Şimdi Ara

Özellikle ev almak için para biriktirmenin yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

22 yaşındayım, bu ev fiyatıdır, düğün fiyatıdır falan korkuyorum. Gezmeyi sevmem, para harcamaktan korkmam ama istemeliyim yoksa cebimde akrep var. 300 500 değil, ev parası biriktirmek ya da ev parasını temin etmek. Kredi falan dahil. Her yolla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. DonanımHaber çok güzel bir forum ve burada çok bilgili insanlar var. Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elbirkivanc E kullanıcısına yanıt
    Aleyküm Selam, Hoş Geldin
    Para Biriktirmenin Yolu Gelirine Baglidir Kardeşim,
    Şimdi Asgari Ücret ile Bir Ev Almak Mümkün Degil İstanbul Gibi Bir Şehirde Cok Zor
    Anlicagin Önemli Olan Geliririn Olmasi.
  • XnoX kullanıcısına yanıt
    önlisans kpss sınavı var. abi umarım girebilirim...
  • Elbirkivanc E kullanıcısına yanıt
    Insallah ama inan hersey para degil, huzurun sagligin yerinde olsun tum dunya malina deger.

Eyvallah abi çok sağol :)
  • bu yaşta para biriktirip ev almanın peşine düşmemelisiniz.
    siz böyle spekülasyon yaptıkça ev fiyatları tavan yapacaktır.
    şimdi alacağınız ev için çekeceğiniz krediyi 20 yılda zor ödeyeceksiniz.
  • camlicaibrahim kullanıcısına yanıt
    Çektiğim para ödeyeceğim miktarı belirler bana göre, elimde değil... Kız arkadaşım bana çok kızıyor fakat yapamıyorum. Düşünmeden olmuyor. Yaşıtlarım saçma sapan işler peşinde. Hayal kurmanın yaşı yok fakat artık işin geriye kalan %50' lik kısmı gerçekleştirme vakti diye düşünüyorum. Evcimen bir insanım ben zaten. Evimi çok seviyorum, kirada oturup ne üdüğü belirsiz bir insan gereksiz yere benim üzerimde olmamalı. Bilemiyorum yanlıştır belki fakat bu benim için güzel. Düşünürken bile mutlu oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbirkivanc

Çektiğim para ödeyeceğim miktarı belirler bana göre, elimde değil... Kız arkadaşım bana çok kızıyor fakat yapamıyorum. Düşünmeden olmuyor. Yaşıtlarım saçma sapan işler peşinde. Hayal kurmanın yaşı yok fakat artık işin geriye kalan %50' lik kısmı gerçekleştirme vakti diye düşünüyorum. Evcimen bir insanım ben zaten. Evimi çok seviyorum, kirada oturup ne üdüğü belirsiz bir insan gereksiz yere benim üzerimde olmamalı. Bilemiyorum yanlıştır belki fakat bu benim için güzel. Düşünürken bile mutlu oluyorum.

kardeşim,
    kız arkadaşı demişsin ama evlenmeden emin olma derim.

bende bu zamana kadar para biriktirdim ? ne oldu ? hiç kocaman bir hiç...
    benimde evim oldu ? ne yaptık ? çok berbat bir muhitte olduğu için sattık.
    sırf ev almak için en ücra köşelerden ev alırsan evim olsun dersen evden çıkamayacak konuma gelirsin...

çektiğin para ödeyeceğin miktarı belirler ama bankaların hali ortada.
    ortada yasal dolandırıcılar kaynıyorken...
    ne anlaşması yaparsan yap, elbet çektiğin ve ödeyeceğin paradan daha fazlasını ödüyorsun.
    çektiğin krediyi yüzde yüz ödeme gibi bir durumun var mı ?
    ileride zorlanacağın günler olmayacak mı ?

alacağın ev kötü bir muhitte olursa üstünde oturan adam kafandan aşağı tabiri caizse s.çarsa ne yapmayı düşünüyorsun ? barış içinde 2 güne kadar tamir ettireceklerinimi sanıyorsun ? yada komşuların çok kötü sesten duramıyorsun...
    yada eşini çocuğunu dışarı salarken korkuyorsun...

sen evin içine birkaç çivi çaktın, kötü yerleri onardın. muslukları değiştirdin. kiranı zamanında ödedin hangi ev sahibi bu şartlarda gelipte neden böyle yaptın dermi ?

yani diyorum paranızı biriktirin yüzde yüz kesin olsun etrafa bir bakın ne var ne yok, ev alacağınız yer nasıl olacak. ev güneş alacak mı ? fare girecek mi ? kertenkelesi böceği olsun, bunlar yüzünden ev satan bile var. paranızı değer kaybetmeyecek bir şekilde biriktirip muhafaza edin, öyle ev alın.

böyle yaparak piyasayıda mahvediyorsunuz kendinizide. 75.000 tl etmeyecek dağ başındaki evler sırf satılıyor diye 2-3 yılda 250.000 liralara kadar çıktı.
    ev olsun tapu olsun ne olursa olsun derseniz gidip alın. 30.000 lirayada ev var 15.000'ede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camlicaibrahim -- 27 Eylül 2016; 5:05:45 >

kesinlikle çok haklısın abi, kötü bir muhitteyim zaten. Bunların farkındayım, kendimi motive ediyorum böyle düşünerek. Son derece haklısın hatta okuduğum zaman bir rahatladım. Yaşıyoruz zaten bunları. Hayat ne gösterecek hiç bilmiyorum. Çok sağolasın abi. Ben istiyorum ki müstakil olsun. Talep arzı getiriyor, belki de evin muhitinin kötü olması bu ev alma isteğimi körüklüyor hiç bilmiyorum.
  • Merhaba
    Para biriktirmek aslında bazı temel alışkanlıkları değiştirmekle ilgili ve hiç zor birşey değil. Bu konuda bir blogum var:www.parahanim.com
    AYrıca aylık gelir ve giderlerinizi e-maille bana gönderirseniz kalem kalem nereden biriktirebileceğinizi yazarım.
    Saygılar
  • parahanim P kullanıcısına yanıt
    bloğunuzun bazılarını inceledim mail bulamadım dm'den ulaşıyorum
    Çok doğru söylemişsiniz. Baştan sona katılıyorum. Hiçbirşey sahip olmak için faiz ödemeye değmez. Ev bile. Onun yerine biriktirin paranız olunca ev alırsınız diyorum hep soranlara.

AYRICA, bazen ev almaktansa kira ödemek çok daha mantıklı. O hesabı yapmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Afedersiniz ama söylediğiniz eksik. Matematik okudunuz mu bilmiyorum, biriktirmenin formülü şu:
    Gelir-gider=birikim

Görüldüğü gibi birikim sadece gelirle ilgili değil, HARCAMALARINIZLA doğrudan ilgilidir.
    Saygılar
    Parahanim
    www.parahanim.com

• parahanim P kullanıcısına yanıt
    1300 lira geliri olan bir kisinin ev almanin mantigini soylermisiniz

• Yatırım amaçlı ev alacaksaniz aldığınız evi kiraya verebiliyor olmanız lazım. Alacağınız evin bedeli şuanda kiraya verirken 250 kira bedeline alırsanız uygun olur. Bunu üzerine aldığınız ev pahalı olur. Ama ben kendimden örnek vereyim 2012 aralık ayında aldığım ev şuanda 2 katı fiyatına çıktı. Ev almak mantıksız değil doğru evi doğru fiyata almak önemli. Şuanda 6 aydir işsizim ve o evin kirası ile ek gelir sağlıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.