Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben msgsü şehir planlama 1. sınıfım yıldız Teknik'e yatay geçiş yapmak istiyorum 1 puanla kaçırmıştım zaten, şuanda da ortalamam 3.19. Sorun şu ki; mimar sinan'ın eğitimi Türkçe, ytü %30 İnglizce ve başvuru sürecinde bir İngilizce yeterlilik sınavı var. Bu sınavı geçemezsem ne olacak bi bilginiz var mı ? yada ne yapmam gerekiyor geçmek için çok mu zor ?
  • Ben manisa cbu de maliye ( io ) okuyorum denizli pau psikolojiye gecis yapmak icin ganom kac olmali ? 3.8 benim yeterlimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben acıkogretım sıyaset bılımınden hukuk uludag orgune gecmek ıstıyorum sadece ortalamamı yuksek tutmam yeterlı mı oss puanına bakılıyor mu uludag unıversıtesınden bı bılgınız var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar bu sene iyi kötü bir üniversitenin elektrik elektronik mühendisliğine gidicem. Aynı zamanda ygs-lys tekrar hazırlanmayı düşünüyorum.

Seneye lysden daha iyi bir üniversitenin ee mühendisliğini tutturup oraya geçiş yapmak mümkünmüş galiba. bu sene gideceğim üniversite türkçe eğitim veriyor seneye gitmeyi düşündüğüm üniversite ise hazırlık+ingilizce eğitim veriyor. hazırlığı atlarım.

Bu sene gördüğüm derslerden 2. üniversitede muaf mı olacağım?

Üstteki soruya devam olarak 2. üniversitede 3 yıl yani 6 dönem mi okuyacağım?

İki üniversitede görülen derslerin denk olup olmadığını nasıl anlarım. hatta bu konuda daha fazla bilgiye sahip olacağım bir yer var mı?

ilk üniversitede dersler türkçe ikinci üniversitede ingilizce. muaf olmamda bir sıkıntı çıkar mı?

bu konu benim için çok önemli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: galata2915

Merhaba ben msgsü şehir planlama 1. sınıfım yıldız Teknik'e yatay geçiş yapmak istiyorum 1 puanla kaçırmıştım zaten, şuanda da ortalamam 3.19. Sorun şu ki; mimar sinan'ın eğitimi Türkçe, ytü %30 İnglizce ve başvuru sürecinde bir İngilizce yeterlilik sınavı var. Bu sınavı geçemezsem ne olacak bi bilginiz var mı ? yada ne yapmam gerekiyor geçmek için çok mu zor ?

Eğer iys i gecemezseniz hazırlık okumaniz lazim diye biliyorum.Bende sizden SBP hakkında bilgi alabilir miyim? Özellikle MSGSU da okumak nasildir ?

• Meraba arkadaşlar ben bu sene karadeniz teknik üni. Peyzaj mimarligi okumak istiyorum ama seneye kurum içi yatay geçiş yapmak istiyorum mimarlığa bu konuda geniş çaplı bilgi verebilir misiniz? Lütfen

• Merhaba beyler Yıldızteknikte çevre mühendisliğine girip sonrasında bilgisayar endüstri ya da makineye geçmek çok zor mudur? yoksa anadoluda bir üniversitede bu bölümlerden birini okuyup kurumlararası yapmak mı daha mantıklı? mesela akdeniz üniv.
  • Ben üniye bu sene başlayacağım mimarlık tutmuyor bu yüzden başka bölüme gidip yatay geçiş düşünüyorum hangi bölümden geçebilirim

• Ben istanbul universitesi peyzaj mimarligini kazandim. Kurumici mimarlik olmadigi icin korkuyorum. Baska bi universitenin mimarligina gecebilme sansim varmi

• Hocam merhaba
    ftr ya da beslenme ve diyetetikten tıp çapı yapılır mı?

• Gaziosmanpaşa üniversitesi mekatronik mühendisliğinden Kocaeli Üniversitesi mekatroniğe yada yıldız tekniğe geçebilir miyim ortalamam 3.8 sınav da panik atak geçirdim başaramadım ilk sene baya asıldım sizce? Benim fakültem mühendislik ve doğa bilimleri Fakültesi kocaeli ve yıldız mühendislik fakültesi sıkıntı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Blade -- 1 Temmuz 2015; 12:59:35 >
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    Bence endüstri yada makinaya git sonradan yatay yapmaya çalış. İnsan sevdiği bölümde olunca derslere motive olup çalışabiliyor ama çevre gidip makinaya geçemezsen ne olacak? mutsuz oluyor insan..
  • hotamiss H kullanıcısına yanıt
    Bol bol gezmeli ve eğlenceli bir bölüm ama mimar sinan sanatsal ağırlıklı bir okul, akademi geleneği devam ediyor yani. programlar doğru düzgün öğretilmiyor. Her şeyi el ile çizdiriyorlarmış geçen seneye kadar. Kampüsüde yok. Tabi artı bi yön olarak bi çay alıp rıhtıma çıkıyorsun bütün dertleri unutuyosun. Ben teknik üniversite isteyen ve sayısal seven biri olarak Mimar Sinan'ıda şbp yide sevmeyen biriyim o yüzden hevesini kırmak istemem. Bölümü seçmeden önce bölüm derslerine bakmanı tavsiye ederim. İnsanlara sormaktan da kaçınmalısın bence çünkü herkesin istekleri ve beklentileri farklı oluyor birbirini tutmuyor. Benim aksime okuluda bölümü de çok seven arkadaşlarım var.
  • galata2915 G kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki sorum hakkında bilginiz var mı acaba günlerdir foruma soruyorum netten araştırıyorum ama bulamadım gitti.

• Evil.Blade kullanıcısına yanıt
    Bence ikisine de başvur ortalaman çok iyi. Bi yerde doğa bilimleriyle ilgili bi yazı bulamadım ama senin fakülten de sonuçta hem doğa bilimleri hem mühendislik fakültesi oluyor, statü olarak aynılar. yıldızda başvuru koşullarında yazdığına göre ösym puanının %20 si agno nun % 80 ni alınıyormuş ortalaman yüksek olduğu için yapma şansın yüksek tabi başvuranlara da bağlı bide yıldızda ingilizce yeterlilik sınavını geçemezsen almıyolar, kocaelini bilmiyorum
    www.ogi.yildiz.edu.tr
    YTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
    http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ogi/4/Ge%C3%A7i%C5%9Fler/51

• sa şuan devlet üniversitesinde işletme okuyorum

vakıf da %25 burslu kamu yönetimi tutuyor.. geçersem kaçıncı sınıfdan baslarım suan 2ye geçtim.

ayrıca suan kılavuzda geçeceğim okulun yüzde 25 burslusu yok

• galata2915 G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama yıldızda iki tane Mekatronik mühendisliği var birinin yanında ingilizce diğerinde ise hiçbirşey yazmıyor. Ben turkçesini okumak istiyorum yinemi İngilizce sınavına gireceğim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 Eylül Hukuk'a gireceğim. İlk sene ortalama kasıp, 2. sene Istanbul ya da Ankara'ya geçme şansım var mı?
  • Evil.Blade kullanıcısına yanıt
    Biri %100 ingilizce diğeri %30 ingilizce o yüzden girmen lazım malesef. yatay geçiş başvuru ve koşullarında; "İngilizce Yeterlik Sınavı (En az %30 İngilizce öğretim yapan Lisans programlarına başvuranlar için) " yazıyor
  • Bana bilgi verir misiniz? Iki turlu oluyormus artik sanirim biri ders notlari biri lys ygs puanina gore... peki ders notlarim 4 uzerinden 3.5 ya da 3.6 fakat hitmek istedigim universitenin bolumune lys puanim yetmiyor o zaman yatay olmuyor mu? Birde ikinci donemde yatay gecis var mi? Yanitlarsaniz cok sevinirim... bu yil yeni üniversiteye baslayacagim pek istemedigim universite istedigim bölümde okuyacagim fakat istanbula gecis istiyorum ya ikinci donem ya da ikinci yil..

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.