Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben temmuz sonunda ortalama ile yatay geçiş başvurusu yapıcam.yarın da okuduğum okulun iline gideceğim.hazır gitmişken öğrenci işlerinden belgeleri de toparlayayım diyorum.2 tane sorum var

1.şimdi erkenden belgeleri toplamam bir sorun olur mu tarih bakımından?(biraz saçma oldu galiba :D)
    2.hangi belgeleri almam gerekiyor öğrenci işlerinden?

benim bildiğim transkript,disiplin ile ilgili belge,öğrenci belgesi,ders planı,ders içerikleri,lys yerleştirme puan sonucu ile ilgili belge(bunu kendim çıktısını alcam zaten)

bide ders içerikleri 1 ve 2. dönemde gördüğüm derslerin içerikleri olucak galiba sadece 2. dönem yeterli olmuyo galiba?öğrenci belgesinde de bahar dönemi öğrencisidir diye yazması gerekiyor diye biliyorum.

şimdiden teşekkürler.yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
  • yıldız teknik istatistiğe yatay geçiş istiyorum ortalamam 3.44 ama bir tane 1 kredilik dc notum var .. koşullu dersi kabul etmiyor diye biliyorum sorun olurmu bu ? birde dil sınavı meselesi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GARMONSU38

Merhaba ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde İnşaat Teknolojisi bölümünde okuyorum. 2 Yıllık okulumun 3. senesinide bitirdim okul 4.seneye uzadı. Hiçbir dersten devam zorunluluğum yok 5 dersim kaldı. Bunları verdiğimde mezunum ama 4.seneye o okula gidersem yine yeniden mezun olamayacağımı biliyorum. Ortalamam 1.50 sadece 2. dönemden derslerim kaldı bu şekilde ben üniversite değişikliği istiyorum bana en yakın olan yer Muğla Sıtkı Koçman - Yatağan MYO buraya geçiş yapabilmem mümkünmüdür yani hiç bilmiyorum yatay geçiş olaylarını teşekkür ederim şimdiden.

Alttan dersiniz olduğu ve son sınıfı geçmiş olduğunuz için ortalama ile yatay geçiş yapamazsınız ancak yeni yasa ile olabilir.

Girdiğiniz senenin puanı ile gene o senenin taban puanının yettiği üniversitelere geçiş yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

çok oldu biliyorum ama birşeyler daha sormam gerekiyor
    1-Bu yatay geçişe başvurmak için bir üniye kayıtlı olmak gerekiyor ben %50 okuyorum ve bu sene bu parayı ödemek istemiyorum yatay geçişte okuldan sonra başlıyor nasıl olacak okuldan öğrenci belgesi alsam kabul ederler mi ya da önerdiğin başka bir yol var mı?

2-Ben üç senedir sınava giriyorum bu yatay geçişte bu üç sonucun istediğim herhangi birini mi kullanıyorum yoksa üniye kayıtlı olduğum seneyi mi kullanmam gerekiyor?

Sorularımı cevaplarsan çok sevinirim

Yatay geçiş yaptığınız taktirde yatırdığınız parayı geri alırsınız diye düşünüyorum en doğru cevabı tabi ki öğrenci işleri bilir.

Güzel soru yatay geçiş olabilmesi için bir universiteye kayıtlı olman lazım bu yüzden kayıtlı olduğun yıl önemli. Söyle düşünelim adam girdi sınava ama tercih yapmadı aradan birkaç sene geçti şimdi o puan ile yatay geçiş yapması imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: starryeyed

Gecis yapacagib bolume denk bolum derken, ben bu kismin neye gore oldugunu anlayamadim. Mesela marmara univ cevre muh. Okuyan biri yatay gecisle ayni universitede hangi bolumlere gecebilir?

Yani bir nevi aynı fakülteyi kastediyor. Aksi olmadıkça çevre mühendisliğinden bütün mühendisliklere geçiş yapılabilir.

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    peki üniye para yatırmadan şimdi kayıtlı olduğuma dair belge alsam hiç okula gitmeyip yatay geçişe girsem olmuyor mu?
  • aynı üniversitenin iktisat bölümünden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere geçiş yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddy85

quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

ben geçen yıl üni ye kaydımı yaptırdım ve gitmedim yani kaydım donuyormuş o zaman , bu yıl gitmek istiyorum ama başlamadan bölümümü değiştirmem mümkün mü? bu yılki ygs ye filan girmedim

Yeni kanuna göre mümkün. Puanınızın yettiği üniversitelere merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişe başvuracaksınız.

Hayır gitmezseniz donmaz dondurmak için dilekçe vermek gerekir.

Ders kaydı yapmadığınız için kaydınız silinmiş olabilir öğrenci işlerini arayıp durumunuzu sorun

bu yatay geçişin sınavımı oluyor benim durumumdaki biri için zamanı başvurusu gibi bilgiler için nasıl bir başlık ile aramam gerek baktım da çok kafam karıştı istediğim sonuca ulaşamadım .
    kayıt donması ile ilgili şöyle demişlerdi zaten hazırlık zorunlu değildi kayıt yaptırdıktan sonra bir derse bile girmediğim için dilekçe tarzı bir şeye ihtiyacım olmadığını söylemişlerdi çok kez sormuştum bunu umarım böyledir hala :(

Hocam siz en iyi bilgiyi öğrenci işleri verir onun harici ben elimden geldiğince yardım ederim.

Hayır sınavı olmuyor. Siz yeni kanuna göre merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapacaksınız.

Yani girdiğiniz yılın puanını alacaksınız birde üniversitelerin taban puanını alacaksınız nereye yetiyorsa oraya geçiş yapacaksınız. Başvurular şimdilik okul açıldıktan sonra yani ekim ayında gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ross Geller

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ross Geller

hedefim itü-boğaziçi endüstriydi ancak sınav senesinde bir sürü hata yaptığım için istanbul üniversitesine girebiliyorum sadece. yüksek bir not ortalamasıyla bu iki üniversiteye yatay geçiş yapabilir miyim? ingilizcem oldukça iyidir o konuda da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. sınava bir daha hazırlanmak yerine, lisansım üzerine çalışmak o konuda kendimi geliştirmek daha mantıklı geliyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tabi ki yök bu konuda açıklama yapıyor hayatın 160 dakikaya bağlı olmaması gerektiğini söylüyor bu yüzden yatay geçişte oldukça eklemeler mevcut. Geçmiş olsun öncelikle sorunuza gelince:

Geçiş mümkün ki ıngilizce boğaziçi üniversitesi için büyük önem taşıyor. Zaten çoğu kişi buradan eleniyor ingilizceyi ösym nin yaptığı sınavdan ya da üniversitenin sınavından geçer not alıp yüksek bir ortalama yaparsanız neden olmasın:-)

Daha mantıklı bende olsam öyle yapardım. Hem bir yıl boşa gitmez hemde farklı üniversite tecrübesi yaşardım. Geçiş yapınca farklı bir üniversitede okumanın avantajını hissedeceksiniz

Sunu merak ediyorum. Lys puanimin bir onemi olacak mi? Eksisozlukte sanirim yakin zamanda girilmis bir entryde artik not ortalamasinin yeterli olmadigi, iyi bir lys/ygs puaninin da gerekli oldugu soylenmis.

Bu olay üniversiteden üniversiteye değişiyor bazı üniversiteler sadece ortalama bakıyor mesela kocaeli sakarya cumhuriyet

Bazı üniversiteler ise ortalamanın belirli bir yüzdesini taban puanının belirli bir yüzdesini alıp yeni bir puan oluşturuyor ve ona göre sıralamaya sokup geçişi tamamlıyor. Sizin geçmek istediğiniz üniversitelerde taban puanı hesaplamaya katılıyor

Özellikle büyük üniversiteler şırnakta ki adam 4 ortalama yapıp bize gelmesin diye uyguluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin5306 -- 30 Haziran 2014; 20:37:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SonerimSoner

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SonerimSoner

ya abiler gençler ben 1. sınıfı okudum geçtim. şimdi 2. sınıfa geçicem yatay geçiş başvurusu yapmayı düşünüyorum. (bazıları öss dinamosuna kendini bağlamış össde yapamassak bişeyler istediğimiz üniversite de o üniversitenin senato şartlarını sağlasak bile o konuda yeteneğimizin diğerlerine nazaran daha fazla olsa bile okumamamız gerektiğini savunarak bikaç nüsha koymuş . (kıskançlık mı desem ne desem bilemedim . şu anda moralim çok bozuldu düştü)) gel gelelim konuya ben şimdi üniversitenin bütün şartlarını sağlıyorum ama öss şartlarını sağlamıyorum. o üniversitede demişki geçen sene sen öss şartını sağlamıyorsan 3.50 üstü not ortalaman olmalı alttan dersin olmamalı ve en az iki yarıyıl bitirmiş olmalısın vs.. şartlar sunmuş. bahar içinse öss şartı koymuş ama sadece işletmeden almış müh. mim. ve eğitim fakültesinden geçiş almamış .amacım aileme maddi yük olmak istemem özelden devlete geçmek istiyorum . şimdi sorum şu ki ;
    2014-2015 sene başından geçiş yapıcam;
    -----------
    1) bu s...mn (k.bakmayın moralim çok düştü) nüshalarına göre ben geçiş yapamıyormuyum ? (doğal olarak güz dönemine geçiş yapıcam)
    2) o nüshalar sadece yarıyıl arasındaki geçişler için mi yani bahara dönemine geçiş için mi ?
    ----------
    yine bilgisayar müh. geçmeyi düşünüyorum olursa siz tecrübeli, bilgili kardeşlerimden abilerimden cevap bekliyorum teşekkür ederim.

@edit: nüshadan kastım orada yeni bir yönetmelik mi ne orda m maddesinde başarı ıvır zıvırı aranmasın sadece öss puanı göze alınsın yazıyorda o yüzden moralim bozuldu .

Şimdi benim anlamadığım konu nereye geçmek istiyorsun 3.5 ortalama istiyor.

Şimdi iki türlü yatay geçiş var ortalama ile yatay geçiş kalkmadı hala var. Bahar yarıyılı merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiştir ortalama ile değil.

Öncelikle hangi üniversitedesin hangi bölümdesın ortalaman kaç ve hangi üniversiteye hangi bölüme geçmek istiyorsun bunları söyle daha sağlıklı cevap vereyim sinirlenmene gerek yok doğruluğu bile şüpheli

tamam teşekkür ederim cevaplamıssın aklımda ki soruyu ben aldım cevabımı =)
    @edit: yanlış anlama kızgın sana değil biraz sinirli yazdım yazıyı k.bakma

Yok sorun değil anladım ben sizi kulaktan dolma bilgilere inanmayın:-) rica ederim ne demek

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben geçen yıl üni ye kaydımı yaptırdım ve gitmedim yani kaydım donuyormuş o zaman , bu yıl gitmek istiyorum ama başlamadan bölümümü değiştirmem mümkün mü? bu yılki ygs ye filan girmedim

Yeni kanuna göre mümkün. Puanınızın yettiği üniversitelere merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişe başvuracaksınız.

Hayır gitmezseniz donmaz dondurmak için dilekçe vermek gerekir.

Ders kaydı yapmadığınız için kaydınız silinmiş olabilir öğrenci işlerini arayıp durumunuzu sorun

bu yatay geçişin sınavımı oluyor benim durumumdaki biri için zamanı başvurusu gibi bilgiler için nasıl bir başlık ile aramam gerek baktım da çok kafam karıştı istediğim sonuca ulaşamadım .
    kayıt donması ile ilgili şöyle demişlerdi zaten hazırlık zorunlu değildi kayıt yaptırdıktan sonra bir derse bile girmediğim için dilekçe tarzı bir şeye ihtiyacım olmadığını söylemişlerdi çok kez sormuştum bunu umarım böyledir hala :(

Hocam siz en iyi bilgiyi öğrenci işleri verir onun harici ben elimden geldiğince yardım ederim.

Hayır sınavı olmuyor. Siz yeni kanuna göre merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapacaksınız.

Yani girdiğiniz yılın puanını alacaksınız birde üniversitelerin taban puanını alacaksınız nereye yetiyorsa oraya geçiş yapacaksınız. Başvurular şimdilik okul açıldıktan sonra yani ekim ayında gibi duruyor

çok teşekkür ederim yardımlarınız için kolaylıklar dilerim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

arkadaşlar ben temmuz sonunda ortalama ile yatay geçiş başvurusu yapıcam.yarın da okuduğum okulun iline gideceğim.hazır gitmişken öğrenci işlerinden belgeleri de toparlayayım diyorum.2 tane sorum var

1.şimdi erkenden belgeleri toplamam bir sorun olur mu tarih bakımından?(biraz saçma oldu galiba :D)

benim bildiğim transkript,disiplin ile ilgili belge,öğrenci belgesi,ders planı,ders içerikleri,lys yerleştirme puan sonucu ile ilgili belge(bunu kendim çıktısını alcam zaten)

bide ders içerikleri 1 ve 2. dönemde gördüğüm derslerin içerikleri olucak galiba sadece 2. dönem yeterli olmuyo galiba?öğrenci belgesinde de bahar dönemi öğrencisidir diye yazması gerekiyor diye biliyorum.

Hayır sorun olmaz notların açıklandığı sürece problem yok.

Bana gerek kalmamış hocam herşeyi cevaplamışsınız:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: baby11

yıldız teknik istatistiğe yatay geçiş istiyorum ortalamam 3.44 ama bir tane 1 kredilik dc notum var .. koşullu dersi kabul etmiyor diye biliyorum sorun olurmu bu ? birde dil sınavı meselesi nedir ?

Koşullu ders ortalama ile yatay geçişe belirli üniversitelerde engeldir.

Ytü %30 ya da %100 ıngilizce bölümlerine yabancı dil sınavı yapıyor eğer bu sınavı kazanamazsanız geçiş yapamıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: skype1994

peki üniye para yatırmadan şimdi kayıtlı olduğuma dair belge alsam hiç okula gitmeyip yatay geçişe girsem olmuyor mu?

Hocam yatay geçiş yapacağınız kesin değil her ne kadar puan tutsada geçiş başvuranlara bağlı o yüzden böyle birşey bence olmaz:-(

• quote:

Orijinalden alıntı: Vooray

aynı üniversitenin iktisat bölümünden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere geçiş yapabilir miyim?

Aynı fakültede ise geçiş mümkündür

• yerimseniDH kullanıcısına yanıt
    Kısmet meselesi ümidinizi yitirmeyin. Unutmaz isem paylaşırım hocam:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: patlicanlidolma

taban puanı dediğiniz nedir? lys puanıyla alakası var mı yatay geçişin

Evet bazı üniversiteler ortalamanın yanında taban puanıda istiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

arkadaşlar ben temmuz sonunda ortalama ile yatay geçiş başvurusu yapıcam.yarın da okuduğum okulun iline gideceğim.hazır gitmişken öğrenci işlerinden belgeleri de toparlayayım diyorum.2 tane sorum var

Hayır sorun olmaz notların açıklandığı sürece problem yok.

Bana gerek kalmamış hocam herşeyi cevaplamışsınız:-)

Açıklandı hocam yaz okulu bile başladı :D dediklerim doğruysa yarın toparlayayım ben belgeleri.uğraştırcak baya beni ders içerikleri falan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Benim anlamadığım nokta her üniversitenin kendine ait yatay geçiş kuralları var bazı üniversiteler sadece not ortalaması yatay geçiş için yeterli diyor. İtü mesela sadece not ortalamasıyla yatay geçişi kabul ediyor. Ben hakkari makinede bile olsam sırf not ortalamasını tutturdum diye itü makineye gidebiliyor muyum önümde herhangi bir engel olmuyor mu ?

Itü yatay geçiş için taban puanına bakıyor diye biliyorum hocam

• zedge08 kullanıcısına yanıt
    Bencede hocam yavas yavas başlamak lazım:-)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.