Şimdi Ara

Yazılım mı, Donanım mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _baron_

quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

quote:

Orijinalden alıntı: NeverGonnaLeave

Arasındaki orantıya göre değişkendir

Konuda ki tek mantıklı yorum.

yanlış ek kullandınız lı değil sız olacak eki

konudaki tek mantıklı yorum

yanlış ek kullanımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben senin torumuna yazmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _baron_

ben senin torumuna yazmıştım

zaa xD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverGonnaLeave

Arasındaki orantıya göre değişkendir

Seviyesi çok yüksek bir mesajın,seviyesi düşükler için anlaşılmamış olması yüzünden özür diliyorum.Kargaşa çıkarmış sanırım
  • Donanım ve yazılım bir arada uyum içinde çalıştıkça ikisi de önemlidir veya yerine göre önemsizdir.
    Sağlam bir çift çekirdek bir çok dört çekirdekli işlemciyi alt edebilir. Bunlar önemli hususlar.
    Ben mesela eskiden bilgisayara 1 gb ekran kartı almıştım ama markası kötüydü,markası sağlam bir 512 lik ekran kartı o benim aldığım üründen çok daha iyi ve performanslıydı.
    Donanım her zaman önemlidir ama bunu tamamlayan yazılımdır diye düşünüyorum tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XperiaTM

Donanım ve yazılım bir arada uyum içinde çalıştıkça ikisi de önemlidir veya yerine göre önemsizdir.
    Sağlam bir çift çekirdek bir çok dört çekirdekli işlemciyi alt edebilir. Bunlar önemli hususlar.
    Ben mesela eskiden bilgisayara 1 gb ekran kartı almıştım ama markası kötüydü,markası sağlam bir 512 lik ekran kartı o benim aldığım üründen çok daha iyi ve performanslıydı.
    Donanım her zaman önemlidir ama bunu tamamlayan yazılımdır diye düşünüyorum tabi ki.

burada ki markası daha iyi 512 mb ile markası daha kötü 1 gb arasındaki performans farkı tamamen yanlış bakış açısından.
    1-bi ekran kartında ki ram e bakıp düşük kötüdür yüksek iyidir diye bi sonuç çıkarılamaz yüksek saat hızlı fazla transistörlü bi ekran kartının rami 512 de olsa düşük işlemcili düşük saat hızlı modelden daha iyi iş yapar
    2-aslında söylediğiniz cümlenin içinde siz de donanım farkını işaret ediyorsunuz

yanlış anlamayın sakın beni ama sağlam bir çift çekirdek neye göre kime göre bi kıyas yapmak istiyosak tıpkı deney yapar gibi tüm değişkenleri sıfırlayıp farkını görmek istediğimiz değişken de oynama yapmamız gerekir. yani aynı model iki ekran kartını kıyaslarsak ,aynı marka da olmalı çünkü bazı farklar olabiliyor üreticiden üreticiye, rami büyük olan iyidir sebep donanım.aynı mimariye sahip aynı işletim sisteminde çalışan iki çekirdekli işlemci ile dört çekirdekli işlemci de eğer siz çekirdek bazlı bi uygulama çalıştırırsanız 4 çekirdek darmaduman eder o sağlam 2 çekirdeği.yok maksimum 2 çekirdek kullanan bir uygulamaysa ozaman herşeyini aynı değerde tuttuğumuz bu iki işlemci de aynı performansı verir 4 çekirdekli olanın avantajı tam güçte çalışmadığından daha az ısınma ve daha az güç tüketimi olarak dönebilir.

evet donanımı tamamlayan herzaman yazılımdır onu kullanan şey yazılım zaten =)

• Kesinlikle donanım. Ama bir sorun var yazılım değiştirilebilir ama bir telefonda donanımı değiştirmek imkansızdır.
    Örneğin Android veya İOS işletim sistemine sahip bir tablete Onlive yükleyip belirli bir süre Windows 7 ve office kullanabilirsiniz ama işlemcisini değiştiremessiniz anca overclock yaparsınız oda çok riskli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redlinern

quote:

Donanım ve yazılım bir arada uyum içinde çalıştıkça ikisi de önemlidir veya yerine göre önemsizdir.

burada ki markası daha iyi 512 mb ile markası daha kötü 1 gb arasındaki performans farkı tamamen yanlış bakış açısından.
    1-bi ekran kartında ki ram e bakıp düşük kötüdür yüksek iyidir diye bi sonuç çıkarılamaz yüksek saat hızlı fazla transistörlü bi ekran kartının rami 512 de olsa düşük işlemcili düşük saat hızlı modelden daha iyi iş yapar
    2-aslında söylediğiniz cümlenin içinde siz de donanım farkını işaret ediyorsunuz

yanlış anlamayın sakın beni ama sağlam bir çift çekirdek neye göre kime göre bi kıyas yapmak istiyosak tıpkı deney yapar gibi tüm değişkenleri sıfırlayıp farkını görmek istediğimiz değişken de oynama yapmamız gerekir. yani aynı model iki ekran kartını kıyaslarsak ,aynı marka da olmalı çünkü bazı farklar olabiliyor üreticiden üreticiye, rami büyük olan iyidir sebep donanım.aynı mimariye sahip aynı işletim sisteminde çalışan iki çekirdekli işlemci ile dört çekirdekli işlemci de eğer siz çekirdek bazlı bi uygulama çalıştırırsanız 4 çekirdek darmaduman eder o sağlam 2 çekirdeği.yok maksimum 2 çekirdek kullanan bir uygulamaysa ozaman herşeyini aynı değerde tuttuğumuz bu iki işlemci de aynı performansı verir 4 çekirdekli olanın avantajı tam güçte çalışmadığından daha az ısınma ve daha az güç tüketimi olarak dönebilir.

Hak veriyorum size ben kendimi çokta iyi ifade edemedim zaten :)
    Ama dediğim gibi yani bazı ürünler var mesela 512 mb ramlik bir ekran kartı diyelim ama markası ati olsun, adı sanı duyulmamış bir 1 gb ram e sahip ekran kartından daha iyi performans gösterebiliyor. Benim demek istediğim bu. Tabiki mantıken 1 gblık bir donanımın yerini 512 mb lık bir donanım alamaz. Bir yerde bir şekilde 1 gb'ın rahatlığını gösterir bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redlinern

quote:

Hak veriyorum size ben kendimi çokta iyi ifade edemedim zaten :)
    Ama dediğim gibi yani bazı ürünler var mesela 512 mb ramlik bir ekran kartı diyelim ama markası ati olsun, adı sanı duyulmamış bir 1 gb ram e sahip ekran kartından daha iyi performans gösterebiliyor. Benim demek istediğim bu. Tabiki mantıken 1 gblık bir donanımın yerini 512 mb lık bir donanım alamaz. Bir yerde bir şekilde 1 gb'ın rahatlığını gösterir bu.

yok söylemek istediğimi anlatamadım size.Siz ekran kartını sadece ram e göre kıyaslıyorsunuz.Ben de size diyorum ki xmarkanın 1 gb ramlisi atinin nvidia nın 512sinden kotüyse bunun sebebi o x markanın kötülüğü değil x marka nın ekran kartı 250 mhz de çalışıyodur 64 bit tir ati 700mhz de çalışıyodur 256 bit tir daha iyi donanıma sahiptir yani işin özünde.p4 4ghz işlemci ne performans verir i5 2500k 2ghz olsa bile daha iyidir.iş adı sanı duyulmuşluktan çok donanımın özünde. gerçi yerli pc firmaları reklamlara hep koyar işte 4gb ekran kartı ya modeli ne adı ne yazmaz. 512mblık eski bi 4850 bile o ekran kartından iyidir çünkü o adam çok fazla bilgili olmayan insanları yolmak için koyar paylaşımlı kartı. basar paylaşımı 4gb olsun diye.sonra sen full hd video izlerken bile sıkıntı yaşarsın.

• PC UZERİNE SOLİYİM WİN7 WAR AMA İŞLEMCİ YOK PC ÇALIŞMAZ BİLE , İŞLEMCİ WAR AMA İşLETİM SİSTEMİ YOK PC YİNE ÇALIŞMAZ BOŞ BİŞEY OLUR
    Yani:İkiside birbirini tamamlar biri olmasa dieride işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llHawkTRll -- 21 Haziran 2013; 23:44:10 >
  • İkisi de önemli. Ama yazılım aslında daha ön planda benim açımdan. Ios'un kodlanması iyi olduğu için sorunsuz kullanılıyor.
    O yüzden şu an google son çıkaracağı yazılımda yüksek performans için kolları sıvamış. Çünkü ciddi sorunları var android'in.
    Arkadaş kasması gereken bir program yağ gibi, ama uyduruk program kasıyor. Android'in biraz daha yol alması lazım programcılar açısında da.
    O yüzden öncelik google'ın biraz adım atması lazım artık. Jelly Bean ile de bekleneni veremediler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.