Şimdi Ara

Yazdırma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iş yerinde Toshiba e-studio 2550c yazıcı kullanıyoruz. Bu yazıcıda usb üzerinden yazı yazdırmak oldukça güç PC yazıcıyı tanımıyor çoğunlukla. PC ise lenovo tümleşik PC. Sorun kablodan olabilir diye birkaç kez farklı boyutlarda usb kablo denedik sonuç aynı. Sürekli tak çıkar yapıyoruz kabloyu yada yazıcıyı kapatıp açıyoruz tanıması için. İşyerindeki bilgi işlemci arkadaşlarda çözemedi sorunu. Yazıcı çok güzel fakat bu sorundan dolayı bir işe yaramıyor. Serviste çok ilgisiz kaç defa aradık ilgilenmedi acaba kronik bir sorun mu bu.

• usb çoklayıcı yada dönüştürücü kullanmadınız değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

usb çoklayıcı yada dönüştürücü kullanmadınız değil mi?

hayır sadece iki ucu da usb girişi olan kablo kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersencan

quote:

usb çoklayıcı yada dönüştürücü kullanmadınız değil mi?

hayır sadece iki ucu da usb girişi olan kablo kullandım.

pardon bir ucu lpt girişi tabiki. Sorun büyük ihtimal kablodan kaynaklı sanırım ama nasıl çözeceğiz bu işi çözecek kaliteli bir kablo lazım.
  • kabloda sorun yok.. ben bu sorunu yıllar önce yaşamıştım. cevap bulamadım.. sonunda paralel portu olan bir pc ye bağladım yazıcıyı. usb çevirici kullanmadım...
  • Sürücüsünü güncelle diniz mi? Güncellemedi iseniz sürücü buradan indirip kurun: >> Toshiba e-studio 2550c Sürücüsü <<

• quote:

kabloda sorun yok.. ben bu sorunu yıllar önce yaşamıştım. cevap bulamadım.. sonunda paralel portu olan bir pc ye bağladım yazıcıyı. usb çevirici kullanmadım...

eski sisteme döneceğiz yani :) yazıcıda pc de en son model ama işe yaramıyor yazık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kitapçık yazdırma sorunu..
    15 yıl önce açıldı
    Yazıcı Baskı önizleme sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Tarayıcı sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

Sürücüsünü güncelle diniz mi? Güncellemedi iseniz sürücü buradan indirip kurun: >> Toshiba e-studio 2550c Sürücüsü <<

sürücü güncel zaten hiç yazmıyor değil kafası eserse arada tanıyor yazıcıyı.

• yazıcı en son modelse neden Ağ dan bağlanmıyor :)
    neden yazıcının USB girişi yok hala eski portu kullanıyor..
    bu problem lpt portunu kullanmandan kaynaklanıyor.başka port kullanmanda sorun yaşamazsın
  • quote:

Arkadaşlar iş yerinde Toshiba e-studio 2550c yazıcı kullanıyoruz. Bu yazıcıda usb üzerinden yazı yazdırmak oldukça güç PC yazıcıyı tanımıyor çoğunlukla. PC ise lenovo tümleşik PC. Sorun kablodan olabilir diye birkaç kez farklı boyutlarda usb kablo denedik sonuç aynı. Sürekli tak çıkar yapıyoruz kabloyu yada yazıcıyı kapatıp açıyoruz tanıması için. İşyerindeki bilgi işlemci arkadaşlarda çözemedi sorunu. Yazıcı çok güzel fakat bu sorundan dolayı bir işe yaramıyor. Serviste çok ilgisiz kaç defa aradık ilgilenmedi acaba kronik bir sorun mu bu.

Arkadaşım sorun bağlantı kablolarında olabilir başka kablo denediniz mi?

Makinada arıza olduğunu sanmıyorum bağlantı sorunu var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 9 Haziran 2014; 17:06:49 >
  • quote:

yazıcı en son modelse neden Ağ dan bağlanmıyor :)
    neden yazıcının USB girişi yok hala eski portu kullanıyor..
    bu problem lpt portunu kullanmandan kaynaklanıyor.başka port kullanmanda sorun yaşamazsın

Ağdan diğer pc lerle normal internet ağı üzerinden bağlantı yapıyoruz. Bu pc başka internet hattına bağlı yani özel hat mecburen kablo usb ile bağlıyoruz. Ancak dediğin gibi usb girişide var ve onu denemedik kablo bulup onu denicem inşallah olur.
  • Sorun halloldu kablodan değilmiş ıp çakışması varmış.:)
  • quote:

Sorun halloldu kablodan değilmiş ıp çakışması varmış.:)

Yanılttı bizi 1 saat sonra kendi kendine usb hata verdi yine.
  • ayarları ss alalım..
  • Boşuna yorma kendini çözümsüz.. bir ucu usb bir ucu ltp kablolar verimsiz..sadece 1 saat düzelmesi ilginç bende sorun şu şekildeydi..
    bilgisayarı açıyorsun print gönderiyorsun yazıcı pasif.. usb kabloyu çıkarıp tekrar takıyorsun..kendi kendine yazdırmaya devam.. ogün artık sıkıntı yok. ertesi gün gene aynı..
  • Lpt'den bağlıyorum diyorsun, ip çakışması var diyosun, çelişkili -.-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twona -- 10 Haziran 2014; 17:25:46 >
  • bunu konuda birşey bilmiyorum ama yazıcı soketi pembe olan yer varmı varsa oraya tak driver yükle sonra olacaktır kabololarla uğraşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twona

Lpt'den bağlıyorum diyorsun, ip çakışması var diyosun, çelişkili -.-

bilgi işlemcinin söylediği buydu demek ki oda bilmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes yağmur

bunu konuda birşey bilmiyorum ama yazıcı soketi pembe olan yer varmı varsa oraya tak driver yükle sonra olacaktır kabololarla uğraşma

öyle bir giriş yok usb 2.0 ve usb 3.0 girişleri var
  • quote:

Boşuna yorma kendini çözümsüz.. bir ucu usb bir ucu ltp kablolar verimsiz..sadece 1 saat düzelmesi ilginç bende sorun şu şekildeydi..
    bilgisayarı açıyorsun print gönderiyorsun yazıcı pasif.. usb kabloyu çıkarıp tekrar takıyorsun..kendi kendine yazdırmaya devam.. ogün artık sıkıntı yok. ertesi gün gene aynı..

iki ucu usb kablo denedim az önce bunda tık yok hiç algılamadı. diğerinde usb hatası veriyordu en azından. çözümsüz şuan için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.