Şimdi Ara

Yavaş gittiği için virajın ucunu görünce gaza yüklenip geçtim ama.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: aa-tepe

ya ben anlayamadım hadiseyi
    ya yazıda anormaliik var ya hadisenin aktarılışında ya da resimde
    yada olay ingilterede geçmiş
    bu olayda mantık hatası var
    trafik tepmiş

Yavaş gittiği için virajın ucunu görünce gaza yüklenip geçtim ama....

senin hadisenin olduğu yer bugün parçalı bulutlu olduğu için temsili başka bir resim kullanacağız mecburen :)
    şansızlık

arkadaş o resmi nerden çekdin valla çok merak etdim bi cvp atsana

• sabahtan beri sinoptan samsuna gittiğini düşünerek okuyordum
    meger sen samsundan sinopa gidiyormuşsun
    kardeş kuzey güney doğu batıyı sembolizede olsa koysaydın ya
    rahatca anayabilseydik
    şimdi olaya gelelim ..
    kaza olsaydı eğer
    allah muhafaza
    oradaki yol çizgilerine bakmak gerekirdi
    kesiksiz çizgimi var kesik kesik çizgimi var
    şayet kesiksiz çizgi varsa ..sende suçlu olurdun
    şirket aracı zaten suçlu
    kesik kesik çizgi varsa sen suçlu olmazdın şirket aracı kazaya sebebiyet vermekten tam kusurlu olurdu

yoldaki çizgiye bakmak gerekir şayet tabela yok ise
  • 2nizde suçlusunuz, pembe daha suçlu ama polis dinlemez 2nizede aynı ceazyı verir.2nizde aynı hatayı yapıyorsunuz.
  • ASLİ KUSURLAR

1. Kırmızı ışıkta geçmek. Trafik polisinin dur ikazına uymamak.
    2. Şeride tecavüz etmek.
    3. Bir araca arkadan çarpmak.
    4. Karşı yönden gelen şerit ve yol bölümünden gitmek.
    5. Sollama kurallarına uymadan araç sollamak.
    6. Dönüş kurallarına uymamak.
    7. Daralan yollarda öncelik hakkına uymamak.
    8. Şehirler arası yollarda park yapmak.

bence siz ve diğer araç 5.maddeye uymamışsınız.
  • Evet , 2side aynı hatayı işlemiş oluyor.
  • aynı fikirdeyim
    ASLİ KUSURLAR
    quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Evet , 2side aynı hatayı işlemiş oluyor.

1. Kırmızı ışıkta geçmek. Trafik polisinin dur ikazına uymamak.
    2. Şeride tecavüz etmek.
    3. Bir araca arkadan çarpmak.
    4. Karşı yönden gelen şerit ve yol bölümünden gitmek.
    5. Sollama kurallarına uymadan araç sollamak.
    6. Dönüş kurallarına uymamak.
    7. Daralan yollarda öncelik hakkına uymamak.
    8. Şehirler arası yollarda park yapmak.

aynı fikirdeyim

• aslında hadise nerede bitiyor biliyormusun ?
    yazmışsın ya
    tomruk yüklü yürüsen geçeceğin kamyonu geçmek için gaza YÜKLENDİM geçtim
    araban gaza dokunma ile geçen bir araç olsaydı
    hiç bu mevzular olmazdı :)

sinop samsun yolu
    virajdayız önümde tomruk yüklü kamyon
    virajın ucunu gördüm gaza dokundum geçtim arkadada bir şirket aracı sağa sola geçmeye birşeyler yapmaya çalışıyordu patırıyordu ama anlayamadım
    zaten dikiz aynasında kayboldular

ee siz daha daha nasılsısnız ?
  • Öncelik'le bir kaza olmadığına şükredin. Sen sollarken diğeri sağdan Tır'ı geçmiş ve Allah'tan yan yana gelip çarpışmamışsınız. Bir de karşıdan gelenin olmaması da olası bir kazayı önlemiş.
    Bana göre sağdan geçen şirket arabası birinci derece de suçlu. Ne olursa olsun sağdan, geniş diye toprak yola girip sollama yapılmaz. Sen de suçlusun, virajda sollama yaptığın için. Ancak bazı virajlar vardır karşı yönü görür şekildedir. Ama bazen yanıltıcı olabilir yine de. Bazen bu tip karşı yönü görür virajlar da önünde ki kamyon veya otobüs ya da tır şoförü sağa hafif yanaşıp geç işareti yapar ve hemen gazlayıp geçersin. EN son 2006'da Görele'ye gitmiştim ve Ordu da 26km.'lik virajlı bir yol vardı ve o yolda mümkün değil sollama yapmak. Önümde tır vardı ve yolun sağına hafif yaklaşıp bana eliyle geç işareti yapmıştı ve bende karşı'dan emin olup geçmiştim onu. Ama yine de hatalı bir iş.
    Bir de 2005 yılında Samsun'a 100 km. kala tepe üstü bir yolda başıma bir olay gelmişti. Yol 3 şeritli. Orta da ki şerit sollama şeriti. Tepe üstü ve viraj olmasına rağmen kesikli çizgi vardı her iki yön için de. Belki yanlış aklımda kalmış olabilir çizgi ama öyleydi galiba. Önümde bir kamyon gidiyordu. Arkam da bir araba vardı. Mavi olduğunu biliyorum arabanın. O kamyonu solladım yani orta şeride geçtim ve karşımdan yabancı plakalı Mercedes 190 çıktı. O da önündekini solluyormuş. Hızım da 3. vites'te 60-70 gibiydi. Kafa kafaya gelmemiz an meselesiydi ve tüm hayatım gözümün önünde belirdi. Baktım arkaya mavi araba sağa kırmış. Hemen gaz kesip araya girdim ve kıl payı kurtardım.
    Bazen öyle sollama yapanlar oluyor ki, karşı dan araba geldiğini görüyor ve o gelene kadar sollarım deyip solluyor. Bu çok yanlış bir durum. Araba belki performanslı bir araba olabilir ama o an sollama esnasında ya bir şey olsa kaldın işte. Sonra da gidersin zaten. Benzer bir durumu da Çanakkale'ye giderken yaşamıştım. Benim geldiğimi gören bir beyaz araba o kadar sellektör yapmama rağmen önün de ki arabayı solladı. Ben onu görünce sellektör yaptım ama bir yandan da olası bir felaketi önleyeyim diye gaz kestim sağa hafa yanaştım ama bir yandan da gelmesin diye sellekör yapmama rağmen adam oralı bile olmadı ve haklıymış gibi bir de el kol işareti yapıp kafa tutarak geçti gitti. Yani burun buruna gelmemiz an meselesiydi. Arabası da Palio yani. Savurdu hatta sollarken arabayı.
    Herkese kazasız günler ve sürüşler.

• bizim millete laf anlatamazsın illa yaşayacak ve öğrenecek.Öğreneceği son şey olması pahasına hatayı yapmaktan kaçınmaz.
    enteresan milletiz vesselam.Fazlamı cesur yoksa başka ne diyeyim işte boşverin.
  • Her ikinizde sonuçta bu bir kural ihlali soldan ya da sağdan sollamış fark etmez. Bütün şeritler kapalı karşıdan gelen aracın sürücüsü için hayatında görebileceği en kötü manzara olurdu sanırım eğer karşısına bu şekilde çıkmış olsaydınız.
  • Kim rüşveti daha az verirse suçlu o olurdu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: doubleford

Kim rüşveti daha az verirse suçlu o olurdu...

bence de
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

BURDA "SOLLAMA VE SAĞLAMA" HATADIR. YANLIŞTIR. HER İKİ SÜRÜCÜ DE SUÇLUDUR...
    BENCE,
    KAZA OLMADIĞINA VE YAŞADIĞINIZA ŞÜKREDİN, Bİ DAHA DA BÖYLE BİR DELİLİK YAPMAYIN...
    ŞEHİRLERARASI YOLDA "ASLA VE ASLA HATALI SOLLAMA YAPMAMAK" GEREKİYOR. YOL ÇİZGİLERİ VE LEVHALAR EN KRİTİK KILAVUZLARDIR...
    BEN DE BİR OLAYI ANLATAYIM...
    ÇINARCIK' TAN İSTANBUL' A GELİYORDUM. HANGİ YIL OLDUĞUNU TAM HATIRLAMIYORUM. ARABAM FOCUSTU. OLDUKÇA UZUN DÜZLÜK BİR YOLDA, ÖNÜMDE BİR TIR GİDİYOR, YOL ÇİZGİSİ TEK VE KESİK KESİK. YANİ HEM BANA HEM DE KARŞIDAN GELENE SOLLAMA İZNİ VERİYOR. YOLU KONTROL ETTİM. KARŞIDAN ARAÇ GELMİYOR. HIZIM 100 KM CİVARINDA. SİNYAL VERDİM TAM SOLLAYACAĞIM. HAFİF ÇİZGİYE DOĞRU SOLA ÇIKMAYA BAŞLADIM. O DA NE... KESİK KESİK ÇİZGİ BİRDEN DEVAMLI ÇİZGİYE DÖNÜŞTÜ. ÇOK KISA BİR TEREDDÜTTEN SONRA SOLLAMADAN VAZGEÇTİM. TEKRAR TIRIN ARKASINA GİRDİM. 3-4 SN SONRA TIRIN ÖNÜNDEN SAĞDAN TALİ BİR YOLDAN SW BİR TOROS YOLA ÇIKTI VE BİZİM TERS İSTİKATİMİZE YOLA GİRDİ VE YANIMIZDAN GEÇTİ GİTTİ... BEN O ARABAYI YANIMIZDAN GEÇİNCEYE KADAR KESİNLİKLE GÖRMEDİM. VE EĞER ÇİZGİYİ DİKKATE ALMAYIP SOLLAMA YAPSAYDIM EN AZ 110-120 KM İLE O ARAÇLA KAFA KAFAYA ÇARPIŞACAKTIM..
    BUNA "TECRÜBE" DENİYOR GALİBA...

Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Öncelikle tecrübeye falan güvenmemek gerektiğini ve biz yapmasak da karşımızdakilerin hep hata yapabileceğini düşünmemiz gerektiğini bir kez daha anladım böylece. Özellikle TIR'ın önünden sağ yoldan bir aracın da sol şeride dönüş yapmış olma olasılığını hiç düşünmemiştim. Eğer böyle bir şey olsaydı kaza kaçınılmaz olurdu. Ancak şu da varki önümüzden giden bir TIR varsa ve sollama çizgisi de müsaitse yine de TIR'ın önünden sağdan çıkacak bir araç olabilir. Biz bunu yine de göremeiz. Bir daha önümü tam olarak görmeden asla sollama yapmam. Hatta öndeki araç duruyorsa bile gerekirse durur ona göre geçerim. Bu arada sağdan geçen araç bana göre daha güvenli geçmiş oluyor çünkü yolun dışında olduğu için tüm sağ tarafı rahat görüyor. Tabi yaptığı hatalı o ayrı. Allah herkesi kazadan beladan korusun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.