Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okan9595

arkadaşlar merhaba ,yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. 1 .sınıf öğrencisiyim . bu yılın sonunda itü gemi makine ve inşa bölümüne geçmek istiyorum. öss puanım tutuyor ancak veremediğim dersler var . geçiş yapabilir miyim ? şimdiden teşekkürler

Puanın tuttuğu sürece geçiş yapabilirsin hatta sene sonunu bile beklemeden üniversite kontenjan açtı ise ara dönemde de geçiş yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red John

Arkadaşlar merhaba konuda daha önce yazıldımı bilmiyorum özür dileyerek sorumu soruyorum...

Özel okullarda 1 sınıf öğrencisi sene sonunda yatay geçiş yaptığında başka özel okula geçtiğinde kazandığı burs yanıyor mu bunu neye göre bakıyoruz biliyoruz?

Birde tekrardan sınava girildiği taktirde lys puanı ile başka üniye geçtiğinde bıraktığı ünide gördüğü dersleri kazandığı ünidekilere saydırabiliyor mu ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

Yatay geçişte her türlü bursunuz yanar.

Kredi ve içerik tuttuğu sürece sayarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Back to Black

Kredi ve AKTS farklı şeyler mi? Nedir bunlar? Yatay geçişte dersleri sayarken hangisine bakıyorlar? Krediye mi AKTS ye mi?

Evet farklı akts Avrupa kredisi diyebiliriz. Üniversiteden üniversiteye değişiyor bazıları akts bazıları krediye bakıyor yönerge değişti fakat tam uygulamaya geçilmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesuryurek56

Hocam peyzaj mimarlığı bölümünden mimarlık bölümüne kurum içi yatay geçiş yapabilir miyim ? Bu durumda okuldaki ders notların mı baz alınacak yoksa ÖSYM puanım mı ?

Mimarlık bölümü kontenjan verdiği sürece geçiş yapabilirsin. Okuldaki derslerin baza alınır kurum içi yatay geçişte puana bakılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Arkadaşlar bir sorum var, şuanda üniversite okuyan birisi üniversiteye girdiği seneden sonra birdaha sınava girmiş ise hangi sene puanı geçerli olucak geçiş için?

Yerleştirme puanı yatay geçiş için sayılır. Yerleştiğin sene 2010 olsun 2014e kadar tüm sınavlara gir gene 2010 puanı baza alınır geçiş için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogamesx7

Arkadaslar birsey sorucam bu cap Yaptigimizde 36 kredi aliyormusuz en az bazi arkadaslarim hem okdugun bolumun kredisini aliyorsun hem ayriyetten 36 kredilik cap yaptigin bolumden ders aliyormusuz bazi arkadaslarim 2 bolumun toplami 36 olucak diyor hangisi dogru acaba

Bu üniversiteye göre değişiyor genelde toplamı 36 krediyi geçmemeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboys_from_hell

Arkadaşlar,Merhaba

İmzamdan anlaşılacağı üzere Psikoloji bölümü istiyorum ama puanları çok yüksek ve İstanbulda sadece 2 devlet üniversitesinde var(Biri Boğaziçi Diğeri İstanbul Üniversitesi)

TM-3 ile alan başka bir bölüm olan ve psikolojiye göre puanları nispeten daha düşük olan bir diğer sosyal bilimler bölümü sosyolojiden psikoloji'ye geçiş yapılabilir mi?

İstanbul Üniversitesi-Sosyoloji bölümünün puanı gayet makul bana göre...

Ya da Sosyolojiyle başka bir edebiyat fakültesi bölümü olan Psikoloji ile çift ana dal yapabilirmiyim?Bunun şartı nedir?(Bazı yerlerde bölüm 1. olman lazım diye duydum)

bileniniz varsa ya da bu bölümlerden birisinde okuyanınız beni aydınlatabilir mi?

Şimdi bu olay tamamen üniversiteye bağlı. Yök üniversitelere bırakmış. Yani karar bölüm başkanlarının imzaladığı anlaşmaya bakıyor. Mesela bizim üniversitede inşaat müh ile mimarlık çap yok ama başka üniversitelerde var ytü Selçuk vs. o yüzden buna net cevap veremem. Çap için 1. olma şartı yok kim söylediyse bilmeyen biri belli 2.5 ortalama ile çap kazanan olabilir tamamen başvurana bağlı en yüksek ortalamadan başlayarak sıralanır kontenjan kaç kişi atıyorum 5 kişi ise en yüksek 5 kişi alınır. Genelde çapı aynı fakülte içindeki bölümler arasına verirler aynı şekilde geçişi de net bilgiyi öğrenci işlerine sorarak öğrenebilirsin

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    ben üniversite öğrencisi değilim sınava hazırlanıyorum şu anda... iki bölümde edebiyat fakültesinde olduğundan sorun olmaz... iü'nün sitesine girdiğimde sosyoloji ile psikoloji çap ı var gözüküyor... ama önceliğim psikoloji kazanmak olacak...
  • Ben kimya okuyorum aciktan bir uni daha okumak istiyorun sizce ne okumaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar ben konya da şehir ve bölge planlama bölümü 1.sınıf okuyorum yaz döneminde geçiş yapmak istiyorum tahmin yürütürsek not ortalamam sene sonunda 2.75 civarında olur geçen sene 2 kontenjandan 1 boş kalmış. esas sorumsa ben hazırlık okudum geçiş düşündüğüm bölüm %100 ingilizce ben hazırlığı 77 ortalamayla geçtim geçiş duumunda tekrar bir yeterlilik sınavı durumu olur mu olursa başarısız durum da neler olur onu sorucaktım bide alttan 2 ders kaldı ama yönetmeliklerinde alttan dersle ilgili bir durumdan bahsetmemiş üniversite yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgword -- 23 Şubat 2015; 22:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboys_from_hell

ben üniversite öğrencisi değilim sınava hazırlanıyorum şu anda... iki bölümde edebiyat fakültesinde olduğundan sorun olmaz... iü'nün sitesine girdiğimde sosyoloji ile psikoloji çap ı var gözüküyor... ama önceliğim psikoloji kazanmak olacak...

Sorun yok o zaman :)
  • Ben 1.sınıfım 2.dönemdeyiz geçmeyi düşündüğüm üniversitede geçen dönemde gördükleri farklı bir ders dışında derslerimiz aynı ama onların derslerinin kredileri daha fazla dersleri saydırma konusunda sıkıntı yaşar mıyım ve 3.40 ortalamayla öss'den de 5 puan aşağı farkla 3 kişi için şansım nedir? Teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba . Benim sorum cok basit ama cevabını bulamıyorum . Sorum şu . Benim gano 3.45 ve ben 1. Sınıfın 2 . Donemini okuyorum suan . Ama cok buyuk ihtimalle haftada 2 saat olan yani 2 kredilik bi dersten kalicam. Ama gano 3. Den yuksek gelecek.Benim bu dersten kalmam cift anadal programina kayit yapmama engel mi? Ve ya bu dersi yaz okulunda ve ya bi şekilde donem içinde alttan alarak bu dersi halletmem mi gerekir ? Yani çap basvurusu icin bu dersi illa vermem mi gerk? Lutfen cevap verin :)

• Öncelikle merhaba.Ben 1.sınıf bahar dönemi öğrencisiyim.1.sınıf güz döneminden alttan 1 dersim kaldı.O dersi 2.sınıfın ilk dönemi yani güz döneminde vericem.ÇAP yapmak istiyordum fakat çap başvuruları güz döneminde.Başvuru yapamıyorum sanırım lütfen yardım

• bu konuda her kafadan bi ses çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim. ben not ortalamasıyla geçiş yapmak istiyorum ösym puanım bu durumu etkiliyor mu? ve ben ikinci öğretimim ve gitmek istediğim üniversitede 2. öğretim yok yapamıyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F884576E9 -- 27 Mart 2015; 4:52:41 >
  • Hem gnoyla hem de merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvurusu yapabiliyor muyuz ve puanın yanında ortalama da yüksekse hangisiyle başvurmakta yarar vardır bir bilenden acil yardım arkadaşlar cevaplayana çok teşekkürler
  • Ben 2012 de acikogretim fakultesi sosyoloji yazdim. 3 ortalamam var ve 400 puanla girdim. O yil ataturk unv sosyal hizmet ayni puan turuyle 320 ile ogrenci almis. Bu donem sinavlara girmesem. Ya da girip dersleri gecsem ataturk unv aof sosyal hizmete gecis yapabilir miyim? 4. Sınıfa gecis yok derseniz eger. Bu donemin basinda boyle bir hakkim var miydi?

• Alttan ders ile alan okul hiç yok mu

• not ortalamasıyla yatay geçiş yaparken ösym puanımın 30 puan üstüne tercih yapamıyormuyum ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F884576E9 -- 2 Nisan 2015; 16:50:11 >
  • arkadaşlar ben meslek lisesi cikisliyim bi sorum daha olucak ben elektrik elektronik muhendisligi okuyorum muhendislik fakultesinde peki elektrik elektronik muhendisligi teknoloji fakultesine yatay gecis yapabilirmiyim?

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.