Şimdi Ara

yazılım konusunda tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazılıma hevesliyim.Önce java ve android öğrenerek başladım. Sonra webe merak saldım html css ve js öğrendim bootstrap ile bir kaç deneme site yaptım. Ama hepsinde temel düzeydeyim diyelim.

Javascript java/androide göre biraz daha karışık bir dil bana göre. Paket yönetimi-large bir dil-asenkron(hem avantaj hem dezavantaj gibi) vs. Mesela node.js react öğrenen biri hak ettiği maaşı alabiliyor mu el üstünde tutuluyor mu?
    js'te uzmanlaşanlar özellikle cevaplayabilirler mi? pişmanlar mı? geçmişe dönseler nasıl bir yol izlerlerdi?
    Javanın ücretli olması aynı zamanda openjdk desteğini kesecekmiş galiba. Bunlar Türkiyede .net'in ekmeğine yağ sürer mi? Bir kaç gündür spring boot pdfleri karıştırıyordum hevesimi kaçırmasın mı bu gelişmeler?

• js dilleri daha çok amerika da deneme yanılma ile devam ediyor. atıyorum orda bir startup bir frameworkü seçip uygulama yapıyor, startup gelişirse iyi giderse o frameworkün adı alıp başını gidiyor.

türkiye de javascript in çok iyi noktalara geleceğini sanmıyorum gelirse de kısa zamanda gelmez. genelde denenmiş ve kolay olan frameworkler seçiliyor.

eskiden asp ve asp.net webforms kulvarında en iyisiydi, türkiye de yazılım ürettirebilecek ücreti olanlar (bankalar fln) bunları istiyordu.

sonra baktılar lisanslar pahalı, java frameworkleri kullanılır oldu.

spring mvc revaçta mesela şu an.

gelecekte kişisel görüşüm .net core parlayacak, çünkü ücretleri indirdiler, ideye para ödemiyorsun artık o büyük bir artı, üstüne linux ta çalışıyor, database serverı için de windows lisansı almana gerek yok, linuxa pl sql mysql gibi dbler kurup devam edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 5 Ocak 2019; 11:56:53 >

• Sorular sorulardan anladığım sizin ne yaparsam daha çok para kazanıp rahat çalışırım merakınız olması. Bu işte bu çok zor bence başka bir sektör seçin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 

JS 'in Java'dan daha karışık gelmesinin sebebi JS tip tanımsız / dinamik olması veya fonksiyonların veri gibi tanımlanabilmesi sonucu Java ya göre soyut görünmesi olabilir. Asenkron olması ise JS'nin kendi özelliği değil, tarayıcıda butonlara veya Node.js'te event-loop'a bağlı olması ile ilgili. Paket yönetimi-large olması da Node.js 'la birlikte gelen npm sayesinde yüzbinlerce paketin geliştirilmesi sonucu. React Node.js ile direkt alakalı değil; Node react öğrenen birisi hak ettiği maaşı alıyor mu derken; o ülkelere ve mesleğe bakış açısına göre değişir. Türkiye'de ortalama geliştirici maaşları asgari x 2 - 2,5 yani ortalama 4000-5000TL civarındadır ki bu haftalık 45+ saat mesai üzerinden iyimser bir tahmin. Almanya, İng ve Polonya'da haftalık 40 saat üzerinden ortalama asgari x 5'tir.

JS bilmek günümüzde oldukça önemli bir avantaj cunku hem tarayıcı hem sunucu hem de (electron.js gibi frameworklerle) masaüstünde kullanılıyor. Son yıllarda birçok killer application JS'den çıktı.

OpenJDK Oracle'ın desteğini çekmesinden cok, OpenJDK'yi geliştiren kişilerin proje ile ilgilenmemesi sonucu (tahminen) Açık kaynak projelerde ilgi konusu cok önemlidir. Benzer durum GNU Compiler for Java (GCJ) projesinde de var; 2015'ten bu yana proje durdu , tahminen geliştiricileri başka projelere yöneldi. Tabi ki bunlar Java tarafında olumsuz gelişmeler fakat .NET'e ilgiyi yükseltmez.

Spring Boot 'tan önce bence temel Spring bilmek gerekli, yani hiç Boot kullanmadan Eclips'te JDBC Template kullanan bir Spring uygulaması nasıl yapılır bilmek önemli; onu bilmeden sadece Boot ile etkili uygulama yapmak zor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dilden dile atlayarak hiç ilerleyemezsin. iki tavsan kovalayan hiç tavsan yakalayamaz.
    herkes hak ettiği maaşı her zaman alır. Ama o maaş onun hak ettiğini düşündüğü maaş olur mu bilmem. birde kisisel gözlemim yüksek maaş x veya y teknoloji bilmekle değil networkle alakalı biraz da sans.
  • Diller gelip geçicidir, bir dil üzerinde uzmanlaşmak seni köreltir, yazılımda genel geçer olmayan konularda uzmanlaşmaya çalış, SOLID ve Dizayn Patern konusunda en iyiler arasına girmeye çalış, o zaman vasat bir programcı değil, el üstünde tutulan programcı olursun. Dil ve Freamworkler ler ustalar için birer araçtır ama vasat programcılar için olmazsa olmaz dır. 15 yıllık programcıyım hala vasatın altındayım, bu işi hala öğrenemedim öğrenmeye çalışıyorum.
  • c++ dan ilerle her türlü işini görür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.