Şimdi Ara

kitapçık yazdırma sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
8.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok sayfalı bir pdf dosyası kitap olacak..
    a4 kağıt üzerine yatay yönde olmak üzere çift yönlü yazdırıyorum,yazıcının çift yönlü yazma özelliği yok. kitapçık modunu açtım yazıcı sayfaları 1-4 , 5-8 ,9-12 şeklinde dizayn ediyor
    soruma gelecek olursam kitabı yazdırırken bilgisayarda sorun oldu yeniden başlattım kaldığım sayfadan devam edemiyorum
    page from a sayfa nosunu giriyorum olmuyor
    pages e sayfa aralıklarını giriyorum olmuyor,kısacası yapamadım herşey çorba oldu.

• başka bir belge yazdırmayı denedin mi
  • aslında 1 seferde kesintisiz şekilde kitapçığı yazdırdırdığımda sorun yok,sorun kaldığım yerden devam etmek istediğimde çıkıyor kaldığın sayfa nosunu yazıyorsun bu sefer sayfa senkronizasyonları bozuluyor
    örn:

• askerdeyken surekli bu sekilde kitapcik hazirliyordum
    cok kez yarida kalmistim ve devam etmistim
    ortadan baslarken 4ün katları olan sayı yazıyorsun değil mi
  • PDF dosyalarını Kitapçık olarak yazdırma problemini tonerimi ve kağıtları feda ederek çözdüm :) Başkalarına da faydası olması dileğiyle açıklamak istedim ...

1.) Foxit reader programını yükleyin (adobe'den daha hızlı ve daha iyi program) internette türkçe yaması mevcut.

2.) Kitapçık olarak yazdıracağınız belgeyi çift sayfa olarak ayarlayın örneğin: 33 sayfalık belgeyse 1 ile 32 sayfa aralığını seçin çünkü tek rakam kitapçığı bozuyor. Artan son sayfayı daha sonra da yazdırabilirsiniz.

3.) Dosya yazdır menüsüne girdikten sonra sayfa aralığını belirliyoruz( çift sayı olmalı) ,

sayfa ters çevir kutucuğu boş olmalı ,
    ölçek türü: KİTAPÇIK
    ciltleme: SOL
    kitapçık altkümesi :ÖN
    olarak seçilerek sayfaların önyüzünün çıktısını alırız.

4.) Sayfaların arka yüzünü yazdırmak için çıkan sayfaları yazıcıdan çıktığı gibi tekrar tepsiye koyuyoruz sonra :

sayfa ters çevir kutucuğunu işaretliyoruz
    kitapçık altkümesi :ARKA
    olarak seçip çıktıyı aldıktan sonra örnek aldığımız 32 sayfalık pdf dosyasından 8 adet kağıttan oluşan kitapçığımız oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hll888

PDF dosyalarını Kitapçık olarak yazdırma problemini tonerimi ve kağıtları feda ederek çözdüm :) Başkalarına da faydası olması dileğiyle açıklamak istedim ...

1.) Foxit reader programını yükleyin (adobe'den daha hızlı ve daha iyi program) internette türkçe yaması mevcut.

2.) Kitapçık olarak yazdıracağınız belgeyi çift sayfa olarak ayarlayın örneğin: 33 sayfalık belgeyse 1 ile 32 sayfa aralığını seçin çünkü tek rakam kitapçığı bozuyor. Artan son sayfayı daha sonra da yazdırabilirsiniz.

3.) Dosya yazdır menüsüne girdikten sonra sayfa aralığını belirliyoruz( çift sayı olmalı) ,

sayfa ters çevir kutucuğu boş olmalı ,
    kitapçık altkümesi :ÖN
    olarak seçilerek sayfaların önyüzünün çıktısını alırız.

4.) Sayfaların arka yüzünü yazdırmak için çıkan sayfaları yazıcıdan çıktığı gibi tekrar tepsiye koyuyoruz sonra :

sayfa ters çevir kutucuğunu işaretliyoruz
    kitapçık altkümesi :ARKA
    olarak seçip çıktıyı aldıktan sonra örnek aldığımız 32 sayfalık pdf dosyasından 8 adet kağıttan oluşan kitapçığımız oluşuyor.

dostum teşekkür ederim sayende güzel bir bilgi öğrendim.

• Merhaba Arkadaşlar www.bilgilensene.com da elimden geldiğince faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazıcı Baskı önizleme sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yazıcımçift taraflı baskı yapabiliyor acaba çişft taraflı yazıcıda kitapçık nasıl basılıyor? yardımcı olabilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.