Şimdi Ara

Yazilim gelistirmek icin bilgisayar tavsiyesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleykum akadaslar. Visual studio(c#,.Net ) android studio, photoshop gibi yazilim icin ihtiyac olan programlari kasmadan rahat calistira bilen masaustu veya labtop bilgisayar almayi planliyorum lakin butcem 2000 zorlasam 2500 cikar piyasa cok yüksek. Yukarida belirttigim programlar icin tavsiye link atarmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı soruyu ben de sormak için gelmiştim. android studio ile geliştirmeler yapıyorum. Elimdeki bilgisayar 6gb ram i7 işlemci lenovo laptop. Bilgisayarım aşırı kasıyor. Bu bilgisayarı almaya kalksan 3 4 binden aşağı alamazsın ama gel görki çok kasıyor bir tane proje açsam 2 dk açılmasını bekliyorum. Format da atıyorum ama gene yavaş gene yavaş. İş yerimde asus game republic bilgisayarla android studio üzerinde geliştirme yapıyorum aynı 4 tane proje bile açsam bana mısın demiyor çok hızlı. Ben bütçemi 5 bine çıkartayım dedim ama gene uygun bilgisayar yok. Artık bir araba parası mı vermem gerekiyor hızlı bir bilgisayara sahip olmak için acaba.

SSD artık olmazsa olmaz hale geldi. SSD olmayan bir windows bilgisayar çöp bile değildir, hatta çöpün çöpünün çöpü bile olamaz. Nalet ediyorum şu bilgisayarı her kullanırken.
  • 8 gb ram ve ssd olan bir pc ilini görecektir. İşlemci ie olur i5 olur fark etmez. Bütçene göre seç.

• loves_oi L kullanıcısına yanıt
    Ya bu tip sıkintılar crkmemek lazim proje hazirlarken oyuzden tam olrak neye ihtiyscimiz var arkadasin dedigi gibi 8 gb ram ve ssd isi cozer mi acaba ?

• loves_oi L kullanıcısına yanıt
    Aynen benim sistem de öyle, 6 GB Ram i5 işlemci.

Ram sıkıştırıyor sistemi. a. Studio boşta iken bile 4-5 civarı Ram yiyor.

Ram slotun varsa artırmayı deneyebilirsin.

Ben sadece debug amacı ile kullanıyorum a.s. Yi.
    Text ediyor de kodluyorum, orada derliyorum, bir nebze rahat oluyor

• Ssd şart bence yoksa uygulamaların açılış hızı ve tepki süreleri çok geç oluyor.

Android studio için konuşuyorum. Şu anda 8 gb ram i7 4720hq ile emülator açıp deniyorum uygulamalarını, şu ana kadar bilgisayar donmadı(arada takılıyor 1-2 sn lik). Fedora kullanıyorum.
    Fakat bence eğer emülator kullanılacaksa 12 gb ram ve üstü daha rahat olur. Eğer telefon kullanacaksanız 8gb ram yeterli

Onun haricinde Linux uyumluluğuna dikkat edin, çünkü bazı linux dağıtımlarının ram düketimleri daha çok düşük oluyor, onları yükleyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc icin hoparlor tavsiyesi.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.