Şimdi Ara

Yavuz vs. Timur (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Timurun askeri gücü belli fazla söze ve yoruma gerek yok savaşı kazanan kazanmış kelleyi götüren götürmüş.
  • Konuyi acan blok listemee sacmalisigina eminim. Ha ayrica Yildirim Bayezid Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri nasil benim icin liderse Timurda ayni degerde liderim. Sonuc olarak Turk ve cok zeki biri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim asıl merak ettiğim konu ilkokuldan beri önümüze koyulan tarih dersinin gerçekliği. Neticede bazı tarihler bazı haritalar konuldu önümüze ezberletildi.
    1299'da Osmanlı Devleti kuruldu. Sınırları şöyleydi böyle fetihler yapıldı şeklinde hepimizin bildiği standartlar.

1299 senesinde kurulan bu devlet sultan olarak Anadolu Selçuklu Sultanını mı tanıyordu? Anadolu Selçuklu Devleti ise Moğol imparatorluğuna düzenli olarak vergi veren özerk bir eyalet konumunda mıydı?
    Timur ve Bayezid'in mektuplaşmalarında Timur'un büyük ve geleneksel bir Türk devletinden bahsettiği, bu devletin klasik olarak doğu-batı şeklinde ayrılmış olup batı devletini osmanoğullarının, esas ve tüm imparatorluğun yöneticisi olan doğu devletinin başında ise kendisini gördüğü söyleniyor.
    Ankara savaşını ise bir isyanı bastırmak, zaten kendisinin olanı almak için yaptığı gibi bir görüş olabilir mi?

hatırladıklarımla ilgili kaynak maalesef belirtemiyorum ama sıradışı bir tarih hocamızdan duymuştum. ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa belki kaynaklar göstererek aydınlatabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Konuyi acan blok listemee sacmalisigina eminim. Ha ayrica Yildirim Bayezid Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri nasil benim icin liderse Timurda ayni degerde liderim. Sonuc olarak Turk ve cok zeki biri

Neyse edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 29 Ocak 2014; 20:00:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    ll. Mahmut önemli bir hükümdardır.
  • "Türkler size saldırmadan siz sakın Türklere saldırmayın çünkü onlar gelecekte İslamiyet'e çok hizmetleri bulunacaktır."

Bu hadisin kaynağı ebu davud. Doğum tarihi 817, ne emevisinden bahsediyorsun. Türklerle ilgili hadisler Kütüb-i Sitte hadisleridir. Uydurma değildir.
  • http://www.youtube.com/watch?v=8UxA0oZfpJk

bunu izledin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 23 Şubat 2014; 0:52:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

"Türkler size saldırmadan siz sakın Türklere saldırmayın çünkü onlar gelecekte İslamiyet'e çok hizmetleri bulunacaktır."

Bu hadisin kaynağı ebu davud. Doğum tarihi 817, ne emevisinden bahsediyorsun. Türklerle ilgili hadisler Kütüb-i Sitte hadisleridir. Uydurma değildir.

Şimdi uzun uzun yazacağım. Sen yine kabul etmeyip bunları söyleyeceksin. O yüzden tartışmaya gerek yok. Forumdaki bazı kişileri tanıyorum. Ne dersen de, olmuyor. O yüzden tartışma yaşamak istemiyorum.

@Deadman87

Ya sen yapma bari.

• İkisine de aynı nitelikte ordu verilirse Timur zorlanmaz bile ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Türkler tarihte neden bu kadar önemli askerler yetiştirebilmiştir.Merak ediyorum.Bulundukları coğrafyadan dolayıdır diye tahmin ediyorum.Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 6 Haziran 2018; 12:26:52 >
  • Hocam evet Yavuz iyi bir asker cesur bir liderdir.

Lakin Timur askeri bir dehadır.

Dünyada varolan birkaç askeri dehadan biri olan timur ile yavuzu mukayese etmeyi ben mantıklı bulamadım.

Eğer ikisi savaşsaydı timur mutlak galip olurdu diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.