Şimdi Ara

Yazılım mı, Donanım mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir telefon için hangisi daha önemlidir?

Ben yazılım olduğunu düşünüyorum ve o yüzden iOS'u beğendiğim için iPhone'a daha sıcak bakıyorum. Kolaylık sağlaması önemli sonuçta.

• yazilim tabiki. Neden iPhone 5 cift cekirdekli de S3 4 cekirdekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımın yine geliştirilme şansı var ama aynısı donanım için geçerli değil bu yüzden donanım yazılım hususunu ayarlarız
  • Yazılım bence düşünsene bi 10 çekirdekli telefon var ama sadece yazılımla 2 çekirdek kullanıyor.Bide 5 çekırdek telefon duşun 5 çekirdeğide kullanıyor.Hangisi daha performanslı?
  • Yazılım önemli fakat benim kullandığım yazılım açık kaynaklı olmalı o yüzden Android kullanıyorum.
  • Yazılımı kötü denmeyecek olmasına karşı donanımı sağlam telefonları tercih eder misiniz?
  • Donanım önemli. Yazılımı taşıyan dinamikler donanımdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harita mı Bilgisayar mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arasındaki orantıya göre değişkendir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

yazilim tabiki. Neden iPhone 5 cift cekirdekli de S3 4 cekirdekli.

Çünkü iPhone 5'in çift çekirdeği S3'ün dört çekirdeğinden daha verimli. Dolayısıyla donanım.
  • ikisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım olmadan donanım, donanım olmadan da yazılım bi halta yaramaz. orantılı olmalı.

• İkisi birbirinden ayrılamaz, biri olmadan diğeri işe yaramaz.
  • ios android karşılaştırılması yapılıyor donanım değil yazılım vs deniyor. fakat şöyle bişey var iphone 3g 3gs ipod touch 1 2 3 4 hepsi ios kullanıyor değil mi.. hatta iphone 5 ile aynı yazılımı dahi yükleyebiliyoruz.peki sonuç?

dünyanın en iyi sürücüsünü murat 131 e oturtsanız size ne verebilir araç sağlam değilse?? Donanımla yazılımı en güzel anlatan örnek budur bence..

ben ipod toch 4 kullanıyorum ve hiç bi şekilde de memnun değilim.3g kullandım, iphone 4 4s kullanan arkadaşlarım var. inanın onlar bile ya ısınıyor 4s yada takılıyor hata veriyor artık.. apple her güncelleme ile cihazları yavaşlatıyor. yazılım çok iyi olsun cihaz aksın istiyoruz da karşısında durulamayacak bazı dinamikler de var örneğin 2 sene önceki oyunlar la şuankiler bir değil . iphone 4s in 5 in hızının tek sebebi yüksek donanım kullanıyor olmaları. iş androide gelince en büyük artısı açık kaynak yani google samsung htc lg gibi bir firmaya bağımlı değilsiniz ;x bir adam yada siz; cihazınızı en iyi şekilde kullanabilecek donanımını maksimum verimle çalışıtırıcak gereksiz şeyleri iptal ettiğiniz bir sürüm çıkarabiliyorsunuz. ancak androidin de en büyük dezavantajı ios gibi doğal bir telefon işletim sistemi olmayışı. bir sanal makine üzerinden çalışıyor ve bu da başlı başına düşük verim yani yüksek donanım ihtyacı sunuyor.örneğin geçtiğimiz yılın tepe seviye android cihazları 1 gb ram kullanırken bu yıl her üreticinin tepe modelleri 2gb ram 4 çekirdek işlemci ile çıkıyor yani donanım yeterli olmadığı için ve performanstaki en önemli unsur olduğu için sürekli güncelleniyor.yazılım olarak android ise çok iyi şekilde gelişiyor fakat şu soruyu da unutmamak gerekli acaba android verimlilik açısından son noktaya ulaştı mı? gerçekten sağlam temellere mi oturuyo..benim görüşüm ios un bir tuzak olduğu yönde çünkü kontrol sizde değil gerçekten akıcı gerçekten çok az hata var çok iyi bir marketi var ama herşey sizden tekrar para kazanmak üzerine kurulu.yerine ne seçilmeli konusunda android diyemiyorum çünkü yukarıda bahsettiğim temelden gelen bir verimsizliği mevcut.ve bir cihaza ne kadar çok özellik kişiselleştirilebilirlik eklerseniz o cihaz okadar çok hata verir ve çöker bu da bir diğer çıkmaz. kullandığımız pc yazılımlarını düşünün windowsu çökmemiş donmamış reset atmamış insan yoktur ama onun kadar geniş kişiselleştirilebilirlik özgürlük sunan ve çökmeyen bir başka yazılım da yok linux özgür ama onda da çökmeler donmalar mevcut mac çökmüyor yağ gibi kayıyor ama hiç bir zaman bir pc nin yerini dolduramıyor

çok uzun oldu kusura bakmayın ancak sonuç olarak gülü seven dikenine katlanır akıcılığı seviyorsanız bir çok özgürlükten feragat edip ona sahip olun özgürlüğü seçiyorsanızda hataları bazen görmezden gelin ve müdahale edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redlinern -- 15 Kasım 2012; 2:44:30 >

• ikiside

• quote:

Orijinalden alıntı: NeverGonnaLeave

Arasındaki orantıya göre değişkendir

Konuda ki tek mantıklı yorum.

• Donanım
  • atom işlemcili pcye win7 ultamate kur berbat olur i7 ye kur süper olur o yüzden ikiside önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiside

• quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

quote:

yanlış ek kullandınız lı değil sız olacak eki

• quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

quote:

yanlış ek kullandınız lı değil sız olacak eki

konudaki tek mantıklı yorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.