Şimdi Ara

Yavaşlama, takılma, donma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımın marka ve modeli "toshiba satellite c855d-12d" bir sene öncesine kadar oyunlardan 80-90 fps aldığım bilgisayarım şuan 20-30 fps i zor gösteriyor. Arkaplan'da program kullanamıyorum. Sadece chrome açtığımda bile cpu %99 oluyor. LoL, knight, metin2, aoe3 gibi oyunlarda deli gibi kasıyor. Sorun ve çözümü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
    İşletim sistemi w10.1
    Directx 11.1
    (Slimdrive'dan sürücüleri güncelledim, CCleaner'dam temizlik yaptım. Sorun düzelmedi.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=7rPK6fAMM74

Çözümünüz burada tecrübe ile sabittir.
  • Benim bilgisayarımda böyle olduğunda oyundayken şarj kablosunu çıkarıp takıyorum. Eski haline geri dönüyor bir dene bakalım :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Öncelikle aşağıda yazılanlardan emin olun.

Sistem güç sekmsesinde dengeli yada yüksek performans seçili olmalı görev yöneticisinde performas sekmesinin altında kaynak izleyici aç var burdan cpu kısmında kullananları listeleyebilirsiniz burdan baktığınızda en çok hangi program cpu yu kullanıyor tesbiti yapılmalı..

Her ihtimale karşı MalwareByte ile bir tarama yapılım pc de malware spy varmı testi yapılmalı..

Daha sonra oyunlar ile ilgili fps düşüklüğü gittiyse sorun düzelmiş gitmediyse ekran kartı driverları tekrar kontrol edilmelidir.

Ayrıca sorun bunlardan değil işlemcinin çok eski ve 2013 model bir pc olmasından kaynaklanabilir 2013 de soylediğiniz oyunlar 2013 deki teknolojiye göre yapılmıştı gücellemelerle birlikte şuan 2016 teknolojilerinide barındırıyorlar bu nedenlede pc nin ilk günki performansını beklemek yanlış olur cpu performansına baktığımda çok düşük olduğunu gördüm bu işlemlerden sonra düzelme yoksa muhtemelen artık işlemciniz yetmiyor..

Buradan bakabilirsiniz.

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+E1-1200+APU

Kolay Gelsin..

• Bilgisayarın içini açtık, temizlik yaptık, sürücüleri güncelledik, açılış programlarını engelledik, C'deki oyun dosyalarını D'ye attık, disk birleştirdik, 20-30GB'lık dosya temizledik. Gözle görülür bir değişiklik oldu. Ama bu değişiklik sistem özelliklerine göre kaydadeğer değil. Hala kasma, donma sorunları ile karşılaşıyorum. CPU kullanımı %76-%99 arası gidip geliyor herhangi bir programı (Chrome-Oyunlar) açtığım zaman. Başka önerisi olan varsa dinliyorum. Bilgisayarı yüksek performans, kablo takılı ve sesi kapalı kullanıyorum. Diğer türlü fareyi oynatamıyorum. Win8.0-Win8.1 kursam düzelir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.