingilizce bölümlerine başvuruda 150 yüzde yüz ingilizce bölümlerine 300 milyon gibi bir para istemişler.Bizzat ondan biliyorum.Ondan alıyorlar demiştim.Bu sene belkide almıyorlardır fikrim yok o konuda.Bütün bunları aslında bizzat üniversitenin kendisine gidip sormak lazım.

Boğaziçiye kütüphane mi bağışlasak aynı para olucak neredeyse öğrenciyi vazgeçirmek için elinden geleni yapmış.Öğrenciyi öss puan şartı yok diye heveslendirip üzerine tuzak kurup uçuk paralar alıyor o zaman durum böyleyse.

Diğer üniversiteler itü yıldız teknik marmara hakkında bilgin var mı başvuru ücreti konusunda?

yıldız da başvuru ücreti yok.Bu sene kaldırıldı geçen sene vardı.

• quote:

Evet geçen sene vardı. İYTE ve 9 Eylül'de,Yıldız Teknik gibi başvuru ücreti kaldırıldı bu seneden itibaren.

quote:

Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi henhen -- 18 Eylül 2012; 12:19:00 >

• 4 senelik bölümlerde yatay geçiş 1. senenim sonundamı yapılıyor
    bir de ben şimdi bir üniversitenin bir kampüsünde 4 senelik bir bölüm okuyorum ama üniversitenin merkezine geçiş yapmak istiyorum bu kurum içi mi yatay geçiş olur kurumlararası mı sonuçta ünivwersitenin adı aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasagiç2700

4 senelik bölümlerde yatay geçiş 1. senenim sonundamı yapılıyor
    bir de ben şimdi bir üniversitenin bir kampüsünde 4 senelik bir bölüm okuyorum ama üniversitenin merkezine geçiş yapmak istiyorum bu kurum içi mi yatay geçiş olur kurumlararası mı sonuçta ünivwersitenin adı aynı

4 yıllık bölümlerde yatay geçiş 1. ve 2. yılın sonlarında yapılır.

Kurumiçi olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasagiç2700

4 senelik bölümlerde yatay geçiş 1. senenim sonundamı yapılıyor

4 yıllık bölümlerde yatay geçiş 1. ve 2. yılın sonlarında yapılır.

Kurumiçi olur.

o zaman 1.sınıf haziranda bitecek başvuracagım öyle mi
  • Arkadaşlar şimdi karabük üni. bilgisayar mühendisliğindeyim ben uzaktan eğitim.Dönem sonunda veya sene sonunda başka bir üniversitenin örgün eğitim bilgisayar mühendisliğine geçebiliyor muyum ?
  • hen hen ben çok sıkıldım olum bu kocaelinden bana uygun elektronik ve haberleşme nerede var bi bulda ine yatay geçiş yapayım yoksada ben izmiri özledim la iyte beni almaz mı :)

not:çok ciddiyim
  • quote:

üst mesajımdada demiştim itü için.itü koşullarında öyle yazıyor.Ama itü ciddiye almıyor gerçi öğrenci işlerini arayıp sorarsanız ya da başvuru için gittiğinizde itüye yine öss puan şartını üstüne basa basa sizi vazgeçirmek için bakın koşullarda yazıyor dicektir.Burda yapmanız gereken baskın gelmek başvuruyu kabul ettirmek.Çünkü bu sene itü yatay geçiş sonuçlarını inceledim bu şahısları neredeyse tek tek marmaradan var dokuz eylülden var izmir yüksek teknolojiden var yıldız teknikten var yanlış hatırlamıyorsan okan üniversistenin yüzde yüz burslu endüstri mühendisliğinden var okan üniversitesnin yüzde yüz burslu olup puanının uçuk olduğunu düşünmeyin.Epey düşük puanı.Ama yinede itü gibi bir yere geçmek için yüksek bir not ortalaması uçurum olmayan bir öss puanınızın olması lazım.Çünkü öss puanında belli bir yüzdesi alınıyor.Ama bunlarda yeterli değil yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz.İngilizce muafiyet sınavı var eğer bunu geçemezsiniz isterseniz 4.00 ortalamanız olsun.Çünkü yatay geçiş sonuçlarında bu yabancı dil muafiyet sınavından elenen epey bir insan var.İngilizcem iyi değil orası sorun değil diyorsan o zaman ortalamanı yüksek tut ve yedeklere kalmamak için dua et.

Yorumunuz için teşekkür ederim ben düşünmüyorum arkadaşım düşünüyor şöyle birşey de soyleyeyim arkadaşım okan üniversitesinde %50 okuyor %100 ingilizce ve ingilizcenin sorun olacağını sanmıyorum fakat kazandığı puan tam olarak hatırlamıyorum ama 300 ün altında hatta 260270 anca diyebilirim ve itü nün taban puanı 470 filan acaba nasıl bir şans olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfn101 -- 19 Eylül 2012; 13:27:40 >

• Öncelikle Herkese Merhaba birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi ben istanbul maltepe üniversitesi inşaat mühendisliğini %50 burslu kazandım ama seneye izmir ege üniversitesine geçmek istiyorum bölümüm türkçe hazırlıkta isteğe bağlıydı onuda atladım. Şimdi benim geçmem için okulda falan yapmam gereken şartlar nelerdir ? Oraya geçsem bile hiç bir sıkıntım olmadan direk okula devam edebilecekmiyim yani yok ders çakışması falan. Benim alttan hiç dersim kalmazsa notum nasıl olursa geçebilirim ?
  • Muğla'dan Dokuz Eylül'e geçmeyi başardım, darısı diğer arkadaşların başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Htelliel

Öncelikle Herkese Merhaba birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi ben istanbul maltepe üniversitesi inşaat mühendisliğini %50 burslu kazandım ama seneye izmir ege üniversitesine geçmek istiyorum bölümüm türkçe hazırlıkta isteğe bağlıydı onuda atladım. Şimdi benim geçmem için okulda falan yapmam gereken şartlar nelerdir ? Oraya geçsem bile hiç bir sıkıntım olmadan direk okula devam edebilecekmiyim yani yok ders çakışması falan. Benim alttan hiç dersim kalmazsa notum nasıl olursa geçebilirim ?

Arkadaşım İstanbul arel üniversitesi %100 bursludan Marmaraya geçti ve not ortalaması 3.3 filandı. Birinci öğretimde okuyacak fakat ikinci öğretim harcı ödedi ve özelde görmediği yada görüp Marmarada farklı olan dersleri yeniden alıcak sanırım 9 tane :D direk geçiyosun bi sıkıntı olmuyo anlattığı kadarıyla ama anlattığım gibi sıkıntıları var biraz işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfn101 -- 19 Eylül 2012; 13:27:23 >

• 2.öğretimden 1.öğretime yatay geçiş olabiliyor mu ya???
  • quote:

Orijinalden alıntı: araf...

2.öğretimden 1.öğretime yatay geçiş olabiliyor mu ya???

Oluyor sanırım tam emin değilim ancak yüzde on a girmen gerekiyor.

Ayrıca yatay geçiş yapanlar özellikle 3. sınıfa yapanlar okulun uzama riskini de göz öününe almalıdırlar.Bazı okullarda ders saydırma işlemi gerçekten sıkıntılı.
  • Yatay geçiş yapmak isteyen arkadaşlar bunu yaparken öğrenim benzerliğine dikkat etsinler.Yani okulu uzatmak istemiyorlarsa yakın eğitim veren kurumlar arasında yatay geçiş yapsınlar ki fark dersi fazla çıkmasın.Bunun için de yapılabilecek en iyi şey öğrenci işlerini arayıp yatay geçiş kriterleri hakkında bölüm sorumlu hocalarından bilgi almaya çalışmak ya da bulunduğunuz üniversitenin koptuğu üniversiteden yatay geçiş yapmak.Örn:Çukurova-Mersin üniversitesi veya Akdeniz-Süleyman demirel gibi.Genellikle bu yerler birbiriyle benzerlikler taşıdıkları için yatay geçiş de de sıkıntı yaşamıyorlar.

Bunun dışında üniversite kriterlerine de dikkat etsinler.

Bazı üniversiteler sadece okul puanına bakarken,bazıları sadece nota bazıları ise de karma bir yapıya göre öğrenci seçiyorlar.

Bazı üniversitelerin yatay geçiş için taban puan sınırlaması getirdiğini de unutmamak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yorik

sa ben ege ee mühendisliğindeyim.hazırlığı bitirdim.yatay geçişle ailemin yanına yani gazi üniversitesi veya hacettepeye geçmek istiyorum.gazinin puanı 483 hacettepe 499 benim puanım 488.acaba ortalamamı 3ün üzerinde tutarsam geçiş şansım olabilirmi?Ailevi bazı sıkıntılardan dolayı dışarda okuyamama durumuna geldim.birde acaba yatay geçiş kontejyanları nasıl belli oluyor geçen sene gazi ve hacettepeye geçen öğrenci sayısı ve geçenlerin okulları ve ortalamalarını öğrenebileceğim biryer varmıdır?şimdiden teşekkürler.

Hacettepe 2012 Yatay Geçiş Duyurusundan:

Kurumlararası Yatay Geçiş
    Yukarıda belirtilen yönetmelik çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi’ ne kurumlararası yatay geçiş için öğrencinin aşağıda belirtilen kriterleri ve asgari koşulları sağlaması gerekmektedir.

1- Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlerde almış olduğu tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 88.32 (veya 4 üzerinden 3,50) olması gerekmektedir.

2- Öğrencinin kayıtlı olduğu programa kaydolduğu yıldaki ÖSYS merkezi yerleştirme puanının, geçiş yapmak istediği programın kaydolduğu yıldaki ÖSYS taban puanından en fazla 3 tam puan eksiği olmalıdır. ( Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlar ile Meslek Yüksekokulları programlarına yapılacak başvurularda bu kriter dikkate alınmaz.)

3-Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan programlara yapılacak olan başvurularda Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan yabancı dil yeterlik sınavında başarılı olması( 100 üzerinden en az 80) ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından belirlenen başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemesi gerekmektedir.

Hocam bizzat sordum.3 puan şartında gayet netler.

@alvarez_Ç
    Lütfen yorumdan çok, net ve kaynaklı bilgi vermeye çalışalım. Kafa karıştırmaya gerek yok.

o 3 puan bu sene girişliler için.çünkü puanlar çok düştü.ben bir sene oldu gireli.benim için 15 puanmış öğrendim.

• Merhaba, Çift Anadal Programından kurum dışı yatay geçiş yapmak mümkün müdür?
  • Öncelikle merhaba ben trakya üni ipsala myo dış ticaret(İÖ) kazandım ve kayıt yaptırdım ancak Edirne merkeze geçmem lazım en erken ne zaman geçebilirim?Bazıları diyor ki ilk sene geçiş olmuyor filan netcem ben bi akıl verin lütfen
  • osmangazi elektrik-elektronik mühendisliği (iö) 'den aynı okulda bilgisayar mühendisliği (nô) 'ye gecebilirmiyim ? Puanı benden daha dusuktu fakat şu ikinci öğretim olmam bi engel teşkil ediyomu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra0694 -- 20 Eylül 2012; 19:02:36 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.