Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.öğretimde %10'a girersek başka üniversitenin 1.öğretimine yatay geçiş yapma şansımız var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kloroflorokarbon

2.öğretimde %10'a girersek başka üniversitenin 1.öğretimine yatay geçiş yapma şansımız var mı?

Evet zaten madde aynen dediğiniz gibi. %10a girerek hem kurum içi hemde kurumlar arası yatay geçişte 1. Öğretim seçme hakkını size veriyor.

• Osym puani ile yatay gecis nasil oluyor? Ayrica hazirliktaydim bu yil transkpritim yok haliyle sorun olur mu? Kontenjan neye gore belirleniyo? Orgunden ikinci ogretime gecis yapilabiliyo mu?

• Yuzde 30 ingilizce bolumden turkce bolume gecis yapacagim, hazirlikta basarisiz olmam sikinti yaratir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukpctv

Osym puani ile yatay gecis nasil oluyor? Ayrica hazirliktaydim bu yil transkpritim yok haliyle sorun olur mu? Kontenjan neye gore belirleniyo? Orgunden ikinci ogretime gecis yapilabiliyo mu?

Girdiğin yılın ösym puanı ile gitmek istediğin yere başvuru yapıyorsun. Mesela 2012 girişlisin 2012 taban puanlarını açıyorsun ve senin puanının yettiği yerlere şartsız geçiş yapabiliyorsun.

Hayır transkrip ortalama ile yatay geçişte büyük önem taşıyor. Bu geçiş yöntemi ile yeniden tercih yapıyormuş gibi düşünebilirsiniz.

Kontenjan yök yönetmeliğine göre aldığı öğrenci sayısının %10u olarak belirlendi. Ama üniversiteler sınırlama getirebiliyor.

Tabi ki. Eğer puanınız 1. Öğretime yetiyorsa neden olmasın

• quote:

Yuzde 30 ingilizce bolumden turkce bolume gecis yapacagim, hazirlikta basarisiz olmam sikinti yaratir mi?

Hayır başarı şartı ortalama ile yatay geçişte var. İsterseniz hiç okula gitmemiş olun. Tek sorun sene kaybı olabilir. Türkçe bölümde hazırlık yoksa sorun değil direk 1. Sınıftan başlatırlar. Ama varsa hazırlığı tekrar okutabilirler. Gene bazı üniversiteler hazırlıktan kalsanız dahi bölüme geçiş izni veriyor

• merhaba ben elif. şuan üniversiteli değilim. 2014 ygs lys ye girdim ve puanım beklediğimden çok daha düşük geldi. bu yüzden de bu tercih döneminde mimarlığa yatay geçiş yapabileceğim bir alan tercih etmek istiyorum.. sizce bunu yapmalı mıyım? şuanki puanımla %50 burslu istanbulda özel üniversitelerde bi ihtimal mimarlık kazanabiliyorum. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebistombaş

merhaba ben elif. şuan üniversiteli değilim. 2014 ygs lys ye girdim ve puanım beklediğimden çok daha düşük geldi. bu yüzden de bu tercih döneminde mimarlığa yatay geçiş yapabileceğim bir alan tercih etmek istiyorum.. sizce bunu yapmalı mıyım? şuanki puanımla %50 burslu istanbulda özel üniversitelerde bi ihtimal mimarlık kazanabiliyorum. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler.

2 yol var 1.si %50 burslu bölüme gidip 1. Sınıfta çok çalışıp devlet üniversitesine yatay geçiş yapmak.

2.si ve daha riskli olan inşaat mühendisliği şehir bölge planlama peyzaj mimarlığı gibi bir bölüm seçip 1. Sınıfın sonunda kurum içi yatay geçiş yapmak.

Çok büyük bir risk geçiş yapamama ihtimalin var. Başaracağına inanıyorsan tabi ki yap. Geçiş yapamazsan o bölümde kalma ihtimalini olacağını da düşün kararını ver.

• Cok tesekkurler yasin5306, son olarak yatay gecisler ne zaman baslayacak ve eger kabul edilmez ise ikinci bi sansimiz olacak mi baska bi bolum veya universite icin? Cok tesekkurler aydinlattiginiz icin minnettarim ayni zamanda bunlar guzel haberler mutlu ettiniz sagolasiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Orijinalden alıntı: ebistombaş

merhaba ben elif. şuan üniversiteli değilim. 2014 ygs lys ye girdim ve puanım beklediğimden çok daha düşük geldi. bu yüzden de bu tercih döneminde mimarlığa yatay geçiş yapabileceğim bir alan tercih etmek istiyorum.. sizce bunu yapmalı mıyım? şuanki puanımla %50 burslu istanbulda özel üniversitelerde bi ihtimal mimarlık kazanabiliyorum. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler.

2 yol var 1.si %50 burslu bölüme gidip 1. Sınıfta çok çalışıp devlet üniversitesine yatay geçiş yapmak.

2.si ve daha riskli olan inşaat mühendisliği şehir bölge planlama peyzaj mimarlığı gibi bir bölüm seçip 1. Sınıfın sonunda kurum içi yatay geçiş yapmak.

Çok büyük bir risk geçiş yapamama ihtimalin var. Başaracağına inanıyorsan tabi ki yap. Geçiş yapamazsan o bölümde kalma ihtimalini olacağını da düşün kararını ver.

anladım teşekkür ederim :)

• Ortalamam 2.92 bu ortalamayla yatay geçiş sansim var mi sizce(İstanbul için)? başvurular ne zaman bir bilginiz var mi ?
    Bir de mesela merkezi yatay geçisle yine ayni bolumu o yilin puanimin tuttuğu başka bir üni.de okuma sansim var diye biliyorum yanlis değilse ayni bolumde başka üni.ye gittim diyelim 1.siniftan baslamam değil mi 2 den devam ederim (DD DC notum hic yok en düşük cc)
    Merak ettiğim birşey daha var hocam ben bu merkezi yerleştirme ile yatay geçişlerde puanim girdigim yildaki devlet üni.lere tutmuyor tam burslu vakiflari tutuyor simdi ben merkezi yerleştirme ile o üni.lere girsem yine tam burslu mu olurum?
    Merkezi yatay geçişte hangi belgeler gerekiyor bunlari şimdiden hazirlamaya baslamalimiyim sizce tarihler ne zaman ?
    Çok soru sormusum hocam kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelbirhikaye -- 29 Haziran 2014; 5:02:38 >

• quote:

Cok tesekkurler yasin5306, son olarak yatay gecisler ne zaman baslayacak ve eger kabul edilmez ise ikinci bi sansimiz olacak mi baska bi bolum veya universite icin? Cok tesekkurler aydinlattiginiz icin minnettarim ayni zamanda bunlar guzel haberler mutlu ettiniz sagolasiniz :)

Ortalama ile yatay geçişler ağustos aylarında oluyor merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişler okul başladıktan sonra ekim ayı gibi oluyor net bilgiye ulaşırsam buradan paylaşırım.

Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:-)

Malesef 2. Bir şans yok o yüzden biraz masraf yapmanız gerekecek:-( Mesela kendimden örnek vereyim aynı anda birkaç üniversiteye başvurmuştum sizde mecbur öyle yapacaksınız. Ben sakarya kocaeli selçuk uludağ gibi üniversitelerede başvurmuştum istediğim bölüm gelmezse onlardan birine giderim diye sizde öyle yapın biraz zor olacak ama bence değer. Onları kazanıp gitmesenizde herhangi bir sorun teşkil etmiyor:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: güzelbirhikaye

Ortalamam 2.92 bu ortalamayla yatay geçiş sansim var mi sizce(İstanbul için)? başvurular ne zaman bir bilginiz var mi ?
    Bir de mesela merkezi yatay geçisle yine ayni bolumu o yilin puanimin tuttuğu başka bir üni.de okuma sansim var diye biliyorum yanlis değilse ayni bolumde başka üni.ye gittim diyelim 1.siniftan baslamam değil mi 2 den devam ederim (DD DC notum hic yok en düşük cc)
    Merak ettiğim birşey daha var hocam ben bu merkezi yerleştirme ile yatay geçişlerde puanim girdigim yildaki devlet üni.lere tutmuyor tam burslu vakiflari tutuyor simdi ben merkezi yerleştirme ile o üni.lere girsem yine tam burslu mu olurum?
    Merkezi yatay geçişte hangi belgeler gerekiyor bunlari şimdiden hazirlamaya baslamalimiyim sizce tarihler ne zaman ?
    Çok soru sormusum hocam kusura bakmayin

Sorun değil o psikolojiyi iyi bilirim:-)

Şansınız tabi ki var bu işler kısmet meselesi. Yani bir önceki sene bakıyorsunuz 3.5 ortalama ile giremiyor sonra ki sene başvuru olmuyor çok düşük ortalama ile girebiliyor yani o sene başvuranlara bağlı:-)

Başvurular ortalama ile geçiş için genelde ağustos merkezi yerleştirme puanı için okul açıldıktan sonra ekim gibi.

Evet doğru biliyorsunuz. %90 ihtimal ile 2den başlarsanız. Eğer benim gibi çok gıcık bir kurula denk gelmezsen:-) kurul toplanıp karar alıyor hocalarına bağlı yani ama şartlı geçiş yoksa genelde muaf edip 2den başlatıyorlar. Etmediklerinide alttan verirler:-)

Tam burslu olayı üniversiteye bağlı. Eğer tam burslu bölüm geçiş için kontenjan ayırırsa geçiş yaparsanız ayırmazsa geçiş mümkün değil zaten. Öğrenci işleri ile iletişime geçin daha net bilgi verirler.

BELGELER
    DERS İÇERİKLERİ
    Transkrip
    Disiplin cezası almadığına dair belge
    Ösym çıktısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin5306 -- 29 Haziran 2014; 12:42:10 >

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    merhaba, benim merak ettiğim konu,

1. marmara ekonometri iö kazandım büyük ihtimalle (marmara'nın istediği kurum içi yatay geçiş ort. 2.75) 2.sene başlarken eğer ben bu ortalamayı tutturursam maliye geçiş şansım var mı yani ortalamayı tutturmak yeterli mi?

2. diyelim hem ortalamayı tutturdum hem de %10'luk dilime girdim maliyenin hem 1.öğretimine hem de harç parasından aynı anda muaf olmak için aynı zamanda mı başvurmam gerekli bir bilginiz var mı?

çok soru sordum yanıtlarsanız sevinirim, teşekkürler.
  • arkadaşlar ben 2013 te üniversiteye yerleştim bu sene çıkan yasayla puanımdan düşük bir yere yatay geçiş yapmak istiyorum bazı insanlar bunun ekim de olacağını söylüyorlar iyide o 2014 girişliler için geçerli değil mi?Ekim ayını bekleyip bir yere yerleşemezsem ne olacak ve bu tarihlerle ilgili resmi bir açıklama yapıldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdelTime

merhaba, benim merak ettiğim konu,

1. marmara ekonometri iö kazandım büyük ihtimalle (marmara'nın istediği kurum içi yatay geçiş ort. 2.75) 2.sene başlarken eğer ben bu ortalamayı tutturursam maliye geçiş şansım var mı yani ortalamayı tutturmak yeterli mi?

2. diyelim hem ortalamayı tutturdum hem de %10'luk dilime girdim maliyenin hem 1.öğretimine hem de harç parasından aynı anda muaf olmak için aynı zamanda mı başvurmam gerekli bir bilginiz var mı?

çok soru sordum yanıtlarsanız sevinirim, teşekkürler.

Öncelikle 2.75 başvurmanız için min ortalama. Ama başvuranlar o ortalama ile yetinmiyor genelde yüksek tutmaya bakın. Geçiş şansı tamamen kısmet meselesi. Ortalama 5 kişi felan alıyorlar. Başvuranlar hep 3 ortalamanın üstünde olursa siz açıkta kalırsanız. Size tavsiyem en az 3 yapmaya bakın daha üstü geçiş için garanti durumunu artırır.

%10na girdiğiniz taktirde öğrenci işleri sizin durumunuzu gerekli kurumlara bildirir ve 1 ay içerisinde hesabınıza para yatırılır. 700 tl ise 550 tl felan geri yatıyor sanırım. Ayrı bir başvuruya gerek yok yani sistem otomatik yapıyor.

Rica ederim ne demek

• quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

arkadaşlar ben 2013 te üniversiteye yerleştim bu sene çıkan yasayla puanımdan düşük bir yere yatay geçiş yapmak istiyorum bazı insanlar bunun ekim de olacağını söylüyorlar iyide o 2014 girişliler için geçerli değil mi?Ekim ayını bekleyip bir yere yerleşemezsem ne olacak ve bu tarihlerle ilgili resmi bir açıklama yapıldı mı?

Şuan o durum için şikayet dilekçeleri veriliyor biraz saçma ama o geçiş pişman olanlar için geçerli bu yüzden okula gidip gördükten sonra o hakkı kazanıyorlar. Sizin durumuzda olanlar için ayrı bir tarih vermiyorlar hepsi birden olması için ekim ayını beklemek gerekiyor:-(

Resmi açıklama belli değil ama geçen sene öyle olmuştu şuan öyle gibi duruyor.

İşinizi garantiye almak adına birkaç üniversiteye başvurun eğer kabul edilmez ise şuan ki üniversitede devam edersiniz

peki üniversiteye başvuru internet üzerinden mi yapılıyor yoksa o ile gitmem mi gerekiyor ve birden fazla yere başvuru yapabilmemiz kesin mi?
    ve o ünilere başvurmak için şuanki okulumuzdan kayıt sildirmek mi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

peki üniversiteye başvuru internet üzerinden mi yapılıyor yoksa o ile gitmem mi gerekiyor ve birden fazla yere başvuru yapabilmemiz kesin mi?

Evet tabi ki kesin diğer türlü haksızlık olur:-( Posta ile başvuru kabul eden birkaç üniversite var ama yapmayın. Kargo geç gidiyor tam yerine ulaşmıyor gibi sıkıntılar oluşabiliyor. O yüzden gidin kendiniz başvurun eksik birşey olursa direk memur söyler hemen orada halledersiniz.

Hatta gene forumda denk geldim aynı anda birkaç tane üniversiteye başvuran öğrenciler çok masraf yaptıklarını söylüyorlardı

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.