Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliğinde Üniversite Kalitesi Önemli midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adı üstünde yazılım mühendisi hocanın katacağı ne var ki size yazılımdaki komutları sihirle kafamıza mı yerleştirecek sanki

piyasaya bakın boğaziçi ya da odtüden mezun olup peak games gibi yerlerde rol oynayan hiçbirini göremezsiniz önemli olan o alanda kendini geliştirmek kim ne derse desin

ama ee makine falan dediğinde haklısın

sanki yazılım diyorsunuz sadece soruyorum öğrenmede katkısı ne olacak

• kesinlikle şehir önemli üniversitenin de etkisi elbet vardır fakat asla belirleyici değildir.

• hatta konu dışında denk geldim adam 2 yıllık bilgisaayr programcılık şu an en iyiy yerlerde yazılım mühendisi olarak çalışıyor ve adamın dediği benim çalıştığım şirketlere 4 yıllık mühendislikler giremiyor falan diyordu gerisini sen düşün

------

hatta başka bir konuda baya ünlü forum bu ara şu anki bahsedeceğim kişi meslek lisesindebilgisaayr alanıdan mezun herhangi bir üniversiteye gitmemiş bir özel şirkette yöneticilik alanında çalışıyor ve öyle diyordu o iyi ünilerden mezun olanlara iş veriyorum diyordu

----

yazılım alanı böyle bana gösterin iyi yerden mezun olup yazılım alanında iyi yere gelen yok ya da çok az var

• yenibirfikir Y kullanıcısına yanıt

söz gelimi kocaeli üniversitesi ve kırıkkale üniversitesi arasındaki farkı bilen ve ona göre seçim yapan bir hr hayatımda duymadım, varsa da helal olsun.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    İşe alım konusunda, türkiye içinde isim konusunda ise evet. Diğer açılardan kesinlikle yanlış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

yazılımı siz sadece javada kod yazmak falan mı sanıyosunuz? bu işin çok ağır matematiği, algoritması, yapay zeka kısmındaki biyolojisi ve kimyası ve makina öğrenmesi kısmındaki ısı transferi ve imal usulleri var (lol)

• lost in turkey kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, mühendislikte üniversitenin önemli olmadığını düşünenin aklından şüphe ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abartmayın hocam yazılımı sadece matematik ve algoritmadan özgü görüyorum

eğer öyle olmasaydı bizim üst dönemlerdeki bazı öğrencilerin yazılımdaki şirketlerde çalışmıyor olurlardı ama öyle değil

sadece matematiksel düşünmez güçlüyse kolaylıkla yapacağın iş yok ısı yok fizik yok biyoloji falan hepsi boş hocam siz mesleğe başlayın ya da staj alın bir yerden bana hak verirsiniz

• katıldıklarım var

ama kimse sana üniversitede falan iş öğretmiyor ki her şeyi mesleğe başlayınca öğreniyorlar sadece yüzeysel bir eğitim alıyorlar(orada okuyanlarla konuştuklarım)

zaten machine learning in amacı da işleri otomasyona bağlamak bunda hangi hoca önemli olabilir ki

-----

eğer hoca önemliyse en iyi hocaların devlette olmadığı kesin şu an piyasada en iyi hocaların hepsi özel ünilerde iyi olup da devlette çalışan hoca çok zor anca bir araştırmaya falan yapıyorsa devlette öyledir

o zaman iyi eğitim almak için özel ünilere mi gidilecek orasını anlayamadım

örnek odtü makine olmasına rağmen çoğu kişi hocalardan yakınıyor kendini geliştirmedikleri eskide neyse şimdi de aynı olduklar

belki de dünyada mühendislik alanında gerilememizin nedenlerinden biridir

Ama sanırım oradaki arkadaş yapay zekada fizik biyoloji görüyolar demek istedi yazılımda değil.

• aynen tam olarak katılıyorum hocam size  

kulüplerde 2 senedir iş yapıyorum ve atölye stajı da yaptım diyebilirim. ne kadar ki iş bilsen yeter teorik kısmı salla deseler de ben stajda fark ettim ki okulda teorik olarak (ve lablarda+kulüplerde pratik olarak) öğrendiğim şeyler tamamen işime yarayacak ve kesinlikle bilmem gereken mevzular. teorik kısım pratik kısımdan daha önemlidir okulda. pratiği işte öğrenirsin ama teorik okulda öğrenilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuldan okula değişiyor o zaman benim konuştuğum kişiler aksini iddia ediyorlardı  

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

yazılımı siz sadece javada kod yazmak falan mı sanıyosunuz? bu işin çok ağır matematiği, algoritması, yapay zeka kısmındaki biyolojisi ve kimyası ve makina öğrenmesi kısmındaki ısı transferi ve imal usulleri var (lol)

haklısınız hocam. ben bu forumda bilgi sahibi olmadığı konularda atıp tutan insanları cidden anlamıyorum. eleman tıpçı gelmiş üniversite önemli değil kendini geliştirmek önemli vs. diye sallıyor. bir akıllı sizsiniz zaten saçmalığa bakar mısın? udemy'den iki kurs alıp yapay zeka üzerine çalışacağını düşünen elemanlar türedi bir de onlar apayrı bir kafadalar. cs'i kodlama dili öğrenmek zannedenlere değinmiyorum zaten.

insanlar zannediyor ki ünide herkes yatıyor bir tek kendileri çalışıp kendilerini geliştirecekler. iyi bir üniversitenin şöyle katkıları var:

1) akademisyen kalitesi. bu ilerde yurt dışına çıkarken alacağınız referansın ne kadar güçlü olduğuyla da doğrudan ilişkili.

2) okul kültürü. bunun vizyon boyutu da var tabii ki. gsl, iel gibi liselerden mezun olanlarla anadolu'daki bir fen lisesinden mezun olanlar arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz bunu - akademikten ziyade kültürel-. ayrıca mezunların birbirini piyasada tutma olayına değinmiyorum.

3)rekabet ortamı. ilk 1k'dan giren 100 kişiyle okumak ister istemez sizin için de itici bir güç olur.

4)tanınırlık. top tier üniversitelere girebilmek ve oralardan mezun olabilmek için sarf edilmesi gereken efor ortada. istikrarınızı gösteriyor bir anlamda. bilmediğiniz bir teknoloji olsa bile onu öğrenebilme potansiyeliniz bir nevi. bunun işverenler de farkında.

edit: programlama dili, frameworkler, websitesi, app geliştirme vs. bilgisayar programcılığında öğretilir. dandik ünilerinse ceng,se hatta ee departmanında verildiğini de gördüm ama. cs'te programlama dili sadece araçtır. genel olarak algoritmalar üzerinde yoğunlaşılır. belli ünilerin curriculumlarına bakarak aradaki fark gözlemlenebilir. google'ın vs. müülakatlarında da hangi programlama dillerini biliyorsun diye sormazlar, algoritma soruları sorulur.

p.s. yazım hataları varsa affola, ders arasında kısaca aklımdakileri yazayım dedim. iyi çalışmalar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 27 Ekim 2020; 23:17:27 >

• Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkür ederim sağolun :)

türkiye için katılıyorum ama yurtdışı amacı olanlar için hiçbir faydası yok ingilizce ve master haricinde

bu arada atıp da tutmuyorum bu konuda baya bilgiliyim lisede bilgisayar olimpiyatları falan olsun baya bu konularla iç içeyim

kendinizi rahatlamak için bu tıpçı bu bilmez ile yaklaşıyorsunuz

----

en basitinden 2-3 sene önce 80-90binle girilen okul şimdi 20binle falan giriliyor bu okulun kalitesi mi arttı birden

(ordaki hocaların dedikleri biz eskide ne yapıyorsak şimdi de aynısını yapıyoruz diyorlar)

yani okulun fazla önemi yok

o zaman hadi okullar arasında fark çok fazla olsa boğaziçi odtü bilkent tobb özyeğin koç sabancı itü dışındakiler ilerde kötü yere mi gelecek

bence mantıksız

yukardaki üniler neyse hacettepede gebzede ytü de ege de aynı ama tabii arada küçük farklılıklar olabilir

edit: sizin iyi dediğiniz ünilere koç da eklendi şimdi biri der niye yok diye:):)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.