Şimdi Ara

Yazılım Geliştirme Bölümünün Gidişatı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya
    Yani bu forum neydi neoldu gibi konusmaya gerek yok. Boyleydi boyle de olacak. Eksilen artan birsey yok.

yani nitelik değil nicelik önemli. sayfada 20 reklam olması da yeterince izah ediyor.
    az önce baktım bu DH nedir diye. adres: "... No: 11/39-42" yani 4 daire tutmuşlar. Ltd şirket. maaşlı 20 kişi görünüyor. kaba hesapla her ay min 25-30bin tl ciro yapması lazım. bu nasıl olacak? herhalde relational calculus, finite automata, turing machine gibi konularla değil.
    (DH forum sorumlusuna: bak yeni keyword'ler kullandım, page rank'in arttı, hadi gene iyisin )

Sesli güldüm.

• merhaba,

uzun zamandır yazılım işindeyim, bu işe başlayacak olan herkese ilk tavsiyem herşeyden önce ingilizce öğrenmesi. sebebi de türkçe içerik üretmeye hepimizin deli gibi üşenmesi ( kendim de dahil buna ) mümkün olduğu kadar da türkçe içerik yaratan insanları desteklemeye çalışıyorum.
    içerik üretemediğim için de bazen buraya, bazen de btsoru'ya bakıp elimden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ki en azından cevaplar az da olsa kaynak oluştursun. ama en büyük sorun insanların tembelliği.

zamanla işe alım sürecinde masanın alım yapan tarafına geçtim. her yıl 1 junior arkadaş almak için görüşmeler yapıyorum, hadi burada her çeşit insan var profesyoneli, öğrencisi, meraklısı vs. vs. belirli bir olgunluk/kalite beklemek gerçekçi değil ama yazılım işini meslek olarak seçmiş, hayatını bundan kazanmak isteyen arkadaşlarda bile inanılmaz tembellik var, hatta ciddiyetsizlik var. burada da olması çok normal geliyor bana.

bu kadar şikayet yeter, ne yapabiliriz diye fikir yürütecek olursam.

- böyle gelmiş, böyle gider diyerek boşverebilirsiniz.
    - ciddiye almadığınız, zaman/emek harcanmaya değmeyecek postlara cevap yazmazsınız ( ben bunu yapıyorum genelde )
    - insanları eğitmeye/yönlendirmeye çalışırsınız ve yabancı forumlarda bu işlerin nasıl yapıldığını anlatırsınız
    - moderasyon çok sıkı tutulur, çöp içerik/post yapanlar forumdan uzaklaştırılır.

bunlar dışında şimdilik aklıma bir şey gelmiyor.

• Sizler işi biliyorsunuz sanırsam bir soum olucak. Alakasız olabilir konuyla fakat konu açsam ne cevap gelir ne birşey. Herneyse..

Şu an son senenin son döneminde bilgisayar programcılığı okuyorum. Proje verildi herkese. Bende ileride masaüstü ticari yazılımlar ve oyun programlama dalında ilerlemeyi düşündüğümden bana yararlı gelebilecek olan sinema satış ve rezervasyon sistemi projesini aldım. Fakat sık kullanılan ve okulda öğretilmeyen WPF ile tasarım yapmam gerekecek. Piyasada türkçe olarak 2 kitap vardı ve yetersiz buluyorlardı. Bende şüpheliyim böyle diyince. Alsam mı, bana bi katkısı olur mu diye düşünüyorum. Sizlerin önerdiği WPF kaynağı var mı? Bir de ilk defa proje yaptığımdan nerden başlayacağımı bilmiyorum. Sizin tavsiyeleriniz neler, proje sürecini nasıl planlamalıyım? Bunlar hakkında bilgi verirmisiniz? Ve ya farklı bir konuda ya da özel mesaj yoluyla bana proje için yardımcı olabilirmisiniz? Ben hazır bilgiler istemiyorum, tecrübeli insanların bana yol göstermesini istiyorum. Bana nasıl bir yol izlememi, neye bakınmam gerektiği hakkında yol gösterirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: lenitolepe

Sizler işi biliyorsunuz sanırsam bir soum olucak. Alakasız olabilir konuyla fakat konu açsam ne cevap gelir ne birşey. Herneyse..

Şu an son senenin son döneminde bilgisayar programcılığı okuyorum. Proje verildi herkese. Bende ileride masaüstü ticari yazılımlar ve oyun programlama dalında ilerlemeyi düşündüğümden bana yararlı gelebilecek olan sinema satış ve rezervasyon sistemi projesini aldım. Fakat sık kullanılan ve okulda öğretilmeyen WPF ile tasarım yapmam gerekecek. Piyasada türkçe olarak 2 kitap vardı ve yetersiz buluyorlardı. Bende şüpheliyim böyle diyince. Alsam mı, bana bi katkısı olur mu diye düşünüyorum. Sizlerin önerdiği WPF kaynağı var mı? Bir de ilk defa proje yaptığımdan nerden başlayacağımı bilmiyorum. Sizin tavsiyeleriniz neler, proje sürecini nasıl planlamalıyım? Bunlar hakkında bilgi verirmisiniz? Ve ya farklı bir konuda ya da özel mesaj yoluyla bana proje için yardımcı olabilirmisiniz? Ben hazır bilgiler istemiyorum, tecrübeli insanların bana yol göstermesini istiyorum. Bana nasıl bir yol izlememi, neye bakınmam gerektiği hakkında yol gösterirmisiniz?

Merhaba,

Farklı konu açsaydın keşke ama neyse cevap vereyim. WPF hakkında ben hiç Türkçe kitap okumadım o konuda bir öneri yapamam. Ama proje tasarımı hakkında yardımcı olabilir. Bir proje geliştirirken öncelikle planlama sürecinin çok detaylı olması gerekir(yazılım firmalarında bu işi genelde yazılım mimarları ya da analist'ler yapar) çünkü yazacağınız her gereksiz kod firmanıza iş gücü ve zaman kaybı yaşatacaktır. İlk olarak bu projede hitap edeceğin kitleyi yerinde görüp araştırman gerek(bunu da genelde yazılım firmalarında farklı kişiler yapar) ne gibi ihtiyaçları var işlerini nasıl daha kolay hale getirebilirsin şeklinde biraz araştırma yapman gerek daha sonra bu araştırmaların sonucunda gerekli olanları ayırıp bunlar üzerinde çalışabilirsin, ama dediğim gibi ihtiyaçların doğru analiz edilmesi çok önemli. Birde projenizde mümkün olduğunca standartlara uymaya ve temiz kod yazmaya çalışın ki sizden sonra bu projeyi teslim alacak yazılımcı kişi yada ekip arkadaşınız kodu okuyarak ne işlev yaptığını anlayabilsin. Bu çok önemli bir husus, çünkü standartlara uygun olmayan ve neyin ne olduğu belli olmayan kodlar firmaya fazladan iş gücü ve zaman kaybına neden olur, bu da yöneticiler tarafından pek olumlu karşılanmaz haliyle. Ekip çalışmasında uyumlu olmak önemli bi'şeydir.

Şimdilik aklıma gelen hususlar bunlar başka bi'şe gelirse aklıma ya da senin aklına gelirse özelden sorabilirsin bu konunun içeriğini bozmayalım daha fazla ( :

Kolay gelsin...

• saolun faydalı:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.