Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    seni çok bunalttım ama merak etiiğim birşeyler daha var ben hemen bugün başvurabilirmiyim yoksa başvuru için tarihleri varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

ve o ünilere başvurmak için şuanki okulumuzdan kayıt sildirmek mi gerekiyor?

Hayır kayıt sildirme geçişi kazandığınız zaman oluyor. Şöyle düşünün kayıt sildirdiniz ama geçişi kazanamadınız o zaman öğretim hayatınız biter. Çünkü kayıt sildiren öğrenci af çıkana kadar geri gelemiyor.

Ama tam tersi olabilir yani geçişi kazandınız ama gitmediniz sorun değil. O yüzden yedekler ilan ediliyor.

Mesela 5 üniversiteye başvuru yaptınız hepsi geldi 1ini seçip gidebilirsiniz diğer 4 üniversite siz kayıt yapmadığınız için sizden puanı düşük olan yedek adayı alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

seni çok bunalttım ama merak etiiğim birşeyler daha var ben hemen bugün başvurabilirmiyim yoksa başvuru için tarihleri varmı?

Sorun değil o psikolojiyi iyi bilirim:-) yardımcı olmak için konu açtım zaten:-)

Başvuru için tarihler üniversiten üniversiteye değişiyor ama ortalama ile yatay geçiş için genelde ağustos aylarında merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş için okul açıldıktan sonra ekim gibi. Bunlar geçen sene böyleydi bu sene yök karar değiştirir mi bilmem.

Şuan araştırma yap bir liste çıkar kendine belgelerini ufaktan hazırla. Her başvuru için ayrı bir belge hazırlaman lazım.

Gitmek istedigin üniversite web sitesine gir öğrenci işleri daire başkanlığı var yada gitmek istedigin bölüme gir güncel duyuruları takip et. Geçmiş duyurulara bak orada yatay geçişi kazananların puanlarıda yazar sana fikir verir en azından

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi siteden duyurulara baktım yatay geçiş yarın başlıyormuş ben ona dahil değil miyim şimdi?Yarın üniye telefon edip sormayı düşünüyorum
  • Ayrıca bu yatay geçişlerde sadece 2013 tekilerle yarışıcam değil mi?2014 ve öncekiler dahil değil değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skype1994 -- 29 Haziran 2014; 13:29:40 >
  • quote:

dediğin gibi siteden duyurulara baktım yatay geçiş yarın başlıyormuş ben ona dahil değil miyim şimdi?Yarın üniye telefon edip sormayı düşünüyorum

Sorsan daha net bilgi verirler. Duyuruda merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş duyurusu yazıyor mu. Ortalama ile yatay geçişte olabilir genelde bu aylarda başlayıp ağustosa kadar devam eder. Ortalama ile yatay geçiş ise değilsin çünkü sen puan ile yatay geçiş yapacaksın

• özel bir üniversitede parayla okuyacağım bu yıl ama okumak istemiyorum. devlet üniversitesine ne zaman geçebilirim yani ilk yarıyıl tatilinde mi? yoksa yıl sonunda mı. ve mesela 15 binim. 11 binlik yere girebilir miyim yatay geçişle. ortalamam yüksek olarak elbettte.
  • quote:

Ayrıca bu yatay geçişlerde sadece 2013 tekilerle yarışıcam değil mi?2014 ve öncekiler dahil değil değil mi?

Evet herkez kendi yılına göre değerlendirecek ama kontenjan konusunda her sene girenlerden ayrı ayrı kontenjan açıyorlar mı orası şüpheli. Güzel soru benimde aklıma takıldı. Şimdi sistem yeni olduğu için böyle sorular havada kalıyor ama kendi düşüncem hepiniz aynı kontenjana tabi olursunuz.

Bana göre 2010 da giren kişi diyelim 300aldı o bölümün taban puanı 290

2013de giren kiside 250 aldı bölümün taban puanı 245 bu durumda 2010da ki daha öncelikle durumda. Çünkü taban puanından 10puan fazla diğeri 5 puan.

Kendi tahminimce böyle yapacaklar kontenjanın ayrılmayacağını düşünüyorum. Yani 2010lar ayrı 2012ler ayrı yapmazlar herhalde. Herkez kendi senesinde ki taban puanı ile değerlendirilecek

• quote:

Orijinalden alıntı: ygs20144

özel bir üniversitede parayla okuyacağım bu yıl ama okumak istemiyorum. devlet üniversitesine ne zaman geçebilirim yani ilk yarıyıl tatilinde mi? yoksa yıl sonunda mı. ve mesela 15 binim. 11 binlik yere girebilir miyim yatay geçişle. ortalamam yüksek olarak elbettte.

Bölümünüz 4 yıllık ise ilk dönem geçiş yapamazsınız en az 1 sene okumanız gerekmektedir. 1. Sınıfın sonunda geçiş yapabilirsiniz. Yani yıl sonunda.

Tabi ki neden olmasın ortalama yüksek olduğu sürece geçiş mümkün ne kadar yüksek olursa geçiş şansını o kadar artırır.

Dikkat etmeniz gereken konu bazı üniversiteler sadece ortalama ile alırken bazıları hem ortalamana hemde taban puanına bakarak yeni bir puan hesaplıyor ve geçiş için o hesapladığı puanı dikkate alıyor

• tıp için ilk kaç yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygs20144

tıp için ilk kaç yıl

Yök yönetmeliği 6. Madde:

Lisans programlarında; dört yıllık eğitim verenlerde ikinci ve üçüncü sınıfları için, beş yıllık eğitim verenlerde ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar için, altı yıllık verenlerde
    beşinci sınıflar için yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvimi Temmuz ayı içinde ilan edilir.

Aynı şekilde 1. Sınıfın sonunda başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin5306 -- 29 Haziran 2014; 13:56:44 >
  • Benim sorum dd olan dersler için dd ile gecilen dersleri gittiğimiz üniversitede kabul etmeme gibi bir durum var mı ?
    birde içerik olarak aynı olan derslerde akts uyuşmazlığı olabiliyor örneğin A dersi benim üniversitemde 5 akts iken başvurmak istediğim üniverisitede 6 akts bu sorun çıkartırmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yow_sky

Benim sorum dd olan dersler için dd ile gecilen dersleri gittiğimiz üniversitede kabul etmeme gibi bir durum var mı ?
    birde içerik olarak aynı olan derslerde akts uyuşmazlığı olabiliyor örneğin A dersi benim üniversitemde 5 akts iken başvurmak istediğim üniverisitede 6 akts bu sorun çıkartırmı ?

Evet kabul etmeyebiliyorlar. Şahsen ben dd olan dersi tekrar almıştım malesef muaf etmiyorlar.

Akts uyuşmama durumunu pek dikkat almıyorlar. Yurt dışında herhangi bir üniversiteye giderken dikkate alınıyor.
    Krediniz ve içerik uyuştugu taktirde sorun olacağını düşünmüyorum.

• peki CD ? :D Kabul ederlermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yow_sky

peki CD ? :D Kabul ederlermi

Oda dd ile aynı sayılır. Çünkü şartlı geçiş olarak kabul ediliyor:-(

• Benim sorum şu ; Geçen senenin taban puanından 10 puan düşüğüm ve ortalamam 3.18. 1. öğretim okuyorum şuanki üniversitemde ve uludağ 2. öğretime geçme şansım nedir?. Bazıları puanın tutmadığı için ganoyla bile alınmazsın diyor. Puanım tutsaydı zaten öss puanımla geçiş yapmazmıydım? Burası biraz çelişkili. Şimdiden teşekkürler
    peki yatay geçiş yaptım diyelim dersler bizim için ne zaman başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skype1994 -- 29 Haziran 2014; 15:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakinAdam16

Benim sorum şu ; Geçen senenin taban puanından 10 puan düşüğüm ve ortalamam 3.18. 1. öğretim okuyorum şuanki üniversitemde ve uludağ 2. öğretime geçme şansım nedir?. Bazıları puanın tutmadığı için ganoyla bile alınmazsın diyor. Puanım tutsaydı zaten öss puanımla geçiş yapmazmıydım? Burası biraz çelişkili. Şimdiden teşekkürler

Malesef ağızı olan konuşuyor. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ortalama ile yatay geçişe ek olarak getirildi eskisi hala devam ediyor yani.

Sorunuza gelince, uludağ üniversitesi taban puanı ile ortamanızın yüzdelerini alarak yeni bir puan oluşturuyor. Ve bu puan ile sizi sıralamaya sokuyor ona göre geçiş yaşıyorsunuz.

Taban puanına çok yakın olması büyük avantaj ortalamanız da fena değil bence uludağ üniversitesi gelir gibi. Tabi bu bir ihtimal her zaman söylüyorum tamamen başvuranlara bağlı.

1. Öğretim olduğunuz için 2. Öğretime geçişte herhangi bir sakınca yok tek sorun harç ödersiniz.

• quote:

peki yatay geçiş yaptım diyelim dersler bizim için ne zaman başlıyor

Hemen başlıyor zaten geçen sene gibi olursa siz dersler başladıktan sonra geçiş yapıyorsunuz.

Kendimden örnek veriyim geçişten sonra muafiyet dilekçesini verdim ve derslere girmeye başladım muaf olacağım dersleri tahmin etmiştim bu yüzden onlara girmedim.

Muafiyet bittikten sonra gerekli sınıfa intibağınız yapılıyor ve kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Zaten bu işlemler olurken dersler işleniyor ve siz geri kalıyorsunuz:-(

hemen derken mesela ne zaman ekim mi kasım mı ve sendemi bu yasayla geçiş yaptın?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.