Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani diyor ki mesela mak mühendisliği istiyorsun. Yurt içinde en düşük puan kaç. Mesela avrasya Üni 198 puan. Mf4 Ün 198den üstün ise ortalaman ve diğer şartlar uygun olduğu taktirde geçiş yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 2 üzeri fakat alttan iki ders var bu durumda yapılabilir mi?
  • öncelikle merhaba arkadaşlar bu konuda kafasında birçok soru olan insan olduğuna eminim böyle bi forum açtığınız için teşekkür ediyorum sizlere.Sorum benim için hayati önem taşıyor en kısa sürede bilen arkadaşların cevabını bekliyorum.selçuk hukuk iö öğretimde 1. senesini tamamlamış biri ösym puanıyla ankara marmara istanbul ünilerinden yada daha iyi vakıf üniversitelerinin huklarından birini kazanırsa bu okullara gittiği zaman 2. sınıftan başlama şansı var mıdır?Başlarsada alttan çok fazla ders alır mı dersler neredeyse ortak gibi duruo şimdiden teşekkürler cevapları bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Getsuga

Ortalama 2 üzeri fakat alttan iki ders var bu durumda yapılabilir mi?

Ortalama ile geçişte malesef bu mümkün değil. Yönetmelik gereği aldığı tüm dersleri başarmış olması şartı var. Ancak alttan dersleri verdiğiniz taktirde geçiş yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Great-Frederich

öncelikle merhaba arkadaşlar bu konuda kafasında birçok soru olan insan olduğuna eminim böyle bi forum açtığınız için teşekkür ediyorum sizlere.Sorum benim için hayati önem taşıyor en kısa sürede bilen arkadaşların cevabını bekliyorum.selçuk hukuk iö öğretimde 1. senesini tamamlamış biri ösym puanıyla ankara marmara istanbul ünilerinden yada daha iyi vakıf üniversitelerinin huklarından birini kazanırsa bu okullara gittiği zaman 2. sınıftan başlama şansı var mıdır?Başlarsada alttan çok fazla ders alır mı dersler neredeyse ortak gibi duruo şimdiden teşekkürler cevapları bekliyorum

Eski bir selçuklu olarak tabi ki cevaplarım. Rica ederim bilgi paylaştıkça güzeldir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum:-)

Sorunuza gelince %90 2. Sınıftan başlar yanlız şartı var. Şimdi bir öğrencinin direk 2den başlayabilmesi için derslerinin %75inden muaf olması lazım. Muaf olmak içinde selçukta o dersi vermiş olması gerekir eğer alttan ders ve dd dc ile geçilmiş ders yoksa 2den başlarsınız.

Net bilgi vermem için ders durumunu bilmemiz lazım. Alttan ders var mı şartlı geçtiğiniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin5306 -- 27 Haziran 2014; 7:35:13 >

• Iyi günler hocam şimdiden size sorum bir vakıf üniversitesinde hukuk okuyorum ilk yıl ortalamam 3 30 civarında sizce herhangi bir devlete geçme Şansım var mı ? Bir daha denemeye değer mi ? Varsa nereler var ? Varsa zamanlari ne zaman ? Yardımcı olursanız sevinirim

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim kardeşim.Benim durum biraz karışık.Sayısal öğrencisi olarak mühendisliği bırakıp konyaya gelmeyi düşünüyorum.tmden hazırlanmadığım için bu sene okuyup aynı zamanda hazırlanmayı düşünüyorum eğer böle bişey yoksa okulu dondurup kendi ilimde hazırlanmayı düşünüyorum(konyaya gelmicem yani).Ankaradaki hukuğun öğrenci işleriyle konuştum kurul toplanır ders içeriğine, derslere bide derslerin kredilerine bakıp kurul karar verir deniyor.ankarayla konyanın yada diğer üniversitelerin neredeyse tüm dersleri orak gibi doğru mudur?birde kesin emin misiniz %75 işinden şuanda bu cevapla kararım konyaya gitmek olacak bu yüzden net kesin bilgiler üzerinde durmaya çalışıyorum sıktıysamda kusura bakmayın :)
  • quote:

cevap için teşekkür ederim kardeşim.Benim durum biraz karışık.Sayısal öğrencisi olarak mühendisliği bırakıp konyaya gelmeyi düşünüyorum.tmden hazırlanmadığım için bu sene okuyup aynı zamanda hazırlanmayı düşünüyorum eğer böle bişey yoksa okulu dondurup kendi ilimde hazırlanmayı düşünüyorum(konyaya gelmicem yani).Ankaradaki hukuğun öğrenci işleriyle konuştum kurul toplanır ders içeriğine, derslere bide derslerin kredilerine bakıp kurul karar verir deniyor.ankarayla konyanın yada diğer üniversitelerin neredeyse tüm dersleri orak gibi doğru mudur?birde kesin emin misiniz %75 işinden şuanda bu cevapla kararım konyaya gitmek olacak bu yüzden net kesin bilgiler üzerinde durmaya çalışıyorum sıktıysamda kusura bakmayın :)

Ben değil yönetmelik söylüyor kardeşim:-) ki şahsen bende yaptım:-) Evet türkiye genelinde üniversitelerde dersler ortaktır. Yök belirliyor bunları gerisini senatoya bırakıyor. Senato duruma göre ders ekleyebiliyor.

Ki konya büyük üniversiteleri örnek alan bir üniversite ve kredi konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Doğru söylemiş öğrenci işleri konyadan aldığın ders içerikleri ve transkripti kurula veriyorsun. Onlar toplanıyor ve karşılaştırma yapıyor kredi ve içerik tutuyorsa ve NOTLARIN CC VE ÜSTÜ ise muaf oluyorsun. Burası çok önemli cc altı ders muaf olmuyor bu yüzden 1den başlatırlar çünkü %75i tutmuyor o zaman.

Yanlız konya zordur geçiş düşünüyorsanız daha basit üniversitede okumayı tercih ederim:-) Yok yok anlıyorum sizi geçiş döneminde bende çok soru soruyordum bu yüzden bu konuyu açtım:-)

Çekinmeden sorun girdiğim sürece cevaplarim hem diğer arkadaşlarda faydalanır:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Ben değil yönetmelik söylüyor kardeşim:-) ki şahsen bende yaptım:-) Evet türkiye genelinde üniversitelerde dersler ortaktır. Yök belirliyor bunları gerisini senatoya bırakıyor. Senato duruma göre ders ekleyebiliyor.

Ki konya büyük üniversiteleri örnek alan bir üniversite ve kredi konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Doğru söylemiş öğrenci işleri konyadan aldığın ders içerikleri ve transkripti kurula veriyorsun. Onlar toplanıyor ve karşılaştırma yapıyor kredi ve içerik tutuyorsa ve NOTLARIN CC VE ÜSTÜ ise muaf oluyorsun. Burası çok önemli cc altı ders muaf olmuyor bu yüzden 1den başlatırlar çünkü %75i tutmuyor o zaman.

Yanlız konya zordur geçiş düşünüyorsanız daha basit üniversitede okumayı tercih ederim:-) Yok yok anlıyorum sizi geçiş döneminde bende çok soru soruyordum bu yüzden bu konuyu açtım:-)

Çekinmeden sorun girdiğim sürece cevaplarim hem diğer arkadaşlarda faydalanır:-)

Hocam banada cevap verirmisiniz

cvplar çok hızlı geliyor bunun için ayrıca teşekkür etmek isterim.konyada iö olduğu için benim için avantaj kaldığımız dersleri yaz okulunda yada bütte versek sorun olur mu acaba?birde hukukta bu haktan yararlanan tanıdığınız var mı acaba :)
    Abilerim ablalarım size sorum olacak ben bu önümüzdeki yıl lise sona geçiyorum allahın izni ile ben de hukuk fakultesi okuyup çok iyi bir avukat olmak istiyorum bana tavsiyelerde önerilerde bulunursanız sevinirim. :)

çok teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerimseniDH

Iyi günler hocam şimdiden size sorum bir vakıf üniversitesinde hukuk okuyorum ilk yıl ortalamam 3 30 civarında sizce herhangi bir devlete geçme Şansım var mı ? Bir daha denemeye değer mi ? Varsa nereler var ? Varsa zamanlari ne zaman ? Yardımcı olursanız sevinirim

3.30 güzel ortalama tabi ki var:-) açıkçası ankara ıstanbul gibi üniversitelerde şansın zor hem yüksek ortalama istiyor hemde taban puanı.

Anadolu şehirleri olabilir hukuk nerelerde var bilmiyorum ama konya eskişehir sakarya gibi anadolu üniversitelerinde şansını deneyebilirsin:-)

Bir daha denemeye derken daha önce denediniz mi:-)

Genelde ağustos ayında olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişiyor tarihleri:-) belli olduğunda buradan yayinlarım

• quote:

cvplar çok hızlı geliyor bunun için ayrıca teşekkür etmek isterim.konyada iö olduğu için benim için avantaj kaldığımız dersleri yaz okulunda yada bütte versek sorun olur mu acaba?birde hukukta bu haktan yararlanan tanıdığınız var mı acaba :)

Bu yavas halim:-) rica ederim ne demek:-) Konyada en son yaz okulu yoktu butte vermek sorun olmuyor şahsen ben bazı dersleri butte vermiştim:-) Bizzat tanıdığım yok ama internet üzerinde denk geldiğim geçiş yapan onlarca insan gördüm:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhansen26

Abilerim ablalarım size sorum olacak ben bu önümüzdeki yıl lise sona geçiyorum allahın izni ile ben de hukuk fakultesi okuyup çok iyi bir avukat olmak istiyorum bana tavsiyelerde önerilerde bulunursanız sevinirim. :)

çok teşekkürler..

Mühendislikte okuduğum için hukuk hakkında tavsiye veremem ama genel anlamda birşeyler söylemek gerekirse çok calis iyi bir üniversiteye yerleşmeye bak. İyi bir üniversite iyi bir etikettir şuan senin yaşında olmayı o kadar çok isterdim ki

• Selam kolay gelsin genel ortalama 2.10 ve ikinci dönem alttan 3 ders var yatay geçiş yapmak muhtemel mi kaç tane başvuru hakkı oluyor bir de
    + soruya ilave 1.döneme yatay geçiş yapma durumu var mı önümüzdeki başvurular için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir05 -- 27 Haziran 2014; 21:00:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir05

Selam kolay gelsin genel ortalama 2.10 ve ikinci dönem alttan 3 ders var yatay geçiş yapmak muhtemel mi kaç tane başvuru hakkı oluyor bir de
    + soruya ilave 1.döneme yatay geçiş yapma durumu var mı önümüzdeki başvurular için

A.s teşekkürler. Malesef yökÜn yönetmeliğine göre aldığınız dersleri başarmış olması şartı var. Tabi siz merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş düşünüyorsanız o ayrı.

Tabi ki zaten genelde başvurular 1. Döneme yani güz döneminde yapılıyor.

Kaç tane başvuruya gelince başvuru sınırlaması kurum içi yatay geçişte var kurumlar arası yatay geçişte sınırlama yok

• quote:

quote:

Selam kolay gelsin genel ortalama 2.10 ve ikinci dönem alttan 3 ders var yatay geçiş yapmak muhtemel mi kaç tane başvuru hakkı oluyor bir de

A.s teşekkürler. Malesef yökÜn yönetmeliğine göre aldığınız dersleri başarmış olması şartı var. Tabi siz merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş düşünüyorsanız o ayrı.

Kaç tane başvuruya gelince başvuru sınırlaması kurum içi yatay geçişte var kurumlar arası yatay geçişte sınırlama yok

Peki kontejanlarda öncelik var mı yani dönem ortla başvuranlar lys puanı ile başvuran aynı kefede mi

2.soruda da asıl sormak istediğim yatay geçişle yapacağım üniye 2.sınıftan başlamak yerine 1.sınıfın güz dönemine başvurabilir miyim

• quote:

quote:

quote:

Peki kontejanlarda öncelik var mı yani dönem ortla başvuranlar lys puanı ile başvuran aynı kefede mi

2.soruda da asıl sormak istediğim yatay geçişle yapacağım üniye 2.sınıftan başlamak yerine 1.sınıfın güz dönemine başvurabilir miyim

Aynı kefede değil. Kontenjanları ayrı ayrı öncelik durumu yok yani.

Onu kurul belirliyor. Siz muafiyet dilekçesi veriyorsunuz 1. Sınıfta %75inden fazlasından muaf olursanız 2ye geçiyorsunuz.
    Sizin alttan ders sayısı fazla gibi duruyor geçişte 2den başlama olayınız düşük gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı kefede değil. Kontenjanları ayrı ayrı öncelik durumu yok yani.

Onu kurul belirliyor. Siz muafiyet dilekçesi veriyorsunuz 1. Sınıfta %75inden fazlasından muaf olursanız 2ye geçiyorsunuz.
    Sizin alttan ders sayısı fazla gibi duruyor geçişte 2den başlama olayınız düşük gibi

Anladım... teşekürler

• emir05 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.