Şimdi Ara

Yatırımı sadece parada tutmak mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yatırımı sadece parada tutmak mantıklı mı?
    Yaşım 30...
    Şu an işyerim yok veya evim falan da yok.
    İş yapmaya başladığım zaman ya da evlendiğim zaman falan MENKULE yatırım yapmayı düşünmüyorum.
    İşyerim kira olacak...oturduğum ev kira olacak vs vs...
    Çünkü menkul pahalı...

Bizim küçük köy gibi bir yerde bile 2 dükkan ve evimiz var...En az 400-500.000tl para yapıyor...

Bunu kirada yapsak 1000tl masrafımız oluyor ev ve dükkan olarak...

500.000tl yi menkule bağlamaktansa kira ile kazandıkça ödemek bana daha mantıklı geliyor...

Size sorayım deddim.Sadece kazandıkça parayı saklamak mantıklı mı?

Artıları eksileri nelerdir?

Çünkü çevreme bakıyorum %99 ı yatırımı gayrimenkule yapıyor...hiç kazanmasa bile 500.000-1.000.000tl yi gayrimenkule yatırıyor ama SICAK para bana daha önemli geliyor.

Ben bir de iş yaparken geri dönmeli işi seviyorum...Hemen satarım 1 ay içinde paranın geri dönmeli işini seviyorum.

• Geçen 2 senede gayrimenkulden parayı kıran iyi kırdı. Geçen sene 200.000 olan ev 300.000 şu an. Tek özelliği İzmir merkezde bulunması. Bir bakımı vb. bir şeyi yok. Görünce şaşırmıştım hâlâ şaşırıyorum. Babamın da bir evi var. Hayatım boyunca yaptığım en doğru iş o evi almaktı diyor. Durduğu yerde sürekli değer kazanıyor şimdi. 5 sene önce 80.000'di şimdi 170.000 lira. Senede 20.000 kâr etmişiz neredeyse evden gelen kira da cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Geçen 2 senede gayrimenkulden parayı kıran iyi kırdı. Geçen sene 200.000 olan ev 300.000 şu an. Tek özelliği İzmir merkezde bulunması. Bir bakımı vb. bir şeyi yok. Görünce şaşırmıştım hâlâ şaşırıyorum. Babamın da bir evi var. Hayatım boyunca yaptığım en doğru iş o evi almaktı diyor. Durduğu yerde sürekli değer kazanıyor şimdi. 5 sene önce 80.000'di şimdi 170.000 lira. Senede 20.000 kâr etmişiz neredeyse evden gelen kira da cabası.

ben ev alım satımı zaten yapacağım ki!

benim demek istediğim şu...para gitmesin diye oturduğum ev olmak üzere...işyerim işyerlerim olduğu zaman kirada olacak diyorum.

bir şeyler zaten alıp satacağım sürekli...sadece bir evi bir işyerini aldığım zaman senelerde parayı o eve işyerine bağlamak istemiyorum sadece o sorunum...

ev alım satımı yapmayı zaten planlayan biriym.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.