Şimdi Ara

Yazilim mühendisliği bitti artık başka bölüme gecin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bana gelen hasta kitlesi yaşlı ya da köylü değil, bana gelen insanlar burun yaptırmak için geliyor, estetik operasyonları için geliyorlar

Halen çalıştığım plastigi halen kucumsuyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynısını söylüyorum 100 insan çalışmaz da 1-2kisi çalışır 98in işini elinden alır bu yapay zeka modeli

Olay zaten endustrinin (bence) buyuk cogunlugunu olusturan super otesi kompleks olmayan tasklari yapacak programlari sadece bende su input var, bunu bunu verebilirim sunu yapacak sey lazim diyerek ortadaki pipeline a kafa yormadan sana gerekli tum isi yapacak sekilde kodlari, hatta ufak bir kütüphaneyi gayet uygun bir sekilde verebilecek seviyeye gelmesinde zaten. Hatta bunu asiri basic olmayan bir tasktan ornekleyebilirim, zamaninda ustune dustugum bir proje single rgb kameradan ciddi derinligi olan objelerin (otomobiller, motorsikletler, buyuk hayvanlar geyik/okuz vs gibi) 3d lokalizasyonunu yapmakti. Bunun baseline i olan bir insanlar icin 3d localisation seyi zaten yapilmisti ben ugrasmadan 3 yil once (19-20), ama buyuk objeler asiri structured olmadigi icij patliyordu (sistemde insanlarin belli basli noktalarini alip iskelet cikariyordu, otomobillerde sirf kasa tipi farkı bile isi patlatiyordu, tekte otomobil, motor, at vs hepsi beraber imkansiza yakındı), buna ben de bizim takim da baya ugrastik, asiri düzgün bir sey çıkarmadık 6 ayda, researchun o tarafi yalan oldu, sonra insandan ne yapariza kaydi olay zaten baska sey lazim diye (sosyal mesafe, direkt hareket algılama vs), o1 denen alete bizim datasetler bunlar sunu denedik olmadi ssn yine de uyarlamaya çalış dedigimizde bizim 6 7 aylik ciktidan cok daha duzgunune cikartti modeli deli expand edip. Burada belki kendisine fazla info vermis diyebilirsiniz ki haklilik payi da bu yorumda fazlasiyla vardir ama bu research grubu senede 2 3 kisiyi 2016dan beri teslanin self driving kismina yerlestiren bir yerdi (single rgb kameraya takik olmamizdan anlasilacagi uzere), alete modeli boyle buyut boyle modifiye et demeden sadece karsilasilan seylerden bir problem havuzu verince gitti cozdu meret.. Bunun hazir paket programdan farki super customizable olup seni o hazir paketlerin sınırından kacirip goturmesi. Donanimi da yazar, eksiyi de, redditi de, ****yi de, hata cikinca boyle small scale projelerde 3 4 kisiye debug yaptiracagina tek basina da cozduruyor isi. Bu hızla giderse en iyimser sonuc accountingin donusumu gibi olmasi olur, ki bu bile endustrinin en az ucte ikisini atila cikarmakta.

Nereye gidecek bakmak lazim. Akademide gecen donemde ai furyadir diye mit umursamadi deli geri dustu. Simdi berkeley disinda tum okullar klasik sde akademisini filan daha da askiya alip fonlari llme cevirdi, bakalim kim patlayacak

• Şaka maka gpt harbiden çok iyi, taa 2 sene önce büyük görüşlü olup yazılım bitecek demiştim, muhtemelen öyle olacak  

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam bu yazınızdan, teknik akademik işlere fazla yoğunlaşmayıp arsa kovalama ticaret yapmaya kafayı yormanın daha mantıklı olduğunu çıkardım. 

harbiden boşa mı uğraşıyorum diyorum bazen.

özel olmazsa şunu sormak istiyorum. EE'den nefret ediyorum dediniz, anladığım kadarı ile computer vision üzerine research yaptınız nedeni nedir? ve bir de sizin gibi üni sınavında başarılı ve yüksek ortalamalı kişilerden çok daha dolu dolu bir üni hayatı yaşamışsınız akademik anlamda. ee ve econ'da hemen her ders A, econ ve ee'de researchler falan bunu nasıl yapabildiniz ya.

Senin söylediğin şeyi LLM'ye yaptırmak için, zaten oluşturacağın şeyin nasıl oluşturulacağını senin bilmen gerekir.

Aynı web script örneğinde olduğu gibi... Küçükten büyüğe, parça parça ilerlersin. O şekilde gidersen, hazır paket programdan farklı olur zaten. Ancak bayağı bir prompt girip, LLM ile uğraşırsın, yani istediğini anlaması için çaba harcarsın.

Programlamada zaten hemen her dilde, şablonlar belli. Senin kendi kod library vardır oradan pastelemek daha kestirme, daha hatasız, daha akıllıca olur.. Benim bilgisayarda tonlarca text dosyası ve gerektiğinde pastelenmek için yığınla kod blokları var LLM'den neden isteyelim? Oradan yapıştırır editleriz.. Orada yoksa oturup yazarız..

Yani senin söyledigin çalışma şekliyle bile, o istediklerini LLM'ye yaptırabilmek için bile bir programlama temeli gerekiyor. Hani ilerde ona ek özellik eklemek, hata ayıklama yapmak istesen, LLM yapar hepsini diyorsun, fakat yaptırabilmek için yine bir şeyler bilmen gerekecek.

Burada program geliştirmek için gereken skill belki azalıyor. Ancak henüz tamamen ortadan kalkmış değil.

Programcıya hiç ihtiyaç kalmaması için GPT'ye Bana bir donanımhaber yaz ağa diyeceksin, o da olur derhal yazıyorum. Fakat rica ederim, biz webci miyiz? Sen bizi ne sandın? Benden daha ciddi şeyler iste ki bizi lamer sanmasınlar, ben onları da yaparım ağam diyecek.

200 MB civarındaki tüm web scriptini dosya dosya oluşturacak, 10 dakika sonra sana Download Et butonu sunacak şöyle şöyle install da et ağam istersen diyecek. Sonra sen indirip localde çalıştıracaksın. Ben bunun bu notification kısmından hoşlanmadım, burada üyenin avatarı da gözüksün, diyeceksin. O da sana 200 MB web scriptini yeniden oluşturup, yeniden Download Et butonu gösterecek.

Her seferinde tüm script eksiksiz hatasız ve senin tarif ettiğin şeyler tamamen anlaşılmış düzeltilmiş ve eklenmiş olarak yeniden oluşturulacak.

Sen ek özellik istersen yine söyleyeceksin, derhal o ek özellik de oraya eklenecek. Yeni sürümler oluşturulacak sen yine download edeceksin.

LLM bu anlattıklarımın hiçbirini şimdilik yapamıyor. LLM bu hale gelirse, o zaman sizlerin söylediği şeyler olur fakat yine de LLM'ye tamamen de güvenilmez bu kodları inceleyecek ve onaylayacak programcıların yine çalıştırılması gerekirdi..

Şu an icin LLM'ler bu şekilde çalışmıyor bu hale gelirler mi? Pek sanmıyorum çünkü LLM dediğimiz şeyler genel amaçlı kullanılıyor bu kadar spesifik bir görev için oturup bu konuda çok güçlü bir LLM tasarlamaları gerekecektir.. Bunu yaparlar mı? Yapmaya çalışırlar mı? Yani LLM'ler programlama konusunda da özellikle geliştiriliyor ama söylediğim noktaya gelmesi için uğraşırlar mı? LLM'cilerin bundan kazancı olur ama böyle bir spesifik LLM geliştirmek genel amaçtan daha mı önemli olacak onlar için?

Sizin savunduğunuz şeyler bence çok spekülatif şeyler yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 10:2:24 >

Ben mezun olana kadar biter bu yazılım işleri. En iyisi ticarete girmek. Lan bir de computer vision phd'si yapcam deyip gpa kasmaya çalışıyordum.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

LLM pahalı hacım. LLM'nin çıktıları zaten beleş versiyonunda, paralı versiyondan daha pinti ve daha basit oluyor, herkes fark etmiştir mutlaka. Bunun programlamayla bir ilgisi yok ama LLM'cilerin kaynak endişesini güzel bir şekilde gösteren bir örnek. Sizin düşündüğünüz kadar iyi bir programcı LLM çok kaynak yer, maliyeti de çok yüksek olur şeklinde düşünüyorum.

Hem de LLM eğitenlerin, bu alana spesifik olarak çok önem vermesi gerekiyor. Genel amaçlı LLM ile daha çok insana hitap ederler. Programlamaya yüklenip genel amaçlı geliştirmeyi arka plana düşürmezler gibi geliyor. Yani, bana olmaz gibi geliyor... O seviyeye ulaşmaz gibi hissediyorum.

Bir şeyler izah edip, parça parça kod almak ayrı, LLM'nin tam bir programcı gibi oturup sana yazılım geliştirmesi çok farklı bir şey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 9:58:6 >

Matematik öğrenerek mutlu okuyarak zengin olunmaz zaten. Tenure alip tr sartlarinda iyi us için ortalama para almalı aşırı rahat için mantıklı ki bu yol ne kadar mantıklı tartışılır. Önceden h1b için iyi idi şimdi job market 6 yıl sonra nasıl olur sorusu her zamankinden daha muğlak. Ille bir diploma daha istiyorum diyorsan ve amaç para ise gideceğin yer m7 veya diğer top15 mbaler.

Benim research geçmişim korkunç yanlış gelişti, admissionlarda eksi yazmis bile olabilir. Vlsi çalışmak istiyordum, ilk projenin ml tarafına bak dediler deli (gereksiz) deep learning teorisi öğrendim yanlışlıkla. Teorim iyi dedim verdikleri proje computational photography çıktı neredeyse, bir dersin proje seçim deadlineini kaçırınca kol gibi bir şey kaldı (diğerleri olanı improve etmekti, bize novel sey çıkarmak kaldı olay çok büyüdü sonra), tamam cvyi cozduk dediğimde aldığım cv gorunumlu senior project bunu yapmaya kaynağım yetmez diyince generative network researchune donustu vs. Econda da microda ucarken monetary girdim filan (bu harbi failure). Benim kadar dönmemek lazım. Benim etrafımda bu işi focuslu yapan insanlar vardı bana benzer profilde, onlar da zaten insan gibi cmu uiuc stanford filan yaptı, paper filan da bastilar, beni econ academiada paper basilmamasi kurtardi biraz. Böyle profiller var baya, benim kadar keskin dönme sanssizligina sahip olan azdır, çünkü ben bunları yaparken turkiyedeki elektrikteki hocalar ml harbi onemli furyasına tam kapilip yer ariyordu, isvicrede benjm essekligime geldi, gerekli network olmayinca pinpon topu gibi oynadilar benle, iktisatta kendimi kabul ettirmem ve alanimi bulmam (ki bu konuda hala şüpheliyim) uzun surdu

Ben bir ara bölümü 3 yilda kendi kendime bitirmeye çalışınca sonraki senelere çok zaman kaldı. Dropout olmadigima şükrediyorum

Alıntı

metni:
    zaten oluşturacağın şeyin nasıl oluşturulacağını senin bilmen gerekir.

Hem evet hem hayir, %100 bilgi gerekmemesi önemli bir detay. Bu anlattığım case dışında deneyimim olmadi genis capli bir sey icin doğrudan, ama bir arkadasin (econ background) 0 cv bilgisi ile mastersin yanında 3 ayda bana soru sorup sonra bunlari chate yollayarak harvard econdaki bir hocanin endustride 2 tanecik rakibi olan (sadcee biri kismi open source) bence rezil otesi olan bir paketin (paperi da 3 haneli citationlu iyi bir konferansta basilmis bir sey, kabul edilen bir seh yani) cok daha iyisini cikarabilmesi biseyler gosteriyor bence. 2 yil once hocalar cs mezunu predoc aliyordu, simdi geldigimiz yer ortada.

Elbette ki is tamamen bitmeyecek ama onceden 15 20 kisilik takimin yaptigi isi 1 2 kisiye indirgeme sansj var endüstrinin. L3/4 job marketi bos yere daralmiyor. Su anda akademide akademinin researchte super geri olmasi da sayesinde asiri nis konular çalışıyorlar, elbet buna da bakiyorlardir. Spekülatif olsaydi top 50 institutiondaki neredeyse %80lik cs akademisi llme kaymazdı herhalde

hocam devlette uzman doktor olup zengin olunur mu zengın dedıgım temel seyler

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Olursun da, tıp kazanabilecek misin? Eğer başarılı bir lise öğrencisi zaten değilsen, muhtemelen kazanamayacaksın. Fakat kazanabilirsen, pratisyen bile olsan durumun çoğundan iyi olur..

Hem de askerde de kesin olarak atğm olursun. Er olarak askerlik yapmak büyük problem zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Aralık 2024; 11:7:34 >

tıp okuyo zaten.

bizim bedellide bi sürü doktor, hakim, savcı vardı. doktorlar bedelli yapıyo artık.

Doktor artık er olabiliyor mu? Eskiden doktor er olmuyordu. Kanun değişti mi? Bedelli yapıyorsa, Er rütbesi alıyordur ya da doktorlar kışla görmeden mi bedelli yapıyorlar acaba çok şey değiştirdiler..

hayır bildiğin kışlalı er olarak bedelli yapıyor. hatta bizim bölükteki doktorlardan biri delirdi malum ırktan kekolar adamla kısa boylu diye dalga geçip durdu, krize falan girdi kendini depoya kitledi falan. savcılar ve hakimler dışında herkesle uğraşıyorlar, ben de durduk yere küfür eden uzman çavuşla kavga ettim, allahtan pederde kılıçlı çelenkli rütbe var yoksa katil olurdum orada.

Tc ortalamasının baya ustunde olursun zaten, tc nereye gider bilinmez tabi

Zengin olamazsınız hocam bizim hastanedeki cerrahi hariç aldıkları ucretler 110-130bandinda

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

ee sen 120k alıyorsun uzman 110k alıyor, bu nasıl oluyor

Acilde çalışıyordum ve nöbet tutuyordum

Ama dahiliye uzmani nöbette tutmuyor ve acilde çalışmadığını doneri azdi bize göre

Beyin cerrahisi ekibi olmadığından ameliyat yapamiyordu onun da aldigi dahiliye uzmanından daha az kazanılır

İyi para kazanmak için yoğun çalışılan ve ekibinin iyi olduğu yere gitmek gerek o da sehir hastanesi ya da eğitim araştırma hastaneleri

Su an her yerde hastane olduğundan her ilcede ve kasabalarda bile hastane var orada çalışanlar doğal olarak çok düşük aliyorlar

Eskiden hastane sayisi azdı ve o doktorlar büyük hastanelerde calisiyordu ve iyi kazanıyorlar

Şimdi iyi kazanmaları zorlaşıyor küçük yerlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Aralık 2024; 22:22:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.