Şimdi Ara

Yazıcıda kağıt sıkışması sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , yaklaşık 3-4 yıldır kullandığım Samsung ML-1660 yazıcımda son bir aydır tuhaf bir problem yaşıyorum.

Örneğin 5 sayfalık bir word dosyasını yazdırmak istiyorum. Bu durumda yazıcım ilk sayfayı yazdırmayı bitirmeden 2.sayfayı çekiyor ve bu sayfa henüz yarısındayken direk sıkışma yapıyor. Sıkışan kağıtta ise herhangi bir baskı olmuyor sadece boş kağıdı çekip biraz buruşturarak sıkıştırıyor. Bu durum 3-4 sayfa yazdırdıktan sonra da tekrarlanabiliyor, yazdırma işleminin en başında da..

Farklı formatlarla ( word -pdf ) ve farklı kağıtlarla deneme yaptım ; sonuç hep aynı. Yazıcı bir kağıdı komple yazdırmadan diğerini çekiyor ve hata verip sıkışıyor. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Yazıcının sensörlerinde arıza meydana gelmiş veya sensörler tozlanmış olabilir.Yazıcının tozunu aldıktan sonra biraz sarsıp kaba kuvvet uygulayın.Ayrıca kağıtları tepsiye düzgün bir şekilde (buruşuk veya kenarı kıvrılmış kağıt olmasın) yerleştirin.En son firmware update yapmayı denersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Yazıcının sensörlerinde arıza meydana gelmiş veya sensörler tozlanmış olabilir.Yazıcının tozunu aldıktan sonra biraz sarsıp kaba kuvvet uygulayın.Ayrıca kağıtları tepsiye düzgün bir şekilde (buruşuk veya kenarı kıvrılmış kağıt olmasın) yerleştirin.En son firmware update yapmayı denersiniz.

Hocam tekrardan merhaba, yazıcıda söylediğiniz uygulamaları yaptım. Öncelikle erişebileceğim her yerini güzelce sildim ve temizledim. Güncel driver sürücüsünü de kurdum. Fakat değişen hiçbir şey yok. Farklı bilgisayarda farklı kağıtlarla deniyorum; sonuç yine aynı. 1 veya 2 kağıt çıkarıyor ; 2. kağıt çıkmadan 3.sünü çekiyor ve onu sıkıştırıp hata veriyor . Bu döngü aynen devam ediyor.

Burada dikkatimi çeken bir şey oldu ; ilk fotoda kırmızı içine aldığım tırnak yazdırma işleminden sonra ok yönünde dönmüş ve yana yatmış oluyor. Sizce bu tırnaktaki hareketin sıkışma ile bir alakası olabilir mi ? Yazıcının içini gören 2 foto daha yüklüyorum , sizce sıkıntı hangi bölgede olabilir ?

• NewAqePrince N kullanıcısına yanıt
    İlgisi olabilir hocam.Tahminimce dediğiniz parçada bir yatma veya eğilme olmamalı.Kırmızı olan merdane olduğuna göre gösterdiğiniz kısım da onun karşısına gelen diğer merdane.Kağıdı almayı sağlayan parça o mu bilmiyorum ama kağıdı düzgün şekilde hareket ederek baskı işlemine sokan parça o.Eğer onda bir arıza var ise baskı işlemi bu yüzden aksıyor olabilir.
  • Merhabalar yazıcıda bir stoplayıcı bulunmaktadır.Birinci kagıdı çektikten sonra kaldırmış olduğu üniteyi tekrar yerine indirip durması gerekmektedir.Muhtemelen sizin cihazda durmadığı için birinci kağıdı fırının orta kısmında sıkıştırıp 2 kağıdı tonerin altında bırakmaktadır.Çözüm sağlanmadıysa yardımcı olayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hpservis

Merhabalar yazıcıda bir stoplayıcı bulunmaktadır.Birinci kagıdı çektikten sonra kaldırmış olduğu üniteyi tekrar yerine indirip durması gerekmektedir.Muhtemelen sizin cihazda durmadığı için birinci kağıdı fırının orta kısmında sıkıştırıp 2 kağıdı tonerin altında bırakmaktadır.Çözüm sağlanmadıysa yardımcı olayım

Merhabalar , hocam maalesef çözüm sağlanmadı , hala sorun devam ediyor. Yazıcıyı temizledim , driveri güncelledim ama bir türlü sorunu halledemedim :( Anca kağıtları elimle tutarak yazdırıyorum , bıraktığım anda 2. kağıdı çekiyor. Sürekli kağıt çekme sesi geliyor zaten. Şu aşamada ne yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewAqePrince -- 7 Eylül 2016; 10:49:44 >
  • 3-4 yıldır çalışması çok bile. Artık onun ömrü dolmuş yenisini alın demek istiyor size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

3-4 yıldır çalışması çok bile. Artık onun ömrü dolmuş yenisini alın demek istiyor size.

Hocam artık iflah olmaz mı diyorsunuz
  • o resimde işaretlediğin parçalarda reçine bulaşığı varmı kontrol et bi ısınınca reçine eriyor kağıt reçineye yapışıp buruşuyor sonra sıkışma başlıyor.
    değilse çıkışta ki sensor koluna bak.
    yazıcıyı yazdırmak için pc ye bağlamana gerek yok yazıcı açıkken üstündeki butona basılı tutunca test baskı verir.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba . Geçen hafta yazıcıyı bir tamirciye verdim . Görevli kişi, yazıcının kağıt alma ünitesinin - sensörlerinin bozulduğunu , bunların değişmesi gerektiğini ve yazıcının genel bir bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu işlemler için benden 80 TL ücret talep etti. Ücreti fazla bulduğumdan , tamir ettirmedim. Sizce bu sorunu daha az bir miktara halledebilir miyim ? Yoksa yeni yazıcı mı alayım *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewAqePrince -- 3 Ekim 2016; 23:44:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.