Şimdi Ara

Yazılım Geliştirme İçin Macbook Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ve yanımda taşıyabileceğim kompakt ve stabil bir notebook almak istiyorum. Şu anki fiyatlara göre macbook air 2018 almaya daha yakınım ama birkaç sorum olacak;
    Java,c,c++,c#,android studio,xcode ve adobe programlarını kullanırken herhangi bir kasma takılma gibi problemlerle karşılaşır mıyım?

• minimum 256gb ssd ve 16gb ram olan bir mac almanı tavsiye ederim. 13 inch pro olabilir ama air olmaz.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Air alsam arada çok fark olur mu ? Pro modelleri biraz pahalı. Macbook pro 2015,2016 2.el alsam sorun yaratır mı? Daha önce hiç macbook kullanmadım
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    öncelikle ekranı küçük ve retina olmadığı için çözünürlüğü düşük. ayrıca işlemcileri pro modelere göre daha düşük. compile süreleri uzun oluyor. öğrenmek için alınabilir ama ciddi bir iş yapmak için uygun değiller.
    ekran konusunda 13 inç benim için yeterli. Ayrıca 2018 macbook air ekranı retina diye biliyorum. Macbook pro 13 inç modellerini araştırdığım kadarıyla pek fark göremedim ama ince farklar olabilir. Mesela yeni air de ddr3 ram macbook pro da ise ddr4 ram gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    haklısınız retina ekran 2018 yılında eklendi.

9 yıldır ios uygulamaları geliştiriyorum elimden mac minisindan mac pro suna kadar bir sürü apple bilgisayarı geçti ve şu anda projesini yürütmekte olduğum kurum bana çalışmam için i7 işlemcili 13 inch macbook air verdi. ( güvenlik kuralları nedeniyle kendi bilgisayarımız ile çalışmamız yasak yoksa bende 15 inch pro var )

ama öğrenci projeleri gibi basit işlerde işinizi görür. muhtemelen bilgisayarınıza android studio ve benzeri bir çok farklı gui ve belki sanal makine ile windows kuracağınız için sakın 128gb lık modeli satın almayın. ciddi biri iş yapacaksanız air sizi üzer. ama tabi siz daha iyi bilirsiniz :)
    Evet android studio ve benzeri uygulamalar kullanacağım. Yorumlarınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar ihtiyacı çok acil değil ise macbook pro modellerin eylül ayında yeni serileri çıkması bekleniyor. imkan olursa yeni seriden olmazsa şimdiki seri macbook prolardan sipariş verilebilir.

macbook air 2018 giriş seviyesi olarak macbook pro 13 touchbar sız modelin muadili gibi. bu mesajın yazıldığı tarih itibari ile aralarındaki temel fark macbook pro 13 giriş seviyesinde 7. nesil 2. çekirdekli i5 işlemciler ile satılırken air 2018 8. nesil 4 çekirdekli işlemci ile satılıyor. bu özelliği ile air bir tık önde olsa da macbook pro nun da ekran parlaklığı air den daha iyi.

Malumunuz olduğu gibi güncel macbook modellerinde sonradan donanım yükseltme işi imkansız. aldıktan sonra yıllarca kutusundan çıktığı gibi kullanmak zorunda kalacaksınız. bu durumda hem günümüz ihtiyaçları hem de gelecekte nelere ihtiyacınız olacak onu da göz ününde bulundurmak gerek.

günümüzde 256 gb ssd minimum seviyede yeterli olur gibi gözükse de imkan varsa 512 gb ve üzeri olması çok faydalı olacaktır. özellikle iki işletim sistemi kullanma gibi bir plan varsa. 128 kesinlikle almayın

ram de aynı şekilde 16 gb veya üzeri alınabiliyorsa güzel olur. ama 8gb da günümüzde iş görüyor ilerde ne olur bilemiyorum.

(13 inch macbook proda da airde de ramler ddr3 hala. 15 inch ler de ddr4 alabiliyorsunuz. )

• kumutlu kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkürler. Aklımdaki birçok soruya cevap bulabildim. Açıkcası 128gb alıp daha sonradan yükseltmek istiyordum ama söylediğiniz gibi yükseltmek mümkün değilmiş. Peki harici hdd veya ssd bağlayabiliyormuyuz?

evet bağlanabilir. ancak günümüz macbooklarında sadece usb type c formatında thunderbolt girişleri bulunmaktadır (macbook 12 inch olanda thunderbolt özelliği yok). bu girişten harici harddisk veya flashdisk bağlamak için ya usb c giriş özellikli bir cihaz edinmeniz gerekiyor veya usb c hub denen usb a formatında çoklayıcı almanız gerekiyor. bu çoklayıcıların hem orijinal apple hem de 3. parti üretim olan çok fazla kaliteli ve kalitesiz versiyonu var. üzerinde hdmi çıkışlı olandan ethernet girişli olanına kadar çok çeşitli hublar edinebilirsiniz. kalite ve port sayısı arttıkça fiyat baya yükseklere gidebiliyor.

benim kullandığım vava marka 8 girişli bir hub (VAVA UC006 USB C)

Yazılım Geliştirme İçin Macbook Önerisi

eğer yukardaki soruyu harici bir cihaza işletim sistemi kurup ondan boot etmeyi planlayarak sorduysanız o iş için de tercihleri düzgün yapmak gerekecektir. klasik usb 3.0 vs arayüzlü flash bellekler sizi yarı yolda bırakabilir. (tecrübe ile sabit). onun yerine windows to go sertifikalı bir cihaz veya çok iyi bir bağlantı arayüzüne sahip güncel harici ssdlerden almanızı tavsiye ederim.

konu ile alakalı video:
    Lon.TVyoutube
    Macbook Tip: How to Install and Run Windows on an external USB Drive - Windows To Go
    https://www.youtube.com/watch?v=g77iw6hl2GU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumutlu -- 1 Temmuz 2019; 18:56:56 >

• kumutlu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

haklısınız retina ekran 2018 yılında eklendi.

9 yıldır ios uygulamaları geliştiriyorum elimden mac minisindan mac pro suna kadar bir sürü apple bilgisayarı geçti ve şu anda projesini yürütmekte olduğum kurum bana çalışmam için i7 işlemcili 13 inch macbook air verdi. ( güvenlik kuralları nedeniyle kendi bilgisayarımız ile çalışmamız yasak yoksa bende 15 inch pro var )

ama öğrenci projeleri gibi basit işlerde işinizi görür. muhtemelen bilgisayarınıza android studio ve benzeri bir çok farklı gui ve belki sanal makine ile windows kuracağınız için sakın 128gb lık modeli satın almayın. ciddi biri iş yapacaksanız air sizi üzer. ama tabi siz daha iyi bilirsiniz :)
    Selamlar,
    Biraz hort olucak fakat bişey sormak istiyorum, her ssd yükseltiminde 1-2 bin liradan fazla fiyat oynuyor sanırım. Harici drive lar ile sizce performansta farkedilir bir düşüklük görünür mü?

• Alioreh kullanıcısına yanıt
    dahili sürücüler pci-express bağlantısı üzeriden 3.2Gb/s hızına kadar çıkabiliyor.
    usb 3.0 sürücüler ise 500mb/s gibi bir hızlarda seyrediyorlar (ssd olduğunu varsayarsak
    normal hdd ler 160mb/s falan civarlarında)

performans derken zaten uygulamaları hariciye yüklemek gibi bir mantık yok, diğer işler için de işiniz görür bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

dahili sürücüler pci-express bağlantısı üzeriden 3.2Gb/s hızına kadar çıkabiliyor.
    usb 3.0 sürücüler ise 500mb/s gibi bir hızlarda seyrediyorlar (ssd olduğunu varsayarsak
    normal hdd ler 160mb/s falan civarlarında)

performans derken zaten uygulamaları hariciye yüklemek gibi bir mantık yok, diğer işler için de işiniz görür bence
    externaldan çalıştırılabilir diye okudum şurada ama daha kullanmadığım için nedir doğrusu bilmiyorum
    www.quora.com
    On Mac OS, can I install applications on a removable drive? - Quora
    https://www.quora.com/On-Mac-OS-can-I-install-applications-on-a-removable-drive

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.