Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen yıl bir üninin %25 bursluya puan yeterken şimdi ise kılavuzda %25 burslu secenegı yok %50 var ben geçersem ne öderimki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurum içi yatay geçiş nasıl yapılır ?
  • İtü denizcilik fakültesinden itü uzay bölümüne geçiş mümkünmü?
  • Arkadaslar birsey ogrenmek istiyorum. Gecen sene kurumici ytu cevre muhendisliginden insaat muhendisligine gecis yapan kisilerin puanlarina nerden ulasabilirim? Cevre muhendisligine gelsem kac ortalama yapip insaata gecebilirim amacim onu hesaplamak. Daha once bu gecisi yapan varsa yardimci olabilir mi?
  • Arkadaşlar kocaeli mimarlık hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce geçiş yapan varsa tanıdığınız bildiğiniz kaç ortalama ile geçtiler? Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DDoa

quote:

Orijinalden alıntı: Obsesifmuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: DDoa

quote:

Orijinalden alıntı: Fikricanpek

Ben istanbul universitesi peyzaj mimarligini kazandim. Kurumici mimarlik olmadigi icin korkuyorum. Baska bi universitenin mimarligina gecebilme sansim varmi

Bölüm değişikliğini eğer lys puanınız tutmuyorsa sadece kendi üniversiteniz içinde açılan kontenjanlar dahilinde yapabilirsiniz hem üni değiştirip hem bölüm değiştirmek gno ile geçişte mümkün değil malesef

Bölüm değişikliği için sadece ösym puanı mı isteniyor? Mevcut okulumdaki not ortalaması geçişimi etkiler mi. Ortalamam düşük çünkü.

Eğer kendi üniniz içinde bölüm değiştirecekseniz kurum içi yatay geçişte gno ya bakıyorlar ama bu hiç belli olmuyor bazen çok düşük gnolarla değiştirenler de var mesela sosyolojiden psikolojiye 2.90 gno ile geçen arkadaşım var. Hem üni hem bölüm değiştirecekseniz merkezi geçişle yapmanız gerekiyor bu da sadece lys puanı baz alınarak yapılır eğer puanınız o bölümü ve üniyi tutuyorsa direk geçebiliyorsunuz lys ile

Tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama bu geçişi nasıl yapacağım. Bölümümü ve üniversitemi geçen seneki puanla değiştircem ama üniversiteler bunun için bir tarih açıklamadı. Başvuru icin özel bir tarih veriliyor mu?

• 4 yıllıktan 2 yıllıga yatay geçiş varmı

mesela ticaret meslek mezunuyum kendi alanımda ki bölüme geçebilir miyim myp ile filan ? 2 den mi baslarım

• Arkadaşlar alttaki linkte başvuru şartlarında "aslı veya resmi onaylı fotokopisi" yazan belgeleri okulun öğrenci işlerinden mi temin ediyoruz?

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2015/06/2015-2016-G%C3%9CZ-%C4%B0LAN1.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __SpartacuS__ -- 10 Temmuz 2015; 5:50:57 >
  • galata2915 G kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bilgilendirdigin için. Ben ytu SBP binders icerigini incelemistim,maalesef MSGSÜ sitesinde pek bir bilgi olmadığı için fakat az çok biliyorum .Sevmemene rağmen iyi ortalama yapmissin .

• Arkadaşlar küçük bir sorum olacak. Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. Öğretimde okuyan bir arkadaşım var. Eğer ortalaması iyiyse başka bir üniversitenin herhangi başka bir bölümüne yatay geçiş yapabilir mi?
  • Arkadaşlar herkese selam . Arkadaşım Osmangazi üniversitesinin pdr bölümüne yatay geçiş yapmak istiyor . Üniversite sınavından aldığı puan 394 , osmangazinin taban puanı 410 . Üniversite ortalaması da 3.33 . Ayrıca Osmangazi 3 kontenjan açmış geçiş için . Size sorum geçiş şansı nedir ? Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -fsm1453-

Arkadaşlar herkese selam . Arkadaşım Osmangazi üniversitesinin pdr bölümüne yatay geçiş yapmak istiyor . Üniversite sınavından aldığı puan 394 , osmangazinin taban puanı 410 . Üniversite ortalaması da 3.33 . Ayrıca Osmangazi 3 kontenjan açmış geçiş için . Size sorum geçiş şansı nedir ? Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim :)

Merkezi yerleştirme(lys puanı) ile geçişte imkânı ihtimal yok.gano ile denesin ortalaması güzel şansı yüksek.

• Itu metalurji ve malzemeden itu uçağa geçebilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkpyrz12

Itu metalurji ve malzemeden itu uçağa geçebilir miyim

Yatay gecisle gecersin tabii.ama not ortalamani yuksek tutman sart.ogrenci isleri sayfasindan gereken not ortalamasını bulabilirsin

• Peki siralamam 30k itu metalurji ve malzemeye gitmemi tavsiye eder misin

• ösym puanıyla BÖLÜM DEĞİŞTİRME tarihleri ne zaman bilen var mı ? lütfen çok acil
  • kurum içi yatay geçiş nasıl yapılıyor? nereye başvurcaz
  • merhabalar.yatay geçiş hakkında bir şey soracaktım eğer müsaitseniz.açtığınız konuda şöyle yazıyor :

(2) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2.00 olması şarttır.

Yatay geçiş yapmak istediğim Marmara Üniversitesin'de ise şöyle :
    Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait GANO’sunun 4,00’lük sistemde en az 3,00, 100’lük sistemde en az 75 olması gerekir.

şimdi hangisi doğru acaba marmaranın sitesindeki yazının tarihi geçmiş olabilir mi?
  • Üniversiteden üniversiteye şartlar farklılık gösterebiliyor marmara üniversitesi demekki 4 üzerinden en az 3 gno istiyor üninin sitesinde yazanı baz alacaksınız

• Lys puanıyla geçiş için toplu bir tarihlerin bulunduğu klavuz verilmiyor diye biliyorum bunun için üninin sitesini duyuruları sık sık takip edin ya da okulun öğrenci işlerini arayın

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.