Şimdi Ara

YAZILIM İÇİN MOTİVASYON! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu konuda epey bir birikimim olduğunu söyleyebilirim ancak inanıp inanmamak ayrı tabi. Eğer yazdıklarımdan bu konuda bilgisiz olduğumu çıkarabiliyorsan zaten iş bitmiştir. "Convolution" dan bahseden birisi inan bu konuda biraz bilgi sahibidir. Bunu yakalayabilmeni beklerdim.

"Benim için yapay zeka geliştiricisi yapay zeka modelleriyle ilgilenen ve geliştiren kişi oluyor." demişsin. Ben de bu işin aslında çok kolay olduğunu söylüyorum. O da işin arka planındaki matematik olmuyor. Koda dökme işi hiç ama hiç olmuyor. Bahsettiğin şeyler bir kaç satır Python la bitiyor zaten. Belki kabullenmeyeceksin ama bu konuda epey bir kavram karmaşası yaşamaktasın. Son olarak bu noktada yalnız olmadığını ve senin gibi düşünen çok sayıda kişi olduğunu da belirteyim.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Benim gibilerin olması çok sevindirici benim açımdan. Olmuyor dediğinizi sürece bu hayatta hiç bir şey yapamazsınız maalesef.

Bahsettiğiniz iki satırlık Python kodlarını paylaşır mısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skorbord en önemli motivasyondur...
     YAZILIM İÇİN MOTİVASYON!
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    AI kitaplarında örnek olarak verilen sığ-öncelikli arama / breadth-first search (kapalı çizge / closed graph için) 17 satırda implemente edilebiliyo, fakat bunun 15 satırı veri yapısı tanımlama (çizge tanımı, kuyruk), başlangıç verilerini yerleştirme rutini ve yeni rota bulma helper işlevi. Koda AI karakterini veren kodun özü 2 satır if / eğer ifadesi. 2 satırlık kod derken o öz kastediliyor.
  • Anladım, daha açıklayıcı oldu. Artık herkesin kolaylıkla yapay zeka modelleri geliştirebieceğini söyleyebiliriz, evet. Teşekkürler.
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Peter Norvig veya onun gibi AI alanında yetkin bir kişinin bir kitabını okumamış, temeli öğrenmemiş kişi, AI ile ilgili gerçekte cok fazla şey yapamaz, AI kitabından öğrenilir, bence. AI 'yi profesyonel olarak yapmıyorum hobi olarak ilgiliyim ve 2-3 kitaptan sadece birer ünite baktım ve bayağı birşe öğrendim. Fakat profesyonel olarak yapmaya karar versem, direk Avrupa & Amerika ile görüşmeye başlardım cunku Türkiye'de cok iyi bir yapay zekacı olsan bile hakkını alamazsın ve bu bana koyar. Bakın tüm yetenekli kişiler Avrupa & Amerika da. AI ve Veri Bilimi alanında yetenek Emre Sevinç yıllar önce Türkiye yi bırakıp Belçika 'ya gitmiş, 5-6 sene evvel onu okuduğumda kızmıştım, Türkiye 'yi neden bıraktı diye fakat şu son 2-3 senede ülkedeki rezillikleri ve "skorbord" u görünce Sevinç'e hak vermeye başladım. Avrupa'ya giden coğu kişi gibi, o da bazı şeyleri önceden görmüş. Budur.

• Motivasyona ihtiyacım yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç duyduğun motivasyon değil disiplin. Motivasyon gelir geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.