Şimdi Ara

yazıcılar açık mı kalmalı?kapatılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yazıcılar eger cok kullanılmıyorsa açık mı bırakılmalı yoksa kapatılmalı mı? bazı yerlerde yazdıjklarına gore yazıcıyı her açıp kapadıgınızda yeni murekkebi kafaya göderiyormuş bu da her actıgımızda bi suru murekkep akybı demek oluyor bu olay dogrumudur?

yazıcım CANON MP510 bu olay benım yazıcı da gecerlimidir? cok naidr kullanıyorum sğrekli yazıcının açık kalması ne deerece dogrudur? bilenler pls

• ANLAŞILAN KİMSE BU KONUDAN HABERDR DEGIL
  • ne alakası var eğer öle bişi olsa mürekkep nere idio attaamı gidio ya da ayaklanıp yürüyüp gidiomu??

benim düşüncem bilimsel değill
  • Evet ben de katiliyorum konuyu acan arkadasa.Bu durumda ne yamap gerekir,hep acik mi biraksak,kullanacagimiz zamn mi acsak,hangisi saglikli hem cihaz icin,hem de cuzdanimiz icin?
  • arkadaşım yazıcının açık kalmasının bir sakıncası yok. zaten belli bir süre kullanmayınca ortalama 8 dk dır makina kendini sleep moduna alır buda enerji tasarufu yapar. kendi kullandığım yazıcı 365 gün 24 saat açıktır elektrik kesintileri haricinde..
  • Merhaba arkadaşlar,

Tarayıcı ünitesine sahip yazıcıların sürekli açık kalması ani elektrik kesintileri veya ani elekrik yükselmesinde cihazın en hassas noktası olan tarayıcıyı yıpratıyor.Tarayıcı unitesi bulunmayan yazıcılar belli bir sure sonra (cogu cihazda 8-10 dakika arasında) kendini sleep moda çekerek elektrik harcamasını azaltıyor.İnkjet cihazları uzun süre kullanmayacaksanız kapatmanızda fayda var.Yazıcı açık kaldıkça kartuşların en altında bulunan ve mürekkebin ısınarak kağıda enjekte edilmesini sağlayan unite sürekli olarak hazır konumda kaldığından kartuşların içindeki mürekkep topaklanarak tıkanabiliyor.Mümkün mertebe uzun süre kullanılmayacak cihazın /1 aydan uzun süre gibi) kartuşlarının çıkarılarak alt kısımlarının kapatılması uygun olur.(hava gecirmeyen kucuk kilitli poset mumkunse)
  • bilgi icin tesekkurler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem hep açık mı kalmalı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazıcıyı her açtığınızda (mürekkepli) kartuşun kafasını temizler ve mürekkep verir.ben bi ara merak edip söktüm yazıcıyı sağ tarafta mürekkepten bi tepecik oluşmuş. iki belkide 4 kullnımlık mürekkep yatıyodu orada. açmayın diyemicem açmayınca da mürekkep kuruyo.. heheh her halükarda satanlar kârda.....
  • teknolojiyle ilgili bi dergide okuduğuma göre bu tür aletler bekleme konumundayken bile %40 civarı elektrik harcıyormuş.en sağlıklısı birkaç saat bile yazmaya ara verecekseniz yazıcıyı kapatın.günlerce duracaksa kartuşun deliklerinin tıkanmaması için azda olsa bi şey yazdırın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: debesh

yazıcıyı her açtığınızda (mürekkepli) kartuşun kafasını temizler ve mürekkep verir.ben bi ara merak edip söktüm yazıcıyı sağ tarafta mürekkepten bi tepecik oluşmuş. iki belkide 4 kullnımlık mürekkep yatıyodu orada. açmayın diyemicem açmayınca da mürekkep kuruyo.. heheh her halükarda satanlar kârda.....

Kesinlikla katiliyorum. Yazicinizi standby konumunda birakin. Cektigi elektrik 3 watt bile degil, uzerindeki isik yaniyor sadece. Tamamen kapatirsaniz her actiginizda iki saat kafa temizleme islemi yapiyor ve kartusun murekkebini bitiriyor. Fakat ucuz kartus ve murekkep cozumu istiyorsan;
    Tanesi 11 YTL den 6 renk kartus aldim. Hangisi biterse doldurup doldurup kullaniyorum.
    Su ana kadar uretilmis en sorunsuz ve ucuz kartus çözümü. Murekkepler de 1. sinif fotograf murekkepleri.
    ADI : DOLAN KARTUŞ ADRESİ :www.DolanKartus.com

• ARKADAŞIM BEN BİLGİSAYAR ÖĞRENCİSİYİM VE YAZICILARIN ÇALIŞMA PRENSİBİNİ ADIM GİBİ BİLİYORUM BEN SANA AÇIK TUTMA DERİM AMA EN AZ HAFTADA BİR GÜN YAZICIDAN ÇIKTI AL AKSİ TAKDİRDE MÜREKKEP KURUYABİLİYOR.
  • mürekkep püskürtmeli ürünlerin açık kalmasını öneririm. kartusların kurumasını önleyecektir. laser yazıcılar için farketmicektir bu durum.
  • ben lazer aldım günde 3-4 çıktı alabiliyorum 1 dakika falan kullanıyorum yani açıkmı kalmalı kapalımı geri kalan zamanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim321 -- 26 Nisan 2009; 20:13:41 >
  • 2007-2008-2009 a kadar sarkmış ,kullanılmayacaksa neden açık kalsınki ?
  • Bende hp 1015 aldım dün.Önceden fax,tarayıcı,fotokopi ve yazıcı özelliği olan hp bi cihazım vardı ancak 2-3 ay da bir çıktı alıp kullanıyordum.Her işim düştüğünde açıyodum sonra kapatıyodum ama aldıktan 6 ay sonra bozulmalar başladı ve kartuşlarım kuruma sorunu oldu en az 4-5 kere servise gönderdim ve 50 tl üzerinde para harcadım.Zaten fax,taraycı,fotokopi özelliklerini kullanmadığım içn ayrı bi pişmadım sadece çıktı alıyordum.200 TL ye almıştım o cihazı ama en son bozulduğunda ana kasası bozulmuş ve 130 tl fiyat çektiler yeni cihaz al dediler bende yeni cihaz olarak hp 1015 aldım sadece yazıcı özelliği var ve çok hafif ve portatif 70 tl ye aldım ve çok memnunum.aldığımdan beri hala açık ve hep açık bırakacağım Çünkü hep açık kalması kartuşların kurumasını engelleyecek ve cihazım bozulmayacak....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.