Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest Account

quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

aynı bölüm içi diyor yatay geçiş koşullarında. peki yüksekokuldan fakülteye yapabilir miyim fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü için?

Merkezi yerleştirme ile istediğin yerden istediğin yere geçiş yapabilirsin

merkezi yerleştirme bu dönem olup taban puanı kıstas alarak yapılacak geçiş türü oluyor. ben başarı puanına göre 1. sınıf sonunda yapabilceğimizi merak ediyorum.

Genelde yüksekokuldan fakülteye kontenjan vermezler. Üniversiteye bağlı yani

• Arkadaşlar merhabalar.Ben çukurovadan omüye geçicem derslere baktığımda 4 dersimiz farklı.Ben bu 4 dersten sorumlu mu olucam? Sorumlu olcaksam devam zorunluluğum var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okaliptus71

Arkadaşlar bişey soracağım anlayamadığım için. Bir devlet üniversitenin 2.öğretim hukuğundan başka bir devlet üniversitesinin normal öğretimine yatay geçiş yapabiliyor muyuz yoksa yapılamıyor mu ? şimdiden teşekkürler.

Evet yapılıyor yanlız tek bir şartı var oda bulunduğun sınıfın %10 nuna girmek. Giremeden malesef 1. Öğretime yatay geçiş yapamıyorsunuz

Alıntıları Göster
    çapta tübitak ne kadar burs veriyor

• Selam yasin hocam ben merkezi puanla farklı bölüme başvurdum kabul edildi

Kabul edildiğim yere gitmesem kendi okulumda devam etsem yazın gano ile kendi bölümüne baska yere geçebilir miyim

Bir hakkımız varmış ya geçiş yapınca sadece eski okula dönme şansımız varmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okaliptus71

Arkadaşlar bişey soracağım anlayamadığım için. Bir devlet üniversitenin 2.öğretim hukuğundan başka bir devlet üniversitesinin normal öğretimine yatay geçiş yapabiliyor muyuz yoksa yapılamıyor mu ? şimdiden teşekkürler.

Evet yapılıyor yanlız tek bir şartı var oda bulunduğun sınıfın %10 nuna girmek. Giremeden malesef 1. Öğretime yatay geçiş yapamıyorsunuz

Alıntıları Göster
    ben özel bir üniversitede eem okuyorum.İlk dönem ortalamam 3 geldi.İkinci dönem daha çok çalışıp 3.15 lere çekebilirsem.(ösym puan 301) .

Ankara Üniversitesi,Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,İstanbul,Marmara gibi büyük üniversitelere geçme şansım sizce nedir?

Birde ben yatay geçiş başvurusu yapsam ve yapıp kazansam ama gitmesem bursum düşer mi?

• Merhaba.benim sorum biraz farkli.aof ve universitede okuyorum.1.siniftan ortak derslerden muaf olup 2.siniftan yani ustten 2 ders aldim ama derslerden kaldim.1.sinifin tum derslerini verip 2nin uzerinde ortalama yaptigim takdirde baska bir universiteye yatay gecis yapabilir miyim? Ustten dersler sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

Merhaba ben yıldızdayım, az önce mail geldi bologna intibaklarınız tamamlanmıştır diye
    Eskiden alttan dersim yoktu şuan 3 dersim var görülüyor geçiş işi yattı mı yahu

Daha önce geçiş mi yaptınız ya da muaf olduğunuz ders mi vardı?

Hayır ikisi de yok, alın teriyle aa ile verdiğim kimyayı silmişler, geçmiş dönem eğitim planına 3 adet ders eklemişler ve ben o dersleri doğal olarak almadığım için(ben alırken öyle bir şey yoktu) 9 kredi açığım var

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba ,yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. 1 .sınıf öğrencisiyim . bu yılın sonunda itü gemi makine ve inşa bölümüne geçmek istiyorum. öss puanım tutuyor ancak veremediğim dersler var . geçiş yapabilir miyim ? şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: okan9595

arkadaşlar merhaba ,yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. 1 .sınıf öğrencisiyim . bu yılın sonunda itü gemi makine ve inşa bölümüne geçmek istiyorum. öss puanım tutuyor ancak veremediğim dersler var . geçiş yapabilir miyim ? şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba konuda daha önce yazıldımı bilmiyorum özür dileyerek sorumu soruyorum...

Özel okullarda 1 sınıf öğrencisi sene sonunda yatay geçiş yaptığında başka özel okula geçtiğinde kazandığı burs yanıyor mu bunu neye göre bakıyoruz biliyoruz?

Birde tekrardan sınava girildiği taktirde lys puanı ile başka üniye geçtiğinde bıraktığı ünide gördüğü dersleri kazandığı ünidekilere saydırabiliyor mu ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

• Red John kullanıcısına yanıt
    2.soruyu cevaplıyım.Ders sayma islemi akts uyumu,derslerin içeriğine vs bakilarak saydirilir normalde.Sayma islemine en az 3 kisiden oluşan heyet karar verir biraz da onlarin inisiyatifine kalır çünkü ben ne adamlar gördüm aldığı derslerin kredisi düşük,bazı dersler farklı vs. Adamların alttan dersi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

2.soruyu cevaplıyım.Ders sayma islemi akts uyumu,derslerin içeriğine vs bakilarak saydirilir normalde.Sayma islemine en az 3 kisiden oluşan heyet karar verir biraz da onlarin inisiyatifine kalır çünkü ben ne adamlar gördüm aldığı derslerin kredisi düşük,bazı dersler farklı vs. Adamların alttan dersi yok.

Cevap için teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red John

quote:

Cevap için teşekkür ederim hocam.

Alıntıları Göster
    Kredi ve AKTS farklı şeyler mi? Nedir bunlar? Yatay geçişte dersleri sayarken hangisine bakıyorlar? Krediye mi AKTS ye mi?

• Hocam peyzaj mimarlığı bölümünden mimarlık bölümüne kurum içi yatay geçiş yapabilir miyim ? Bu durumda okuldaki ders notların mı baz alınacak yoksa ÖSYM puanım mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BadN0t

İzü ye tam burslu yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi?

kONTENjan açarsa neden olmasın

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir sorum var, şuanda üniversite okuyan birisi üniversiteye girdiği seneden sonra birdaha sınava girmiş ise hangi sene puanı geçerli olucak geçiş için?
  • Arkadaslar birsey sorucam bu cap Yaptigimizde 36 kredi aliyormusuz en az bazi arkadaslarim hem okdugun bolumun kredisini aliyorsun hem ayriyetten 36 kredilik cap yaptigin bolumden ders aliyormusuz bazi arkadaslarim 2 bolumun toplami 36 olucak diyor hangisi dogru acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: ogamesx7

Arkadaslar birsey sorucam bu cap Yaptigimizde 36 kredi aliyormusuz en az bazi arkadaslarim hem okdugun bolumun kredisini aliyorsun hem ayriyetten 36 kredilik cap yaptigin bolumden ders aliyormusuz bazi arkadaslarim 2 bolumun toplami 36 olucak diyor hangisi dogru acaba
    Arkadaşlar,Merhaba

İmzamdan anlaşılacağı üzere Psikoloji bölümü istiyorum ama puanları çok yüksek ve İstanbulda sadece 2 devlet üniversitesinde var(Biri Boğaziçi Diğeri İstanbul Üniversitesi)

TM-3 ile alan başka bir bölüm olan ve psikolojiye göre puanları nispeten daha düşük olan bir diğer sosyal bilimler bölümü sosyolojiden psikoloji'ye geçiş yapılabilir mi?

İstanbul Üniversitesi-Sosyoloji bölümünün puanı gayet makul bana göre...

Ya da Sosyolojiyle başka bir edebiyat fakültesi bölümü olan Psikoloji ile çift ana dal yapabilirmiyim?Bunun şartı nedir?(Bazı yerlerde bölüm 1. olman lazım diye duydum)

bileniniz varsa ya da bu bölümlerden birisinde okuyanınız beni aydınlatabilir mi?

• quote:

Arkadaşlar merhabalar.Ben çukurovadan omüye geçicem derslere baktığımda 4 dersimiz farklı.Ben bu 4 dersten sorumlu mu olucam? Sorumlu olcaksam devam zorunluluğum var mı

Evet sorumlu olacaksınız dolasıyla devam zorunluluğu da olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Selam yasin hocam ben merkezi puanla farklı bölüme başvurdum kabul edildi

Kabul edildiğim yere gitmesem kendi okulumda devam etsem yazın gano ile kendi bölümüne baska yere geçebilir miyim

Bir hakkımız varmış ya geçiş yapınca sadece eski okula dönme şansımız varmış

Evet geçebilirsin. Geri dönme hakkı sadece merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte gano ile geçişte öyle bir durum söz konusu değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbalmkb14

çapta tübitak ne kadar burs veriyor

Onun hakkında bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak günlerdir araştırıyorum dogru dürüst bir neticeye varamadım..

Ben sdü iktisat bölümünde okuyorum ve 1.sınıfım.Bu yılın sonunda genel not ortalamasıyla(kurumlar arası yatay geçişmi deniliyor artık tam bilmiyorum) Akdeniz üniversitesine geçmek istiyorum..Aklıma takılan soru ise şu.Benim genel not ortalamam şuan 3.10 ama 1 tane dd dersim var.Bu ders bana yatay geçişte sorun yaratırmı yoksa not ortalamamamı bakarlar? Bildigim kadarı ile akdeniz üniversitesinde dd ve dc notları bizim üniversitemizdeki gibi koşullu geçer not..

Bana yardımcı olan,fikrini beyan eden herkese teşekkür ederim şimdiden..

Bu üniversiteden üniversiteye değişiyor yök üniversitelere bırakmış. Genelde sorun etmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgibnk

Merhaba.benim sorum biraz farkli.aof ve universitede okuyorum.1.siniftan ortak derslerden muaf olup 2.siniftan yani ustten 2 ders aldim ama derslerden kaldim.1.sinifin tum derslerini verip 2nin uzerinde ortalama yaptigim takdirde baska bir universiteye yatay gecis yapabilir miyim? Ustten dersler sorun olur mu?

Aof den örgün eğitime geçmek istiyorsunuz? Bu başvuracağınız üniversiteden üniversiteye değişiyor geneli sorun etmiyor üstten olduğu için
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.