Şimdi Ara

YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.249
Cevap
109
Favori
651.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 2000sf
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. laser
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? hayır
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? doldurma
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) tercihen usb farketmez.

teşekkürler..
  • 1-fiyat aralığı (ve üst limit) 150 - 250
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 100
    3-çok fonksiyonlu mu Sadece YAZICI, siyah beyaz
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. özellikle LAZER
    5-Renkli çıktı gerekli mi HAYIR
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? Evet, kolay olursa kendim doldurmak istiyorum
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? WİFİ tercihimden dolayı hp p1102w güzel gibi geldi ama herhangi bir sınırlama yok, her turlu tavsiyeye açığım
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) KESİNLİKLE WİFİ olmalı
  • Ben de şöyle bir yardım isteyim.

1-fiyat aralığı (ve üst limit) 600tl civarı
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 150-200
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) çok fonksiyonlu
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. Özellikle resim baskılarına hangisi iyi gidecekse
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? Renkli şart
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? Bittiği zaman sıfırlarını alacağım.
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? Yok
    8-Fax özelliği isteniyor mu? Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) Wifi şart

Teşekkürler.
  • ben samsung clp 365 renkli yazıcıyı almayı düşünüyorum ancak bir sorum var.

toneri doldurulabiliyor mu?

ACİL YANIT BEKLİYORUM

LÜTFENNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

anafor

sizede şunları inceleyin derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Lazer%2520%25C3%2587ok%2520Fonksiyonlu%2520Yaz%25C4%25B1c%25C4%25B1/samsung-scx3405-scx3405-yazici%2C-tarayici%2C-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=60459&ref=akakce&v=1.16.2

http://www.vatanbilgisayar.com/xerox-3045b-workcentre-3045b-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=58450

samsung a dolum yaptırarak kullanıyorduk daha alt modellerden birisi.
    xerox parça olarak pahalı olan anca performansını beğendiğim bi üründür. Kolay arıza yapmaz diyebiliyorum.

Bilgisayar alımsatımı yapan ve bununla uğraşan yerler dahaçok samsung a dolum yapmayı biliyor sanırım. Ancak bu dolum yapacak kişiyede bakar.
    Daha önce xerox a dolum yaptırmadım o yüzden bişey diyemem. Sürekli yaptığınız biyer varsa sorun.

quote:

1-fiyat aralığı (ve üst limit)---üst limit 350TL
    2-aylık ortalama çıktı sayısı---800 sayfa
    3-çok fonksiyonlu mu---evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz---lazer istiyoruz
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir)--- hayır (renkli hiç kullanmayacağız)
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?--- dolduracağım
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı---kartuş ya da toner konusunda satın alma, doldurma da problem yaşamayacagım firmalar iyi olur.
    8-Fax özelliği isteniyor mu?---gerek yok.
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi)---farketmez

Üstad merhaba, Cevabınız için çok teşekkürler, 600x600 dpi çözünürlükten daha iyi bir çözünürlükte çok fonksiyonlu bir lazer yazıcı tavsiye edebilirmisiniz?
    Brother marka yazıcıların tonerlerini doldurmak için yazılım atma , resetleme vs gibi işlemler yapmadanevde kendimiz dahi yapabiliriz vs deniyor. Pek yazıcıdan anlamadığım için soruyorum hocam. Acaba en ucuz toner doldurma yöntemi hangisidir? HAngi yazıcı bize bunu sağlar.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Isaac Newton

1-fiyat aralığı (ve üst limit) 400tl
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? hayır

teşekkürler..

Hocam merhaba, yukarıda bende sormuştum ancak kendimde biraz araştırma yaptım. Lexmark x364 modeli fiyat olarak biraz limitiniz üstünde ama 9000 baskı alınabilen toneri var ve dolum yapılabiliyor. Muadil toneri 120 tl civarı dolumu da 75 tl sadece çıktı maliyetini hesaplayınca 0,015 gibi bir rakam oluyor. Gayet iyi gibi geldi bana. bi araştır istersen . Bende hala araştırıyorum ve aldığım zaman burdan paylaşırım.
    Aylık çıktı adetiniz fazla olduğundan iletmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alekto4

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Isaac Newton

1-fiyat aralığı (ve üst limit) 400tl

teşekkürler..

Hocam merhaba, yukarıda bende sormuştum ancak kendimde biraz araştırma yaptım. Lexmark x364 modeli fiyat olarak biraz limitiniz üstünde ama 9000 baskı alınabilen toneri var ve dolum yapılabiliyor. Muadil toneri 120 tl civarı dolumu da 75 tl sadece çıktı maliyetini hesaplayınca 0,015 gibi bir rakam oluyor. Gayet iyi gibi geldi bana. bi araştır istersen . Bende hala araştırıyorum ve aldığım zaman burdan paylaşırım.
    Aylık çıktı adetiniz fazla olduğundan iletmek istedim.

evyallah kardeş sağolasın şimdi bakıcam bende dediğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Isaac Newton -- 23 Ekim 2012; 8:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anafor

quote:

anafor

www.vatanbilgisayar.com
    XEROX WORKCENTRE 3045B FOTOKOPİ, TARAYICI, LASER YAZICI - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/xerox-3045b-workcentre-3045b-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=58450

xerox parça olarak pahalı olan anca performansını beğendiğim bi üründür. Kolay arıza yapmaz diyebiliyorum.

Bilgisayar alımsatımı yapan ve bununla uğraşan yerler dahaçok samsung a dolum yapmayı biliyor sanırım. Ancak bu dolum yapacak kişiyede bakar.
    Daha önce xerox a dolum yaptırmadım o yüzden bişey diyemem. Sürekli yaptığınız biyer varsa sorun.

quote:

5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir)--- hayır (renkli hiç kullanmayacağız)
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı---kartuş ya da toner konusunda satın alma, doldurma da problem yaşamayacagım firmalar iyi olur.

Üstad merhaba, Cevabınız için çok teşekkürler, 600x600 dpi çözünürlükten daha iyi bir çözünürlükte çok fonksiyonlu bir lazer yazıcı tavsiye edebilirmisiniz?
    Brother marka yazıcıların tonerlerini doldurmak için yazılım atma , resetleme vs gibi işlemler yapmadanevde kendimiz dahi yapabiliriz vs deniyor. Pek yazıcıdan anlamadığım için soruyorum hocam. Acaba en ucuz toner doldurma yöntemi hangisidir? HAngi yazıcı bize bunu sağlar.

Teşekkürler

Çoğu yazıcı için resetleme yazılımları ve muadil kartuşlar mevcut. Dolum ise hemen her yazıcıya yapılabiliyor artık. Ben Canon MP250 yazcıma bile bi yazılım buldum. Nekadar kullanabildim tartışılır tabi ama çoğu için bulunuyor. Çok kullanılan tercih edilen modellerde özellikle butür yazılımları bulmak daha kolay oluyor. Ben xerox a dolum yaptım samsung a ise sürekli yaptırırdık iş yerimizde.
    Brother larla fazla ilgilenmedim ancak gördüğüm kadarı ile gözde bi marka. Forumda konusu vardı galiba bi araştırıp bul istersen. Kullanıcı için daha kolay olduğunu kavrarsan ve memnun ise alanların çoğu brother alırsın. Ama bişeyi alırkende okadar korkmana gerek yok alırsın tecrübe olur.

Tarama çözünürlüğü daha yüksek bişey bulmak biraz zor olabilir bu limtle ama aklında bulunsun bi kaç link veriyim.

(drum ile toner ayrı)

Bu modelde doldurmak birazdaha zor olabilir. drum tümleşik diye biliyorum. Ancak orjinal toner alarak bile 3 ay kadar idare edebilirsin.

bu toneri

http://www.buroteknik.com/Xerox-106R02182-Phaser-3010-3040-WC-3045-Siyah-Toner_22420.html#0?ref=akakce&v=1.89.9

buda muadil toneri

https://www.hizlitoner.com/Products/XEROX-106R02182-Phaser-3010-3040-WC-3045-Muadil-Toner-542.html

eğer dolumu başkasına yaptırırsan 50 TL ye mal olur kapıya teslim. Muadil alıp kendin doldurursan çok daha ucuza gelir.

Ancak orjinal tonerini bulmak zor. Bunun yerine orjinaline yakın kalitede xerox toner tozu kullanılabilir.

muadil toner ne işe yarar ?
    Yazıcıların orjinal toner bitti firmadan yenisini al yoksa çalışmam tarzı yaklaşımını değiştirir öncellikle. Üzerinde bulunan autoreset chip sayesinde yazıcı toneri her zaman orjinal ve tam dolu olarak algılar.

• arkadaşlar sx235 alacam, yalnız dolan kartuş için mürekkep almak lazım... bi baktım onun da çeşidi var, yok durabrit yok cessessor yok ocp, hangisini alacaz bunların ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

arkadaşlar sx235 alacam, yalnız dolan kartuş için mürekkep almak lazım... bi baktım onun da çeşidi var, yok durabrit yok cessessor yok ocp, hangisini alacaz bunların ya...

orjinali durabrite mürekkep kullanır. durabiret alırsan orjinale daha yakın sonuçlar elde etmen mümkün.
    Durabrite al istersen. İster cessesor dan ister goprintten al ister başka bi yerden. OCP mürekkeplerinde çok kaliteli olduğunu söylerler.

Durabrite bildiğim kadarı ile pigment bazlı. Burda amaç çabuk dağılmaması orjinal halinden uzaklaşmaması. Her nedense bu forumda durabrite in fotograf için uygun olmadığını duydum. Ancak orjinal pigment bazlı bir durabrite mürekkebin fotograf için uygun olmamasına pek anlam veremedim. Epson amacına ulaşamadımı yoksa diye düşünüyorum. Renklerin solmaması dağılmaması hedefine ulaşmış anca yeterince canlı olması konusunda başarıya ulaşmamış gibi görünüyor. Ancak bişey kaybedeceğini sanmam. az miktar durabrite alırsın bolbol kullanırsın sonra az miktar claria alırsın birde onu kullanırsın bastığın fotografları karşılaştırırsın yakın zaman içinde kendi kararın oluşur. Renklerin solmaması gerçeğe yakın ve canlı olması gibi etkenleri değerlendirebilirsin. Fotograf kağıtlarınıda farklı alırsın küçük paket halinde en uygun mürekkebe en uygun kağıdıda görmüş olursun. Ancak uygun ve kaliteli fotograf kağıdı kullanmakta fayda var çünkü mürekkep kadar kağıtta etken olacaktır diye düşünüyorum.

Belki sana yardımcı olur.

Tech Rehberyoutube
    Durabrite vs Claria (Black)
    http://www.youtube.com/watch?v=4JcPhtZYwFY

Buradan şu sonuç çıkar ister dye bazlı alırsın fotograf kağıdına dikkat ederek uzun süre koruma sağlamaya çalışır ve canlı renkler elde edersin.

İster durabrite alırsın biraz daha mat olan ancak uzun süre dayanan fotograflar elde edersin.

Ancak doğru ayarlarda istediğin sonuca yakın fotograflar elde edebilirsin. Yukarıdaki cümlemi tekrar ediyim : az miktar durabrite alırsın kullanırsın sonra az miktar claria alırsın birde onu kullanırsın bastığın fotografları karşılaştırırsın yakın zaman içinde kendi kararın oluşur.

Forumdaki şu konuya bir gözat ve firmayı kendin seç. Yalnız bazı firmalar kullanıcı gibi girip yanlış bilgilerle kendilerine yönlendirme yapabiliyorlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_34648477/mpage_8/key_/tm.htm

• 1-fiyat aralığı (ve üst limit) 400
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 100-200
    3-çok fonksiyonlu mu evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi hayır
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? evet
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?yok
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) wifi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anafor

quote:

anafor

www.vatanbilgisayar.com
    XEROX WORKCENTRE 3045B FOTOKOPİ, TARAYICI, LASER YAZICI - Vatan Bilgisayar

quote:

Teşekkürler

Çoğu yazıcı için resetleme yazılımları ve muadil kartuşlar mevcut. Dolum ise hemen her yazıcıya yapılabiliyor artık. Ben Canon MP250 yazcıma bile bi yazılım buldum. Nekadar kullanabildim tartışılır tabi ama çoğu için bulunuyor. Çok kullanılan tercih edilen modellerde özellikle butür yazılımları bulmak daha kolay oluyor. Ben xerox a dolum yaptım samsung a ise sürekli yaptırırdık iş yerimizde.
    Brother larla fazla ilgilenmedim ancak gördüğüm kadarı ile gözde bi marka. Forumda konusu vardı galiba bi araştırıp bul istersen. Kullanıcı için daha kolay olduğunu kavrarsan ve memnun ise alanların çoğu brother alırsın. Ama bişeyi alırkende okadar korkmana gerek yok alırsın tecrübe olur.

Tarama çözünürlüğü daha yüksek bişey bulmak biraz zor olabilir bu limtle ama aklında bulunsun bi kaç link veriyim.

(drum ile toner ayrı)

Bu modelde doldurmak birazdaha zor olabilir. drum tümleşik diye biliyorum. Ancak orjinal toner alarak bile 3 ay kadar idare edebilirsin.

bu toneri

http://www.buroteknik.com/Xerox-106R02182-Phaser-3010-3040-WC-3045-Siyah-Toner_22420.html#0?ref=akakce&v=1.89.9

buda muadil toneri

https://www.hizlitoner.com/Products/XEROX-106R02182-Phaser-3010-3040-WC-3045-Muadil-Toner-542.html

eğer dolumu başkasına yaptırırsan 50 TL ye mal olur kapıya teslim. Muadil alıp kendin doldurursan çok daha ucuza gelir.

Ancak orjinal tonerini bulmak zor. Bunun yerine orjinaline yakın kalitede xerox toner tozu kullanılabilir.

muadil toner ne işe yarar ?
    Yazıcıların orjinal toner bitti firmadan yenisini al yoksa çalışmam tarzı yaklaşımını değiştirir öncellikle. Üzerinde bulunan autoreset chip sayesinde yazıcı toneri her zaman orjinal ve tam dolu olarak algılar.

Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: goldinkbilişim

Yazıcı tavsiyesi almak isteyenler öncelikle şağıdaki konulara açıklık getirebilirlerse yardımcı olmaya çalışırız.

1-fiyat üst limit)............................................................................:
    2-aylık ortalama çıktı sayısı............................................................:
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili)....:
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz.........................:
    5-Renkli çıktı gerekli mi?................................................................:
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?.............:
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?...................:
    8-Fax özelliği isteniyor mu? ............................................................:
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ......................................:

bu sorulara cevap vererek tavsiye isterseniz yardımcı olmaya çalışacağız...

Not 1: Lütfen PM atmayın. bu konudaki PM lere cevap verilmez.
    Not 2: Yazıcı karşılaştırma ve uygun yazıcıyı bulma konusunda göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sitede " YAZICI EKSPERİ" kategorisi oluşturuldu. Sitede bulunan Sağ taraftaki menüden yazıcıları özelliklerine göre seçebileceksiniz. Not: Bu bilgiler tavsiye niteliğindedir. ve bir yanlışlık olması durumunda lütfen bizi bilgilendirin. henüz listelenmemiş yazıcılar mutlaka olabilir, o nedenle şimdiden özür dileriz.
    1- 400-600 TL
    2- 1000
    3- Çok fonksiyonlu
    4- İnkjet
    5- Renkli çıktı gerekli.
    6- Dolum sistemli
    7- Yok
    8- Farketmez.
    9- Wifi

Not: A3 baskı alabileceğimiz bir makine olsun. Hızlı da olsun.

Şimdiden teşekkürler..

• quote:

anafor

Orada orjinal tonerini bulmak zor demişim yanlışlık olmuş toner tozu diyecektim. Yoksa toneri çokca bulunur muadil toneri de. Çünkü takıp çıkarması çok basit bi ürün. Bi kapak takmak kadar basit.

Konuyu açan arkadaştanda özür diliyourm firma adına açılmış bende burda yazıp çizdim epey kusura bakmasınlar artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizAxL

1- 400-600 TL
    2- 1000
    3- Çok fonksiyonlu
    4- İnkjet
    5- Renkli çıktı gerekli.
    6- Dolum sistemli
    7- Yok
    8- Farketmez.
    9- Wifi

Not: A3 baskı alabileceğimiz bir makine olsun. Hızlı da olsun.

Şimdiden teşekkürler..

• evde kullanmak için kablosuz bir model arıyorum çok kullanmıyorum ayda en fazla 50 çıktı alıyorum bu model nasıl Veya sizin öneriniz varmı ? bunun kartuşu dolum yapılabiliniyormu ben yapmakla uğraşmam dolumcularda doldurturum onlar doldurabilirmi?

www.vatanbilgisayar.com
    DESKJET 3515 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-cz279c-deskjet-3515-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=62350

• 200 tl altı özellikle fotoğraf çıktısı almak için yazıcı arıyorum. Günlük kullanım için lazer yazıcım var. Ethernet yada WiFi bağlantısı olması işime yarar.
    Aylık en fazla 100 çıktı alırım. Marka olarak HP hariç diğer kaliteli markalar olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jubleo

evde kullanmak için kablosuz bir model arıyorum çok kullanmıyorum ayda en fazla 50 çıktı alıyorum bu model nasıl Veya sizin öneriniz varmı ? bunun kartuşu dolum yapılabiliniyormu ben yapmakla uğraşmam dolumcularda doldurturum onlar doldurabilirmi?

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-cz279c-deskjet-3515-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=62350

İki kartuşlu modellerden uzakdurda ne yaparsan yap.

• 1-Herhangi bi fiyat araligim yok ama evde kullanacagim icin cok pahali birsey alamaya gerek oldugunu dusunmuyorum.
    2-Ogrenciyim 50-200 arasi degisebilir
    3-çok fonksiyonlu
    4-Lazer veya inkjet hakkinda bilgim yok ama inkjet daha uygun sanirim
    5-Renkli çıktı gerekli
    6- Kartuş ya da tonere dolum farketmez orjinalde kullanabilirim
    7-Tercihim marka model yok.
    8-Fax özelliği istenmiyor
    9- Bağlantı türü tercihi usb,wifi daha iyi olur sanirim

Soyle birseyler buldum.Sanirim en iyileri canon gibi.Birde mac kullanicisiyim uyum problemi olmasin istiyorum.Simdiden tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Àhmet

1-Herhangi bi fiyat araligim yok ama evde kullanacagim icin cok pahali birsey alamaya gerek oldugunu dusunmuyorum.
    2-Ogrenciyim 50-200 arasi degisebilir
    3-çok fonksiyonlu
    4-Lazer veya inkjet hakkinda bilgim yok ama inkjet daha uygun sanirim
    5-Renkli çıktı gerekli
    6- Kartuş ya da tonere dolum farketmez orjinalde kullanabilirim
    7-Tercihim marka model yok.
    8-Fax özelliği istenmiyor
    9- Bağlantı türü tercihi usb,wifi daha iyi olur sanirim

Soyle birseyler buldum.Sanirim en iyileri canon gibi.Birde mac kullanicisiyim uyum problemi olmasin istiyorum.Simdiden tesekkurler.

http://www.hepsiburada.com/liste/hp-deskjet-5525-fotokopi-tarayici-wifi-yazici-cz282c/productDetails.aspx?productId=bd301533&categoryId=4

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-pixma-mg6250-fotokopi-tarayici-yazici/productDetails.aspx?productId=bd730091&categoryId=5

http://www.hepsiburada.com/liste/hp-envy-110e-fax-fotokopi-tarayici-yazici-cq809b/productDetails.aspx?productId=bd730022&categoryId=4

http://www.hepsiburada.com/liste/epson-sylus-photo-px830-fwd-faks-fotokopi-tarayici-wi-fi-photo-yazici/productDetails.aspx?productId=bd730021&categoryId=4

bütçen müsaitse px830 şu an yazıcı piyasasının en güzel aletidir her bir işini görürsün bu aletle üstelik inanamayacağın kadar güzel fotoğraflarda basarsın eğer fax ve adf(çoklu tarama) özelliklerine ihtiyacın yoksa px730 al px830'da bulunan fax ve adf dışında aynı makinelerdir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.