Şimdi Ara

Yaylı Yatak, Kanepe Sünger İçeren Ürünler ve KOKU Problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, detaylı bilgi edinmek istediğim bir konu var.

Yeni eve taşındığım için yaylı yatak almam gerekti ve ben 200 liralık mopateks(hizlial) marka 2 adet yatak aldım ve böyle hafif mentole de çalan ama rahatsız edici bir koku vardı bu yataklarda, 2 ay kadar baya bir devam eden bu koku 3. aya doğru geçti(tabi baya sirke v.s. sildik bu süreçte... )

Ardından başka bir markadan 3 adet (kaybed marka) daha ucuz yatak sipariş verdim onların paketini bile açmadan bu kokunun aynısının daha ağır versiyonunu koklayınca geldiği gibi geri iade ettim..

Yani aylarca eve odaya yayılıyor bu koku ve ne hikmetse aynı koku idi, geçene kadar sabredemezdim..

Neyse belli bir aradan sonra bir kanepe aldım(n11 de peri kanepe yazarsanız çıkar) sünger kanepe. Bunda da aynı kokudan var maalesef.. Kanepe şekil ve rahatlı kullanım açısından iyi ancak bu kokunun çıkması yine süreceğe benziyor.

VE benim merak ettiğim bu koku neden kaynaklanıyor? Ve farklı yer ve markalardan almama rağmen aynı koku.. Edindiğim bazı güvenilir olmayan bilgilere göre hesaplı ürünlerde çürümeye yatkın bir sünger kullanıldığı için çürümemesi için bir kimyasal sıkılıyormuş? bu doğru mu doğruysa sıkılan kimyasal nedir insan sağlığı açısından değerlendirmiş oluruz..

Muhtemelen bu ürünleri üreten firmalara yakınlığı bilgisi olanlar cevap verebilir detaylı şekilde.. Umarım sorularıma cevap bulup bu konudan muzdarip olanlar detaylıca aydınlanırlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yaylı Yatak, Kanepe Sünger İçeren Ürünler ve Koku Problemi

Yeni aldığın yaylı yatak veya kanepe sünger içeren ürünlerden gelen rahatsız edici kokularla karşı karşıyaysan endişelenme. Bu yaygın bir problemdir ve birkaç basit adımla çözülebilir.

Yeni Yatağın Kokması Neden Olur?

Yeni yatakların kokmasının birkaç nedeni vardır:

• Kimyasal Uçucu Maddeler (VOC'ler): Yatak üretimi sırasında kullanılan köpükler, kumaşlar ve diğer malzemeler, "yatak kimyasal kokusu" olarak bilinen VOC'ler yayabilir.
    • Ambalaj Malzemeleri: Yataklar genellikle plastik veya naylonla paketlenir ve bu malzemeler de kokulara neden olabilir.

Kokuyu Giderme Yolları

Yeni yatak kokusunu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Havalandır: Yatağını veya süngerli ürünü birkaç gün boyunca açık havada havalandır. Pencereleri ve kapıları aç ve hava sirkülasyonu sağla.
    • Kabartma Tozu Kullan: Kabartma tozunu yatağın veya süngerli ürünün üzerine serpin ve birkaç saat bekletin. Kabartma tozu, kokuları emmede etkilidir. Ardından kabartma tozunu vakumla veya silerek çıkarın.
    • Havlu Havalandırma: İnce bir havluyu soğuk suya batırın, sıkın ve yatağın veya süngerli ürünün üzerine yayın. Havlunun kokuları emebilmesi için birkaç saat bekletin.
    • Sirke Çözeltisi: 1 litre suya 1 su bardağı sirke karıştırın. Bu çözeltiyi yatağın veya süngerli ürünün yüzeyine püskürtün ve kurumaya bırakın. Sirke, kokuları nötralize etmeye yardımcı olur.
    • Aktif Kömür Kullanımı: Aktif kömür, kokuları emmede mükemmeldir. Birkaç aktif kömür briketini bir beze sarın ve yatağın veya süngerli ürünün içine veya yakınına yerleştirin.

Kokuyu Giderme Süresi

Kokunun giderilme süresi yatağın veya süngerli ürünün boyutuna, kullanılan malzemelere ve kokunun yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Hafif kokular birkaç gün içinde giderilebilirken, daha yoğun kokuların giderilmesi birkaç hafta sürebilir.

Sonuç

Yeni yatak veya kanepe sünger içeren ürünlerden gelen kokular, yatak kimyasal kokuları ve ambalaj malzemeleri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu kokuları havalandırma, kabartma tozu, sirke çözeltisi veya aktif kömür kullanarak giderilebilir. Kokunun giderilme süresi değişmekle birlikte, sabır ve biraz çabayla kokuları ortadan kaldırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • demekki kimsenin başına gelmemiş ya da biz çok hassasız..
  • mustafa65333 M kullanıcısına yanıt
    aslında birçok kişinin başına bu sorun geliyor da, çözüm yolunu kimse bilinmediğinden yazma gereği duymadı sanırım.
    Benimde yeni aldığım sünger yatağımda koku var, kimyasal bir koku plastik kokusu gibi ama değil tarifi zor, petrol ürünü olduğu için bu koku geliyor havalandırdığımda geçeceği söylendi, bir hafta havalandırdım azaldı ama geçmedi.
    Varsa çözüm yolunu bilen, söylerse sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.