Bildirim
YAZILIM İÇİN MOTİVASYON!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Nefes alıyor olmam benim için motivasyon. Ek bir motivasyona ihtiyaç duymuyorum. Yeni bir teknolojiyi öğrenmek için motivasyonum da => "Bu ne işime yarar ki?" "Ne gerek" bu sorulara bir cevap geliyorsa o işte benim motivasyonum. -
-
Selam,
Kendim genellikle videolardan motive olurum örnek olarak Doğukan Güven Nomak'ın Geliştirici sohbetleri adlı serisi çok iyidir.
Kanal link:https://www.youtube.com/channel/UCbu25feEIe6fY9fZx8BCMSA -
"Selman Kahya" da takip edilebilir kendisi Yahoo'da çalışıyordu yakın bir zamanda Uber'e geçti. Amerika ile ilgili bilgiler veriyor ve orda ki geliştiricilerle sohbet videoları mevcut. -
Geliştirici sohbeti lazımsa: Doğukan güven nomak youtube kanalına beklerim. -
-
-
-
-
Bence freelance proje yapacak imkani olan insanlar icin, ya da yazilimci arkadaslarla bir araya gelip proje yapma potansiyeliniz varsa en iyi motivasyon paradir.
"Bugun bir Ferrari satin almak icin ne yaptin ?" : )
Zengin olma hayali bir kenara, bir seyler ogrenmek ya da bir problemi cozen islevsel bir seyler yapabilmenin zevki de bambaska bana gore. Muhendisi diger mesleklerden ayiran yegane seylerden biridir. Zaten esas motivasyon burada yatiyor. Klise ama cogu is para icin yapilmamali.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mephalay
Bence freelance proje yapacak imkani olan insanlar icin, ya da yazilimci arkadaslarla bir araya gelip proje yapma potansiyeliniz varsa en iyi motivasyon paradir.
"Bugun bir Ferrari satin almak icin ne yaptin ?" : )
Zengin olma hayali bir kenara, bir seyler ogrenmek ya da bir problemi cozen islevsel bir seyler yapabilmenin zevki de bambaska bana gore. Muhendisi diger mesleklerden ayiran yegane seylerden biridir. Zaten esas motivasyon burada yatiyor. Klise ama cogu is para icin yapilmamali.
Hocam haklısınız. Bu işi para için yaparak istediğimiz mutluluğa varamayız ama ferrari bir hedefse bunu para olarak düşünmek ferrariden hoşlanmayan biri içindir. Hayalimde ferrari olsaydı onu para olarak görmezdim.
-
Çok teşekkür ederizquote:
Orijinalden alıntı: Halaycekenkoala
Selam,
Kendim genellikle videolardan motive olurum örnek olarak Doğukan Güven Nomak'ın Geliştirici sohbetleri adlı serisi çok iyidir.
Kanal link:https://www.youtube.com/channel/UCbu25feEIe6fY9fZx8BCMSA -
Yazdığım kodun kalitesi beni motive eder. Kaliteli, temiz ve fonksiyonel kodlara sahip bir program geliştirdiysem gelecek hakkında umutlanır ve motive olurum. Daha iyisini yapabilmek için okumayı ve araştırmayı asla bırakmam. Bir de yapay zeka alanında Türkiye'de önemli şeyler yapmak en büyük hayallerimden birisi. Bu da motivasyonumu taze tutuyor. Çünkü gerek amatör gerek okulunu okuyan neredeyse herkes web alanına yöneliyor. Çünkü piyasa web developer istiyor. Web developer istemeyen Data Scientist arıyor. O da veri analizi ve veri çekme dışında hemen hemen başka bir şey yapmıyor. AI alanında ve Data Science alanında gerçekten başarılı olanlar da Amerika'ya kaçıyor. Haklılar. Ancak ben bunu değiştirebileceğime inanıyorum. Yapay zeka gerçekten kolay bir iş değil. İnsanların neden bu ülkede bu alanlara yönelmediği ortada, çok çalışıyorsun, neredeyse hiç kazanamıyorsun. İşin matematiksel kısmını anlamak uzun bir zaman alıyor zaten. Öyle iki video izleyeyim "ha tamam bu böylemiş tamam anladım" diyemiyorsun.
Gelecekte yeterli birikime ulaştığımda bir topluluk veya küçük bir şirket kurmayı düşünüyorum. Gerek yurtdışındaki ülkelerle gerek yurtiçi yapay zeka alanında gelişmeleri takip ediyor olacak, çözümler üretiyor olacak, teknoloji üretiyor olacak, maddi kaygı gütmeyecek, projeler open source olacak. Böylelikle bu alanda, Türkiye'de gerçekten orijinal işler yapan birileri olacak. Belki diğer insanlara örnek olacak ve yetenekli, çalışkan insanlarla birlikte Türkiye'nin de ileri teknoloji alanında bilime katkısı olacak.
Tabi bunlar belkilerle dolu hedefler. Yine de bana motive sağlayan düşünceler. Bakalım ne kadarını başarmış olacağım.
-
Yapay Zeka ve Veri Bilimi alanında uzman herkes için yurt dışı motivasyon unsuru.
Anlaşıldığı kadarıyla Yapay Zeka ve Veri Bilimi alanlarını Türkiye'de icra etmek senin için motivasyon unsuru, doğru mudur?
Eğer öyleyse oldukça değişik bir motivasyon unsuru... -
Evet doğrudur. Diğer türlü bu ülkede hiç bir şeyi geliştiremeyiz. Teknoloji geliştiremeyiz. İnanıyorum ki yakın zamanda bu alanda teşvikler de sağlanacaktır (mevcut yönetimle değil)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 9 Nisan 2019; 14:42:56 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Bir yapay zekadır gidiyor bakalım.quote:
Orijinalden alıntı: cplusgazoz
Yazdığım kodun kalitesi beni motive eder. Kaliteli, temiz ve fonksiyonel kodlara sahip bir program geliştirdiysem gelecek hakkında umutlanır ve motive olurum. Daha iyisini yapabilmek için okumayı ve araştırmayı asla bırakmam. Bir de yapay zeka alanında Türkiye'de önemli şeyler yapmak en büyük hayallerimden birisi. Bu da motivasyonumu taze tutuyor. Çünkü gerek amatör gerek okulunu okuyan neredeyse herkes web alanına yöneliyor. Çünkü piyasa web developer istiyor. Web developer istemeyen Data Scientist arıyor. O da veri analizi ve veri çekme dışında hemen hemen başka bir şey yapmıyor. AI alanında ve Data Science alanında gerçekten başarılı olanlar da Amerika'ya kaçıyor. Haklılar. Ancak ben bunu değiştirebileceğime inanıyorum. Yapay zeka gerçekten kolay bir iş değil. İnsanların neden bu ülkede bu alanlara yönelmediği ortada, çok çalışıyorsun, neredeyse hiç kazanamıyorsun. İşin matematiksel kısmını anlamak uzun bir zaman alıyor zaten. Öyle iki video izleyeyim "ha tamam bu böylemiş tamam anladım" diyemiyorsun.
Gelecekte yeterli birikime ulaştığımda bir topluluk veya küçük bir şirket kurmayı düşünüyorum. Gerek yurtdışındaki ülkelerle gerek yurtiçi yapay zeka alanında gelişmeleri takip ediyor olacak, çözümler üretiyor olacak, teknoloji üretiyor olacak, maddi kaygı gütmeyecek, projeler open source olacak. Böylelikle bu alanda, Türkiye'de gerçekten orijinal işler yapan birileri olacak. Belki diğer insanlara örnek olacak ve yetenekli, çalışkan insanlarla birlikte Türkiye'nin de ileri teknoloji alanında bilime katkısı olacak.
Tabi bunlar belkilerle dolu hedefler. Yine de bana motive sağlayan düşünceler. Bakalım ne kadarını başarmış olacağım.
Öncelikle yapay zeka (machine learning, deep learning...) ile uğraşmak çok kolay. Ülkemizde ve çoğu yerde tamamen hazır kütüphaneler üzerinden ilerlenerek belli başlı işlemler gerçekleştirilebiliyor. Yani örneğin A durumuna göre değilde B durumuna göre uyarlanabiliyor. Bu kolaylığından dolayı da bu işle uğraşan fazlaca insan bulunmakta. Ve bu işin ayağa düştüğünü de belirtelim artık. Biraz araştırınca bu durum görülebilecektir. Yani hepsi yapay zekacı olmuşlar. En azından kendileri ve dışarıdan konuya yabancı olanlar öyle sanıyorlar.
Ben daha bizim memlekette bu alanda işin arka planında gerçekleşen convolutional işlemlerle ve işin matematiği ile uğraşanı görmedim. Bu yüzden olayı abartmaya gerek yok. Sonuç itibari ile yeni bir şey üretilmeyip halihazırda mevcut teknikler ve teknolojilerle devam ediliyor. Montaja devam yani.
Şevkini kırmak istemem ama bizden ileri teknoloji falan kolay kolay çıkmaz, çıksa da saygı görmez.
-
Google yazılım şefi Peter Norvig ve Stuart Russell 'ın AI: A Modern Approach kitabı var, o kitabın arama ve algoritmalarla ilgili 3. ünitesini okudum, sadece o tek üniteyi okumakla dahi AI konusunda bayağı bir fikir ve temel edindim. AI konusuyla ilgileniyorum, gelecekte AI uygulaması yapma planlarım var diyen kişilerin bu tür temel kitapların sadece önsöz sayfalarını dahi okuduklarını sanmam. Bizim toplumumuzda var, birşeyin temelini öğrenmeden o şeyi yapmaya çalışmak. kaldırım ve asfalt yol, sokak ve sehir , bu gibi şeylerin dahi temelini mühendis mimar bakanlıklar, belediyele dahi bilmiyor; bilmiyor derken temel kısmını bilmiyor , hepsi bişey yapıyor görünüyorlar ama temelsiz. AI de onun gibi herkes konuşuyor birşeyler yapıyor gibi görünüyor ama temel yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Birilerinden bir şeyler bekleyerek (saygı, para) ortaya bir şeyler ortaya koymak zaten doğru bir yaklaşım değil benim için. Yapay zeka konusunda da tam anlamıyla bir fikriniz olmadığı açık. Haklı olduğunuz konular var (hazır kütüphane kullanan herkes yapay zekacıyım(?) diyor vs.) ancak o iş o kadar basit değil ve orada bitmiyor. Yani en azından ben kendimi o şekilde ifade etmiyorum. Benim için yapay zeka geliştiricisi yapay zeka modelleriyle ilgilenen ve geliştiren kişi oluyor. O da bahsettiğiniz üzere işin arka planındaki matematiği ile uğraşmak anlamına geliyor. Yalnızca matematik değil, matematiği koda dökebilme kabiliyeti, dili kullanma kabiliyeti de isteyen bir şey. Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi yapay zekanın ayağa düştüğünü söyleyemeyiz, keşke öyle bir şey olsaydı. Alıntıladığınız mesajımda da bu zorluktan bahsediyordum aslında. Benim hedefim ve motivasyonum da bunu ülkemizde başarabilenlerden biri olmak. Bunu ne saygı görmek ne de para için istiyorum. Bana para kazandıracak bir alan hakkında zaten bilgim var, o benim için hayatımı idame ettirmem için bir araç. Bu alandaki hedeflerim ise amacım ve motivasyon kaynağım.
Bence artık size diretilen kalıplaşmış düşüncelerden sıyrılıp tüm olumsuzluklara rağmen elinizi taşın altına koymayı denerseniz "bizden ileri teknoloji falan kolay kolay çıkmaz" düşüncesini kırabiliriz.
Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir.
Benzer içerikler
- bir metnin yapay zeka ile yazıldığını nasıl anlarız
- armut benzeri uygulamalar
- en çok kullanılan yazılım dilleri
- google güvenli arama kapatma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X