Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: güzelbirhikaye

quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

quote:

quote:

Ortalamam 2.92 bu ortalamayla yatay geçiş sansim var mi sizce(İstanbul için)? başvurular ne zaman bir bilginiz var mi ?
    Bir de mesela merkezi yatay geçisle yine ayni bolumu o yilin puanimin tuttuğu başka bir üni.de okuma sansim var diye biliyorum yanlis değilse ayni bolumde başka üni.ye gittim diyelim 1.siniftan baslamam değil mi 2 den devam ederim (DD DC notum hic yok en düşük cc)
    Merak ettiğim birşey daha var hocam ben bu merkezi yerleştirme ile yatay geçişlerde puanim girdigim yildaki devlet üni.lere tutmuyor tam burslu vakiflari tutuyor simdi ben merkezi yerleştirme ile o üni.lere girsem yine tam burslu mu olurum?
    Merkezi yatay geçişte hangi belgeler gerekiyor bunlari şimdiden hazirlamaya baslamalimiyim sizce tarihler ne zaman ?
    Çok soru sormusum hocam kusura bakmayin

Sorun değil o psikolojiyi iyi bilirim:-)

Şansınız tabi ki var bu işler kısmet meselesi. Yani bir önceki sene bakıyorsunuz 3.5 ortalama ile giremiyor sonra ki sene başvuru olmuyor çok düşük ortalama ile girebiliyor yani o sene başvuranlara bağlı:-)

Başvurular ortalama ile geçiş için genelde ağustos merkezi yerleştirme puanı için okul açıldıktan sonra ekim gibi.

Evet doğru biliyorsunuz. %90 ihtimal ile 2den başlarsanız. Eğer benim gibi çok gıcık bir kurula denk gelmezsen:-) kurul toplanıp karar alıyor hocalarına bağlı yani ama şartlı geçiş yoksa genelde muaf edip 2den başlatıyorlar. Etmediklerinide alttan verirler:-)

Tam burslu olayı üniversiteye bağlı. Eğer tam burslu bölüm geçiş için kontenjan ayırırsa geçiş yaparsanız ayırmazsa geçiş mümkün değil zaten. Öğrenci işleri ile iletişime geçin daha net bilgi verirler.

BELGELER
    DERS İÇERİKLERİ
    Transkrip
    Disiplin cezası almadığına dair belge
    Ösym çıktısı

Hocam cidden allahrazi olsun su mübarek ramazan ayında o kadar insana yardimci oluyorsunuz
    Hocam sorun değil dediniz madem aklima takilanlar var onlari da sorayim
    Simdi merkezi yatay geçişle başvuru yapicam başvuru yaparken üni.notlarina gore olan yatay geçiş gbi her üni.ye ayri ayri mi başvuru mu yapacagim yoksa boyle tercih listesi yapacagim ona gore mi gelecek? Hocam birde gerekli belgeleri toplaması zor mu ben birsuru üni.ye basvurucam İstanbul da birsuru üni.var malumunuz ve ders içerikleri için yukarida kendim yaptim demissiniz nasil olacak o? off aklim çok karisti hocam kusura bakmayin tekrar sagolun ;)

Cümlemizden yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:-) Sağolun gene siz dua ediyorsunuz saç dökülmesi ile ilgili konu açtım şikayet ettiler beni banladılar :-) iyilik yaramadı sanırım:-)

Tabiki buyrun sorun: Sorunuza gelince:

Geçiş yaparken en büyük sıkıntı bu zaten:-( Malesef her üniversiteye ayrı ayrı başvuru yapacaksınız ve çok maliyetli oluyor:-(

Belge olayı sorun değil o kolay sadece öğrenci işleri ve bölüm burun kıvırıyor çok isteyince ama vermek zorunda.

Ösym çıktısı direk internetten alınıyor o kolay. Transkrip ve disiplin cezası almadığına dair belge öğrenci işleri 2 dakika da çıkartıyor istediğiniz kadar veriyor.

Belgelerde tek sıkıntı ders içerikleri. Islak imza olması şart. Her sayfayı bölüm başkanı yada kim yetkiliyse tek tek imzalıyor. Bazı bölümlerde hazır varken bazı bölümler senin çıkartıp getirmeni istiyor ve imzalayıp geri veriyor:-)

Valla ben goreydim şikayet ettirmezdim hocam :D saglik olsun takmayin kafaya siz bize lazimsiniz
    En iyisi ufaktan belgeleri hazirlamam sanirim sagolun gerçekten ve söz vermek istemiyorum çünkü sürekli aklima bisey geliyor da hocam inşallah bu son sorum
    Sinifta ilk yüzde onluk dilim falan denilmiş onlar ne ise yariyor ve sinifta kacinci sirada olduğumuzu nasil öğreniyoruz

Teşekkürler güzel yorumlarınız için:-) girdiğim sürece cevaplarım sorun değil:-)

Ortalama ile yatay geçişte 2. Öğretimde ki öğrenci 1. Ögretime geçmek için %10a girmesi gerekiyor muhabbet bu yani.

%10luk dilimler her dönem sonu öğrenci işleri daire başkanlığı tarafından duyurulur ya okulun web sitesinde yada duyuru panolarına asarlar:-) 2. Öğretimde var yani bu olay:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: revenza

Merhaba 2014 döneminde sınava girdim ve şuan ts grubunda 34k dayım .Asıl hedefim ege reklamcılıktı ama şuan hedefimin bi 20k kadar altında kaldım 2. senem olduğundan bi kez daha hazırlanmak istemiyorum .Konyada reklamcılık ve egede gazeteciliğe puanım şuanda yetiyor sizce ege reklamcılığa yatay geçiş hedefiyle hangi üniversiteyi seçmem daha mantıklı olur .Yardımcı olursanız sevinirim

Ege gazeteciliğe giderseniz kurum içi yatay geçişle reklamcılık, selçuğa giderseniz kurumlar arası yatay geçiş ile reklamcılık düşünüyorsunuz yani demi doğru anladım.

Geçişte önemli olan ortalamadır. Hangi üniversitede ortalama yapmak daha kolay önce bunu bilmek lazım. Geçmek notu bölümün ağırlığı hem ege hem selçukta okuyan arkadaşlara sormak lazım. Eski bir selçuklu olarak mühendislik eğitimi çok ağır ve çok kasan bir üniversite diğer bölümler hakkında fikrim yok.

Burada düşünülmesı gereken diğer bir nokta ortam değişikliği. Ege yazarsanız bu sıkıntıya girmezsiniz.

Ama selçuk reklamcılık okumak sene kaybını önler. Sonuçta ufak tefek dersler hariç çoğu ders aynıdır. Gazetecilikte ise risk konusu. Ben şahsi fikrim konyayı yazardım

• quote:

Orijinalden alıntı: damla_cgty

Çap için ne gerekiyor ve başvuru tarihleri hakkında bir bilginiz var mi acaba 2.91 ortalamam var çap yapabilir miyim sizce ?

Başvuru tarihleri yatay geçiş ile yakın tarihlerde oluyor. Kesin tarih üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genelde ağustos ayında oluyor.

2.91 konusuna gelince mesela selçukta yapamazsınız çünkü 3 istiyor ama cumhuriyetde yapabilirsiniz 2.72 istiyor bu olayda üniversiteden üniversiteye değişiyor

Gerekenler ise alttan dersiniz olmayacak bazı üniversiteler şartlı dersleride kabul etmiyorlar. Onun harici üniversitenin belirlediği taban ortalamayı geçmek ve disiplin cezası almamış olmak gibi şartları var

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    Aslında bende ağırlıklı olarak konyayı düşünüyorum ama egenin sitesinde kurum içi yatay geçişte obp yi 2.50 vermiş .Kafamı karıştıran bu oldu henüz üniversiteli değilim ama 2.50 ortalaması yapılabilir bi ortalama değilmi sizcede ?
  • quote:

Aslında bende ağırlıklı olarak konyayı düşünüyorum ama egenin sitesinde kurum içi yatay geçişte obp yi 2.50 vermiş .Kafamı karıştıran bu oldu henüz üniversiteli değilim ama 2.50 ortalaması yapılabilir bi ortalama değilmi sizcede ?

Evet çok düşük ama öğrenciler bu konuda yanılıyor başvurmak için gerekli minimum ortalama o:-(

Yatay geçiş sonuçlarına bakarsanız 3den aşağı ortalama yoktur.

Söyle örnek vereyim geçen ıstanbul üniversitesi yatay geçiş sonuçlarına bakıyordum yanlış hatırlamıyorsam son giren 3.63 ile girmişti. Oysa başvuru için gereken ortalama çok daha düşük

Son bişey daha sorucam hocam reklamcılık bölümü türkiyede yalnızca üç devlet üniversitesinde var .Bu yatay geçiş için sizce avantaj mı oluşturur yoksa dezavantajmı
  • quote:

quote:

Çap için ne gerekiyor ve başvuru tarihleri hakkında bir bilginiz var mi acaba 2.91 ortalamam var çap yapabilir miyim sizce ?

Başvuru tarihleri yatay geçiş ile yakın tarihlerde oluyor. Kesin tarih üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genelde ağustos ayında oluyor.

2.91 konusuna gelince mesela selçukta yapamazsınız çünkü 3 istiyor ama cumhuriyetde yapabilirsiniz 2.72 istiyor bu olayda üniversiteden üniversiteye değişiyor

Gerekenler ise alttan dersiniz olmayacak bazı üniversiteler şartlı dersleride kabul etmiyorlar. Onun harici üniversitenin belirlediği taban ortalamayı geçmek ve disiplin cezası almamış olmak gibi şartları var

Bizim üni.de 2.72 istiyor ama bizim sinifta ortalaması benden yuksek birsuru kişi varken ben sarti saglasamda (alttan ders ya da sartli gectigim yok disiplin cezasi yok istediği ortalamadan yuksek notum ) diğerlerini alip beni almama gibi durum olur mu yani kontenjan gbi birşey mi var mesela dolunca almaz gibi ?(bu kadar hizli cevap için teşekkürler )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerBeniYalnızlığa- -- 30 Haziran 2014; 4:43:09 >

• quote:

Son bişey daha sorucam hocam reklamcılık bölümü türkiyede yalnızca üç devlet üniversitesinde var .Bu yatay geçiş için sizce avantaj mı oluşturur yoksa dezavantajmı

Tabi ki avantaj. Şöyle düşünün makine mühendisliği özeller ile beraber 100e yakın üniversitede var. Ki her üniversiteden fazla değil 1 tane 4 ortalama yapan çıksa geçişlerde 100kişi benim önüme geçer ki çoğu da geçiş yapar zaten.

Ayrıca baraj 35 olan üniversiteler var sen 60ile cc düşürürken adam 60ile aa düşürebiliyor ve senin önüne geçiyor.

O yüzden derslerin durumu ve geçme notu çok önemli

Sağolasın büyük yardımcı oldun :)
  • quote:

quote:

quote:

Bizim üni.de 2.72 istiyor ama bizim sinifta ortalaması benden yuksek birsuru kişi varken ben sarti saglasamda (alttan ders ya da sartli gectigim yok disiplin cezasi yok istediği ortalamadan yuksek notum ) diğerlerini alip beni almama gibi durum olur mu yani kontenjan gbi birşey mi var mesela dolunca almaz gibi ?(bu kadar hizli cevap için teşekkürler )

Evet malesef var:-( Yök yönetmeliğine göre kontenjan sınıf mevcudunun %15ini geçemez. Genelde 5 kişilik kontenjan ayırırlar.

Sizden yüksek ortalamalılar başvurursa önce onları alırlar. Ama genel öğrenci durumlarına baktığımızda kimsenin çap geçiş hakkında pek bilgi sahibi değil bilgi sahibi olsada cesaretli değil. Çoğu bir bölümü zor okuyorum 2. Si nasıl olacak diyor.

Her zaman diyorum tamamen kısmet meselesi başvuranların ortalamasına bağlı. En yüksek ortalamadan başlayarak sıralama yaparlar sonra ilk 5 geçiş hakkını kazanır. Rica ederim ne demek

• quote:

Sağolasın büyük yardımcı oldun :)

Rica ederim

• Öğretim planındaki dersleri tamamlamak zorunlu diyor ya, stajı tamamlamasak problem çıkar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam ben yatay geçiş yapana kadar kurtulamayacaksiniz benden söyleyeyim
    Simdi baktim da hocam bezmialem üni. Yatay geçiş yonergesinde 4 luk sistemden en az 3 ortalama istiyor şimdi benim 2.92 basvuramaz miyim basvursamda asla sansim yok mu ?
    2.side yabancı dil sinavlari isteyenler var hocam onlardan gecemessem ki büyük ihtimal gecemem İngilizcem iyi değil yatay geçiş hayalim suya mi düşer

Benim anlamadığım nokta her üniversitenin kendine ait yatay geçiş kuralları var bazı üniversiteler sadece not ortalaması yatay geçiş için yeterli diyor. İtü mesela sadece not ortalamasıyla yatay geçişi kabul ediyor. Ben hakkari makinede bile olsam sırf not ortalamasını tutturdum diye itü makineye gidebiliyor muyum önümde herhangi bir engel olmuyor mu ?
    taban puanı dediğiniz nedir? lys puanıyla alakası var mı yatay geçişin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yerimseniDH

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yerimseniDH

Iyi günler hocam şimdiden size sorum bir vakıf üniversitesinde hukuk okuyorum ilk yıl ortalamam 3 30 civarında sizce herhangi bir devlete geçme Şansım var mı ? Bir daha denemeye değer mi ? Varsa nereler var ? Varsa zamanlari ne zaman ? Yardımcı olursanız sevinirim

3.30 güzel ortalama tabi ki var:-) açıkçası ankara ıstanbul gibi üniversitelerde şansın zor hem yüksek ortalama istiyor hemde taban puanı.

Anadolu şehirleri olabilir hukuk nerelerde var bilmiyorum ama konya eskişehir sakarya gibi anadolu üniversitelerinde şansını deneyebilirsin:-)

Bir daha denemeye derken daha önce denediniz mi:-)

Genelde ağustos ayında olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişiyor tarihleri:-) belli olduğunda buradan yayinlarım

Hayır hocam zaten 1. Sınıfim daha ilk defa deneyeceğim zaten benim ankara izmir gibi yüksek yerlerde gözüm yok zaten gelmez genellikle Kırıkkale gibi yerlerde şansım varmış

O tür düşüncelere katılmıyorum dediğim gibi tamamen kısmet meselesi. Yıldız teknikte kontenjan boşluğuna şahit oldum ve çok düşük ortalama ile geçiş yapmıştı birisi imkansız gibi duruyor ama kısmet işte:-)

Ortalamanız bence gayet iyi geçiş yapılabilir kırıkkale o kadar zorlayacağını düşünmüyorum. Bu sene olmazsa seneyede deneyin hatta seneye daha iyi bir üniversite olma şansı var. Çünkü 2. Sınıfta dersler zorlaşıyor ve ortalamalar düşüyor ve nedendir bilmem 1. Sınıfta olan geçiş hayalleri 2. Sınıfta son buluyor.

Yatay geçiş sonuçlarına bakarsanız bazı bölümlerin ara sınıflarına hiç başvuru bile yapılmıyor yada 1 kişi başvuruyor direk alınıyor.

1. Sınıfta ise en az 3 yedek ile başvuru alınıyor:-)

Hocam ben biraz baktım geçen sene aldığı notlara ama brn bu notla yedek bile olamam adamlar hep 90 üstü ancak benim ortalamam 84 falan oluyor hayırlısı olsun artık sizden ricam yatay geçiş tarihlerini bizlere paylaşmanız

Hocam ben bu yil uludag sinif ögretmenliginden mezun oldum. Benim de cift anadal kaldirmislardi. Bu yil tekrar geri getirdiler. Uludag icin konusursak cift anadal da kabul edilirsen not ortalama vs secildin 38 kredi aldigin takdirde cift anadal sayesinde 2. Diplomayi da alabiliyorsun. Fakat ben suan girdim sinava tekrar egitim fakultesine yerlestim. Sinif ogretmenligi okurken cift anadal yapilabilecek bir bolumu okudugum da 38 kredi alsam o bolumden diploma verirler mi? Sonucta ben cift anadal ile o bolume basvurdugimda 38 kredi ile mezun olabilirdim. Ama cift anadal degil de farkli bir sekilde ygs-lys ile o bolume hak ****. Beni de cift anadal gibi sayarlar mi? Yoksa sadece ortak derslerden mi muaf sayilirim ??

• ya abiler gençler ben 1. sınıfı okudum geçtim. şimdi 2. sınıfa geçicem yatay geçiş başvurusu yapmayı düşünüyorum. (bazıları öss dinamosuna kendini bağlamış össde yapamassak bişeyler istediğimiz üniversite de o üniversitenin senato şartlarını sağlasak bile o konuda yeteneğimizin diğerlerine nazaran daha fazla olsa bile okumamamız gerektiğini savunarak bikaç nüsha koymuş . (kıskançlık mı desem ne desem bilemedim . şu anda moralim çok bozuldu düştü)) gel gelelim konuya ben şimdi üniversitenin bütün şartlarını sağlıyorum ama öss şartlarını sağlamıyorum. o üniversitede demişki geçen sene sen öss şartını sağlamıyorsan 3.50 üstü not ortalaman olmalı alttan dersin olmamalı ve en az iki yarıyıl bitirmiş olmalısın vs.. şartlar sunmuş. bahar içinse öss şartı koymuş ama sadece işletmeden almış müh. mim. ve eğitim fakültesinden geçiş almamış .amacım aileme maddi yük olmak istemem özelden devlete geçmek istiyorum . şimdi sorum şu ki ;
    2014-2015 sene başından geçiş yapıcam;
    -----------
    1) bu s...mn (k.bakmayın moralim çok düştü) nüshalarına göre ben geçiş yapamıyormuyum ? (doğal olarak güz dönemine geçiş yapıcam)
    2) o nüshalar sadece yarıyıl arasındaki geçişler için mi yani bahara dönemine geçiş için mi ?
    ----------
    yine bilgisayar müh. geçmeyi düşünüyorum olursa siz tecrübeli, bilgili kardeşlerimden abilerimden cevap bekliyorum teşekkür ederim.

@edit: nüshadan kastım orada yeni bir yönetmelik mi ne orda m maddesinde başarı ıvır zıvırı aranmasın sadece öss puanı göze alınsın yazıyorda o yüzden moralim bozuldu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonerimSoner -- 30 Haziran 2014; 13:02:57 >

• Yüzde 10'a giren öğrenci hem birinci öğretime hem de ikinci öğretime başvuru hakkı kazanabiliyor mu?

Akdeniz üni için soruyorum.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverDies7 -- 30 Haziran 2014; 13:16:24 >
    Bölümler farklı değildir herhalde ya, yani umarım öyledir:D
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.