Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ VE ÇAP HAKKINDA HER ŞEY ( Sorun cevaplayalım ) BEN BAŞARDIM YA SİZ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.263
Cevap
60
Favori
125.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı üniversiteler ÖSYM sonuç belgesinin internet çıktısını istiyorlar bu internet çıktısına herhangi bir onay gerekmiyor değil mi? Öğrenci işlerinin falan onayı gerekmiyor değil mi?
    Birde bir üniversite onaylı fotokopisini istiyor onu nereden bulacağız?
  • yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    Ya bu arada hazırlık okumadan hazırlığı zorunlu olan bölüme yatay geçiş olabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: genç sol bek

Bazı üniversiteler ÖSYM sonuç belgesinin internet çıktısını istiyorlar bu internet çıktısına herhangi bir onay gerekmiyor değil mi? Öğrenci işlerinin falan onayı gerekmiyor değil mi?

her hangi bir ösym şubesinden liseden veya üniversiteden onaylat öğrenci işleri onaylamıyor .
  • ben geçen yıl üni ye kaydımı yaptırdım ve gitmedim yani kaydım donuyormuş o zaman , bu yıl gitmek istiyorum ama başlamadan bölümümü değiştirmem mümkün mü? bu yılki ygs ye filan girmedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben şimdi bu sene kocaeli istiyordum olmadı büyük ihtimalle karabük olucak ama karabük sıralaması 112k kocaeli ise 70k ben karabükte iyi çalışıp not ortalamamı üsttü tutarsam yataygeçişle kocaeline geçme şansım nedir?
  • Merhaba ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde İnşaat Teknolojisi bölümünde okuyorum. 2 Yıllık okulumun 3. senesinide bitirdim okul 4.seneye uzadı. Hiçbir dersten devam zorunluluğum yok 5 dersim kaldı. Bunları verdiğimde mezunum ama 4.seneye o okula gidersem yine yeniden mezun olamayacağımı biliyorum. Ortalamam 1.50 sadece 2. dönemden derslerim kaldı bu şekilde ben üniversite değişikliği istiyorum bana en yakın olan yer Muğla Sıtkı Koçman - Yatağan MYO buraya geçiş yapabilmem mümkünmüdür yani hiç bilmiyorum yatay geçiş olaylarını teşekkür ederim şimdiden.
  • yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    çok oldu biliyorum ama birşeyler daha sormam gerekiyor
    1-Bu yatay geçişe başvurmak için bir üniye kayıtlı olmak gerekiyor ben %50 okuyorum ve bu sene bu parayı ödemek istemiyorum yatay geçişte okuldan sonra başlıyor nasıl olacak okuldan öğrenci belgesi alsam kabul ederler mi ya da önerdiğin başka bir yol var mı?

2-Ben üç senedir sınava giriyorum bu yatay geçişte bu üç sonucun istediğim herhangi birini mi kullanıyorum yoksa üniye kayıtlı olduğum seneyi mi kullanmam gerekiyor?

Sorularımı cevaplarsan çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

Öğretim planındaki dersleri tamamlamak zorunlu diyor ya, stajı tamamlamasak problem çıkar mı?

Hayır staj sorun olmaz:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: güzelbirhikaye

Hocam ben yatay geçiş yapana kadar kurtulamayacaksiniz benden söyleyeyim
    Simdi baktim da hocam bezmialem üni. Yatay geçiş yonergesinde 4 luk sistemden en az 3 ortalama istiyor şimdi benim 2.92 basvuramaz miyim basvursamda asla sansim yok mu ?
    2.side yabancı dil sinavlari isteyenler var hocam onlardan gecemessem ki büyük ihtimal gecemem İngilizcem iyi değil yatay geçiş hayalim suya mi düşer

Yönetmelikte eğer 3 istiyorsa malesef başka üniversitelere yönelmeniz lazım:-(

2. Soruya gelince bu durum da üniversitelere bağlı bazı üniversiteler dil sınavı yapıyor geçersen direk bölüme geçiyorsun geçemezsen geçiş iptal oluyor.

Gene bazı üniversiteler dil sınavını geçemezsen 1 sene hazırlık okutuyor

Yeter ki işiniz olsun ben seve seve cevaplarım:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: enesaydin00

Hocam ben bu yil uludag sinif ögretmenliginden mezun oldum. Benim de cift anadal kaldirmislardi. Bu yil tekrar geri getirdiler. Uludag icin konusursak cift anadal da kabul edilirsen not ortalama vs secildin 38 kredi aldigin takdirde cift anadal sayesinde 2. Diplomayi da alabiliyorsun. Fakat ben suan girdim sinava tekrar egitim fakultesine yerlestim. Sinif ogretmenligi okurken cift anadal yapilabilecek bir bolumu okudugum da 38 kredi alsam o bolumden diploma verirler mi? Sonucta ben cift anadal ile o bolume basvurdugimda 38 kredi ile mezun olabilirdim. Ama cift anadal degil de farkli bir sekilde ygs-lys ile o bolume hak ****. Beni de cift anadal gibi sayarlar mi? Yoksa sadece ortak derslerden mi muaf sayilirim ??

Hocam valla tam olarak anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

Yüzde 10'a giren öğrenci hem birinci öğretime hem de ikinci öğretime başvuru hakkı kazanabiliyor mu?

Akdeniz üni için soruyorum.Teşekkürler.

Evet kurum içi yatay geçişte her ikisinede başvurabilirsiniz

• Gecis yapacagib bolume denk bolum derken, ben bu kismin neye gore oldugunu anlayamadim. Mesela marmara univ cevre muh. Okuyan biri yatay gecisle ayni universitede hangi bolumlere gecebilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: SonerimSoner

ya abiler gençler ben 1. sınıfı okudum geçtim. şimdi 2. sınıfa geçicem yatay geçiş başvurusu yapmayı düşünüyorum. (bazıları öss dinamosuna kendini bağlamış össde yapamassak bişeyler istediğimiz üniversite de o üniversitenin senato şartlarını sağlasak bile o konuda yeteneğimizin diğerlerine nazaran daha fazla olsa bile okumamamız gerektiğini savunarak bikaç nüsha koymuş . (kıskançlık mı desem ne desem bilemedim . şu anda moralim çok bozuldu düştü)) gel gelelim konuya ben şimdi üniversitenin bütün şartlarını sağlıyorum ama öss şartlarını sağlamıyorum. o üniversitede demişki geçen sene sen öss şartını sağlamıyorsan 3.50 üstü not ortalaman olmalı alttan dersin olmamalı ve en az iki yarıyıl bitirmiş olmalısın vs.. şartlar sunmuş. bahar içinse öss şartı koymuş ama sadece işletmeden almış müh. mim. ve eğitim fakültesinden geçiş almamış .amacım aileme maddi yük olmak istemem özelden devlete geçmek istiyorum . şimdi sorum şu ki ;
    2014-2015 sene başından geçiş yapıcam;
    -----------
    1) bu s...mn (k.bakmayın moralim çok düştü) nüshalarına göre ben geçiş yapamıyormuyum ? (doğal olarak güz dönemine geçiş yapıcam)
    2) o nüshalar sadece yarıyıl arasındaki geçişler için mi yani bahara dönemine geçiş için mi ?
    ----------
    yine bilgisayar müh. geçmeyi düşünüyorum olursa siz tecrübeli, bilgili kardeşlerimden abilerimden cevap bekliyorum teşekkür ederim.

@edit: nüshadan kastım orada yeni bir yönetmelik mi ne orda m maddesinde başarı ıvır zıvırı aranmasın sadece öss puanı göze alınsın yazıyorda o yüzden moralim bozuldu .

Şimdi benim anlamadığım konu nereye geçmek istiyorsun 3.5 ortalama istiyor.

Şimdi iki türlü yatay geçiş var ortalama ile yatay geçiş kalkmadı hala var. Bahar yarıyılı merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiştir ortalama ile değil.

Öncelikle hangi üniversitedesin hangi bölümdesın ortalaman kaç ve hangi üniversiteye hangi bölüme geçmek istiyorsun bunları söyle daha sağlıklı cevap vereyim sinirlenmene gerek yok doğruluğu bile şüpheli

• quote:

Orijinalden alıntı: genç sol bek

Bazı üniversiteler ÖSYM sonuç belgesinin internet çıktısını istiyorlar bu internet çıktısına herhangi bir onay gerekmiyor değil mi? Öğrenci işlerinin falan onayı gerekmiyor değil mi?

Çoğu üniversite istemez. Direk çıktığı götürebilirsin. Öğrenci işleri diğerlerini onaylar. İsteyenler için ankarada isen yök binasına git değilsen herhangi bir noterden onaylat ama garanti olması açısından gene öğrenci işlerini aramanda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cicikoko

Ya bu arada hazırlık okumadan hazırlığı zorunlu olan bölüme yatay geçiş olabiliyor mu?

Yök bu konuyu üniversite senatosuna bırakıyor. Ve üniversiteler bu konuda 2ye ayrılıyor.

Bazıları dil sınavı yapıyor geçersen sorun yok gecmezsen 1 sene hazırlık okutuyor. Mesela kocaeli üniversitesi

Bazıları ise dil sınavı yapıyor geçersen gene sorun yok ama kalırsan yatay geçiş yanıyor. Mesela yıldız teknik selçuk

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin5306

quote:

Orijinalden alıntı: Ross Geller

hedefim itü-boğaziçi endüstriydi ancak sınav senesinde bir sürü hata yaptığım için istanbul üniversitesine girebiliyorum sadece. yüksek bir not ortalamasıyla bu iki üniversiteye yatay geçiş yapabilir miyim? ingilizcem oldukça iyidir o konuda da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. sınava bir daha hazırlanmak yerine, lisansım üzerine çalışmak o konuda kendimi geliştirmek daha mantıklı geliyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tabi ki yök bu konuda açıklama yapıyor hayatın 160 dakikaya bağlı olmaması gerektiğini söylüyor bu yüzden yatay geçişte oldukça eklemeler mevcut. Geçmiş olsun öncelikle sorunuza gelince:

Geçiş mümkün ki ıngilizce boğaziçi üniversitesi için büyük önem taşıyor. Zaten çoğu kişi buradan eleniyor ingilizceyi ösym nin yaptığı sınavdan ya da üniversitenin sınavından geçer not alıp yüksek bir ortalama yaparsanız neden olmasın:-)

Daha mantıklı bende olsam öyle yapardım. Hem bir yıl boşa gitmez hemde farklı üniversite tecrübesi yaşardım. Geçiş yapınca farklı bir üniversitede okumanın avantajını hissedeceksiniz

Sunu merak ediyorum. Lys puanimin bir onemi olacak mi? Eksisozlukte sanirim yakin zamanda girilmis bir entryde artik not ortalamasinin yeterli olmadigi, iyi bir lys/ygs puaninin da gerekli oldugu soylenmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: reddy85

ben geçen yıl üni ye kaydımı yaptırdım ve gitmedim yani kaydım donuyormuş o zaman , bu yıl gitmek istiyorum ama başlamadan bölümümü değiştirmem mümkün mü? bu yılki ygs ye filan girmedim

Yeni kanuna göre mümkün. Puanınızın yettiği üniversitelere merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişe başvuracaksınız.

Hayır gitmezseniz donmaz dondurmak için dilekçe vermek gerekir.

Ders kaydı yapmadığınız için kaydınız silinmiş olabilir öğrenci işlerini arayıp durumunuzu sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: XxXRoGeRXxX

arkadaşlar ben şimdi bu sene kocaeli istiyordum olmadı büyük ihtimalle karabük olucak ama karabük sıralaması 112k kocaeli ise 70k ben karabükte iyi çalışıp not ortalamamı üsttü tutarsam yataygeçişle kocaeline geçme şansım nedir?

Neden olmasın ama dikkat et en az 3.5 yapmaya bak kocaeli yüksek kapatıyor.

Taban puanı önemli değil ortalama ile geçiş yapacaksın zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reddy85

ben geçen yıl üni ye kaydımı yaptırdım ve gitmedim yani kaydım donuyormuş o zaman , bu yıl gitmek istiyorum ama başlamadan bölümümü değiştirmem mümkün mü? bu yılki ygs ye filan girmedim

Yeni kanuna göre mümkün. Puanınızın yettiği üniversitelere merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişe başvuracaksınız.

Hayır gitmezseniz donmaz dondurmak için dilekçe vermek gerekir.

Ders kaydı yapmadığınız için kaydınız silinmiş olabilir öğrenci işlerini arayıp durumunuzu sorun

bu yatay geçişin sınavımı oluyor benim durumumdaki biri için zamanı başvurusu gibi bilgiler için nasıl bir başlık ile aramam gerek baktım da çok kafam karıştı istediğim sonuca ulaşamadım .
    kayıt donması ile ilgili şöyle demişlerdi zaten hazırlık zorunlu değildi kayıt yaptırdıktan sonra bir derse bile girmediğim için dilekçe tarzı bir şeye ihtiyacım olmadığını söylemişlerdi çok kez sormuştum bunu umarım böyledir hala :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIRALİÇEM -- 30 Haziran 2014; 18:02:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SonerimSoner

ya abiler gençler ben 1. sınıfı okudum geçtim. şimdi 2. sınıfa geçicem yatay geçiş başvurusu yapmayı düşünüyorum. (bazıları öss dinamosuna kendini bağlamış össde yapamassak bişeyler istediğimiz üniversite de o üniversitenin senato şartlarını sağlasak bile o konuda yeteneğimizin diğerlerine nazaran daha fazla olsa bile okumamamız gerektiğini savunarak bikaç nüsha koymuş . (kıskançlık mı desem ne desem bilemedim . şu anda moralim çok bozuldu düştü)) gel gelelim konuya ben şimdi üniversitenin bütün şartlarını sağlıyorum ama öss şartlarını sağlamıyorum. o üniversitede demişki geçen sene sen öss şartını sağlamıyorsan 3.50 üstü not ortalaman olmalı alttan dersin olmamalı ve en az iki yarıyıl bitirmiş olmalısın vs.. şartlar sunmuş. bahar içinse öss şartı koymuş ama sadece işletmeden almış müh. mim. ve eğitim fakültesinden geçiş almamış .amacım aileme maddi yük olmak istemem özelden devlete geçmek istiyorum . şimdi sorum şu ki ;
    2014-2015 sene başından geçiş yapıcam;
    -----------
    1) bu s...mn (k.bakmayın moralim çok düştü) nüshalarına göre ben geçiş yapamıyormuyum ? (doğal olarak güz dönemine geçiş yapıcam)
    2) o nüshalar sadece yarıyıl arasındaki geçişler için mi yani bahara dönemine geçiş için mi ?
    ----------
    yine bilgisayar müh. geçmeyi düşünüyorum olursa siz tecrübeli, bilgili kardeşlerimden abilerimden cevap bekliyorum teşekkür ederim.

@edit: nüshadan kastım orada yeni bir yönetmelik mi ne orda m maddesinde başarı ıvır zıvırı aranmasın sadece öss puanı göze alınsın yazıyorda o yüzden moralim bozuldu .

Şimdi benim anlamadığım konu nereye geçmek istiyorsun 3.5 ortalama istiyor.

Şimdi iki türlü yatay geçiş var ortalama ile yatay geçiş kalkmadı hala var. Bahar yarıyılı merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiştir ortalama ile değil.

Öncelikle hangi üniversitedesin hangi bölümdesın ortalaman kaç ve hangi üniversiteye hangi bölüme geçmek istiyorsun bunları söyle daha sağlıklı cevap vereyim sinirlenmene gerek yok doğruluğu bile şüpheli

tamam teşekkür ederim cevaplamıssın aklımda ki soruyu ben aldım cevabımı =)
    @edit: yanlış anlama kızgın sana değil biraz sinirli yazdım yazıyı k.bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonerimSoner -- 30 Haziran 2014; 17:45:00 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.